מחבתי"ם

lala897

New member
אתה יודע מה אתה פשוט צודק!

כל הסיפורים ששמעת (שחלק מהם גם אני שמעתי- כמו עם הדג המדבר) אתה פשוט צודק הסיפורים האלה הם שטויות. וגם לדעתי מי שמאמין בהם הוא קצת..לא נעים אבל תמים מאד. אתה צודק- אנחנו לא יכולים לדעת למה נפלה רצפת ורסאי. וגם הסיפור עם התולעם זה פשוט שטויות בלחץ. חבל לי שכאלה אנשים מתימרים ליצג את היהדות שלנו. אבל אני פשוט צוחקת על אנשים כאלה למרות שזה גם מאד מקומם אותי.

סיפורי ה"למה"

כמו למה נפלה רצפת ורסי ולמה החללית שאילן רמון היה בא התרסקה מיותרות. כי אנחנו לא אלוקים!

לא,

הדברים הנ"ל קרו בגלל סיבות שניתן להסבירן בדרך הגיונית לגמרי, אין להם שום קשר ל"אלוהים".

lala897

New member
לא.

הדברים ה"ל קרו בגלל סיבות הגיוניות ויש קשר לאלוקים וחוץ מהסיבות הלוגיות יש עוד סיבות שאנחנו לא יודעים אותם ושוב- חוזר לאותה נקודה שבה אנחנו בהחלט לא מסכימים...

lala897

New member
סיפורי הדגים והגלגולים למיניהם.

א. נשמה לא מתגלגלת בחיה. (יורד סיפור הדג) ב. גלגול לו יכול לזכור מה קרה לו בגלגול הקודם מסיבה פשוטה- הזיכרון שייך לגוף למוח או למשהו שם באיזור והגוף לא מתגלגל זה הנשמה.(לכן כל הסיפורים עם אלה שמספרים מה קרה להם בגלגול הקודם לא נכונים) ג. כל הרעיון שהנשמה מתגלגלת בצורה הזאת זה רעיון נוצרי. הנשמה לא עוברת מגוף אחד פלומפ! לגוף השני אלא ה' נותן את אותם כוחות שיש לנשמה מסוימת לנשמה חדשה- ז"א- גלגול. כדי שהיא תוכל לתקן. זה ענין מאד מופשט ולא כזה פשוט כמו שמציגים את זה.

מתנדב

New member
פלסטיק, דבר ראשון רוב הדברים מה

שכתבת הם אינם נכונים, ואני שמח שהבאת אותם לפני, ואני ידון עליהם יותר מאוחר... מבירור שעשיתי די לעומק היום, הוברר לי שיש הרבה מסיונרים שמנסים כאילו להחזיר אנשים בתשובה ולהטבילם לנצרות, יתכן מאוד שמה שאת מתכוונת על המחזירים בתשובה הם אותם אנשים, ולא הרבנים האורטודכסים, זה או רפורמים, או מסיונרים שמנסים למשוך אנשים ולהטבילם.... והוברר לי עוד דברים, אני עדיין בבדיקה, כמו שכתבו כאן על דב שטיין, והתברר לי שדב שטיין מנהל אתר כלשהו, שאני מאוד מפוקפק באתר שלו, ואני אישית שלחתי כמה שאלות לרבנים ראשיים לגבי נושא החזרה בתשובה, ועל הטענות שנשמעו כאן בפורום, אני ממתין מהם לתשובות, ואז נבהיר יחד את הנושא....

פלסטיק

New member
זה שהם אינם נכונים אני יודע

לכן אני טוען שהם משקרים, אני יודע שלפי היהדות אין נשמה בחיה. המחב"ת או שאיננו יודע או שהוא משקר ומכיוון שאני הלכתי לראות הרצאות כדי לדעת על מה מדובר אז יש לך עדות אישית ממני, לא נוצרים ולא בודהיסטים, מדובר על אורטודוקסים. אני את הכפפה של ההוכחה שמחבתים משקרים הרמתי, גם פותחת השרשור הזה (למשל) טוענת שמותר להם לשקר (כמובן כדי לתת לחוזרים בתשובה אור לעיניים). לא נראה לי שתוכל לסתור את דברי אבל (תתפלא) אשמח אם תצליח

מתנדב

New member
פלסטיק, אני אתחיל להתייחס דבר דבר

דבר ראשון אתייחס לגבי הצבא, זה נכון מאוד מה שכתבת, אבל לא כולם אלא אחוז גדול מאוד, התערובת שיש בצבא, זה פשוט בושה, ואני מבקש ממך אפילו לקרא את הכתבה הזאת, יחד עם התגובות שהתפרסמו שם... ועכשיו אני יכתיב לך דבר שקראתי בשבת צה"ל התנצל והחיילים החרדיים קיבלו אוכל כשר למהדרין קבוצת החיילים החרדיים שיצאה לשרת בבסיס צבאי הסמוך לטבריה נדהמה, הם גוייסו למשך 26 יום כולל חג השבועות, הובטח להם אוכל כשרות למהדרין ולא בכשרות רגילה של הצבא, האוכל שהגיע היה כשר על פי צה"ל זאת ועוד, נודע להם כי האחראי על המטבח בבסיס הנו לא יהודי שלא הקפיד על שמירת הכשרות במטבח, היה ברור להם כי אם לא תינקט פעילות מיוחדת הם עלולים למצוא את עצמם סועדים בחג השבועות לחם ופרות בלבד בלא שדבר חם יבוא לפיהם, עד כאן הכתבתי מילה במילה, והכתבה קצת ארוכה, אבל נכתב שם שיומיים תמימים לא בא מזון אל פיהם, עד שפנו לוועדה לפניות הציבור שהקימה הכנסת, שבראשה חבר הכנסת הר' ישראל אייכלר, רק כמה שעות אחרי זה הצבא טיפל בהם ודאג להם לאוכל כשר למהדרין... אז אני שואל אותך אחרי דברים כאלו, וכתבה כזאת, מה נראה לך שהחרדים יסתכלו על הצבא, באיזה צורה הם אמורים להסתכל על זה?... על שאר הטענות שהעלית, עם הזמן אני יענה על כולם...

שיריה

New member
יש לשקר ויש להאמין,

מחזיר בתשובה אינו משקר, אין לו צורך כי הוא באמת מאמין במה שהוא אומר. זאת האמת שלו. גם אם היא נראית לך מעוותת. וגם אם הם כן, הם עושים את זה ע"מ למכור לך משהו שהוא לדעתם אמיתי.ונכון. אם תראה חבר עומד לקפוץ מגשר, והברירה היחידה שלך להצילו תהיה לשקר לו, לא תעשה את זה ? אתה לא רוצה להאמין, אל תאמין. אבל מחב"ת מנסה ללמד אותך דרך שלדעתו נכונה. הנקודה החשובה היא, שהרבה אנשים מודים לו על זה, כי טוב להם, הם ראו את האור. הם ראו את האור, מה אכפת לך מזה ? אתה מאמין שהם משקרים ? אל תקנה את מה שהם אומרים, מבחינתם, הם מוכרים משהו אמיתי!

מתנדב

New member
שיריה, אין לי כל בעיה שהם לא

מאמינים, כי אי אפשר לחייב אדם שיאמין במשהו, אבל דבר אחד עוד לא קיבלתי תשובה, מאיפא הם לוקחים את הרעיון הזה שהמחזירים בתשובה הם משקרים?

שיריה

New member
מהקישור ששם קיקמסינרס4

באמצע השירשור... הבנתי שאין לך בעיה עם זה שהם לא מאמינים. רק ניסיתי להסביר למה לאף אחד לא צריכה להיות בעיה עם מחזירים בתשובה, ועם דברים שיכולים להראות לאנשים אחרים כמו שקרים... אמנון יצחק למשל משתמש בהרצאות שלו בהמון איומים ודיברים על גן-עדן וגיהנום, דברים שיכולים להתפס בעיני רבים כשקרים... ניסיתי להסביר למה בכל זאת זה בסדר, גם אם זה נראה כשקרים.

פלסטיק

New member
אני מניח שהוא היה שם

ולכן הוא יודע מה קורה שם
אבל דוגמה לשקר שלו כבר רשמתי לך במקום אחר

פלסטיק

New member
תחליטי אם זה בסדר לשקר או לא

פעם אחת את אומרת שהוא לא משקר ומייד אחרי כן את מצדיקה את זה שהוא משקר "וגם אם הם כן, הם עושים את זה ע"מ למכור לך משהו שהוא לדעתם אמיתי.ונכון. אם תראה חבר עומד לקפוץ מגשר, והברירה היחידה שלך להצילו תהיה לשקר לו, לא תעשה את זה ?" את רואה בזה שהוא הולך להציל מישהו שקופץ מגשר, אני רואה את זה כמוכר מכונית יד שניה (במקרה הטוב) או גורם למישהו לקפוץ מגשר (במקרה הרע) באמצעות רצף של שקרים. מילא היה משקר שקר חכם שאי אפשר לתפוס אותו, אבל מה רבותא בשקר טיפשי? אומר התולעת שעם ישראל חזר לארצו אחרי בדיוק 2000 שנות גלות ושכך נכתב בתנ"ך. אין לי מושג איפה זה נכתב בתנ"ך (הוא לא נתן הפניה ואולי זה עוד שקר) אבל לא בעיה לראות שעברו הרבה פחות מ 2000 שנים אז מה את באה לטעון? שמחב"ת כל כך טיפש שהוא לא יודע לספור?

שיריה

New member
פלסטיק,

ניסיתי להגיד שמה שבעניך הוא שקר, בעיניו הוא לא. כשהרב אמנון יצחק מדבר על גן עדן וגיהנום זה לא שקר מבחינתו, כי הוא באמת מאמין בזה. אז זה לא שקר. מה שהצדקתי זה את אותו הדבר שנקרא מבחינתך שקר (שמבחינת המחב"ת זה לא שקר..) מהסבר הפשוט, שלדעתו הוא מציל את חייך! לא תעריך אותו על זה ?

התולעת 1

New member
אסור הלכתית לשקר

אסור הלכתית לשקר בשביל להחזיר בתשובה, המטרה איננה מקדשת את האמצעים בדיני נפשות נאמר שמותר לחלל שבת מחמת הסברה "חלל עליו שבת אחת, כדי שישמור שבתות הרבה" (תלמוד בבלי מסכת יומא דף פה עמוד ב) אבל בדיני נשמות נאמר "אין אומרים לאדם חטא בשביל שיזכה חברך" (תוספות מסכת עירובין דף לב עמוד ב) כלומר להציל את הגוף של יהודי אחר, מותר (וחובה) להפר את כל המצוות והאיסורים שבתורה (מלבד שלשת החמורות), אבל בשביל להציל את נשמתו, אסור להפר שום איסור או מצווה הרב נויגרשל אמר שהוא מתנגד לחלוטין לשימוש בשקר למטרות החזרה בתשובה והוא ביקש לפרסם הכחשה שאי פעם אמר דבר מעין זה וכן שהוא מוחה בתוקף על שמיחסים לו דברים אלו. צר לי פלסטיק שאני משבית את שמחתך, אני מקווה שתתנחם בעובדה שהכחשה זו תשמש לפחות כחומר לנגח את תמנה הג'ניג'ית.

למה שמחזיר בתשובה ישקר?

למה הוא צריך להביא אנשים לדת ולסיפורי כזב? שהוא בעצמו יודע שהם לא נכונים.

שיריה

New member
פסק זמן...

חשבתי קצת... והבנתי את הכעס, וההתקוממות... אפילו מצאתי דברים שגם לי לא מסתדרים מוסרית... וכן, הדת לפעמים מאבדת מכבודה בעקבות דברים כאלה... כשהיא הופכת להיות משהו למכירה בסיטונאות... וביחד עם זה, משהו בשנאה כלפי המחבתי"ם, וההתקוממות כלפיהם עצוב לי, כי בכל זרם, ובכלל בכל אחד יש משהו שלא שלם לגמרי, האמת לא נמצאת אצל אף זרם. עצובה לי ההתקוממות כי יש בי הרבה הערכה כלפי מה שהם עושים, שזה בהרבה מקרים, פשוט להפוך אנשים ליותר מאושרים! אז מצאתי את הצד הטוב, ואת הצד הפחות טוב... ואם לא מצינו את הדיון , למישהו יש עוד צדדים ?

שיריה

New member
ולמרות שמיצית...

אי"ב, את לא מסכימה איתי שיש פעמים שהתורה מוצגת באור שלא מחמיא לה במיוחד ? סוג מסוים של תפיסה לא נכונה ולא מחמיאה של מה שכתוב בה ? אני חושבת שלהגיד לדוג' שאולמי ורסאי נפלו בגלל שהיו שם ריקודים מעורבים זה סוג מסוים של פירוש שמעוות את התורה, בדיוק כמו מצד שני, רפורמיות.

למעלה