מחפשים רעיונות לאוניברסיטה קטנה שמצטיינת בביולוגיה

corrigenda

New member
אפשר לשאול למה מגבלת המרחק?

אם הייתה רוצה לגור במרחק שעתיים-שלוש מהבית זה מובן, אבל מה ההבדל בין 8 ו - 20 שעות נסיעה? זה בכל מקרה מרחק שדורש טיסה.
 
8 שעות זה עוד מרחק שאפשר לנסוע באוטו או אוטובוס

יותר מזה, זה כבר מרחק שבאמת חייבים לטוס.

אבל הכל עוד גמיש כרגע...
נשמח לשמוע גם על אפשרויות רחוקות יותר

 

corrigenda

New member
הסיבה שאני שואל

דבר ראשון, דיסקליימר: אני תלמיד לדוקטורט ואת התואר הראשון שלי עשיתי בארץ.

אבל אני נמצא כאן במוסד ציבורי ומכיר את פערי השכ״ל בין מה שמשלמים המקומיים ובין מה שמשלמים זרים / אנשים שלומדים במוסדות פרטיים. לכן המחשבה הראשונה שלי כשקראתי את ההודעה שלך הייתה לחפש מוסדות ציבוריים מעולים במקומות עם יוקר מחיה הגיוני ועם תוכנית חזקה בביולוגיה. הראשונים שעולים לי לראש הם UNC, UW, UMD אבל אני בטוח שיש עוד אחרים. אחרי שבתך תבסס תושבות בסטייט היא תהיה זכאית לשכ״ל המופחת.
 
זאת אופציה מאוד מעניינת

כמה זמן לוקח לבסס תושבות? מגורים במעונות נחשבים לביסוס תושבות, או שצריך לשכור דירה ולשלם חשבונות?
אין בעיה לעשות את זה, מול האוניברסיטה? מול הסטייט? הרי הם מפסידים על סטודנט כזה לא מעט כסף....
מעניין מאוד
 
מצטער, אבל לא באמת רלוונטי.

אמנם לא בדקתי בכל אחת ואחת מחמישים המדינות, אבל הסטנדרט באוניברסיטאות מדינה הוא לקבוע את הזכאות לשכ"ל של תושב על פי המגורים לפני תחילת הלימודים, ובמרבית המקרים זה הקריטריון הוא של ביסוס התושבות למעלה משנה לפני תחילת הלימודים. לכן, מהבחינה הזאת רק מסצ' רלוונטית להם לשכ"ל של תושבים.
&nbsp
&nbsp
 

Gidi Shemer

New member
אני יכול לברר, אבל למיטב ידיעתי

אצלנו סטודנטים מצליחים לעבור למעמד של תושב מקומי עם הזמן. אנ יודע שזה לא טרוויאלי, אבל בפעם האחרונה שביררתי זה היה אפשרי.

תמי, אם את רוצה שאני אבדוק, רק תגידי
 

Gidi Shemer

New member
מה שכן, לא לבנות יותר מדי ציפיות

גם בגלל שבתור סטודנטית צעירה שתרצה בוודאי לבוא לבקר את ההורים בחורף ובקיץ יהיה לה קשה יותר להשיג את מעמד התושב המקומי, וגם בגלל שלרוב קשה מאד להתקבל לאוניברסיטאות ציבוריות טובות כתושב לא מקומי, כי בדרך כלל יש מכסות מגבילות. אצלנו, למשל, מקסימום 18% מהסטודנטים יכולים לבוא מחוץ לסטייט, מה שהופך את התחרות על המקומות הללו קשה מאד
 

Gidi Shemer

New member
ואחרי שקראתי עכשיו מה שכתבת על ההצטיינות

אז מי יודע, אולי היא תקבל מלגה אצלנו
 
האמת היא שאם הבוסטונאים

מוכנים לוותר על מגבלת ה-8 שעות, יש מלגות הצטיינות באוניברסיטאות מעולות שמוצאות על ידי אוניברסיטאות שנמצאות בסטרטוספירה של האייביז, אבל אלו מלגות מאוד תחרותיות. הזיכרון קצת החליד מלפני שנתיים, כשהבן שלי היה במצב של הבת של תמי, אבל זכור לי בפרוש שיש איזו מלגה ללימודים משותפים ב-Duke ואצליכם, יש אחרות ל-Duke, ויש גם לונדרבילט, וושינגטון יוניברסיטי בסיינט לואיס, נדמה לי נורת׳ווסטרן, ובטוח לרייס ולטוליין. כולן אוניברסיטאות פרטיות מהשורה הראשונה עם אחוז לא קטן של סטודנטים מהצפון מזרח, אבל במרחק מחוץ לרדיוס של 8 שעות. מלגות ההצטיינות שלהן מוצעות לבודדים, כמובן.
 

Gidi Shemer

New member
בהחלט

במקרה שלנו ושל הרעים, זה נקראת תכנית Robertson, באמת תכנית מצויינת. וזה נכון שיש לא מעט מועמדים שהם out fo state שפשוט מגישים מועמדות ואז ממתינים לראות אם התקבלו ואם ייקבלו מלגה, ולפי זה עושים את ההחלטה
 
אמממ....

קודם כל המון תודה על התגובות לדיון הזה, התגובות שלכם מאוד עוזרות לחדד את השאלה המרכזית והיא: מה אנחנו בעצם מחפשים?
לגבי האוניברסיטאות שציינתם, אני לא בטוחה אם היא עד כדי כך מצטיינת כדי לקבל מלגה מלאה או חלקית לאוניברסיטאות האלה. אני מתארת לעצמי שלא מעט סטודנטים עומדים בתור כדי להתקבל אליהן, ולהתקבל לשם על מילגה זה ממש לא קל ומן הסתם מאוד תחרותי.
אנחנו יותר בכיוון של אוניברסיטה שיש בה פחות תחרות ולחץ (כמו ברינדייס או ה-Umass Honors College) שתשאיר לה גם זמן לתאטרון וחיי חברה בקמפוס. בסופו של דבר זה רק התואר הראשון, אחריו יבואו תארים נוספים, וכמו שגידי אמר, לא צריך לגמור הרווארד כדי להגיע לביה"ס לרפואה. ניסיון החיים שרוכשים כשעוזבים את הבית וחיים חיי קמפוס נחשבים לא פחות להמשך הדרך.

אנחנו מחפשים אוניברסיטה שתהייה ב-Top 100 ולא ב-Top 20.

 
לטעמי, אתם צריכים לשקול מחדש את מגבלת ה-8 שעות.

זה יפתח לכם המון אפשרויות, לפי מה שאת כותבת על שיקולי הפיננסים ורמת התחרותיות שאתם מחפשים. במקומכם לא הייתי מתמקד בחיפוש קולג' קטן, אלא דווקא בתוכניות הונורז באוניברסיטאות ציבוריות גדולות שמנסות להעלות את הפרופיל/מוניטין הלאומי והבינלאומי שלהן. באוניברסיטאות כאלה הם מנסים לנהל את תוכנית ההונרז כקולג' קטן בתוך האוניברסיטה הגדולה (עונה על דרישה אחת שלכם), ומציעים לעתים מלגות לא רעות בכלל, לפעמים עד קרוב ל-full ride, לתלמידים טובים ממדינות אחרות.
אבל רוב האוניברסיטאות מהסוג הזה לא יהיו באזורכם, ולכן זו החלטה שתצטרכו לקבל. אם תחליטו את ההחלטה שאני הייתי מקבל, אתם יכולים פשוט לעשות גוגל של Top 100 public universities, ולהיכנס לדרוג של US NEWS. דלגו על 10 האוניברסיטאות הראשונות, ובאופן כללי על כל האוניברסיטאות של קליפורניה (ואולי כל החוף המערבי אם זה ממש מוגזם עבורכם), ותתחילו לעבור על הרשימה.אם איזו אוניברסיטה נראית כמעניינת, גגלו את שם האוניברסיטה יחד עם out of state scholarships. באוניברסיטאות שמחפשות לגייס סטודנטים אאוט אוף סטייט טובים מיד תמצאו מידע. אם נראה מעניין, בדקו לעומק יותר על האוניברסיטה, כולל התייעצות פה עם "חייבת להגיב", אם אתם רוצים. לטעמי זה כיוון ששווה לכם לבדוק.
 
כן, אתה צודק, זה בהחלט הכיוון

אנחנו בתחילת החיפוש וכל הקווים האדומים שהגדרנו עוד מאוד גמישים ויכולים להמתח לפי מה שנראה בסיורים באוניברסיטאות.
קשה לי מבחינה רגשית לוותר על מרחק שמונה השעות, אבל אם לא נמצא את הכלה המתאימה ברדיוס הזה אז כניראה נרחיב את הרדיוס.
גם לנו נראה שמתאימה לה תוכנית Honors באוניברסיטה ציבורית טובה, גם עכשיו היא בביה"ס קטן (דמוקרטי) בתוך ביה"ס תיכון גדול, ומאז שהיא נכנסה למסגרת הקטנה יותר היא פורחת (גם מבחינה חברתית וגם מבחינה אקדמית).
נמשיך להציק כשיהיו עוד שאלות
תודה
 
הצבעתי. הפסדנו. ועכשיו זה בגדר

Hope for the best and prepare for the worst.
&nbsp
ד"א, את מודעת לזה שנאף הוא סטודנט "לומד בחו"ל." אני שוקל להמליץ לו לבוא לפה לנהל איתך גם פה את הדיונים הפוריים שלכם...
 

אור302

New member
באמת? מעניין.

לי דווקא זכור בתור תלמיד ב-UW שהייתה איזו שערוריוה קטנה כשהתברר שהמוסד מעדיף סטודנטים מחוץ למדינה ומחו"ל כי הם משלמים שכר לימוד מלא. מה שעוד לא הצלחתי להבין זה איך זה יש כל כך הרבה סינים קוריאנים וטיוואנים עשירים כל כך.
 

Gidi Shemer

New member
המוסד אולי יכול להעדיף out of state

אבל החוק של הסטייט מגביל את המספר.
ב- unc, שדווקא מקפידים על החוק נאלצו לשלם קנס גדול בשנה שעברה ולהחזיר כספים שאותם הרוויחו משכר הלימוד המלא בגלל שהם חרגו במעט ממכסת ה- 18 אחוזים. זה גרם להרבה תסכול אצלנו באוניברסיטה כי אי אפשר באופן מוחלט לשלוט על המספר מכיוון שתמיד מקבלים יותר סטודנטים ממספר המקומות בידיעה שחלק מהסטודנטים לא יבואו ולכן תמיד מדובר בהערכות זהירות. בשנה קודמת היו פחות מ- 18 אחוזים שבאו מחוץ לסטייט. האוניברסיטה ביקשה שיבדקו כיצד היא עומדת בתקנות בפרספקטיבה של שנתיים-שלש ולא כל שנה, אבל אלו כרגע התקנות והאוניברסיטה נאלצה לשלם לסטייט את הפרשי שכר הלימוד שהיא הרוויחה.
 
למעלה