מחפשת המלצה לרופא ילדים בירושלים, קופ"ח כללית

לא שייך לקופות החולים?

תראה, חיפשתי בגוגל "כללית רפלקסולוגיה". למיטב הבנתי הדף הזה ממותג כמו קפ"ח כללית, יושב בדומיין שלהם, ושייך לכללית לכל דבר ועניין.
יתרה מזו, הכותרת המתנוססת: "רפלקסולוגיה יכולה להיות התשובה לעייפות וחוסר אנרגיה, לכאבי ראש, בעיות בבטן, בעיות הורמונליות, גלי חום, חוסר איזון בבלוטת התריס ובעיות אורתופדיות".
אם אני מבין נכון את שיפוטך, הרפלקסולוגיה, בהיותה רפואה משלימה, איננה רפואה מבוססת ראיות, איננה מדעית, וכמוה כשיקויי זנבות סוסים ומים עם קרם משיחי של הבבא סאלי.
אם אתה חושב שכללית "נכנעו לכוחות השוק", איך הם נותנים במה באכסניה שלהם להטעייה כזו את הציבור? זו רמאות לשמה.
אם הם חושבים מה שהם מציגים על רפלקסולוגיה, הם לא מציעים טיפולים הנאמנים לרפואה מבוססת ראיות לקהל הלקוחות שלהם.
אם הם חושבים שבאמת מה שהם מציגים נכון, וגם נתמך בראיות מדעיות, אז יש לנו בעיה עם מה שאתה חושב.

עזור לי להבין איזו אפשרות מתאימה לך?

קומרן

New member
מור... לא כתבתי שזה לא שייך לקופות החולים אלה

כתבתי רק שזה לא שייך לרפואה הציבורית ואני מציע לך לעשות שיעורי בית בשביל להבין שלא כל מה שקופות החולים מציעות זה רפואה ציבורית... המרפאות שיניים שלהם למשל - אתה יכול להכליל זאת ברפואה הציבורית? ממש לא...

בכל מיקרה ,

אתה מנסה לשים לי מילים בפה. לא כתבתי שכלל הרפואה המשלימה אינה יעילה ושוות ערך לקרם זנבות סוסים של הרב אלה שחלקה יעילה יותר (מסאג' מסוגים שונים למשל?) וחלקה בכלל לא (הומאופתיה). הרפואה המשלימה ככלל אינה רפואה מבוססת ראיות ומדע וזה לא אומר ששוב דבר שם אינו יעיל אבל בכל מיקרה - הרבה שיטות שם אינן ניתנות להשוואה ובגלל זה אני מעדיף לדבר על שיטות ספציפיות ולא על כלל השיטות - אם מעניין אותך ללמוד על כך אני ממליץ לך לקרוא את "ריפוי או פיתוי".

בפעם המי יודע כמה - קופות החולים מציעות רפואה משלימה בעיקר מטעמים שיווקים. אין (כמעט וגם זה יכול להשתנות בתקווה) רפואה משלימה מבוססת ראיות ומדע ולכן קופות החולים כמעט בוודאות אינן יכולות להציע טיפולים משלימים מבוססים ראיות ומדע היות וטיפולים כאלה דרך כלל נכנסים לקליניקה הקונוונציונלית.

מכל מקרה , לא נכנסתי לעובי הקורה אבל הקריאה של הכתבה שצירפת בלינק , לא מדובר ביותר מכתבה שיווקית קטנה שיכולה להופיע בכל יריחון סוג ז' וחוץ ממסאג' רגליים מענג , לא ניראה שיש שם יותר מזה. לא הייתי קורא לזה רמאות הציבור (אני לא נוטה לדרמות כמוך) וזה גם חוקי לגמרי אך יש פה טעם לפגם אולי שקופות החולים הפכו להיות מעיין כולבו לבריאות וטיפוח הגוף...

איך אתה רואה את הדברים?

אני רואה את הדברים

איך שאני רואה את הדברים, באיחור אלגנטי, הודו בקופות החולים שלרפואה המשלימה יש ערך ושילובה במערך השירות הרפואי בקהילה יתרום לבריאות הציבור. אני לא נוטה לראות את זה כניסיון לתפוס טרמפ על טרנד ולעשות כסף למרות אמונה שהרפואה המשלימה אותה הם מציעים (על כל גווניה) איננה יעילה.

הדיון המשני האם הם הגיעו למסקנה שענפי הרפואה המשלימה אותם הם מציעים נשען על EBM או על מקורות אחרים - פחות חשוב. מה שחשוב - הרפואה המשלימה עובדת והיא משולבת באופן אינטגרטיבי במערך השירות שלהם.

לפיכך, הזלזול של חלק מהגולשים כאן בכל רופא ש (רחמנא לצלן) גם עוסק ברפואה משלימה, שפיטתו כאילו הוא נטש את הרפואה מבוססת עובדות ועוסק ברפואת אלילים - אינה במקומה וכל מטרתה דה-לגיטימציה לרופאים המותחים ביקורת על החיסונים ועל תכנית החיסונים, במקום להתמודד עם המידע והנתונים אותו הם מציגים.

"מה שחשוב - הרפואה המשלימה עובדת"

זה אכן מה שחשוב... ולכן זו בעיה כשאין ראיות שהיא עובדת, ובתור אדם שכתב ש"כאן מתבססים על ראיות" לא ברור לי איך פתאום אתה קופץ לשלב הבא.

מוזר ומעניין שאתה מוכן להחיל את ההיגיון הזה - "הודו בקופות החולים שלרפואה המשלימה יש ערך ושילובה במערך השירות הרפואי בקהילה יתרום לבריאות הציבור" - על רפואה משלימה אבל לא על חיסונים... הרי גם חיסונים מוצעים בקופות החולים, משמע - הם עובדים!

כפי שאתה דורש ביסוס על ראיות כך גם אני, ולכן אני מזלזל ברופאים שעוסקים ברפואה משלימה כמו הומאופתיה כי הם עוסקים ברפואה שאינה מבוססת ראיות (במכלול המצטבר).

קומרן

New member
יש אמונה שהרפואה המשלימה על כל כווניה אינה

יעילה? אני לא מכיר אמונה שכזאת אבל אני בטוח שתימצא כמה שחושבים כך, בהצלחה.

ושים לב שרוב הזלזול והדה-לגיטימציה הוא בעיקר כלפי הרופאים העוסקים גם בהומאופתיה שבאופן מפתיע הם אותם רופאים המומלצים ככאלה ה"מתמחים" בטיפול בנפגעי החיסונים. אני מציע לך להשקיע חמש ארוז בזמן שאתה משקיע בו על לימוד נושא החיסונים בשביל ללמוד את נושא ההומאופתיה בשביל להבין קצת את הפרקטיקה של הרופאים שאתה ממליץ אליהם...

Markup

New member
זו לא רפואה ציבורית. מיזמי ה"רפואה"

האלטרנטיבית שמציעות הקופות לא באות על חשבון הקופה. בכללית זו בכלל חברה נפרדת.

ממה שאני יודע משלמים על הטיפולים האלה פרטית

וכידוע מעבר לחוק בריאות בו מורידים לכולנו כסף מהמשכורת יש ביטוחים משלימים פרטיים שהקופות מוכרות ואז הן רשאיות להציע טיפולים פרטיים כאלה ואחרים שהלקוחות מעוניינים בהם. כל עוד אלה לא טיפולים מזיקים ואנשים משלמים על זה פרטית ולא מכספי ציבור, זכותם של אנשים בוגרים לעשות עם הכסף שלהם מה שהם רוצים (כל עוד זה חוקי, כמובן).

למי שעושה ביטוח מושלם/משלים/זהב וכו' יש גם הטבות בכל מיני מכוני קוסמטיקה למשל (שעובדים בהם רופאים והם בפיקוח רפואי כמובן). האם זה משהו שמשפר את הבריאות אם נשים יורידו שיער או ישפצו את החזה? לא שידוע לי... אבל זה פרטי ומותר להציע שירותים כאלה ואנשים מוכנים לשלם אז כסף שלהם ושיהיה לבריאות.

Markup

New member
הם לא פוגעים באנשים. הנוהל למי שמבקש

טיפול "אלטרנטיבי" הוא בדיקת רופא אמיתי, ואם אין ממצאים חריגים שדורשים טיפול אמיתי, מפנים אותו לרפואת אליל שלעיתים ניתנת ע"י רופא אמיתי MD, ולעיתים ע"י "מרפאים". למה עושים את זה תשאל? כסף. פלוני מתעקש להוציא 300 שקל לפגישה עם בקבוק מים, למה לסרב לו? למה לשלוח אותו למישהו מחוץ לקופה? אם שמת לב, אנו מזמן לא "פציינטים" בקופות החולים, אלא "לקוחות". שים לב לפרסומים.

למען כסף??

קופות החולים בישראל הם הזרוע הקהילתית לאספקת שירותי בריאות בישראל.
כאשר פלוני נעזר בשירותיהם הוא בטוח שהוא מקבל טיפול רפואי לפי מיטב המדע הרפואי הכי מעודכן ותחת הפיקוח של משרד הבריאות.
ואתה מסביר לנו כאן שהם מוכרים רפואת אלילים תמורת בצע כסף?!

Markup

New member
כן, כל עוד אין פגיעה במטופל. זו חשיבה עיסקית

טהורה. אם פלוני מתעקש להוציא את הכסף, אז שיוציא אותו בקופת החולים. כל עוד הרפואה האלטרנטיבית נחשבה עוף מוזר, הקופות לא השקיעו בה. בעשור האחרון כאשר נחלשה החשיבה בקרב הקהל וצריכת ה"רפואה" הזו עלתה, זה קרץ גם לקופות.

לא מדויק

בקופ"ח לאומית אין רופא ממיין, והמטופלים משלמים פחות ממה שהקופה משלמת למטפלים, דהיינו הקופה במקרה הטוב לא מרוויחה ואף מפסידה
אז כסף זה לא העניין כאן!

קומרן

New member
מור, גם לדעתי לא נכון שקופות החולים ישווקו

מוצרים הומאופתים אבל זה המצב , בעיקר בשל דרישת הלקוחות לשירותים שכאלה.

לגבי שירותים אחרים , לטעמי אין פגם בזה שקופת החולים משווקת כל מיני שיטות עיסוי , דיקור וכו

Markup

New member
לא נכון, יש רופא ממיין.

יש רופא ממיין, אבל יש לך האפשרות להמנע ממנו. מעניין איך ינהגו במי שיש לו מחלה אמיתית והוא מבקש להמנע מטיפול קונבנציונלי.
לגבי תשלומים אני לא יודע.

מתוך האתר שלהם:

ניתן להגיע למרפאות רפואה משולבת בפניה ישירה למטפל או בהמשך להפניית רופא מטפל או רופא ממיין.
לפני הגיעך לטיפול / מיון, יש להתקשר למוקד לאומית פון או לגשת לדלפק לאומית כל באחד ממרכזיה הרפואיים של קופת חולים לאומית ולהצטייד בהתחייבות למטפל הרצוי ולשלם את דמי ההשתתפות העצמית.

עם הגיעך לטיפול הראשון, ימלא המטפל שאלון אבחון אותו יכניס לתיק הרפואי ויקבע על פיו את מספר הטיפולים הנחוץ תוך תיעוד מלא של מהלך הטיפולים.

קומרן

New member
לגבי תועלת רפואית

אפילו לפלציבו יש תועלת רפואית מסויימת ובכלליות כשמטופל מרגיש יותר טוב זה יכול מאוד לעזור.

העניין הוא שהקטע המשלים ברוב המוחלט של המקרים לא יכול להחליף את הטיפול הרפואי הממשי כשיש בו צורך (פולשני או תרופות) אלה רק לתמוך בו (לגרום למטופל להרגיש יותר נעים בעיקר...). כמובן שבמקרים שונים שינוי תזונתי ואורך חיים למשל יכול להשפיע מאוד לטובה ואכן רופאים פעמים רבות ממליצים על שינויים שכאלה שגם מטפלים משלימים יכולים להמליץ אליהם...

די אינטגרטיבי

"ניתן להגיע בהפניה מהרופא המטפל"
"שאלון האבחון יוכנס לתיק הרפואי"

נראה לי די אינטגרטיבי עם שירותי הרפואה לקהילה. לא פרטי נפרד ולא בטיח.
אם היה מדובר רק בערוץ הכנסות נוסף לקופות, זה היה נסתר מעיני הציבור. לא ממותג עם הלוגו של הקופות, לא באתר שלהם וההליכים הטיפוליים היו נפרדים לחלוטין בחברות שונות לגמרי. לא כך המצב.
או שהקופות מרמות את הציבור או שהן מאמינות בתועלת הרפואית של הרפואה המשלימה.

Markup

New member
אתה רואה איך התפיסה הקונספירטיבית

טבועה במחשבה שלך? למה זה צריך להיות סודי? למה נסתר? זה ערוץ הכנסות, עוד אחד מערוצי ההכנסות הרבים של הקופות, זה חוקי, אולי לא מוסרי אבל זה עניין אחר, הקופות משקיעות בזה וזה מחזיר את עצמו יפה. זה עסק לכל דבר. הקופות לא מרמות את הציבור, הציבור רוצה להוציא כסף על משהו, והקופות רואות הזדמנות עסקית. זה לא אינטגרטיבי, אתה מקבל את זה רק אם תבקש.

קומרן

New member
אינטגרטיבי?

אולי קצת , אבל מה הבעיה בזה?
אינטגרטיבי לפי מה שכתבת יוצר מצב שבו הרופא המטפל מודה לטיפולים אחרים שהמטופל שלו עובר (גם אם הם לא מדעיים) ולתשאולים נוספים שאולי יכולים לעזור לו בעבודתו.

אתה טועה בכל הגישה שלך לגבי כך שאם זה היה ערוץ הכנסות נוסף הם היו מצניעים את העובדה שמדובר בקופת החולים אך זאת השערה קצת מוזרה ולא מציאותית: אם קופות החולים מציעות את הטיפולים אללו בשביל למשוך אנשים לשורותיהן ולרכישת ביטוחים משלימים (לכן זה לא רפואה ציבורית) - מה הטעם בלהסתתר בשם אחר? זה היה מפספס את המטרה לחלוטין!

לגבי השורה התחתונה שלך "או שהקופות מרמות את הציבור או שהן מאמינות בתועלת הרפואית של הרפואה המשלימה." - שוב פעם נטיה לדרמות...

יכול להיות שהן מאמינות בתועלת הרפואית של הרפואה המשלימה אבל שוב - האם הם מאמינות שזה יעיל יותר מפלסיבו?
אם רופא למשל מקבל מטופל שסובל מהרבה לחץ וכאבי ראש (נובע מלחץ) , למה שלא ישלח אותו לאיזה פוט מסאג' נעים ודו שבועי לשחרור לחצים? האם זה אומר שהרפלקסולוגיה יעילה רפואה? זה רק אומר שהיא יכולה לעזור לאנשים להרגע ולנוח ולזה יש השפעות טובות על האדם אך לא השפעות רפואיות של ממש.

לסיום , מסקרן אותי לדעת מה אתה חושב - קופות החולים גם קורות לציבור לרוץ ולהתחסן לשלל דברים.

האם אתה חושב שקופות החולים מרמות את הציבור או שאנשי המקצוע שלהן בטוחים שיש בחיסונים תועלת של ממש העולה משמעותית על הנזק?

למה הכוונה "משלמים פחות"? בדקת במצטבר?

אם הם משלמים השתתפות עצמית כלשהי על הטיפולים זה הרי מפני שהם כבר משלמים לקופה ביטוח משלים/מושלם כלשהו. תהיי בטוחה שהקופה היא גוף כלכלי והיא לא פראיירית. כשלא מדובר בטיפול שהיא מחויבת לתת מתוקף החוק היא דואגת להרוויח מזה. אני לא יודעת כמה היא משלמת למטפלים, אבל אם התנאים שהיא מציעה לא טובים להם הם לא חייבים לעבוד אצלה.

בדוק

במצטבר זה איכשהו מתאזן בין טיפול ראשוני לבין פגישות מעקב. אין רווח!
הרווח של הקופה הוא בזה שהיא יכולה להתהדר בזה שיש לה קליניקות לרפואה משלימה. אני מכירה מטופלים לא מעטים שעברו לקופה מסויימת בגלל שהטיפולים הללו היו זולים משמעותית מקופה מתחרה

למעלה