מחפשים רעיונות לאוניברסיטה קטנה שמצטיינת בביולוגיה

מחפשים רעיונות לאוניברסיטה קטנה שמצטיינת בביולוגיה

הי,

שאלתי כאן לפני שבועיים על אוניברסיטת מגייל, אבל אני ישמח להרחיב את השאלה.

המועמדת הפוטנציאלית היא ג'וניור בתיכון. יש לה ציונים טובים (GPA מעל 3,8, עוד אין ציונים של ה-SAT).

אנחנו גרים בין בוסטון קולג' לאוניברסיטת בוסטון - במרחק של 10 דקות הליכה מכל אחת מהן, זאת עיר שיש בה מעל 100 אוניברסיטאות, אבל אנחנו מחפשים אוניברסיטה שנמצאת בערך במרחק של שעה עד 8 שעות מהבית. ללמוד באוניברסיטה בשכונה ירגיש כמו המשך של התיכון והיא רוצה לגור במעונות ולחוות חיים סטודנטיאלים, אבל זאת נקודה גמישה ונתפשר עליה אם נמצא אוניברסיטה מתאימה ליד הבית.

עד עכשיו עשינו סיורים ב-Brandeis וב-Umass Amherst ומתכוננים לנסוע בטנקסגיווינג לראות את מגייל.

היא מאוד אהבה את Brandeis, מבחינתה אפשר לסיים את החיפושים ולהגיש אפליקציה בסתיו הבא רק אליהם, גם אנחנו אהבנו את האוניברסיטה הזאת, אבל לא צפוי להתפגר שום דוד עשיר במחוזותינו, והשכ"ל שלהם הוא הרבה מעבר ליכולות הכלכליות שלנו ביחוד כשמדובר על BA ואחריו מן הסתם יבוא גם MA. חוץ מזה יש אח קטן ובעוד שנתיים נתמודד באותן שאלות גם לגביו.
לגבי בריינדייס, היא מאוד אהבה את הגודל (5000 סטודנטים), האווירה בביקור הייתה מאוד חמה ונעימה, ומה שהכי הדליק אותה זה שלצד לימודי הביולוגיה יש גם מגמת תאטרון חזקה והיא מחפשת לשלב בין שנהם (מייג'ור בביולוגיה ואולי מיינור בתאטרון). האוניברסיטה הזאת באמת מתאימה לה, אבל הם הודיעו כבר בסיור שהם נותנים רק מילגות על בסיס צורך כלכלי ומעט מאוד מלגות הצטיינות, אנחנו ממעמד הבייניים הדפוק שלא זכאי למלגת "צורך כלכלי" אבל לא מסוגל לשלם 50-60K לשנה לכל ילד.

לגבי Umass Amherst, היא לא כל כך אהבה את האוניברסיטה הגדולה (המון סטודנטים ובקלות אפשר להאבד שם מבחינה חברתית) אבל היא מאוד אהבה את ה Umass Amherst Honors College, שהוא הרבה יותר קטן ואישי. נראה מאוד מתאים לה, מקווים שהיא תתקבל לשם (רק 4% המנרשמים ל-Umass Amherst מתקבלים ל-Honors College).

נשמח לשמוע עוד רעיונות לגבי אונבירסטאות אחרות עד רדיוס של 8 שעות מבוסטון, שלא צריך למכור כיליה או לממש את ביטוח החיים כדי לשלם עבורה.

המון תודה

אור302

New member
האם אינה זכאית להלוואות סטודנטים?

אם מדובר בביולוגיה, הרי שניתן עם תואר כזה למצוא משרה אמתית בתום הלימודים ולהחזיר אותן (להבדיל מתחומים פחות מכניסים).
&nbsp
ההמלצה היחידה שאני יכול לתת היא האוניברסיטה שלי - Bucknell - שנמצאת בערך 8 שעות מבוסטון אם לא פחות ורבים מתלמידיי מבוסטון. יש לנו תכנית מצוינת בכל המדעים וגם תכנית תיאטרון. רק שאם ברנדייס דורשת כליה אחת, אצלנו תמכרי שתיים - 60K לשנה כולל הכול. אבל יש לנו לא מעט אנשים על מלגות, חלקן מלאות, רבים מאזור בוסטון. אולי שווה לנסות. אם בתך מחפשת חוויה מחוץ לשכונה, נו, מגורים במרכז פנסילבניה הם חוויה אחרת. יש לנו בערך 3000 סטודנטים, כמעט כולם לתואר ראשון.

היא יכולה לקחת הלוואות

הבעיה היא שהלוואות צריך להחזיר וחבל לנו שהיא תקבר להמון שנים עם הלוואות. ביחוד שכנראה מדובר על יותר מתואר ראשון, ועדיף להשקיע את הכספים הגדולים בתואר השני.
תודה על ההמלצה ל-Bucknell, אנחנו מחפשים רעיונות למשהו עם מחיר יותר עממי

אור302

New member
אפשר לוותר על התואר השני לטובת דוקטורט

ואז מלגות מלאות הן עניין שבשגרה.

א אחד לא יודע מה יקרה אחרי התואר הראשון

אבל יש סיכוי שיהיה שם ביה"ס לרפואה ואלה לימודים יקרים שנמשכים די הרבה שנים. כרגע מנסים לחפש אופציות טובות וזולות לתואר הראשון, עם ציונים כמו שלה יש בהחלט סיכוי שהיא תקבל מלגת הצטיינות, רק צריך לחפש מי יהיה מוכן לתת לה אותה.

באופן כללי, אני מקווה בשבילכם שהיא

תוציא ציון גבוה ב-PSAT ושה-National Merit Scholarship יעשו אותה semi-finalist, ובשאיפה Finalist.
הערך הכספי הממשי של מה שהם מציעים לא באמת גבוה, אבל לא מעט אוניברסיטאות לא רעות בכלל מציעות מלגות מעולות כדי למשוך את הסטודנטים האלה להונרז קולג'ים ותוכניות המצטיינים שלהם (הם קונים את המידע שלהם מקולג' בורד ומדוורים ישירות למועמדים). אני משער שרובן לא יהיו בהכרח במרחק 8 שעות נסיעה במכונית מברוקליין, אבל יכול להיות שההצעה הכספית והבית ספר עצמו יהיו אטרקטיביים מספיק שתחליטו ששעתיים-שלוש טיסה זה גם בסדר.

גם אנחנו מקווים שהיא הצליחה בבחינה הזאת

היא עשתה אותה לפני שבועיים ומחכים בקוצר רוח לתוצאות.
נתנו לקולג' בורד רשות להפיץ את הציונים שלה, אני מקווה שלא תהיה הצפה שיהיה קשה למצא בה את הידיים והרגליים ושיגיע חומר שיהיה משמעותי מבחינתנו.

תודה

נראה לי שאת שואלת במקומות הלא נכונים

ומקורות אמריקנים יוכלו לעזור לך הרבה יותר, ופה הסבירות שתמצאי מישהו שיודע לענות על משהו כזה די שואפת לאפס. אין משהו "ישראלי" בשאלה שלך, ואין ממש סיבה לשאול אותו בפורומים/קומונות של ישראלים, ובוודאי שלא פה בפורום. בכל מקרה, לי, אישית, אין מושג.

כמובן שזה לא מקור המידע היחיד שלי

לצערי הנושא הזה משתלט על רוב המפגשים החברתיים, עם חברים שלנו, שיש להם ילדים באותו גיל, מדברים על זה הרבה, אוספים רעיונות ומתחלקים במידע.
כמו שכשאת בהריון את מתחברת לנשים בהריון ומדברים המון על הריונות, או כשקונים דירה מדברים על נושאים שקשורים לדירות, אז עכשיו אנחנו בשלב של חיפוש אוניברסיטה בארה"ב. מדובר על מערכת ששונה לגמרי מהמערכת שהכרנו בישראל ויש כאן המון דרישות שלא מוכרות לנו. באתי לכאן לזרוק עוד חכה למים, אולי דווקא בה יתפס הדג השמן, יש כאן ישראלים שעובדים ולומדים במוסדות אקדמאים אמריקאים ואולי יהיה להם רעיון או טיפ שעוד לא חשבנו עליו.
בעיקרון רוב המידע אמור להגיע מהיועצת בבית הספר שאמורה לכוון אותנו בתהליך, כרגע היא עובדת עם כיתת הסיניור שנרשמת לאוניברסיטה בימים אלה, באביב היא תתחיל לעבוד עם הג'וניורס. הזמן איתה הוא מאוד קצר וככל שנגיע אליה יותר מוכנים מבחינת המידע שכבר אספנו, אז נקבל יותר מהפגישות איתה.
זאת בעיה די מתסכלת כי 12 שנים את אומרת לילד שלך תלמד תתאמץ ותצליח, ואז מגיע הרגע שהוא התאמץ והצליח אבל אין לו כסף להגיע למקום שבו הוא רוצה ללמוד. העיניין הוא שקיימות אפשרויות לקבל את ההשכלה האקדמאית במחיר יותר נמוך, אבל צריך לעשות מחקר די רציני עד שמגיעים למוסדות הנכונים שנותנים מלגות הצטיינות יותר נדיבות.

Gidi Shemer

New member
אני כותב משהו שהוא בוודאי מיותר

כי אני די בטוח שאת מודעת לזה, אבל היות ואת בתוך התהליך ואני רואה אותו מהצד, אז אני מרשה לי לתת את 2 הסנט שלי.
לפעמים המפגשים עם הרבה הורים במצבים דומים, ובעיקר בסביבה אקדמית ותחרותית כמו אצלכם עלולים לגרום לתופעת ה "עדר", גם אצל הורים שקולים ואחראים.
אני כמובן לא טוען שאתם ישר קופצים לעשות מה שאחרים עושים, אבל אני רק רוצה להדגיש שלימודים טובים לא חייבים להיעשות באוניברסיטה הכי יוקרתית או השניה הכי יוקרתית. יש מקצועות שבהם המקום הוא חשוב מאד ואם הבת שלך היתה מתעניינת במנהל עסקים לא הייתי כותב את הפוסט), אבל למי שמתעניינת בביולוגיה, האפשרויות רבות ומוצלחות, גם אם הן לא באות מהמקומות עם הטייטל הנחשב ביותר. בתחומים כמו ביולוגיה הקולג' מהווה רק את המדרגה הראשונה, ואם היא תרצה להמשיך הלאה בתחום, לא שם האוניברסיטה הוא מה שיעצור אותה. זה לא אומר שחייבים ללכת לכך מכללת אום ובורג, אבל כשעושים את השילוב של השיקולים האקדמיים והכספיים, שווה לחשוב על הנקודה הזו.
כמו שכבר כתבת, גם אני לא רואה שום סיבה שבעולם להיכנס להלוואות בשביל תואר ראשון, בטח לא כשמדובר בביולוגיה.

מה שאתה כותב אף פעם לא מיותר

אם אתה זוכר כבר לפני כמה שנים דיברנו על הילדה הזאת ועל ביה"ס לרפואה, זה ממש לא הליכה עם העדר, היא ננעלה על המקצוע הזה מגיל מאוד צעיר, נדמה לי שמגיל 3 היא כבר דיברה על וטרינריה ואח"כ שינתה את זה לרופאת ילדים. אני לא יודעת אם היא לא תשנה את דעתה במהלך לימודי התואר הראשון, ובאמת תגיע לביה"ס לרפואה, אבל להתקבל לביה"ס לרפואה זה לא קל, ובהחלט מתסכלים באיזה אוניברסיטה עשית את התואר הראשון. אני לא אומרת שלא מקבלים סטודנטים מאוניברסיטאות שלא נמצאות ברשימת ה100 הראשונות בארה"ב, אבל מאונברסיטה בעלת שם יותר קל להתקבל.

אנחנו ממש לא מחפשים Ivy League, אחד הדברים שחשובים לנו זה שהיא תהנה במהלך התואר, אווירה מאוד לחוצה ומאוד תחרותית לא תהיה אווירה טובה עבורה. אם קראת את השירשור מהתחלה אז היא מאוד התלהבה מבריינדיס שהיא אוניברסיטה טובה אבל לא ב-TOP 10.
מצד שני הגברת חרוצה ועבדה קשה ואנחנו מקווים שהיא תגיע לאן שהיא רוצה.

האוניברסיטה שלכם מעניינת אותנו, פעם כבר דיברנו על זה בקומונה
היא נמצאת ברשימה שלנו, למרות שהיא רחוקה ובתור "זרים" נצטרך לשלם הרבה יותר. יכול להיות שנקפוץ לקפה מתישהו כשניסע לעשות בה סיור

Gidi Shemer

New member
אני שם את המים על האש

אגב, אם לא יילך אם אוניבסיטה מסויימת מבחינת המחיר או הקבלה אפשר גם לחשוב על התחל בבאוניברסיטה זולה/זמינה יותר ואז מעבר כ- transfer student. זה לא תמיד פשוט כפרה-מד אבל בהחלט אפשרי.

בכל מקרה, וללא קשר לאיזו אוניברסיטה מדובר, תרגישו חופשי ותתנו לה להרגיש חופשי ליצור קשר ולקבל עצות לגבי עניין הפרה-רפואה. בתור המרצה יועץ של הביולוגים שלנו, היות ויש לנו כל כך הרבה premeds, אז כבר הפכתי ליועץ premed לא רשמי :) אשמח לעזור עם שאלות

התכוונתי יותר לפורומים אינטרנטיים מקבילים

בארה״ב, שבמלוא הכנות אין לי מושג אם הם באמת קיימים. אני מסכימה שכדאי לאסוף מידע, מעבר לידע המקומי שנמצא אצל חברים, ועוד לפני שמגיעים ליועצת, אבל לדעתי לגלוש בפורומים הדמיוניים שאני מתארת יהיה ניצול טוב יותר של הזמן מאשר לעשות את זה פה. האנשים פה נמצאים, חלקם, במוסדות אמריקאיים אבל מספר האנשים בפורום הנוכחי שיודעים משהו לגבי מוסדות במרחק עד 8 שעות מכם, וספציפית על תואר ראשון - אני משערת שהוא מאוד נמוך.
וכשהיעד הוא לימודי רפואה, זה עוד יותר מרחיק מהאפשרות למצוא פה מישהו שיעזור. אולי אני טועה, אבל נראה לי לא בלתי סביר שמעולם לא עבר פה בפורום מישהו שיש לו ידע סביר ומעלה לגבי לימודי רפואה בארה״ב.

אני אמנם לא הוסמכתי במדיצינה

אבל יש לי בן פרטי, מאמעלע קטן, שהוא פרשמן בקולג׳ שהולך במסלול פרה-מד, אז יש קצת מידע. אם רלוונטי יותר או פחות, אפשר להשאיר למי ששואל להחליט.

אז שניים. אבל תכלס גם לא ברור לי בדיוק

איך ולמה הגעת לפורום הזה (לא שאני מתלוננת)... רוב הגולשים פה הם כאלה שמנסים להיעזר בו או נעזרו בו בעבר לגבי הלימודים שלהם בחו"ל, שאליהם הם נרשמים/ניסו להירשם מהארץ. אתה ייחודי. סוג של cool kid, אפשר לומר.

למי מגישים את רשימת הקרדנשלז

על מנת לקבל אישור לכתוב פה?
אם עשיתי בעצמי דוקטורט בארה״ב ואני מלמד פה באוניברסיטה, זה מספיק, או שהדרישות מחמירות יותר? ואם לא, אז וותק של כתיבה בפורום הזה כבר מעל 10 שנים (עם ניק אחר במקור) אולי ייתן לי איזו הנחה?

התגובות שלך לא מפסיקות לשעשע אותי. קיפ איט גואינג.
וכן, אני באמת פריטי קול.
https://m.youtube.com/watch?v=7FdbZstj-Fc

אההה... היה לך ניק אחר... אז תגיד!

לגבי אישור לכתוב פה, אני אצטרך 3 מכתבי המלצה, שניים אקדמיים ואחד לא, את ה-transcripts שלך מאז כיתה ד', ציון GRE ו-TOEFL, הוכחת יכולת כלכלית, וכמובן, אישור שהצבעת להילרי.
יש לך 38 שעות.

למעלה