מחפשים רעיונות לאוניברסיטה קטנה שמצטיינת בביולוגיה

possum2

New member


 

corrigenda

New member
אתה דווקא טועה

אצלנו זה כן טריוויאלי ויש הנחיות של האוניברסיטה לגבי איך אזרח יכול לבסס תושבות תוך שנה כדי להיות זכאי לשכ״ל המקומי החל מהשנה השנייה. אפילו יותר: האוניברסיטה מפעילה סנקציות כלפי אזרחים שמקבלים מלגות ולא מבססים תושבות תוך שנה-שנתיים כי היא רוצה את התקציבים מהסטייט.

אבל מה לעשות שגם אני מסתמך רק על המדינה האחת שאני מכיר ולא בדקתי את כל השאר. לכן מה שהצעתי זה לא פתרון קסם אבל בטח לא far fetched.
 

corrigenda

New member
מתקן את עצמי

בדקתי קצת ולא טריוויאלי לאנדרגרדס צעירים שמגיעים מחוץ לסטייט, נהיה קל יותר לסטודנטים מבוגרים יותר.

למדתי משהו חדש.
 
מדובר על בחורה שתהיה בת 18 או 19 בתחילת הלימודים

(בתלות אם היא תעשה GAP YEAR) בכל מקרה מדובר על בחורה מאוד צעירה שתרצה לגור במעונות באוניברסיטה (לרכוש חברים ולהיות באווירה סטודנטיאלית) ולא חושבת שיתנו לה מעמד תושב אם היא גרה במעונות, נדמה לי שצריך לשכור דירה ולשלם מיסים לפחות למשך שנה בשביל לקבל מעמד תושב. אבל אנחנו נבדוק את הנקודה הזאת היא מעניינת.
 

אור302

New member
יש מי שמגיעים שנה קודם וחיים באזור,

עובדים, נהנים קצת מהחופש ומבססים תושבות, אולי גם לוקחים קצת קורסים או צוברים ניסיון מעשי. זה יעיל בערים ומדינות שיש בהן כמה מוסדות ציבוריים כך שבבוא היום ישנה בחירה. כמובן מקום אחד כזה הוא בוסטון.
 
לאוניברסיטאות הציבוריות יש אינטרס להגדיל

ככל האפשר את מספר הסטודנטים שאינם תושבי המדינה (במגבלות החוק של כל מדינה), במיוחד היות והתקציבים שמדינות מקצות להם מקוצצים באופן קבוע בעשרות השנים האחרונות. שכ"ל שמשלמים זרים ולא-תושבים הוא לכן חשוב לאוניברסיטאות ציבוריות יותר מבעבר ואין להם שום אינטרס להקל על סטודנטים לבסס תושבות, כמובן במגבלות מה שהחוק מתיר להם.
כשמדובר על מלגות הצטיינות, לעומת זאת, לעתים קרובות מאוד אין מגבלת תושבות.
 

נחמנית

New member
לפי גוגל טורונטו 8.5 שעות נסיעה מבוסטון

אם מקגיל אופציה אני לא רואה סיבה נגד טורונטו. למרות שהיא יחסית גדולה יש בה אווירה נעימה וסטודנטים לא לחוצים בה כמו אייבי ליג (מניסיון של דוקטורט באחד ועבודה בשני, לא בביולוגיה). גם טורונטו כעיר גדולה מספקת חוויות והאווירה בין הסטודנטים נעימה
 

שבלולקה

New member
למה לא בארץ?

הרמה גבוהה ושכר הלימוד נמוך משמעותית, ויש טיסה ישירה בוסטון-ת"א.
 
זאת בהחלט אפשרות

התוכנית היא להרשם לאוניברסיטה כאן, בגלל שזה חלק מתוכנית הלימודים בכיתה י"ב, וביה"ס התיכון מלווה את התהליך (צריך מכתבי המלצה ממורים וכ"ו) ואז אחרי שהיא תתקבל היא תיקח כניראה שנת GAP (האוניברסיטאות אוהבות לתת לסטודנטים שנה כזאת כי הם מגיעים יותר בשלים ללימודים), ובשנה הזאת היא מתכוננת לנסוע להתנדב בישראל. בסוף השנה היא תחליט אם היא רוצה לחזור לאוניברסיטה שמחכה לה כאן, או אם היא רוצה להתגייס לצבא וללמוד לימודים אקדמאים בישראל.
אנחנו משאירים את כל האפשרויות פתוחות.

אגב, אם למשהו יש המלצה לתוכנית לשנת GAP בישראל אז נשמח לקבל טיפים גם בכיוון הזה
 
כי בארץ היא תצטרך ללכת קודם לצבא

הפטור/דחיית שירות לבני מהגרים מאפשר רק ביקור של עד שנה.
 
לא יודע. במכתב שהבן שלי קיבל לפני שנתיים לא מוזכר שום דבר

על לימודים אקדמיים (כן מוזכר הנושא של שנת שהייה)- והוא היגר לקנדה בגיל 9
מהיכרותי עם הביורוקרטיה הישראלית, אני לא הייתי שולח אותו ללמוד בארץ בלי מכתב מפורש מצה"ל/משרד הביטחון שמאשר שהוא לא יצטרך להתגייס פתאום באמצע הלימודים... בכל מקרה, זה לא רלוונטי עבורו- הוא החליט ללכת לאוניברסיטה קרוב לבית.
 

FPNH

New member
אולי שווה לבדוק

גם קורנל וגם סירקיוז הן אוניברסיטאות פרטיות, אבל יש להן קולג׳ים שהם באיזה שהוא סידור ייחודי של סטייט יוניברסיטי. בקורנל זה הקולג׳ של חקלאות ומדעי החיים ובסירקיוז הקולג׳ של אקולוגיה (או משהו דומה). אני חושב ששכר הלימוד הוא בהתאם, וגם הקבלה נפרדת. אבל אני לא מכיר את הפרטים. בכל מקרה, אלה אוניברסיטאות מצויינות בביולוגיה.
בקנדה אולי שווה לכם לבדוק גם את אוניברסיטת אוטווה.
לגבי תכנון כלכלי, אם היא תלמד ביולוגיה, אז בדר״כ עושים דוקטורט ישיר ולא תואר שני. וברוב המקומות הסבירים ומעלה מקבלים מלגות ולא משלמים שכ״ל בתארים המתקדמים.
 
למעלה