נימוסים... מה זה?
זה באמת גועל נפש והתנהוגת ברברית פשוט. אבל, יש מקרים שהנימוסים האירופאים לא ממש עוזרים בהם.... אני לא מצדיק את ה"לקוח" שהיה מוכן לרצוח את המוכר בשביל 60 שח, אבל גם המוכר חרא של בן-אדם... ממה שהבנתי, אישה רצתה להחזיר /להחליף נעליים והוא סרב.. תאמינו לי שאין לו איזו מדיניות שאוסרת החלפת נעליים או משהו, הוא סתם רצה לדפוק לקוחה.... לדוגמה, פעם אני הלכתי עם אמי לבנק כדי לבצע פרוצדורה בנקאית מסוימת אשר במלכה היינו צריכים לקבל פקס ישירות לבנק ולהסדיר בעזרתו כמה עניינים. באנו לבנק, חיכינו בסבלנות בתור, אחר כך נגשנו לפקידה, הסברנו לה את המצב והיא שלחה אותנו למחלקה אחרת ששם נמצאת הפקסימיליה, עמדנו שם איזה שעה בתור ואחרי המתנה ארוכה ומייגעת הגענו סוף כל סוף לפקידה שגם היא אמרה לנו לעבור מחלקה כיוון שלא מטפלת בעניינים כאלה, אחרי שעות של טיול ברחבי הבנק,"שמחים וצוהלים" הגענו למחוז חפצינו... הפקידה החביבה ממחלקה זו אמרה לנו להמתין בסבלנות עד שתתפנה... אחרי כמה שיחות טלפוניות, כוס קפה עם עוגה ועוד כמה דברים שוליים, היא סוף כל סוף התפנתה אלינו, ספרנו לה בקוצר רוח לשם מה עשינו כברת דרך ארוכה לבנק ומה בסה"כ אנחנו רוצים... היא הלכה לפקסימיליה בכדי לקבל את הפקס שנשלח... ציפינו בכליון עיניים לפקס ושסוף כל סוף נוכל לסדר את הבעיה וללכת הביתה. לדאבונינו הרב, חזרה הפקידה לאחר מספר דקות עם בשורה מצערת,"סליחה,יש תקלה במכשיר הפקס. עדיף שתבואו כבר מחר", היא אמרה. מאוכזבים, עייפים וכועסים, עשינו דרכינו החוצה מהבנק כשלפתע פגשנו בידיד משפחה קרוב, ישראלי צבר. סיפרנו לו את כל הסיפור והוא מיד נחלץ לעזרתינו.... בצעקות היסטריות הוא הלך לחדרו של המנהל... תוך פחות מדקה כל הבנק היה בכוננות וגילה מוכנות לסייע לנו בפתרון הבעיה.... תוך מספר דקות הכל סודר... הסתבר שהתקלה בפקסימליה לא הייתה ממש תקלה, אלא מחסור בדפים, והפקידה הראשונה שפגשנו, בהחלט יכלה כבר לפני מספר שעות לסדר לנו את כל הבעיות.... שמחים וטובי לב עזבנו את הבנק ואף בורכנו לשלום ע"י המנהל וחבריו, שכנראה שמח שסוף כל סוף אנחנו הולכים. אז תגידו מה שאתם רוצים, אבל בארץ אי אפשר להיות מנומס ומתורבת, רק אם אתה מתנהג כמוהם ומראה שלא אכפת לך מאף אחד, הם מתחילים להתייחס אלייך כמו לבן אדם...