המסקנות שלך טיפה מעוותות
גם לרפואה משלימה יש פוטנציאל לפגוע באנשים (ראה
פה למשל) אך כשלא משתמשים בתרופות או בפרוצדורות פולשניות כל שהן , מן הסתם הסיכוי לתופעות לוואי ישירות הוא נמוך בהרבה. לבעיות של יום יום זה יכול להיות סבבה אבל כשצריך טיפול רפואי אמיתי (תרופות או פרוצדורות פולשניות יותר) , נכון שתופעות הלוואי יכולות להיות גבוהות יותר (תלוי טיפול כמובן) אך גם אפשרויות ההחלמה (אתה יכול לחשוב על דוגמה קיצונית כמו סוגי סרטן מסויימים שאחוז הריפוי שלהם ברעלים המתאימים (כימוטרפיה) יכול להגיע לקרוב ל100% אך בלעדיהם אחוז הריפוי שואף ל0...) .
להומהופתיה באופן כללי יש סיכוי אפסי לתופעות לוואי בגלל שלא מעניקים שום טיפול או תרו
פה... באותה מידה אתה יכול לטעון שעדיף מילה טובה על פני טיפול רפואי היות ולמילה טובה אין תופעות לוואי.
לגבי קופות החולים.
תוספי מזון שונים זוכים לאישור משרד הבריאות שלא מעיד על אפקטיביות אלה על חוסר סכנה.
משרד הבריאות בכלליות מפקח על שירותים רפואיים (שירותים רפואיים על פי החוק כמובן) והעוסקים ברפואה ואינו מפקח על המטפלים והטיפולים ברפואה משלימה. אני לא יודע אם יש פיקוח על מרפאות הרפואה המשלימה של קופות החולים (אני מניח שלא כמו שאין כל פיקוח על העוסקים בתחום) אך קרוב לוודאי שהקופות עושות זאת לרוב מסיבות שיווקיות ובאות למלא דרישה של ציבור הלקוחות שלהן (גם כחלק מהביטוחים המשלימים) - למשרד הבריאות קרוב לוודאי אין צד בעניין.
קופות החולים אולי רוצות להטיב עם האזרחים אך זה לא מונע מהם לשווק גם דברים שיעילותם מוטלת בספק גדול.
אני יודע שהשורה הבאה שלך תהיה קשורה לחיסונים אך בנושא זה כמובן שיש כפיפות מלאה למשרד הבריאות.