מחפשת גן דו-לשוני באיזור

למעשה לצערי זה לא נכון

רבים מילדי החינוך הממלכתי דתי אינם דתיים.
זאת אחת הבעיות הקשות של החינוך הממלכתי דתי ואחת הסיבות העקריות שדתיים פונים לחינוך פרטי.

benk11

New member
אכן בעיה קשה

לך תסביר לילד שלך למה החברים שלו המכיתה מספרים על הטיול שנסעו אליו בשבת, למה לאבא שלהם אין כיפה והאמא אוספת את ילדיה מבית הספר חצי ערומה, בזמן שאתה מנסה לחנך את ילדיך בדרך מסויימת.
גרוע מכך, שמעתי סיפור על ילדים שהלכו למסיבת בת מצווה של חברה לכיתה, ובסוף התברר שהמקום כלל אינו כשר

ATAF151

New member
תסביר להם שיש צורות חיים שונות

ויש כאלו בדעה אחרת ולדעתם מותר לנסוע בשבת וצריך לכבד את דעתם גם אם לא להסכים לה.

כך אני מחנך את ילדי.

benk11

New member
אני שמח שבתור מנהל הפורום אתה מרשה לעצמך

להגיד לי איך לחנך את ילדיי

ATAF151

New member
אני רק ממליץ

אני לא מאלץ אותך לשום צורת חינוך.
אני בעד קבלת וכיבוד השונה, אתה בעד הסתרת או גינוי השונה, ואני לא יכול להכריח אותך איך לחנך וכנ"ל להיפך.

benk11

New member
בא תיישם את קבלת האחר ותפסיק להפיץ שטויות

על מגזר שלם ללא ביסוס
הכי קל לקחת מקרי קיצון ולהכיל אותם על הכלל, וזה מה שאתה עושה באופן עקבי תוך נסיון להשחיר ציבור שלם
מזל שחברי הפורום חכמים מספיק כדי לראות זאת.

זאת בעיה בבית ספר דתי

כשההורים מחפשים אוירה דתית.

כשהשיחה בהפסקה היא על הטיול שעשינו בשבת, כשיש בעיה לבקר את החבר מהכיתה בגלל בעיות כשרות, שלא לדבר על דפוסי התנהגות שאינן מקובלים במשפחות דתיות ועל שפה, זאת בעיה.

לא היתה לי בעיה להסביר לילדים שלי שהשכנים שלנו בחרו באורח חיים אחר, אפשר לבקר אצלהם אבל לא להשאר לארוחה.
קשה יותר להסביר להם שיש מצב שאי אפשר לאכול אצל החברים שלהם מהכיתה שחובש כיפה במהלך היום.
מאוד מוזר שבכניסה לבית הספר יש שלט שמזכיר לאבות ולאמהות להתלבש כראוי לבית ספר דתי.

ATAF151

New member
יש לי שאלה

האם יהיה מקובל אם הורים לילד יגיעו לאירועים בבית הספר בלבוש מכובד ולא חושפני אבל ללא סממנים דתיים כגון כיפה?
אני יכול להבטיח לך שבבתי ספר חילוניים מגיעים מעט הורים עם סממנים דתיים ואין כל בעיה בכך.

אני לא מכיר בתי ספר חילוניים, איפה יש כאלה?

אני מכיר בתי ספר ממלכתיים שמיועדים לכלל הציבור.
מולם יש בתי ספר ממלכתיים דתיים ואחרים בעלי צביון יחודי.

הסימטריה שאתה מנסה לעשות תמוהה בעיני.
עקרונית אין לי בעיה אם חילונים ירצו להקים בתי ספר חילונים שישאפו לחינוך חילוני אבל נכון להיום אין זרם כזה.

ארזS

New member
צודק.

מה שנכון נכון.

ATAF151

New member
יש בזה משהו

החילונים לא מבקשים להתבודד בזרם משלהם, הם פתוחים לכלל הזרמים והגישות.

קסטנרית

New member
חצי ערומה??? איזו התבטאות שוביניסטית ואומללה!

ממש חבל שהיא לא מכסה עצמה מכף רגל ועד ראש, כולל הראש כמובן (עוד רגע תבדוק אם היא גרבה על רגליה גרביונים 40 דנייר ותבוא לדווח לנו).
מילא זה שכתבת את זה, אבל זה שאתה באמת מסתכל ובודק איך הן לבושות........ ההממממ........

קח צעד אחורה. זה לא התפקיד שלך או של ילדיך להסתכל כך על אשה ולהביע דעתכם. לא חשוב מי היא ומה היא.

ארזS

New member
אמנם לא הגבת לי אבל ארשה לעצמי להגיב לך

כפי שכבר סיפרתי בעבר אני עובד כמאבטח במוסדות החינוך ברעננה, ממש לא משנה היכן כיום, ואני באמת משתדל לשמור את עיני מדברים שאינני חפץ לראות אותם, לא כי אני חרדי, אני לא, ואני בהחלט גם משוחח עם נשים ועם אמהות שמביאות ולוקחות את ילדיהן, אבל בהחלט נתקלתי ונתקל בכל יום בנשים שגם אני אגדיר אותן כחצי עירומות שבאת ככה לבית הספר ולגן.

ואני לא מדבר בזלזול כפי שאת מתבטאת בתגובתך למגיב הקודם "ממש חבל שהיא לא מכסה עצמה מכף רגל ועד ראש, כולל הראש כמובן (עוד רגע תבדוק אם היא גרבה על רגליה גרביונים 40 דנייר ותבוא לדווח לנו).
מילא זה שכתבת את זה, אבל זה שאתה באמת מסתכל ובודק איך הן לבושות........ ההממממ........"

ממש לא מעניין אותי שנשים תבואנה כמו נשות טליבאן [שזה מה שהזכרת בתגובתך המגוחכת].
אבל יש נשים שבאות לבושות [אם אפשר לקרוא לזה ככה] בצורה פרובוקטיבית קיצונית , ואז אני בהחלט לוקח צעד אחורה כפי שהצעת למגיב הקודם...

ונכון שזה לא התפקיד שלי או של הילדים להסתכל כך על אישה ולהביע את דעתנו, אבל כשילדה אחת [חילונית גמורה שהוריה מאנשי מרצ, ואם אני אומר זה כי אני יודע, ואני בקשר נהדר איתם] אמרה פעם לאמא שלה בקול רם כשזאת באה לקחת אותה "למה רואים לה את הציצים?" - ולא אני אמרתי זאת - אני חושב שדי לחכימא ברמיזא, גם אם לך כפמיניסטית לא נעים לקרוא או לשמוע את הדברים.
דרך אגב, במוסדות החינוך הדתיים זה לא קורה...

ATAF151

New member
רק כדי לשים דברים בפרופורציות

רוב מוחלט של אמהות לא מגיעות חצי עירומות למוסדות החינוך. בדרך כלל לא מדובר בנערות שכאשר הן יוצאות לבילוי הן לפעמים מתלבשות בלבוש חושפני.

וכאשר באה מישהי בלבוש חושפני גם החילוניות לוחשות עליה שהיא כנראה חושבת שהיא בת 18.

ארזS

New member
אכן כתבת אמת לשם שינוי...

ואכן יותר מפעם אחת שמעתי אמא שמעירה לחברתה, לא שהיא חושבת שהיא בת 18 [כאילו שללכת חצי עירומה בגיל 18 זה מכובד...], אלא ש"אולי לא שמת לב אבל רואים לך את ה... " [ושלוש הנקודות מסמנות כל איבר שאתה יכול לחשוב או לא לחשוב עליו].

ATAF151

New member
אני אתקן את הניסוח שלך

במקום: "אכן כתבת אמת לשם שינוי" יש לכתוב: "לשם שינוי הבעת דעה ההולמת את דעתי"

ארזS

New member
ומה דעתך האישית על כל מה שסיפרתי ?

אם יש לך דיעה אישית בנושא הזה.

ארזS

New member
המשך...

אני מבקש להבהיר שחשבתי רבות לפני שהחלטתי סופית לכתוב את התגובה הבאה.
כתבתי ומחקתי ושוב כתבתי ועשיתי הגהה מספר פעמים ולבסוף החלטתי להציג לכם/לכן את האמת בפרצוף, כי לדעתי, כאבא, כסבא, כבן אדם, [ולא חשוב מי אני ומה מקצועי] חשוב שתדעו את האמת.
ולהלן אשתמש בלשון זכר אך התגובה מיועדת לבני כל המינים וכל סוגי המשפחות, כולל משפחות מהסוג החדש כפי שמכנים את התופעה.

והאמת היא שהילדים שלכם הם הכי אמיתיים שיש.
כאילו שאתם לא יודעים...

אז דעו לכם שהילדים שלכם מספרים הכל, אבל הכל, למורה ולגננת, לסייעת ולרכזת, ולפעמים גם למאבטח, ולפעמים המאבטח רק שומע מהצד דברים שלא סיפרו לו, ולפעמים המאבטח שחמותו בעצמה סייעת [כיום בגמלאות] שומע גם דברים מחמותו.

וכך למשל הגיעו לאזני סיפורים על :

על אבא שהילד שלו תפס אותו על חם עם האופר כשהאמא שהיא אשת עסקים היתה בחו''ל, והאבא קנה לילד מתנה כדי שלא יגלה זאת לאמא...

ועל אמא שהילדה שלה נבהלה בלילה כששמעה את האמא צועקת "או אלוהים אתה הורג אותי" והיא לא הבינה מסכנה שכמותה למה אלוהים [שהתברר כאבא] "הורג" את אמא... [מה לעשות ? הדלת בחדר שלהם היתה פתוחה לרווחה]...

ועל אמא אחרת [בכוונה כתבתי דבר ראשון על האבא כדי שלא תגיבו שרק אמהות הן כאלה...] שכשאבא היה במילואים ... אני לא חושב שצריך להמשיך בסיפור...

וגם היו סיפורים כאלה ואחרים על אמא ואמא...

וכשאמא אחת הביאה את הילד בשעה 09:30 וקיימה את האימרה הידועה "על ראש הגנב בוער הכובע" כשדבר ראשון ומבלי שהתבקשה אמרה לי [כאילו מה אכפת לי בכלל? זה תפקידי לפתוח את השער] "אני נוררררא מתנצלת, הילד לא רצה לקום" הילד לא היסס לשניה אחת וירה לה בפרצוף "אמא למה את משקרת אני ער כבר משש וחצי ואת לא רצית לקום" והיא האדימה כמו עגבניה בשלה...

נכון, היא דווקא היתה לבושה ולא חצי עירומה... אבל הוספתי גם את הסיפור הזה כדי שתבינו שאתם צריכים להיזהר ליד הילדים ומהילדים כי הם הכי אמיתיים !!!

בקיצור ולעניין גברתי הקסטנרית, אנחנו לא מסתכלים על הנשים וגם לא על הגברים.

זאת האמת שנזרקת לנו את מול הפרצוף גם אם אנחנו עושים כל מאמץ להמנע מכך.

וכעת טלי קורה מבין עינייך וחשבי קצת על הדברים בטרם תתנפלי כדרכך עם תגובה מתלהמת.

למעלה