מחזה מגעיל שראיתי...

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

bariska

New member
אדם לאדם זאב

לצערי זה מה זה נכון... בחיים לא היתי מרמה מישהו בכוונה וגם בחיים לא היתי מתנפל על מישהו ביגלל 60 שקל מסכנים אני בטוח שאם הבעל היה מגיע ומבקש שיחליף ומדבר יפה ולא כמו בהמה אז אני בטוח שהמוכר היה מחליף..בעצם מה אכפת לו להחליף בכלל?! חבל מאוד אבל יש הרבה מקרים כאלה..

eMiFrEaK

New member
לא מפתיע...

אמ.... אני נמצאת פה 14 שנים בערך... והייתי עדה למליוני מקרים כאלה.. תאמת... בבית לא חינכו אותי ככה.. אבל מה לעשות?? למדתי מהחוצפה הישראלית.. והיו מקרים שהתערבתי...ומה לעשות... אפשר לעשות את זה גם בצורה מנומסת ביותר.... בתכלס זה עוד יותר מעצבן את אותם אנשים שצועקים ומקללים כשמישהו עונה להם בצורה מאופקת ומנומסת.. זה מטריף חחח חפיף.. צריך לדעת להסתדר בארץ.. ולפעמים אם אתה לא קצת חוצפן.. זה קשה להשתלב... כמובן הכל עד לגבול מסויים.

GardenOfEden

New member
לצערי כן..

נתקלתי לא פעם ולא פעמיים במקרים כאלה. לוא דוקא של בני עדה מסויימת. אני חושבת שזה הכל תלוי בחינוך שמקבלים מהבית. אני חצי תימניה אז קצת צרם לי לקרוא את ההודעה שלך, כי בד"כ תימנים הם שקטים (כמוני...
) אבל עזוב אותך מעדות, מי שקיבל חינוך טוב בבית לא יתנהג ככה. ונכון שצורת החינוך בארץ על הפנים (ואני רואה את זה במשפחה שאני עושה פר"ח אצלה...) והחינוך אצל הרוסים שונה לגמרי. לשמוע דברים כאלה גורמים לי לרצות יותר ויותר לרדת מהארץ (ואני שוקלת את זה ברצינות בזמן האחרון...) איך הייתי מגיבה? עפה מהמקום ולא מתקרבת למטורף הזה...

eMiFrEaK

New member
תקשיבי...

הירידה מהארץ זה לא פיתרון... המקום הזה ... זה המקום היחיד שבו את אמורה להרגיש שייכת.. אז נכון, הוא לא מושלם.. והשירשור הזה מבליט את העניין הזה.. אבל לא בורחים מבעיות.. המטרה שתשארי כאן ותגדלי את ילדייך בצורה הנכונה, המתורבתת, זה יביא לשינוי.. ולו לקטן ביותר.. אבל עם הזמן... זה יתפשט.. העיקר זה להתחיל..

SupermanZW

Well-known member
את יכולה לשנות מדינה שלמה?

חלומות באספמיא. ילדים מושפעים לא רק מהוריהם אלא גם מסביבתם. אדם חש שייכות היכן שהמנטליות של סביבתו מתאימה לשלו ובמקום בו סיכוייו להשי איכות חיים גבוהה הם הגבוהים ביותר. פתאום כולם שוכחים שהיו תקופות שהוריהם או סביהם או אבות סביהם חשו שייכים אל המקום בו חיו וכאשר המצב השתנה עברו לחיות במקומות אחרים, פתאום כולם שוכחים שתסמונת "היהודי הנודד" היא בדמנו ובזכותה היהודים הם המתקדמים ביותר ברוב המקומות בהם הם חיים, רק אם אדם מגיע למקום בו המנטליות שלו מתאימה לזו של הסביבה וסיכוייו לאיכות חיים גבוהה היא הגבוהה ביותר סיכוייו להגיע למימוש עצמי ולהצלחה הם הגבוהים ביותר, ומי שלא עושה זאת הוא לוזר, אף אחד לא אוהב לוזרים. מובן מאליו שמי שחש שייכות לישראל ולא רואה עצמו משתייך לשום מקום אחר ישאר בישראל כי זה יהיה הדבר הנכון עבורו ביותר, אך מי שלא חש שייך לא צריך לנסות לשכנע את עצמו אלא לחפש את האושר היכן שהוא חושב שימצא אותו, ואם לא יצליח יש לאן לחזור, אבל אם לא ינסה יחיה תמיד בתחושת החמצה במשך כל חייו, ואין גרוע מכך.

eMiFrEaK

New member
אני לא יכולה לשנות..

אבל לנסות תמיד אפשר =) אתה צודק..ואני בהחלט מסכימה איתך.. ואני נשמעת קצת קיצונית בקשר למדינה הזאת.. כי אני ציונית.. אתה מבין? אני לא מקבלת את זה איך אפשר ללכת מפה...לברוח מפה.. אני לא יכולה. כל אחד יחיה את חייו כרצונו.. ואיפה שהוא מרגיש שייך... במקרה שלי זה פה.. לטוב או לרע..

GardenOfEden

New member
ברור

שירידה מהארץ זה לא הפתרון, ואני מאמינה שבסוף אני אשתקע פה כשאקים משפחה (מה גם שכל המשפחה המורחבת שלי גרה פה) ואני גם יודעת שלא תמיד יותר טוב בחו"ל. אבל תמיד יש את הרצון הזה לברוח למקום אחר, כי יש כל כך הרבה דברים לא טובים בארץ... וכמה שיש רצון ותקווה לטוב, העתיד לא נראה כל כך ורוד...

boris5

New member
צודקת בדבריך, אך אל תרדי../images/Emo70.gif

זה הפחד שלי, שנוער של היום שמחונך היטב יירד מהארץ ואז אנשים כמו אריה דרעי, ערפאת ואמנון יצחק ישלטו במדינה.

vk3

New member
ברור ../images/Emo70.gif הכול חינוך...

בקשר לרדת מהארץ זה נורא מעציב לשמוע... ההיפך, צריך לרצות להישאר, לשנות ולהשפיע, כדי " לנקות את הזבל מהרחובות"...

Russia 4 Ever

New member
גועל נפש

אבל טבעי שאנשים שמוצאם באפריקה/המזה"ת יהיו פחות מתורבתים מאנשים שמוצאם באירופה. הברבריות היא חלק מהמנטאליות שלהם.

בולשיט

מעיד על חוסר בקיאות ובורות בכל הנוגע להיסטוריה של אירופה. אתה מדבר על ברבריות אצל הצפון אפריקאים? בא לך להזכיר לי באיזו מדינה התרחשו מקרי קניבליזם, בשנה האחרונה? כן כן, גרמניה... ובא לך להזכיר לי היכן נאנסו, נרצחו ונשרפו שתי ילדות קטנות בנות 10? כן כן, בריטניה... ובמוסף 24 שעות של ידיעות אחרונות, יש עמוד בו כתובות חדשות מהעולם. משום מה יש להם נטיה להדבק דווקא לרוסיה. תקרא שם קצת ותראה שגם הם לא הכי מתורבתים בעולם. זה בכלל לא קשור למנטאליות או לתרבות- זה קשור לטבע האדם, שהוא ברברי מיסודו, בהיעדר ענישה מתאימה וריסון. וכאן בישראל הריסון הזה לא קיים. זו הסיבה שראיתי המון אשכנזים מתנהגים בברבריות, והמון רוסים. אין שום קשר לעדה או למוצא! אל תשכח שבני האדם גם הם בעלי חיים, וככאלה גם להם יש דחפים פראיים שונים. ונחזור על זה- בהיעדר ענישה והרתעה, היצרים האלה משתחררים וצפים על פני השטח, ואז מתקבלים מקרים כמו שקיריל תיאר. מוזר שדווקא לא מתורבת כמוני צריך להעמיד רוסי משכיל כמוך על טעותו. תעודת עניות, הייתי אומר. אתה בטוח שלא ינדו אותך מהחברה המשכילה שלך?

vk3

New member
מאוד מסכים ../images/Emo45.gif

אנשים מפסיקים לחשוב כשהעניין נוגע לעדה/ מוצא ומאשימים הכול את החברה אליה האדם משתייך...

vicki16

New member
אמממ...

לא צריך להכליל....רוב החברים שלי הם ממוצא אפריקה והמזה"ת...ורובם תרבותיים, וחלק אפילו הרבה יותר תרבותיים מכמה אנשים שעלו מאירפה שאני מכירה... כלומר יש אנשים תרבותיים ופחות תרבותיים בכל מקום, ולא משנה מאיזה מוצא הם...לפחות זאת דעתי..

wasted years

New member
בלי להעליב.

אבל חלקכם פה פשוט התגלמותה של הצביעות... רוסים לא נאורים יותר, אין פה עדה שמתעלה על עדה אחרת. כום אנושיים פה, כולם חמי מזג במידה זו או אחרת. לשם השוואה לפני כמה ימים רוסי כמעט שיפד אותי בגלל שאני לא שומע את אותו הז'אנר המוזיקלי שהוא שומע. בנוסף, טיילתי בערב בעירי כמדי ערב ולצערי נתקלתי בחבורה של רוסים שהתנקלו לי ללא שום מעשה פרובוקטיבי מצידי. ואת הזקנה הרוסיה שניסתה לפרוץ לבנק באריאל כבר הזכרתי? ורק לא מזמן פורסם סקר שנוער רוסי מעורב יותר בפשיעה.... אני לא יוצא פה כנגד אף עדה. אנחנו צריכים ללמוד לחיות בהרמוניה, ולא לעשות הבחנה עדתית.

bariska

New member
../images/Emo31.gif

לא צריך לעשות הכללות גם בין הרוסים יש כאלה..

Dynamo1929

New member
נימוסים... מה זה?

זה באמת גועל נפש והתנהוגת ברברית פשוט. אבל, יש מקרים שהנימוסים האירופאים לא ממש עוזרים בהם.... אני לא מצדיק את ה"לקוח" שהיה מוכן לרצוח את המוכר בשביל 60 שח, אבל גם המוכר חרא של בן-אדם... ממה שהבנתי, אישה רצתה להחזיר /להחליף נעליים והוא סרב.. תאמינו לי שאין לו איזו מדיניות שאוסרת החלפת נעליים או משהו, הוא סתם רצה לדפוק לקוחה.... לדוגמה, פעם אני הלכתי עם אמי לבנק כדי לבצע פרוצדורה בנקאית מסוימת אשר במלכה היינו צריכים לקבל פקס ישירות לבנק ולהסדיר בעזרתו כמה עניינים. באנו לבנק, חיכינו בסבלנות בתור, אחר כך נגשנו לפקידה, הסברנו לה את המצב והיא שלחה אותנו למחלקה אחרת ששם נמצאת הפקסימיליה, עמדנו שם איזה שעה בתור ואחרי המתנה ארוכה ומייגעת הגענו סוף כל סוף לפקידה שגם היא אמרה לנו לעבור מחלקה כיוון שלא מטפלת בעניינים כאלה, אחרי שעות של טיול ברחבי הבנק,"שמחים וצוהלים" הגענו למחוז חפצינו... הפקידה החביבה ממחלקה זו אמרה לנו להמתין בסבלנות עד שתתפנה... אחרי כמה שיחות טלפוניות, כוס קפה עם עוגה ועוד כמה דברים שוליים, היא סוף כל סוף התפנתה אלינו, ספרנו לה בקוצר רוח לשם מה עשינו כברת דרך ארוכה לבנק ומה בסה"כ אנחנו רוצים... היא הלכה לפקסימיליה בכדי לקבל את הפקס שנשלח... ציפינו בכליון עיניים לפקס ושסוף כל סוף נוכל לסדר את הבעיה וללכת הביתה. לדאבונינו הרב, חזרה הפקידה לאחר מספר דקות עם בשורה מצערת,"סליחה,יש תקלה במכשיר הפקס. עדיף שתבואו כבר מחר", היא אמרה. מאוכזבים, עייפים וכועסים, עשינו דרכינו החוצה מהבנק כשלפתע פגשנו בידיד משפחה קרוב, ישראלי צבר. סיפרנו לו את כל הסיפור והוא מיד נחלץ לעזרתינו.... בצעקות היסטריות הוא הלך לחדרו של המנהל... תוך פחות מדקה כל הבנק היה בכוננות וגילה מוכנות לסייע לנו בפתרון הבעיה.... תוך מספר דקות הכל סודר... הסתבר שהתקלה בפקסימליה לא הייתה ממש תקלה, אלא מחסור בדפים, והפקידה הראשונה שפגשנו, בהחלט יכלה כבר לפני מספר שעות לסדר לנו את כל הבעיות.... שמחים וטובי לב עזבנו את הבנק ואף בורכנו לשלום ע"י המנהל וחבריו, שכנראה שמח שסוף כל סוף אנחנו הולכים. אז תגידו מה שאתם רוצים, אבל בארץ אי אפשר להיות מנומס ומתורבת, רק אם אתה מתנהג כמוהם ומראה שלא אכפת לך מאף אחד, הם מתחילים להתייחס אלייך כמו לבן אדם...

vk3

New member
חחחחח... סיפור נחמד ../images/Emo13.gif

מה שנכון, נכון. לפעמים אנשים פשוט לא מבינים נימוסים ומילים טובות... אבל אין להתרגל לזה ולבחור בדרך זו בחיים

במדינה שבה אנשים

רוצחים בגלל כיסא נוח בים או בגלל שבטעות שרטו להם את האוטו, ובמדינה שבה אונס קבוצתי מזכה את הקבוצה בעונשים מגוחכים כמו עבודות שירות, למה אתה מצפה? אין ענישה, אין הרתעה...קשה, קשה...

למעלה