מחפשת מידע לעבודה אקדמית

נו באמת!!! DVD תהיה קצת הגיוני.

מספרי הגברים שרוקדים הוא קטן בהרבה מהנשים. בוא נקח לדוגמא את ישראל. כמה תלמידות יש בשיעורים? כמה תלמידים? כמה רקדנים אתה מכיר? כמה רקדניות? אם תקח את שני הפרמטרים האילו ותרכיב אותם על כל מדינה התשובה תהיה זהה. הייתי רושמת לך כאן את כל הרקדניות שמצאתי ביו טיוב אבל אין לי כח לאלפין שאמצא.... אף אחד לא אומר שאין מקום לרקדנים בתחום, אבל יש עובדה קיימת. על כל רקדן יש המון רקדניות.

dvd2000

New member
עדי קודם כל תנוחי חחח../images/Emo13.gif../images/Emo8.gif../images/Emo140.gif

גרבצי לעכבר חחחחחחחחחחח אני מסכים איתך שכיום יש המון רקדניות על רקדן אחד , מסכים !!!!!!!!!!!!!!!!! אבל הוויכוח הוא לא כמה רקדניות יש על רקדן אחד אלא הויכוח היה מי התחיל את זה??? . ואני הגעתי למסקנה ששתיהם התחילו באותו זמן , כי זה כמו השאלה מה קדם למה הביצה או התרנגולת את מבינה . ולאט לאט הריקוד הושפע ונכללו בו שינויים כמו ריקוד עם נעלי עקב והלבוש הפך ליותר חשוף ומעוצב עפ"י הטרנדים החדשים . בקיצור אי אפשר לדעת בחיים מי התחיל את זה ............... ולגבי קטעי יוטיוב אני לא שמתי את קטעי הריקוד בכדי למנות את כל הרקדנים ותאמיני לי שיוטיוב לא מכיל את כולם , מה לעשות לא לכולם יש מצלמה ואינטרנט פעיל חחחחחחחחחחחחחחחחח אלא שתהנו מהקטעים הללו ובקיצור לא חשובה הכמות אלא האיכות חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אי אפשר לענות על השאלה הזו בקיצור ולעניין ואני מאוד שמח שאת מסכימה איתי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אה..אז אני חושבת שהגברים.../images/Emo3.gif

אבל זה באמת משהו קדום שאי אפשר באמת לדעת. אבל זה לא משהו שמוטבע בנו כמו אינסטינקט? אנחנו הרי רואים גם תינוקות ששומים מוזיקה ופתאום מתחילים לקפץ להם...... מי התחיל באמת? שאלה טובה.

ליילה 1

New member
לא הביצה ולא התרנגולת,

מי שהתחיל זה התרנגול

dvd2000

New member
קטנה א2ל את בטוחה שהתרנגולת../images/Emo13.gif

לפי איזה מחקר ???? חחחחחחחחחחחחח אולי את התרנגול הוא ברא ראשון חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח טוב אני יסכים איתך שהוא ברא את שניהם ביחד . בכדי שיבואו צאצאים לעולם צריכים זכר ונקבה חחחחחחחחחחחח

wu-wei

New member
נעלי העקב והביגוד החשוף והמעוצב

נכנסו לתמונה רק בתחילת המאה ה20. עד אז, החל מהתקופה הפרהיסטורית זה היה שונה. ובכלל היו שלבים שונים בהתפתחות הריקוד, הביגוד, ההקשר, הקדושה, הכבוד. מה שלא השתנה זה שמאז ומעולם הוא תיפקד (גם) כריקוד לידה.

wu-wei

New member
ריקודי הבטן הם במקורם

ריקודי פיריון. זהו ריקוד לידה. כל כולו מותאם לאישה בהריון וללידה. והוא מחקה את תהליך ההריון והלידה, בכך הוא גם ריקוד פיריון (אני לא מדברת על ההתפתחות הממש אחרונה של כ100 השנים האחרונות של הסיגנון הקברטי). זהו מקור הריקוד, ומשם הוא התפתח והפך גם לריקוד הפולקלור של כמה עמים. אז אין מה לעשות, הריקוד הזה מקורו בנשים, הוא נשי ולא יעזור בית דין ולא יעזרו 20,000 גברים שירקדו אותו, שלא לדבר על כך שעד לפני כ100 שנים הגברים שרקדו אותו עשו בעיקר דראג (ואקרובטיקה), כלומר התחפשו לנשים. והפיסקה האחרונה שלך ממש נמוכה ולא רלוונטית מה הבעיה שלכם עם זה שמגדירים את הריקוד הזה כנשי המהותו ובמקורותיו? יש לכם בעיה עם זה שאתם רוקדים ריקוד שהוא נשי במהותו? אם לא, אז מה זה הניסיון העז הזה להוכיח שהעז היא למעשה כיבשה? ואם כן, אז יש לכם כנראה בעיה... (שום דבר אישי כמובן, אני לא מכירה אותך אלא רק מגיבה לכתוב)

dvd2000

New member
ומאיפה את יודעת שזו ריקוד פיריון../images/Emo13.gif

ולי אין בעיה עם זה שאני רוקד ריקוד שהוא ניחשב לנשי עפ"י השקפתך נקודה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אבל אנחנו מנסים לנסות ולברר מהיכן הגיע הריקוד וכיצד הוא זרם . ואם את חושבת דבר זה לא אומר שאני חושב אותו דבר ואמור להסכים איתו ולהיפך אבל אנחנו מנהלים פה דיון חחחחחחח ואם יש לך הוכחות מהיכן הריקוד התחיל ויש לך הוכחות שאת יכולה להראות לי בעיניים אני יסכים איתך כך שנטל ההוכחה חל עליך. וכמו שאמרתי זו סערה בכוס תה : )

wu-wei

New member
עדויות ארכאולוגיות

בנוסף, ציורים ועדויות כתובות מתקופות לא מאוד מוקדמות, אבל מוקדמות ביחס אלינו - יוון העתיקה, רומא, מצרים העתיקה. ריקודי פולחן שנשארו בצורתם המקורית מאות שנים ויותר, במסורות שונות בעמים שונים. הכל מתועד. ועיניים בראש וגוף של אישה. ואני חושבת דבר וגם כותבת אותו לא כי צץ לי פתאום בראש אלא על סמך מחקר וקריאה רבים וארוכים לא מעט שנים. אל תסכים איתי, אבל שוב, למה אתם מתעקשים שהעז איננה עז כי אם כיבשה???

dvd2000

New member
עדויות ארכיאולוגיות : )../images/Emo8.gif

אני יגיד לך את מדברת על פיריון , אלת הפיריון היתה וונוס מוולנדוף אוקי גם בפסלים שנמצאו מהתקופה הארכאית הגברים ניראו כמו נשים עם פיאה על הראש . אבל אף אחד לא אמר שהם רקדו ריקודי בטן חחחחחחחחחחח

במחקרים שאני קראתי דווקא

מראים שאין היום שום הוכחה בכך שריקוד בטן התחיל כריקוד הפריון . זה השראה, יפה אמנם , אך ללא הוכחות. ואיך תוכיחי דבר כזה בדיוק? לא נשאר שום ציור קיר מאותה תקופה. לגבי ציורי קיר של מצריים העתיקה, הריקוד שלהם היה מאוד אקרובטי, כל מיני סלטות קבוצתיות , דברים הזויים לגמרי וכן , גם אלמנטים של ריקודי בטן של היום . גברים (נערים) רקדו כפרפורמרים כדי לשעשע קהל בבגדי נשים ומאופרים בתורקיה, ריקוד פולקלורי עממי תמיד רקדו נשים וגברים

מסכימה לחלוטין עם טל ורזלה

חברים... רקדנים זכרים יקרים שלי.... יש לי רק אהבה והערכה אליכם, ואתם מוזמנים לעשות מחקר בעצמכם על מקורותיו של הריקוד הגברי בז'אנר הזה, אם אתם חושבים שחסר (ואני נוטה להסכים איתכם בעניין הזה) א ב ל בואו לא נשכתב את ההסטוריה, ונטיל דופי בכל המקורות שכן קיימים כבר לגבי הריקוד הזה כריקוד של נשים, כי כך הוא אכן היה במקור, וגם היום, כפי שכבר נאמר פה- רוב הרקדניות הן נשים, לא יעזור כלום! זה לא אומר שאין לגיטימציה לגברים לרקוד. יש רקדנים מעולים, וכל הכבוד להם, אבל ראבאק, אם אין איזכור במחקר/ בספר לזה שיש גם רקדנים גברים, אז המחקר/ הספר לא מספיק טוב?? לדעתי קצת הגזמתם...

למעלה