מחפשת המלצה לרופא ילדים בירושלים, קופ"ח כללית

efatsh

New member
מחפשת המלצה לרופא ילדים בירושלים, קופ"ח כללית

הי,
שמעתי הרצאה בנוגע לחיסונים מפי ד"ר ליאורה אוריאל ואהבתי את הגישה.
עם זאת (קונפורמיסטית שכמוני
) אני חוששת לא לחסן את ילדיי בלי ליווי רפואי מתאים.
אני מחפשת רופא/ת ילדים בירושלים עם גישה/ידע/הסמכה גם ברפואה משלימה שאינו דוגל בעשיית כל החיסונים ויכול להמליץ גם על דרכים אלטרנטיביות.
עדיפות למישהו שעובד עם קופ"ח כללית (מטעמים כלכליים כמובן)

תבוא עליכם הברכה

zlp

New member
הבעיה היא

שכשאת מחפשת מישהו עם "גישה/הסמכה ברפואה משלימה" את פותחת את הדלת לכל מיני סוגים של רופאים: יש, למשל, רופאים שהבינו שהחמאה מרוחה בהורים שרוצים "רפואה משלימה" ולכן מתהדרים בשני הכובעים, כשבפועל הם זונחים עקרונות יסוד מודרניים של ראיות רפואיות מוצקות כבסיס לטיפול.

יש כאלה שהבינו שלא שווה להם לעשות התמחות עם תורנויות, לילות בלי שינה ושכר מעליב, כשבסופה הם אמנם רופאים בכירים אבל כאלה שמרוויחים משכורת נחמדה בלבד, כשהם יכולים להיות "הומיאופתים" ו"יועצי חיסונים" ולהרוויח משכורות משולשות בלי מאמץ ועם שמונה שעות שינה בלילה.

את מבינה, כשמדברים על האינטרסים של חברות התרופות ב"דחיפת" חיסונים, כדאי לדבר גם על האינטרסים של הרופאים שמטפלים ב"נפגעי חיסונים" ושיספרו לך בפירוט על חברות התרופות, אבל תמיד יספרו לך שהם עצמם עובדים רק לשם שמיים...

את יכולה להתעלם מהדברים של הזיפ

מדובר באינטרסנט שנשלח לפורום הזה לטרפד כל דיון פתוח ועינייני בנושאי חיסונים.

הוא גם די טיפש כיוון שהוא לא מבין שרופאים כמו ד"ר ליאורה אוריאל עשו מסלול שלם ברפואה, כולל התמחות והכל. ד"ר חיים רוזנטל, למשל, עבד שנים בממסד, עד שפתח מרפאה שלו ו"זכה" לראות אלפי מקרים של ילדים עם נזקי חיסונים - לטענתו.

וד"א, אף אחד מהרופאים הללו לא טוען שהוא עובד "לשם שמיים". טענה שקרית ועלובה של הטרול.

zlp

New member
ד"ר רוזנטל, אם כבר הזכרת, אינו מומחה

אין ספק שהרבה יותר קל "להתמחות" בהומיאופתיה ולראות "נפגעי חיסונים" מאשר לבלות שנים בלילות בבתי חולים, לעשות קבלות בשלוש לפנות בוקר ולעמוד בשתי בחינות קשות שבאמת בוחנות ידע.

הרבה יותר קשה

הרבה יותר קשה לעשות גם וגם: לעמוד בדרישות להסמכה כרופא, לעבוד שנים בלילות, לעשות קבלות בשלוש לפנות בוקר, להמשיך וללמוד שנים נוספות תחום חדש ברפואה משלימה, לעמת ולשלב שתי גישות טיפוליות, להמשיך לראות מטופלים וגם בתור בונוס לספוג זלזול מפני אנשים שלא עמדו ברבע מהדרישות הנ"ל.

zlp

New member
נכון, רק שהוא לא ממש עשה את זה.

ד"ר רוזנטל בחר במסלול הקל: במקום להתמחות ולעמוד בבחינות, במקום תורנויות מחלקה ומיון וקבלות בשלוש לפנות בוקר במסגרת התמחות מלאה.

אם אני לא טועה הוא התחיל התמחות והפסיק.

דה-לגיטימציה

נכון. כל הרופאים באשר הם, על ההכשרה שלהם והמסלול המקצועי שלהם, מרגע שבחרו להוסיף על כל זה עיסוק ברפואה משלימה - איבדו אצלך את הזכות, ובחרו "במסלול הקל".
אולי תשתף אותנו, מה המסלול "הקשה" שאתה בחרת, אשר מאפשר לך לשפוט קטגורית מאות (אם לא אלפי) רופאים בארץ ובעולם, רק משום שעשו צעד אחד יותר מדי (לשיטתך)?

אתה יודע, תגובות כאלו שלך, הם בדיוק אלה המסווגות אותך לבעל עניין, "אינטרסנט", וכלל לא משנה כרגע מה או מי מניע אותך. אתה פשוט במשימה של דה-לגיטימציה לכל מי שלא עונה להגדרות שלך בבחירת מקצועו ועיסוקו, בעבר, בהווה ובעתיד שלו.

zlp

New member
כל רופא שבחר בדרך שאינה מבוססת ראיות

נטש, מבחינתי, את המחוייבות הראשונית שלו כרופא.

אבל לא על זה הדיון: שים לב לכך שאני מפעיל את אותה "ספקנות בריאה" שמפעילים "מבקרי החיסונים" כלפי אותם רופאים.
הרבה יותר קל להיות "רופא חיסונים" ללא הכשרה בתחום מלהיות רופא שעושה מסלול קונבנציונאלי וקשה ששכרו לא בצידו.
הצבעתי על הנקודה הזו, שאני לא חושב שיש מי שיחלוק עליה, אבל אתה תוקף אותי באופן אישי.

מי מסווג אותי כ"אינטרסנט"? איש אלים בעל אלף כינויים בתפוז ובלוג מפוקפק? אתה באמת רוכב על הגל העכור הזה?

nightriders

New member
אתה מערבב יחד שני דברים

ולדעתי זה לא נכון לעשות.

בחירת מסלולים קלים יותר בחיים איננה פחות לגטימית. ניתן להגיד את זה גם על כירורג כללי שהחליט לפרוש באמצע התמחות על מנת להיות רופא תעסוקתי (גם שם אין תורנויות למעט רוטציה בפנימית).
גם אם להיות הומאופת זה יותר קל - אני לא חושב שזה טיעון רלוונטי. אם אתה טוען שהומאופתיה בעייתית מעצם היותה לא מבוססת ראיות זה כבר טיעון אחר לגמרי. אין מקום לקשור את שני הדברים יחד.

אבל הנקודה היא שאלה שני דברים משלימים

אם הבנתי את זיפ נכון, הנקודה שהוא ניסה להעביר היא שאותם רופאים נטשו את המדע ה"קשה" (שבו עובדים קשה ומרוויחים מעט) והלכו למסלול קל בפחות זמן ויותר כסף. כלומר נטישת הפן המדעי הייתה כדי לעשות כסף מתחומים פופולריים שקורצים ללקוחות רבים שמחפשים משהו מחוץ למסגרת. כלומר עזבו משהו שהוא מוכח מדעית לטובת משהו שהוא מוכח כלכלית.

זה צורם כפליים כשדווקא אותם רופאים נחשבים כאן לרופאים ישרים ונקיים מאינטרסים (לכאורה) בשעה שרופאים אחרים מואשמים כרופאים "אינטרסנטיים" כי הם "מתפרנסים מחיסונים", וחברות תרופות וכו'.

גם בעיניי זה מגוחך לטעון שאינטרסים יש רק בצד אחד ושאותם רופאים שפותחים קליניקות ייעוץ פרטיות ומוכרים מים (הומאופתיה) כביכול נטולי אינטרסים והם עושים זאת רק כדי לעזור לנפגעים מהמערכת... בשעה שהם מתפרנסים מהם יפה.

nightriders

New member
לא מדוייק

רופאים עוזבים התמחות או אחרי שמשלימים התמחות מכל מיני סיבות ועוברים לכל מיני ערוצים. רפואה משלימה זה רק אחד מהם.
יש כאלה שעוזבים לאקדמיה, יש כאלה שעוזבים לתעשייה (אתה גם יכול לומר שזה עזיבה לצורך עשיית כסף), יש כאלה שעוזבים למשפטים ויש עוד.

הנקודה שלי שלגטימי לחלוטין לעזוב מקצוע תובעני ככל שיהיה למען עבודה קלה יותר - אין עם זה בעיה.

רופא קונבנציונאלי שמחליט לעסוק בהומאופתיה בהנחה שהוא מאמין בכל ליבו שזה עובד - זה לא דבר בעייתי. הבעייה קיימת רק אם יש רופא שבתוכו חושב שהומאופתיה זה בולשיט ובכל זאת מחליט לפנות לאפיק הזה תוך שימוש בתואר MD הקודם שלו - כאן כבר יש בעייה אתית.

מקווה שעכשיו הבהרתי את כוונתי.

הבנתי את הנקודה שלך, הסברתי את הנקודה שלו

ברור שיש רופאים שעוזבים מכל מיני סיבות וברור שזה לגיטימי. היי, פגשתי פעם גם מישהו שעזב לימודי רפואה אחרי 6 שנים, עד כדי כך. אבל ה"כל מיני סיבות" האלה הן לא הנקודה של זיפ. הוא דיבר על רופאים מסוימים שעושים מסלול מסוים מסיבות מסוימות וכל מה שכבר כתבתי...

בעיניי רופא קונבנציונלי שמאמין בכל ליבו שהומאופתיה עובדת, זה דבר בעייתי מאוד.

יש לי את הגל שלי

לא צריך גלים של אחרים.
את החד-צדדיות שלך ואת המשימה שלך כבר חשפת בעצמך מזמן. זה לא חדש ולא הגיע עם אבו חסן המקורי ממש...
אני מסווג אותך כבעל עניין, כמי שלא נמצא כאן לדיון ענייני בתום לב, על סמך הופעותיך כאן לדורותיהן.
(ולא, אני לא "תוקף" אותך אישית, אני חולק את השיפוט שלי את משימתך והסיבה לנוכחותך כאן, ואם איווכח בהמשך אחרת, אשמח להצהיר על כך).

אני דווקא חושב שהרבה יותר קל להיות רופא קונוונציונאלי בלבד, חלק מהממסד, מהמיינסטרים, לעשות את העבודה (הקשה, על זה אין ספק) ולחזור הביתה בשלום, מאשר ללמוד שנים נוספות, במקביל לקשיי הפרנסה כרופא קונוונציונאלי, תחומי טיפול חדשים לגמרי, לעמת ולשלב שתי גישות העומדות בסתירה עקרונית זו לזו, ולנטוש את ה "מסלול הבטוח" עד הפנסיה.
שים לב שהקמת פרקטיקה פרטית רלוונטית גם לאלו וגם לאלה, כך שזה לא העניין.

אלפי רופאים בבריטניה "נטשו"?

הדיכוטומיה שלך בין ה "רופאים" לבין ה "נוטשים" איננה מתיישבת עם המציאות (ככה זה בד"כ כאשר רואים את העולם בשחור ולבן).

מסתבר שכמחצית מהרופאים הכלליים באנגליה מפנים גם לשירותי רפואה משלימה, כאשר 400 מהם רשומים כהומיאופטים ו 900 רשומים באגודה לאקופונקטורה (מבלי לספור תחומים אחרים של רפואה משלימה). כלומר, אלפי רופאים, לשיטתך, באנגליה לבדה, "נטשו את המחוייבות הראשונית שלהם כרופאים".
בהמשך המאמר, לפי העדויות של כמה רופאים כאלו בעצמם, ניתן לראות שהם דווקא לא נטשו שום דבר אבל מצאו את דרך המלך איך לשלב בין היתרונות של שני העולמות. והם גם מציינים מחקרים התומכים ביתרונות השיטות האלטרנטיביות במקרים מסויימים.

לכך בדיוק התכוונתי כאשר טענתי שד"ר רוזנטל ודומיו, רק העשירו והרחיבו את הידע והכלים שלהם כאשר למדו גם הומיאופטיה (או מה שזה לא יהיה).

Markup

New member
גם כאן בקופות החולים שלנו. זה לא מצביע

על תקפות השיטה. מצד שני, קופות החולים מרוויחות המון כסף שהיה הולך פעם ל"מרפאים" פרטיים מחוץ לקופה.

אז הם פוגעים באנשים בשביל כסף?

אתה אומר שקופות החולים אימצו פרקטיקה שאיננה רפואה "מבוססת ראיות" שעשויה לפגוע באנשים ללא שום תועלת, רק כדי להרוויח כסף? ומשרד הבריאות מאשר להם לעשות את זה?

קומרן

New member
בקופות החולים זה שונה

טיפול במים מדוללים מאוד שמאמצים את התכונות המרפאות בלבד של חומרים שפעם היו נוכחים בהם על ידי ויברציות ואנרגיות היפוטטיות שלא קיימות איננו ניתן למטופלים במקום טיפול רפואי אמיתי שהיה נדרש בהתאם למצבם (בגדול - לא תימצא שם מטופל שב-א-מ-ת חולה שלא יקבל טיפול רפואי אמיתי) וכן, הקופות מרוויחות על כך לא מעט - על החיסונים מצד שני , לך תדע - קופות החולים הן למעשה סוג של חברות ביטוח ולהן עניין להוציא כמה שפחות כסף מכיסן

פולספגן

New member
בוודאי שניתן

יש הומיאופתים קלאסיים שעושים בדיוק את המלאכה של המרפאים הפרטיים, רק בפחות זמן פר מטופל.

חבל שאתה כ"כ נחרץ "(בגדול - לא תימצא שם מטופל שב-א-מ-ת חולה שלא יקבל טיפול רפואי אמיתי)" במשהו שאין לך שום שמץ של יידע.

קומרן

New member
כן? ניראה לך שיש מטפל דרך הקופות שיטפל במישהו

נגיד שחולה בסרטן לצורך העניין או במחלה קשה אחרת ולא יניע אותו לעבור טיפול רפואי אמיתי?

למעלה