יקירה כתבת הרבה מאד
אני מעתיקה מה שכתבת :
חשבנו שיש משהו קטן, אבל קיבלנו כמות מטורפת של בעיות שונות, וממש קשה לי להבין. קוראת את העמודים של האבחון, ופשוט לא מבינה מה המשמעות. הבעיות כל כך רבות,...
כל הסימנים שהיא רושמת אני מכירה, אבל המסקנות שהיא הסיקה נראות לי כל כך מוגזמות. סה'כ מדובר בילד עם התנהגות קצת מוזרה מדי פעם, והיא ציינה אוטיזם ברמה 1, הפרעת חשיבה, הפרעת קשב ועוד משהו שאני כבר לא זוכרת.
הדבר הכי קשה שהיא רשמה שהילד חש חוסר אונים וחוסר תקווה. היא אמרה שזה בגלל שהוא כל הזמן בלחץ כי הוא לא יודע להתמודד עם שינוי מהתבנית הקבועה.
את הדברים האלה את כתבת. הילד חש חוסר אונים וחוסר תיקווה, כי הוא לא יודע להתמודד עם שינוי תבנית קבוע. סביר להניח שהוא גם לא מבין מצבים חברתיים, ולכן הוא נמצא כל הזמן בלחץ. הילד חש חוסר אונים וחוסר תיקווה. זה לא מספיק? קשה לו. הוא חייב עזרה.אם היה לו קל וטוב הוא לא היה מרגיש ככה. בדיוק בנקודה הזו נכנסת הסייעת. זה התפקיד שלה לעזור כאן. היא זאת שתתווך לו מצבים חברתיים, היא זאת שתקל עליו את המעברים שקשים לו. את בעצמך אומרת שצריך לדבר איתו ולהסביר לו. את לא איתו בבית הספר יום יום שעה שעה. גם לא הפסיכולוג. ילד אוטיסט לא הולך לבית הספר עם פסיכולוג צמוד. הסייעת כן. היא גם תנסה לקשר בינו לבין ילדים אחרים בכיתה, לחזק את מצבו החברתי. את אומרת שיש לו מוזרות. המוזרות עלולה להרחיק ממנו ילדים, לגרום להם לצחוק עליו לפעמים. הסייעת בדיוק שם בשביל זה. היא תפנה את תשומת ליבו אם הוא יתנהג בצורה לא תקינה.
אל תתביישי. ואל תמנעי לתת לו עזרה כזו אם הוא צריך. גם הבת שלי עם סייעת. וזה נותן לי ראש נקי. אני יודעת שיש מי שדואגת לה, ומי שמתווכת ומסבירה לה מצבים חברתיים, מי שעוזרת לה לשמור על קשב, ומי שולא נותנת לה להתבודד בצד, כמו שהיה קורה לה אם היתה לבד.
לא סיפרתי לכל העולם. צוות הגן יודע, בעיריה כמובן יודעים, ולהורים ששאלו אמרתי שיש לה קושי לתקשר עם ילדים והיא צריכה עזרה. וזהו.
אני יודעת שבהתחלה קשה לקבל וגם אנחנו חשבנו שהמסקנות מוגזמות. קשה לי אפילו לתאר לך את השוק שהיינו בו כשקראנו את הדו"ח. זה היה נראה שמזבוב היא עשתה פיל. לקח לנו זמן להבין שמה שנראה לנו זבובים קטנים זה בעצם משהו אחר. לקח זמן להבין שהמסקנות המוגזמות הן פחות או יותר האמת.
את לא שלמה עם המסקנות? תעשי עוד איבחון בשביל השקט הנפשי שלך.
כמו שכבר כתבתי לך עשינו איבחון נוסף באסף הרופא. הם תותחים שם. קיבלנו בלב שלם את המסקנות וההמלצות שלהם.