מחפשת גן דו-לשוני באיזור

benk11

New member
נטפלת לטפל ולא מתייחסת לעיקר

ישנם מוסדות שדורשים קוד התנהגות ולבוש מסויים (לאו דווקא מוסדות דת)
כאשר אדם פוקד אותם מצופה ממנו לכבד את קוד ההתנהגות
הורים חילוניים אשר משום מה שולחים את ילדיהם למוסד לימוד דתי מודעים לקוד ההתנהגות ועושים את הבחירה שלהם לקבל את הקוד הזה ע"י שליחת ילדם למוסד דתי
אני מצפה מהורה כזה לכבד את קוד ההתנהגות שקיבלו עליהם
הרי ברור שלא יעלה על הדעת, נניח, שעורך דין יופיע לדיון אצל לקוח או בבית משפט במכנסי ברמודה וחולצה פרחונית

ארזS

New member
ומדוע את לא טורחת בכלל להתייחס לדברים

שכתבתי בבוקר?

אולי במוצאי שבת אראה תגובה אם תחליטי להתייחס [ואת ממש לא חייבת לעשות זאת. אולי שתיקה שווה כהודאה...].

ברעננה יש הרמוניה בין דתיים וחילוניים

השרשור הזה מספק הוכחה נוספת לכך, למי שטרם השתכנע.

ארזS

New member
מצחיקולה, את קורעת אותי מצחוק

אני מציק שיענו לי ?
הרי זה בדיוק ההיפך, והשתיקה ההודאתית שלך [וכעת התגובה הדבילית הזאת שלך] מוכיחות כאלף עדים על הדמגוגיה שלך...

וכרגיל, תמיד "קסטנרית" ו"שושן" באותה הצלחת ובאותו הסגנון...

MamaHen

New member
קידס גן - מאוד ממליצה. הילדים שלי שם כבר שנה

שנייה. יכולתי לשלוח השנה לחינוך הציבורי, אך בחרתי, כמו הורים נוספים, למרות העלות, להשאיר את הילדים בקידס גן.

הגננת הדתייה, מקסימה. הגן ממש לא בעל אופי דתי (למרות שלי זה לא היה מפריע, נהפוך הוא).

ארזS

New member
חבל שלא כולם/ן כמוך.

יש כאלה שרק רואים או שומעים משהו שנראה כמו דת/דתי/דתיה ונהיה להם חררה בכל הגוף, כמאמר המערכון הידוע של שלישיית הגשש החיוור.
המערכון אולי מצחיק, אבל כמה עצוב שזה כך ואנשים מקובעים בחוסר הסבלנות/סובלנות שלהם.
תבורכי !

ATAF151

New member
אני לא מכיר כאלו אנשים

גם אני שלחתי לגן לא דתי עם גננת דתיה, אין בזה כל בעיה. בניגוד לציבור הדתי שאני ממש לא בטוח שהיה שש לשלוח לגן עם גננת חילונית גם אם היתה מעבירה תכנים דתיים.

Trinity566

New member
או וואה...

איזה שרשורפלצת פתחתי פה. חייבת רק לשנייה קלה להסכים עם אדון ataf. אין לי בעיה עם גננת דתייה כל עוד לא מטיפים לבת שלי על איזה חבר דמיוני שגר בשמיים שמעניש אם לא עושים כל מיני דברים. אתה למשל היית שולח את הילדים שלך לגן חילוני בצפון תל אביב שמחנכים בערכים חילוניים וגם- שומו שמיים- לא עושים נטילת ידיים או וואטאבר? קשה לי להאמין. בעיקר לא בא לי שישימו לבת שלי מטפחת על הראש בשבת ;) שלא תחזור הביתה ותבקש שאני גם אשים מטפחת, שלא תגיד לי ״אמא, שולה הגננת אמרה שאסור להדליק אור בשבת כי אבינו שבשמיים לא מסכים״ וכו׳. תודה לכולם, בכל מקרה. ואל תשכחו. איש איש באמונתו :)

ארזS

New member
או וואאההה....

אתחיל דווקא בסייפא של תגובתך:
השם השני שלי הוא "אדם באמונתו יחיה".
וסתם לידיעתך, לא שזה חשוב... שני החברים הטובים ביותר שלי, הם :
1. חילוני אוכל טריפות (ועוד ביום כיפור, וגם לא מברך ברכת המזון...), שבנו שומו שמים נשוי לבריטית , שהיא שומו שמיים נוצריה.
2. מוסלמי מטירה.

כן, דווקא הם החברים הכי טובים שלי . כך שאותי לא צריך לחנך על איש באמונתו...

ותסכימי או לא, יש הבדל גדול בין לשלוח ילד חילוני לגן חילוני שבמקרה הגננת שם היא דתיה שלא כופה כלום על אף אחד מהילדים, לבין מה שאת שאלת אם הייתי שולח את הילדים שלי לגן חילוני.

ההבדל גדול כי אני רוצה שהילדים שלי יקבלו (וברוך השם הם קיבלו, כיום אלה כבר הנכדים
) חינוך ממלכתי ציוני דתי, ואינני רוצה שיראו אמהות שבאות לגן בלבוש חושפני.

זאת לעומת אפס נזק ש"עלול" להגרם לילדך אם הגננת שלו (בגן חילוני !) היא דתיה.

ואם את הדבר הפשוט הזה קשה לך להבין, אז צר לי, אני מרים ידיים.

למעלה