מחזור כישור הזמן

SaidinsTaint

New member
מה אתה יודע...

אני בדרך כלל לא טורח לראות מתי נכתב ספר שאני קורא... Don´t judge a book by it´s cover... מתי יצאו ספרי the Sword of Truth? יש הרבה הקבלות מעניינות בין Sot ל WoT....

petra

New member
יש 7 עידנים

כתוב בהתחלה שיש רק 7 עידנים והם כל הזמן חוזרים על עצמם. אבל עד ששוכחים את העידן הקודם כבר מתחיל עידן חדש.

SaidinsTaint

New member
כתוב שם שבעה?

אני זוכר שהם באים והם הולכים אבל במפורש כתוב שבעה?

petra

New member
אני כמעט בטוחה לגמרי...

אבל התחלתי לקרוא את הספר הראשון לפני שנתיים וחצי ואולי זכרוני מטעני אבל אני די בטוחה, זה רשום איפשהוא בהתחלה אם אתה רוצה לחפש.

SaidinsTaint

New member
בפעם הראשונה קראתי

לפני הרבה יותר... אבל קראתי שוב מאז. אני לא זוכר שזה מופיע... אבל יש לי תחושה מנדנדנץ שזה כן נכון - אני פשוט לא מצליח לזכור מאיפה זה.. (עם 18 חלקים למה אני מתפלא?). למישהו יש ספר לידו? (ספר של כישור הזמן כמובן)

SaidinsTaint

New member
אכן, שבעה...

"Time is a wheel with seven spokes, each spoke an Age. As the Wheel turns, the Ages come and go, each leaving memories that fade to legend, then to myth, and are forgotten by the time that Age comes again. The Pattern of an Age is slightly different each time an Age comes, and each time it is subject to greater change." (TEotW,Glossary) כמובן - איפה זה יהיה אם לא במונחון? זה מסביר למה לא זכרתי את הדמויות אומרות את זה אחת לשניה... מי שהגיע לספרים האחרונים - תקראו את הערך על מוריין - אולי תראו שם משהו מעניין...

והקשר לשאלת הלדין?

הלדין טען (והממסד אישר) שהיו 7 עידנים מאז שבירת העולם עד רנד. כל סיפורו של רנד מתרחש בעידן השלישי, לקראת סוף העידן. מאז שבירת העולם לא חלף אפילו עידן יחיד, רק רובו של אחד. ותגובה לממסד לנושא הטוויה - פיאנובר העתיק מהמיתולוגיה היוונית, אם כבר. 3 הגרסיות וגו´.

SaidinsTaint

New member
הממסד האפל

לא אישר שהיו שבעה עידנים בין השבירה להווה! לפי הספירה שלו היוצא שאנחנו בעידן החמישי - מה שגם לא נכון. אני אישית גם מסכים שעידן האגדות בא מיד לפני העידן הנוכחי, שהוא השלישי. כל הקטסטרופות היו נחמדות אבל לא היוו את סיומו של עידן. כתבתי משהו כזה - או על זה איפשהו פה - אבל יש קשר ב thread....

אז באיזה עידן חיה המלכה בס הטובה?

באיזה עידן היו הענקים מרק ומוסק? והיועצת אנלה?

SaidinsTaint

New member
לא התכוונתי

שאנחנו לא שמענו אגדות וסיפורים - אבל המלכה בס הטובה באה מעידן האגדות? עידן אחד לפני? שניים? שלושה? יותר? אולי זה בכלל העידן השלישי הקודם? בוודאי שיש מיתוסים מהעידנים הקודמים - אבל לא מידע מוחשי שמשייך כל סיפור למקומו המתאים. על בירגיט יש סיפורים ממאה סיבובים של הגלגל, בלי דרך להבדיל ביניהם. חוץ מזה - התכוונתי שאני לא זוכר שום מקום שבו נתנו שם לעידנים הקודמים. יפה מאוד שזכרת את השמות האלה. יש גם את הבת של מישהו שטסה בבטן של נשר האש לירח

אה? כל השמות שנתתי ניתנו בשיוך

לעידן יחיד - העידן שהיה לפני עידן האגדות. זה נכתב במפורש, במקומות בהם זה הופיע לראשונה. באנגלית נקרא the age of myth. אין לי מושג איך נקרא בעברית.

SaidinsTaint

New member
האירי את עיני../images/Emo12.gif

איפה זה כתוב? בערך? האם נעשיתי סנילי בצעירותי? האם קריאת המוני ספרים אחרים דחקה את המידע הזה ממוחי? האם עלי לקרוא את הסדרה שוב? כל זאת ועוד בפרק הבא של... החתולים הסמוראים!!!

לקרוא את הסדרה שוב?

לא יקום ולא יהיה. כיוון שאיני זוכר, תיאלץ לסמוך על המילה שלי, או לחילופין, לא.

SaidinsTaint

New member
כשאני אומר שוב

אני לא מתכוון לפעם השנייה, ואפילו לא לשלישית.... רגע - אתה דלית או שאת דלית? כבר חטפתי על הראש פעם אחת היום, ואני לא מעוניין לחזור על כך

Boojie

New member
הוא דלית.

וכבר ניסיתי המון פעמים לשכנע אותו שיכתוב את השם שלו דליט, מה שיקל על חייו, והוא מסרב. נו, מה לעשות, יש אנשים שמתעקשים לטעות תמיד...

למעלה