מחפשת גן דו-לשוני באיזור

Trinity566

New member
מחפשת גן דו-לשוני באיזור

מישהו מכיר שמע ממליץ או לא ממליץ? רק שלא יהיה עם אופי דתי...חוצמזה הכל הולך :)

ארזS

New member
אני מכיר

גן נהדר, אבל יש בעייה קטנה...
הגננת דתיה (ממוצא אמריקאני) והיא מחנכת את הילדים לדבר יפה ובנימוס, לקום כשבא אורח לגן (מתי נתקלת בזה לאחרונה???), וליטול ידיים לפני האוכל, אבל משום מה זה לא מתאים לך, שהרי פסלת אופי דתי על הסף...

ATAF151

New member
זו בעיה גדולה

אני לא הייתי שולח לגן דתי וגם לא לגן מוסלמי אפילו אם בגן בדתי והמוסלמי היו מחנכים לדבר בנימוס.

ראיתי לא מעט פעמים ילדי גן דתיים בגינות ציבוריות משוחחים ביניהם על פחד מחילול השם ומה השם יעשה לך אם תעשה כך וכך, וזה לא מתאים לשלוח ילד חילוני לגן עם אווירה כזו.
כמובן עד גיל 2 זה לא משנה.

לא הגיוני ללמד את הילד בגן שזה נורא לחלל שבת, וכשהוא יבוא לביתו הוריו יחללו שבת.

ארזS

New member
כמה אתה צפוי

ATAF151

New member
כמו רובנו

רוב החילונים מאוד צפויים ולא שולחים לגנים דתיים ורוב הדתיים גם מאוד צפויים ולא שולחים לגנים לא דתיים.

אנשים משונים אנחנו, ולא אוהבים שהילד שלנו יקבל חינוך שילמד אותו שאנחנו עושים משהו רע. אתה אולי אדם שונה וכן היית רוצה שהילד שלך ילמד שאתה חוטא ומורד.

רוב האנשים גם לא נעלבים ומגיבים בהתאם

כשהם מגלים שיש מישהו שהבחירות שלו שונות משלהם.
אולי משום שרוב האנשים התחנכו כראוי אצל הגננת האמריקנית ההיא.

השכילני נא, איפה זה שכונת 2004 ?
אילו רחובות תוחמים אותה ?

ארזS

New member
רק תגיד לי דבר אחד בבקשה מר אטאף הנכבד:

היכן כתבתי שמדובר בגן דתי ???

אני קורא שוב את התגובה שלי, ולא מוזכר בה אפילו פעם אחת שמדובר בגן דתי !!!

אז מאיפה המצאת את ההמצאה שמדובר בגן דתי ???

תחשוב טוב לפני שתענה הפעם...

כי נפלת בפח, חד וחלק, כי לא מדובר בגן דתי ולא בגן בעל אופי דתי, אלא בגן שיש לו גננת דתיה שאהובה על כל ההורים החילונים בגן, ולידיעתך: אין אף ילד דתי בגן הזה !!!

ואתה יודע למה ?

כי אין גן כזה, ולמעשה לא ידוע לי על גן כזה, אולי דווקא כן קיים אחד כזה במקום כלשהו, אני פשוט המצאתי אותו לצורך הדיון הזה משתי סיבות :
1. כל הפוסל במומו הוא פוסל.
2. כדי לטמון לך פח ונפלת בו בגדול !!!

ATAF151

New member
בהחלט כתבת

כתבת: "ליטול ידיים לפני האוכל" - נטילת ידיים זה צורת ביטוי דתית, אצל החילונים נהוג להגיד שהגננת מקפידה על רחיצת ידיים לפני האוכל.
וכתבת: פסלת אופי דתי על הסף, האמירה הזו אומרת שלגן יש אופי דתי, כלומר הוא גן דתי. הרי גם בגן חילוני מלמדים לדבר יפה ובנימוס ולרחוץ ידיים ולקבל יפה אורחים.

ואגב, דווקא יש גנים חילוניים עם גננת דתיה, ואין עם זה שום בעיה, בניגוד לציבור הדתי שיש לו בעיה גדולה עם אנשי צוות לא דתיים שלא לדבר על הגננת הראשית. אני עוד זוכר את ההתנגדות של הסיעה הדתית לשומרים לא דתיים במוסדות חינוך דתיים.

ATAF151

New member
אני מציע לציבור הדתי ללמוד מהחילוני

אצל החילונים יש (אמנם מיעוט) של אנשי צוות דתיים. גננות, מורות, שומרים, מזכירות וכולם מתקבלים כשווים בין שווים.

אצל הדתיים בל יראה איש צוות חילוני במוסד דתי.

benk11

New member
עוד פעם אתה כותב שטויות בלי להבין כלום

ביתי לומדת בגן דתי וכן, יש שם גגנות / סייעות שאינן דתיות
לאף אחד זה לא מפריע
אני מציע שתחזור בך מדבריך, ותתנצל על הרפש שאתה מטיל על ציבור שלם

ATAF151

New member
בבקשה

על פי החוק שאותו דרשו הדתיים נאמר:
ס' 18 לחוק חינוך ממלכתי קובע כי: "המועצה לחינוך ממלכתי דתי רשאית לפסול, מטעמים דתיים בלבד, מינויו או המשכת שירותו של מנהל או מפקח או מורה במוסד חינוך ממלכתי דתי. "

כמובן שאין חס וחלילה סעיף הפוך כזה במוסדות החילונים, שם לא פוסלים מורה מטעמיים שהוא דתי.

מצורף מקרה של מורה שפוטרה ממוסד דתי משום שבחרה להיות רווקה ובהריון.

ארזS

New member
אתה עושה את עצמך או מה ?

איך חילוני יכול ללמד בבי''ס דתי ?
מוסלמים יתנו ליהודי ללמד בבי''ס שלהם ?
בחייייייייייאאאאאאאאאאת אטאף, אתה מייאש את הנשמה.
[אולי זאת הכוונה שלך, שיבושם לך].

ATAF151

New member
אינני יודע מה מוסלמים עושים

אני כן יודע שיש כבר גם מורות מוסלמיות מעטות בבתי ספר יהודיים, ויש דתיות בבתי ספר חילונים, אולם אצל הדתיים אין מורים לא דתיים (או לפחות משתדלים מאוד שלא יהיו וזה מגובה בחוק). גם אם מדובר במורה למתמטיקה.

ארזS

New member
לא נכון

יש מורים מקצועיים חילוניים בבתי ספר דתיים.
אתה פשוט לאורך זמן רב כותב דברים לא מבוססים ממוחך בקודח כנראה...

ATAF151

New member
נכון גם נכון

יש המון כתבות ודוגמאות של מקרים כאלו. אם כי יתכן שיש גם מקרים בהם כן יש מורים חילוניים ללא בעיה.

ולהלן עוד כתבה בנושא.

כמובן שאין בנמצא מקרים הפוכים. ושוב אני מזכיר שאפילו החוק מאפשר את זה למוסדות הדתיים.

למעלה