מחזור כישור הזמן

ניסו הרבה לפנייך, עוד בפורום

פילוסופיה של יואל ז"ל. לא הלך להם, מה גרם לך לחשוב שאת תצליחי יותר?

petra

New member
איך אפשר לזכור

את כל הפרטים האלה? יש שם בערך מיליון דמויות ומיליון סיפורים ומיתוסים. אי אפשר לזכור את כולם בעל פה. צריך לחפש.

שבירת העולם היתה סוף העידן

השני (הידוע גם בשם עידן האגדות). העידן השלישי נגמר עם סוף מלחמת הטרולוקים, אלף שלוש מאות ומשהו שנה לאחר מכן. אז היו השנים החופשיות, שנגמרו עם סוף מלחמת מאה השנים, בשנת 1117 לשנים החופשיות. ואז התחיל העידן החדש, או התור החדש. "עין העולם" מתחיל באביב שנת 998 לעידן החדש. ואם מישהו חושב לרגע שאני * זכרתי * את כל זה, טעות בידו. למזלי, יש את אנציקלופדית כישור הזמן, אתר מדהים שעזר לי רבות בעבודת התרגום. ובאתר זה ניתן למצוא את קו הזמן של רנדלנד, כולל קישורים לסימוכין הרלוונטים בספרים.

צו

New member
חשבתי על העידנים...

ואם בסוף הוא ינצח את אדון האופל (מה שכנראה יקרה...) ויגמר עידן ויתחיל עידן חדש האם אז רנד יכנס לראשו של "הדרקון שנולד מחדש"? כמו לואיס טרים? (תסלחו לי אם זה לא השם, כבר הרבה זמן לא קראתי את הספר...) נקודה למחשבה...

arifell

New member
אולי הוא יעשה את זה

אבל לפחות הוא לא יהיה מטורף, אולי הוא יוכל לעזור ולא רק לעצבן...

SaidinsTaint

New member
קודם כל

אנחנו לא בטוחים שלואס תרין הוא לואס תרין. דבר שני, צריך לזכור שלואס תרין הוא לא "הדרקון" הראשון - בסיבובים הקודמים של הגלגל היו דרקונים רבים. באיזה עידנים נולד הדרקון? אנחנו יודעים שהוא נולד לפחות בעידן האגדות ובעידן השלישי. מה עם שאר העידנים? נניח שזו אכן מסורת - ושיש רק שני עידנים בהם נולד הדרקון - אז רנד ידבר בראשו של הדרקון של עידן האגדות הבא - זה שייאלץ להילחם באדון האופל כשיקדחו לתוך כלאו.

petra

New member
אולי הוא יכנס...

לראש של הדרקון הבא, אבל יש רק דרקון אחד לא? ואם הוא מנצח את "אדון האופל" והאור שולט, אז לדרקוןהבא לא יהיה מה לעשות ואת מי לנצח...

SaidinsTaint

New member
האתר נראה לא רע בכלל

אני הולך לחקור אותו עכשיו יש אתר - the Wheel of time FAQ - אתר שאהוב עלי מאוד. איזה קטע... זה חלק מהאתר הזה... ממש השקיעו - אני מקווה שהוא לא שכח להתחשב בעובדה ששבוע הוא עשרה ימים... מה שאתה אומר לא מתאים לידוע בספר - הרי כל ספר מתחיל ב"כישור הזמן מסתובב..... In one age, called the THIRD AGE by some... כלומר ה"הווה" הוא העידן השלישי. שבירת העולם התרחשה לפני 3000 שנה לערך. אחרי כמה זמן קם המגדל הלבן, ועשר האומות, ואז אלף שנה אחרי בערך פרצה מלחמת הטרולוקים שנמשכה 300 שנה. אחר כך יש אלף שנים, ואז עולה הוקינג לשלטון. הוא מת כמה עשרות שנים אחרי כן, כשהוא שולח את צבאותיו מעבר לים. אלף שנה אחר כך - מתחיל הספר הראשון. לפי החישוב הזה נראה לי שעידן האגדות נחשב בתור העידן הראשון - וזה הגיוני במידה מסוימת כיוון שזהו הזיכרון העתיק ביותר שיש לכל מי שחי כרגע - לא כולל אדון האופל ואולי ישמעל. עכשיו השאלה אם ואני חושב ש

הלדין

New member
תודה רבה לכולכם

הסיבה לכך שאני חושב שחלפו שבעה עידנים היא שכל ספר בסדרת "כישור הזמן" מתחיל בהגות מימי העידן הרביעי. אם זה בעתידו של אותו עולם, אזי הסדרה כולה מיותרת כי כולנו יודעים שהאור ינצח... וזה הורס את כל הסידרה.

אה, מה בדיוק חשבת?

שיש איזשהו סיכוי שבעולם שהאור לא ינצח? הורס את הסדרה? הצחקתני. זה אחד הדברים היחידים שעוד לא נהרסו בסדרה... היה ברור מהפרק השני של הספר הראשון כי הציטוטים הם מהעתיד. אם לקח לך 18 ספרים כדי להגיע לזה, אולי כדאי לחשוב על משהו קצת פחות מאתגר?

SaidinsTaint

New member
אי אפשר לדעת

אם הם מהעידן הרביעי הקודם - או הבא אבל כיוון שעידנים הולכים ובאים ולמעשה חוזרים - אולי אין לזה משמעות

הם מהעידן הרביע הבא. לא מאמין לי?

קרא את הספר המסיים בסדרה. זה כתוב שם - שחור על גבי אלקטרון.

SaidinsTaint

New member
אתה לא קורא מה שאני כותב?

כן - הם מהעידן הרביעי. נכון. אבל כיוון שכישור הזמן מסתובב עידנים עוברים ואז חוזרים אחרי סיבוב של הגלגל. הקטעים מהעידן הרביעי מתייחסים לדברים שקרו בעידן השלישי - אבל איזה עידן רביעי זה? 1 2 3 45 6 7 1 2 3 45 6 7 ^ | הווה איזה מה4-ים הוא המקור לכתבים האלה? תוכיח!

יכולתי לשאול אותך אותה שאלה.

מה במילה "הבא" לא הבנת? ומה במשפט "זה כתוב בספר המסיים" לא מהווה הוכחה עבורך?

SaidinsTaint

New member
מה זה הספר המסיים?

הספר האחרון שנכתב עד עכשיו? האחרון האחרון שלא פורסם עדיין? אני מבין את פירוש המילה הבא - אבל איך אתה יכול להבדיל ביניהם אם - מכיוון שהם עידנים זהים למעשה - הם יכתבו אותו דבר?

הבא - הקרוב ביותר בעתיד

כמו - "יום שבת הבא", או "שנה הבאה" או "תעביר לדף הבא" או "תעביר לטרק הבא" או... הספר המסיים הוא אכן הספר שמסיים את הסדרה. עצם העובדה שעדיין לא נכתב הינה פרט טכני שולי שאינו מענינו של דיון תרבותי.

elad2040

New member
אני חושב שאתה טועה.

אני צריך לבדוק בספר, אבל לדעתי כבר בפרק הראשון, כשאנחנו נתקלים בראנד לראשונה, מצוין שהעידן הוא העידן השלישי. אני מניח שזה אומר שעוד לא עבר עידן מאז השבירה (שהיה התחלת העידן השלישי, כפי שציינת). אני חושב שהדברים שאתה מתייחס אליהם הם לא עידנים אלא ספירות שונות (לוחות שנה שונים) שנספרו לאורך השנים.

petra

New member
מחזור כישור הזמן...

קראתי חלק ממחזור כישור הזמן, וזה לא נכון שיש 32 ספרים. יש 24 בעברית (בינתיים תורגם רק עד כרך 18) ו-12 באנגלית (כל 2 ספרים בעברית, הם 1 באנגלית) ואני מסכימה שהסופר לא מעריך את הקשת בהתחלה, אבל בהמשך הוא מעריך אותה והיא עוזרת להם.

למעלה