מחבתי"ם

דעתי לא חשובה.

יש מה שנקרא "מתודה מדעית" וזו הדר להוכיח משהו "מדעית". תחפשי פירושים להגדרה ותראי איך מוכיחים דברים "מדעית". הוכחה מדעית היא לא "נס". "תינוק שנולד, זרע שנרקב באדמה ולבסוף צומח ממנו עץ, ואתה יודע מה גם זה שהיום התעוררתי בבוקר."-המדע יכול להסביר את כולם. גם את עניין שנת השמיטה אפשר להסביר הקלות-אבל כיום אנחנו לא צריכים אותה, בעצם בשנת השמיטה נתנו לאדמה "לנוח"-קרי לצבור עוד מינרלים, ואז בשנה לאחר מכן האדמה הייתה רוויה במינרלים החיוניים להתפתחות הצמח, וכך קיבלו יבול טוב יותר, כיום אין צורך בזה משום שמדשנים את האדמה והמינרלים בה לא צריכים שנה הפסקה לשם התחדשות. "אם תפריש עשירית מהכנסותיך לצדקה, תראה ברכה בכספך. אני יכולה לומר לך באופן אישי שאני מכירה כמה מקרים כאלה שבאמת היו אנשים שעישרו את כספם ואז ראו ברכה כלכלית."-בלי קשר ל"כמה טוב לתרום", אם אני אפריש עשירית מכספי לצדקה בסוף השנה יהיו לי 10 אחוז פחות הכנסות, הגיון פשוט. בקשר למה שאת אומרת, עם ה"ברכה" והכל, את לא יכולה להוכיח את זה, וזה שאת מראה לי כמה מקרים של אנשים שהתעשרו זאת בטוח לא הוכחה כי אני יכול להביא לך גם המון מקרים של אנשים שלא תרמו וגם התעשרו. ועם כל הכבוד, משחקי מילים מטופשים לא משפיעים עלי(רוצה שאחלוק עמך כמה מפניני הגימטריה שלי?).

Em76

New member
חמוד, עניין המעשר כספים

זה משהו בדוק זאת לא סתם אמונה או סגולה אמרתי לך שאני מדברת (כותבת) מנסיון של אנשים שאני מכירה אישית. "אם אני אפריש עשירית מכספי לצדקה בסוף השנה יהיו לי 10 אחוז פחות הכנסות"- אפילו לא ניסית אז אל תהיה בטוח. (תנסה חודש, חודשיים תראה מה יקרה. מקסימום תרוויח כסף:) ) תראה מה שמיוחד בדת שלנו זה שיש המון דברים שאי אפשר להבין אם לא מנסים. אני לא כותבת את זה בשביל לשכנע אותך להיכנס לזה (אם כי מאד אשמח אם זה יקרה). אלא להסביר לך למה קשה להוכיח. נאמר: "טעמו וראו כי טוב השם"- אי אפשר להעביר במילים טעם של משהו צריך לטעום כדי להבין על מה מדובר. תאמין לי אני יודעת טעמתי כבר משני העולמות אני יודעת מה טעים יותר:). "...המדע יכול להסביר את כולם"- אני לא בטוחה בזה אבל אל תדאג אני מתכוונת לברר את זה. "...וכך קיבלו יבול טוב יותר"- בשנה השישית??? (להזכירך זוהי השנה שלפני שנת השמיטה) אגב אני לא מכירה את פניני הגימטריה שלך אבל לפי הטון שלך זה לא נשמע סימפטי (או שאני טועה?) אשמח לקבל תגובה אבל בבקשה לא בשבת. תודה.

Em76

New member
הייייי גם אני!!

ואני רוצה להגיד לכולם כאן שבת שלום כי אין לי עכשיו הרבה זמן להתכתב איתכם. אולי יותר מאוחר.

"בדוק"?

איך בדיוק "בדקת" את זה? סתם לזרוק "בדוק", גם אם הוא מודגש, ממש לא משכנע אותי. הגיון פשוט, אם אתן לצדקה 10 אחוז מכספי בסוף השנה יהיו לי 10 אחוז פחות הכנסות. ה-ג-י-ו-ן, ואם את לא מבינה איפה ההגיון פה... מה אומר ומה אגיד.. ומניין לך ש"אפילו לא ניסיתי"-אני, בניגוד לאדם דתי, כן תורם מכספי, כמה שאני יכול(וזה לא מספר שרירותי-10 אחוז, לפעמים יותר, לעיתים רחוקות פחות), ולא מתוך רצון לרווח אישי כפול שלי-גם מצווה וגם רווח כספי, אלא מתוך אלטרואיזם גרידא. "תראה מה שמיוחד בדת שלנו זה שיש המון דברים שאי אפשר להבין אם לא מנסים"-אני גדלתי בבית דתי, זה דבר ראשון, דבר שני, ככה אני יכול לטעון לגבי כל דת-האם תלכי ותנסי? אדם רציונלי עושה שיקולים של "מה אם"-ואת יודעת מה, להפריד בין בשר וחלב למשל, לא נשמע כזה כיף חיים. "תאמין לי אני יודעת טעמתי כבר משני העולמות אני יודעת מה טעים יותר:)"-כנ"ל לגבי. וכן, המדע יכול להסביר את כולם. לפעמים אני חושב שהרבה אנשים בוחרים ב"אלוהים" כהסבר מפני שאין להם כוח לטרוח ולחפש הסבר בעצמם. "...וכך קיבלו יבול טוב יותר"- בשנה השישית??? (להזכירך זוהי השנה שלפני שנת השמיטה)-ברור לי שפיספסתי משהו בהודעתך או את פיספסת משהו בהודעתי.. אני אחזור להודעתך. " אגב אני לא מכירה את פניני הגימטריה שלך אבל לפי הטון שלך זה לא נשמע סימפטי"-נכון, לא סימפטי, והם מוכיחים שגימטריה זה שטויות, לא משנה מי משתמש בה.

בקשר לעניין שנת השמיטה...

מצטער, חשבתי שאת מדברת על השנה שאחרי שנת השמיטה. את יכולה להביא מחקר רציני מאתר אובייקטיבי שמוכיח את זה? כי זה לא נשמע הגיוני, בלשון המעטה. ותגידי, אם מקבלים יבול משולש בשנה השישית ואח"כ מחליטים להמשיך לגדל גם בשנת השמיטה, אז היבול של השנה השישית פשוט מתנדף באוויר? מעניין.

Em76

New member
לא ידוע לי על מחקר

ובטח שלא מהאינטרנט אבל אם אמצא אחד כזה אשמח להביא. כן ידוע לי על אדם שרצה לבנות פרדס באיזה מושב לא זוכרת את השם שלו וחיפש משקיעים ואמר שהוא רוצה לשמור שנת שמיטה. בהתחלה הם חששו כי חשבו שזה סיכון אבל הייתה לו אמונה חזקה וזה שיכנע אותם. ובאמת אחר כך הם ראו שבשנה השישית יצא גידול של בדיוק פי 3. זה היה נדמה לי בשנות החמישים או השישים וזה התפרסם בעיתונות ואפילו אפשר לראות תיעוד במשרד החקלאות. אני לא זוכרת את כל הפרטים אבל זהו בערך ולא אני לא יודעת מה קורה אם לא שומרים שנת שמיטה אחר כך. לא ניסיתי.

טוב,

כשיהיו בידך מחקר\מאמר, משהו, נדבר. בינתיים כל עניין ה"שנה השישית" הוא מעשייה ותו לא-אז אני מבקש ממך לא להתייחס אליו כאל עובדה.

Em76

New member
תראה, בד"כ אני לא נוהגת להיכנס

לכיס של אנשים אחרים אבל כן ידוע לי על אנשים מסיימים וגם על עצמי. ומה זה אלטרואיזם? בעניין הדתות אין לי מה לנסות הרי הם לקחו את התורה שלנו ובנו עליה משהו אחר. הבסיס הוא אותו בסיס. (האמונה בא-ל?) ואני מבינה שהפרדה בין בשר לחלב זה לא כיף אבל מצד שני אתה גם יכול לומר שלעשן זה כיף. זה אומר שזה טוב בשבילך? הרי זה ידוע שבשר וחלב ביחד זה לא בריא. את זה תגיד לך כל דיאטקנית. (יש בעיה עם הסידן של החלב או משהו כזה) ולא אין למדע הסברים על כל מה שקורה בגוף שלנו אחרת כבר היו מוצאים תרופות לכל המחלות. אפשר להסביר את התהליך אבל לא בדיוק את מה שגורם לתהליך. אם על כל דבר שקורה בגוף שלך תשאל למה ואיך שוב ושוב בסוף תגיע למבוי סתום. המדע עדיין לא יכול להסביר כל מה שקורה במוח לדוגמא. אלו דברים שאמר לי סטודנט לרפואה משלימה, לצורך העניין. יש עוד המון דברים שאני רוצה לשאול אותך בתור דל"ש אבל עדיף בהזדמנות אחרת.

הממ...

לכיס של אנשים אחרים אבל כן ידוע לי על אנשים מסיימים וגם על עצמי. ומה זה אלטרואיזם?-זה עדיין לא מוכיח כלום, ושוב, הגיון פשוט, כל עוד לא הוכחת שהפרשת מעשר מגדילה את ההכנסות שלך בצורה כלשהיא, הפרשת מעשר גורמת להכנסות שלך לקטון ב-10 אחוזים. הגיון פשוט... אלטרואיזם זה אהבת אדם(באשר הוא אדם). בעניין הדתות אין לי מה לנסות הרי הם לקחו את התורה שלנו ובנו עליה משהו אחר. הבסיס הוא אותו בסיס. (האמונה בא-ל?)-תגידי גם הבודהיזם מבוסס על היהדות?, אז למה שלא תנסי אותו? וגם דתות פגאניות שונותצ, מה שלא תנסי אותן? הרי עד שלא ניסית את לא יודעת... וזה לא משנה אם הבסיס של חלק קטן מאוד| מהדתות הוא היהדות, מניין לך שהנצרות היא לא דת שגורמת ליותר סיפוק? ואני מבינה שהפרדה בין בשר לחלב זה לא כיף אבל מצד שני אתה גם יכול לומר שלעשן זה כיף. זה אומר שזה טוב בשבילך? הרי זה ידוע שבשר וחלב ביחד זה לא בריא. את זה תגיד לך כל דיאטקנית. (יש בעיה עם הסידן של החלב או משהו כזה)-אין שום בעיה באכילת חלב ובשר ביחד. עובדה. לא אין למדע הסברים על כל מה שקורה בגוף שלנו אחרת כבר היו מוצאים תרופות לכל המחלות. אפשר להסביר את התהליך אבל לא בדיוק את מה שגורם לתהליך. אם על כל דבר שקורה בגוף שלך תשאל למה ואיך שוב ושוב בסוף תגיע למבוי סתום. המדע עדיין לא יכול להסביר כל מה שקורה במוח לדוגמא. אלו דברים שאמר לי סטודנט לרפואה משלימה, לצורך העניין.-למדע אין הסבר על הכל, אבל בגלל זה ממשיכים לחקור, ומה הקשר לדיון? אני אמרתי שהמדע יכול להסביר הכל, חלק גדול מהדברים הוא יכול להסביר בצורה מצויינת, חלק קטן מהם הוא יכול להסביר בצורה חלקית, בכל אופן, כל הסבר מדעי עדיף, מבחינת ההגיון, על תיאוריות שלא נתמכות בכלום כגון "אלוהים". ואם כל בני האדם היו פשוט אוטמים את עצמם סטייל "מה שאנחנו לא מבינים זה אלוהים ואל לנו להמשיך לחקור"-את לא היית כותבת עכשיו הודעות פה, אולי אוספת עצים להסקה, או משהו
אה ואגב, סטודנט לרפואה משלימה הוא לא רופא ולא בעל תואר בביולוגיה וכו'-הוא לא הסמכות לשוחח איתה בעניינים הללו. בקשר למה שיש לך לשאול-שאלי, מה שבא לך

Em76

New member
נבצר יקר,

שבוע טוב. אין לי עכשיו הרבה זמן לכתוב אבל בכל זאת. בקשר לעניין ההגיוני/לא הגיוני- אתה לא מצפה שהשם יבטיח לך דבר הגיוני וקיומו יוכיח את מציאות הבורא. כל העניין כאןשהשם הבטיח משהו שלא אמור להיות הגיוני. אחרת במה בדיוק אתה בוחן אותו? (בד"כ אסור לנסות את השם אבל על מצווה זאת השם אמר שמותר.) דבר שני "אין שום בעיה באכילת חלב ובשר ביחד. עובדה."- נשמע דמגוגי מדי. איפה הביסוס? שאלת מומחה? וחוץ מזה הבאתי לך כאן לינק לכמה דברים שכתבתי בפורום אחר. טוב אז ביי בינתיים.

שבוע טוב גם לך.

בקשר לעניין ההגיוני/לא הגיוני- אתה לא מצפה שהשם יבטיח לך דבר הגיוני וקיומו יוכיח את מציאות הבורא. כל העניין כאןשהשם הבטיח משהו שלא אמור להיות הגיוני. אחרת במה בדיוק אתה בוחן אותו? (בד"כ אסור לנסות את השם אבל על מצווה זאת השם אמר שמותר.)
בתור אדם רציונאלי היני מצפה להוכחה הגיונית(הוכחה מדעית היא הוכחה המתיישבת עם ההגיון) לקיום האל לפני שאני מתחיל להאמין בו, פה טענת שיש הוכחות מדעיות, והרי עצם הויכוח הוא "האם יש או אין הוכחות מדעיות". אם את אומרת לי ש"אתה לא מצפה שהשם יבטיח לך דבר הגיוני וקיומו יוכיח את מציאות הבורא"-אז בעצם את אומרת שאין הוכחות מדעיות. קצת החלטיות, בבקשה ממך. "דבר שני "אין שום בעיה באכילת חלב ובשר ביחד. עובדה."- נשמע דמגוגי מדי. איפה הביסוס? שאלת מומחה?
את טענת את הטענה שזה לא בריא, מאיפה הביסוס שלך?, איך את דורשת ממני ביסוס לדברי בצורת לינקים\מאמרים אחרי שאת דבריך לא הוכחת בעצמך? כשתביאי ביסוס לדבריך מאתר אובייקטיבי, נוכל לדון ב"ביסוס" לדברי(שמפאת חוסר בזמן אינני מבסס אותן עכשיו, מה גם שזה עניין עקרוני). באותה מידה אני יכול לטעון שנטילת ידיים לפני ארוחה מזיקה לבריאות, ואז יבוא אדם שבשבילו זאת עובדה טריוויאלית שזה לא נכון(ואכן, הטענה הנ"ל לא נכונה), ויאמר לי "אבל זה לגמרי לא נכון! אפילו להיפך, נטילת ידיים משפרת את הבריאות!"-האם תהייה לי זכות, לבקש ממנו לבסס את דבריו?. בקשר ללינק, עניין הפאפירוסים, הנה לך דיון בעניין(מומלץ לקרוא גם את הקישורים). אם את מעוניינת בעוד מידע את מוזמנת להריץ חיפוש על "פפירוס איפוור\איפואר" בפורום הנ"ל או במערכת הפורומים של תפוז, אם יש לך זמן לקרוא, את מוזמנת להיווכח באמת...(ורגע, לא אמרת שאין הוכחה הגיונית? אני כבר מבולבל..). התנ"ך הוא אכן ספר מדהים, ספר מדהים שנכתב ע"י בני אדם(למעשה כמה סופרים שונים ואח"כ אוחד לגירסא אחת). לסיכום, אין הוכחות לקיומו של בורא(ומה שבטוח, שאין הוכחות לקיומו של אלוהים ע"פ היהדות...), וכל מי שממשיף לטעון שיש, הוא שקרן, אם מזדון ואם מחוסר ידע.

שיריה

New member
לא שקר זאת אמונה!!!

כל מה שציינת, זאת האמונה שלהם! ואם אפשר אנא לשמור על כבודם של תלמידי חכמים... גם אם אתה לא מסכים עם מה שהם אומרים, ולא מעריך את הדרך שלהם. הם עדיין מורי דרך גדולים להרבה אנשים!

שיריה

New member
אבל פלסטיק...

אני יעשה לך עכשו פרצוף עצוב, קצת קשה לי עם מילים, אז בבקשה תעצור ותנסה באמת להבין מה שאני אומרת פה. גם אם זה לא נשמע לך כל כך ברור. המציאות שלהם המציאות האמיתית, לא כל ה"שקר" שבעולם הזה. המציאות שלהם היא האמונה. האמונה שהאל הוא אחד, האמונה שיש דברים נסתרים ואחרים ממה שרואים ע"פ השטח. שלמה המלך אמר "הבל הבלים הכל הבל" זאת האמת שלהם, המציאות שלהם, האמונה. האמונה היא שהסיפורים האלה שאתה קורה להם שקרים, הם אמיתיים. ושוב... מה שאתה קורה לו שקר, הם קוראים לו אמת.

lala897

New member
שיריה..

הסיפורים עם הדג המדבר והתולעים בקבר נכונים? אוי באמת.. את הסיבה המדויקת למה ורסאי התמוטט או למה הרבה דברים מהסוג הזה מישהו יכול לדעת זה חשבונות שמים כמו שהוא אמר ואף אחד לא יודע מהם.לא?

אתה לא יכול לדעת

אם אלה סיפורים אמיתיים או לא... כי אתה לא היית שהם ארעו(אם ארעו) יש עוד המון סיפורים מוזרים שמספרים ולו קשורים ליהדות, אז גם להם תגיד שהם שקריים. אתה אף פעם לא יכול להגיד על משהו שהוא שקרי גם אם הוא לא הגיוני אם לא היית שזה ארע

lala897

New member
פחחח!

קודם כל זה בת. דבר שני מצטערת אבל זה טיפשי מה שאתה אומר. מעכשיו כל דבר שיספרו לי גם אם זה הדבר הכי מטופש בעולם כמו:דג מדבר שהוא היה פעם צדיק אני אמורה להאמין כי לא הייתי שם? באמת... איפה אתה חי?

פלסטיק

New member
לפי היהדות הם אנים נכונים

לפי גמרא בשבת ור"נ אין נשמה בבעלי חיים כך שאם הסיפור נכון הרי זו הוכחה שהיהדות איננה נכונה כעת המחב"ת צריך לבחור, אם הסיפור שסיפר הוא נכון הרי שהוא הוכיח שהיהדות טועה, אם איננו נכון הוא שקרן
. אבוי לו מיצרו ואבוי לו מיוצרו.

למעלה