../images/Emo26.gifאהלן ארד. מה קורה?
השרשור הזה תפס חלק די נכבד, וכמו שנאמר, נושא המחיר הוא לא דבר שצריך להקהל בו ראש, או חלילה להתבייש מלהזכיר. עוד סיבה לכך שאני בוחר להגיב כאן, עקב התחברות וההסכמה שלך לדעות שלי, ולמה שאני מייצג (מה שאולי יתן לך לראות דברים בעוד פרספקטיבה). בכל מקרה, גם אם לא תתחבר לדברים, זה בסדר, וזו זכותך. בוא ננסה להתנתק רגע מתחום האימונים האישים, ונחשוב על על תחום אחר. מכשירי סלולאר לדוגמא. כל חברה ממתגת את המכשירים בקולקציה שלה עפ"י תכונות המכשיר, ורמת היכולת שלו (בין אם זה מצלמה, אינטרנט אלחוטי, סינכרון למייל, גודל זכרון, איכות תצוגה וצלילים, עיצוב וכל שאר פונקציות המכשיר). בסופו של דבר, כולם מתפקדים כמכשיר סלולארי שאתה אמור לקבל ובצע שיחות. אם זאת המחירים עבור כל מוצר נמצאים בפערים עצומים (ממכשירים דור 3 ראשונים בעלות של 1000 ש"ח, לעומת דור 3.5 חדשים לאנשים עסקים במעל ל3500 ש"ח). השאלה הנשאלת היא, אם כולם מכשירים סלולארים, למה אנחנו יכולים לשלם בעבור אחד מחיר, שהיינו יכולים לרכוש 4 מכשירים אחרים באותו סכום? התשובה היא כמובן - ערך המוצר. מכשיר שיתן לך בזמן השירות שלו מעבר לרק שיחות יוצאות ונכנסות, יתומחר בצורה שונה ממכשיר שנועד רק לשימוש הבסיסי של מכשיר סלולאר. האם עצם זה שבמכשיר סלולארי אתה יכול: 1. לנהל יומן (שאולי בשביל זה היית צריך עד לפני כמה שנים לקנות איזשהו מחשב פאלם קטן\מחברת יומן גדולה בתוך התיק איתך). 2. לצלם או להסריט רגעים קריטים כמו: תאונה (חלילה וחס, אבל מאוד מומלץ לצורכי ביטוח), תמונה של איש קשר, חוויה מצחיקה, עיצוב של בית שנתקלת במקרה (ויחסוך לך להביא את זוגתך שמעצבת את הבית של שניכם כדי שתתרשם) או 1001 דברים אחרים? 3. לגלוש באינטרנט במקומות שאין לך גישה למחשב נייח (מה שגם חוסך לך מחשב נייד) כדי לברר: שערי בורסה, מצב תמונת הכבישים באותו רגע, מיילים עסקיים ואישים, עדכוני חדשות וכו'? השלושה סעיפים הנ"ל נותנים להבין שהיום מכשיר סלולאר, הוא מעבר לרק "מכשיר סלולאר" וכמו שראית הוא חסך לנו: מצלמה ניידת שצריך לסחוב איתנו, מחשב פלאם קטן לגלישה באינטרנט, ניהול יומן, וקבל מיילים ועוד... עכשיו תחשוב שיבוא בן אדם ויגיד: "רגע..רגע.. אם כל הכבוד, למרות שיש למכשיר הרבה פונקציות, אני עדיין רואה את זה כמכשיר סלולארי, אז למה צריך לשלם פה יותר?!" התשובה היא - מכיוון שמזמן זה לא רק מכשיר סלולארי (חברות הסלולאר כבר נותנות שירותי שיחות נכנסות יוצאות למעלה מ15 שנה, ולמרות השם "טלפון סלולארי", כבר שנים שהוא עושה מעבר לכך). בוא נחזור לעניין מאמני הכושר. האם אותו "מוצר" של מאמן X יהיה אותו מוצר של מאמן Y? בהנחה ששתיהם נמצדים לתוכן הקורס הבסיסי, ולרפטואר התרגילים הבסיסי, אז התשובה היא "כנראה שכן". אבל האם אותו "מוצר" של מאמן כושר יהיה מועשר בעוד "פונקציות" (בדיוק כמו המכשיר הסלולארי), האם לא ראוי לדרוש עבור מכשיר זה יותר? ישנם מאמני כושר שמשלבים באימון שלהם עוד כלים מעולם הפיזותרפיה, קניזיולגיה, עיסויים על כל צורותיו, תרגילים מתחומי אתלטיקה מסויימים, ידע שצברו בקורסים שלקחו על עצמם, קורסים ספיציפים לאוכלוסיות מסויימות וכו' וכו'... האם אותם מאמנים צריכים להיות מתומחרים כמו מאמן עם הכשרה רגילה? לדעתי לא. אני לא נכנס כאן לעניין המחירים, אלא מנסה להתמקד על ההבדל בין מוצר מסויים למוצר אחר, ועל ה"ערך" של כל מוצר. תחשוב על זה ארד
אני מכבד כל תשובה שלך אורי