מחפש אוזניות מסננות רעש - תקציב של 1500 ש"ח

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כמי שפעיל בפורומים, לא פעם קורה, ששואל "נעלם", או שהוא חוזר
כדי לומר "תודה", אחרי 10 ימים ויותר.. לעולם אל תאמר נואש משואל שאינו מגיב מיד.

תיראה

אני עם אוזניות מישנת 1962 לפחות. אוזניות של 5 אלף אום נידמה לי . מכרו אז צבאיות אולי . הייה כזה פחית עגולה ומגנט וסליל 5 אלף אום . ומאז לא שמעתי על אוזניות מפחיתות רעש . ביכלל חשבתי על רעש אלקטרוני
ואני חי שמע וצליל . אז כניראה שאין לזה ביקוש ביכלל .
תם ונישמם עניין האוזניות

בשנות ה50 תחילת השישם . הייה רדיו גביש שפעל ללא סוללות או חשמל לכן האוזניות היו בעלי 5000 אום . רק אנשים בגילי יודעים על מה אני כותב
קלט בגל AM

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כן. גם לי היו אוזניות כאלה בילדותי. היה להן צליל שאז נשמע לי
לגמרי לא רע!
בהמשך הדרך, חיברתי 2 כאלה במקביל, כשאחת מהן הייתה בביתי והאחרת אצל שכני. כשרציתי לקרוא לו לשיחה, הייתי מחבר שנאי פעמון (4,5 וולט) להדקי האוזניה. זה יצר זמזום די ניכר, והוא ידע שאני קורא לו... יכולנו לשוחח, כשהאחד מדבר לתוך האוזניה והאחר האזין. ותתפלא. זה עבד ממש לא רע, ללא כל אספקת מתח או הגברה.
בהמשך, היו לי אוזניות של AKG והשתדרגתי לזנהייזר. כעת, כבר שנים שאין לי אוזניות, אבל כמי שעוקב אחרי השכלולים, אני מודע לרעיון של הפחתת הרעש ההיקפי. ברור שזהו רעיון מעולה, כל עוד אתה רוצה לשמוע מוסיקה בתנאים של רעש רקע ניכר.

מה אתה חושב ?

שהמצאתה את הגלגל ? גם אני חיברתי זוג אוזניות כאלה אחד אצלי ואחד אצל החבר . אבל כבל חשמלי עולה הרבה כסף. ואבא שלי לא נתן לי. מה עשיתי ? הייה לי חוט נחושת כזה שמלפפים שנאים . העברנו גיד אחד עד הבית של החבר . ואת הגיד השני חיברונו לצינור מים . אצלו ואצלי . ושמיו מעולה . אחרי זה שיחללנו את ההגברה . חיברנו לרדיו את הכבל לכניסת הפטיפון . ושמעו ברדיו חזק ברמקול . והיו עוד שיכלולים שעשיתי

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
להבדיל ממך, הייתי אספן, ואגרתי כל מה שמצאתי. אז חוטים לא
חסרו לנו. אני רק מתפלא, שלא נכנס לך HUM לכניסת הפיפון, אבל אם זה עבד, שיחקת אותה.

אני הייתי אז טכנאי

ברדיו היו שנאים 8אום /5000 אום . היולי הרבה עאלה לתיקונים . אז לקחנו רמקול קטן4' וחיברנו לקו . לקו חיברנו את הצד של 5K אום . ושמעו יותר טוב ללא חשמל כמובן . כי ב5K אים עומס והפסד . לחבר הייה קו בזק . וחיבנו לקו הבזק . הוא חייג לי. ואני דיברתי . החיבור הייה הצמדת האוזניה לאוזניה של הטלפון של בזק
דיברנו עם ת"א מעולה . עם הדודים שלי . היסטריה 55 שנה עברו מאז

miromiro

New member
יש אוזניות כפתור שעובדות גם כאטם

זה לא סינון אקטיבי, זאת חסימה פאסיבית.

אוזניות כאלה

לא שוות שקל. איכות הצליל שבקושי מבינים מילה . יש לי זוג כזה . שמיתחבר לשלט של ממיר רוקו . אוטם טוב . אבל הצליל כאילו מדברים מיתוך באר .
ומה חשוב הרעש מהסביבה . מי מאזין למוסיקה בזמן נסיע ברכבת. וכמה כבר נוסעים ברכבת ?

miromiro

New member
מוזיקה היא צורך אחד ובהחלט ניתן להעביר

נסיעה בהאזנה למוזיקה, לפודקאס או כל תוכן אודיו אחר שלא רוצים שיופרע ע"י רעשי הרקע.
הנה סרטון נוסף שמתייחס ספציפית לאוזניות.
https://www.youtube.com/watch?v=wVNgZcl9sF0

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נכון. יש אקטיבי ופאסיבי. אלה שדיברתי עליהן הן אקטיביות

Ron W

New member
שכחתי לבשר כאן כי קיבלתי snugphones כפתור באיכות טובה++

מודל מתקדם בלוטוס שגם "מדברות" כחווי לחיבור, הפעלה, מתח סוללה וכד'
החסרון מבחינתי לא אוהב מה שתקוע לי באוזן למרות שמסתגלים בקטנה
אבל האיכות בעיקר מפתיעה מאוד נקי מפורט ומהנה ועוצמה סבירה +
משמשות גם כדיבורית (יש מקרופון ) המארז עצמו ממוזער ונוח להפעלה.
https://www.amazon.com/Snug-Phones-headphones-motorcycle-Guaranteed/dp/B079H4P9VF
עד לרגע זה לא התיחסתי לביטול הרעש שלהן.
האמת לא פרקטי עבורי, לא נוח להרכבה בנהיגה, קיבלתי מתנה אז לקחתי

ראיתי חלק מהסירטון

אז זה לא אוזיות כפתור . אלה אוזניות גדולות ומרופדות . לך תיסחב איתם ברכבת . ותסחב עם מיתקן שידור לאוזניות . חוטי .
בימקום להשקיע רק באיכות האוזניות . תשקיע במנגנון השתקה יקר
איך כתבתי זה חרטה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אנשים באים לרכבת עם לפטופ, עם ספרים וקלסרים ועוד מרעין בשין.
אז למה שלא יגיעו גם עם אוזניות ומסננים? כל אחד ומה שנראה לו מתאים... והשואל אגב, הגדיר את רצונו. הוא רוצה אוזניות עם סינון רעשים. נקודה.

אז שיהייה לו בהצלחה

אני מאזין רק ברכב לרשת ג' . אפילו לא לדיסקים /או חומר מוקלט . זה מספיק לי
אגב לפטופ וקלסרים זה לעבודה . ללא זה אין עבודה . ללא מוסקיה . זה לא נורא

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ללא מוסיקה אין חיים ויש גם כאלה שהמוסיקה היא עבודתם...

אנשים סוחבים טאבלטים, לפטופים לבתי קפה.

אוזניות ששוקלות פחות מקילו לא יהרגו אף אחד.
חארטה/ לא חארטה - זה מדע. האזוניות משדרות על תדר הפוך מרעשי הסביבה.
3(-)+3=?
אתה לא חייב לקנות כל גאדג'ט, גימיק או טכנלוגיה כזאת או אחרת שיוצאת,
אל תשלול כל דב

אחרי שתנסה את זה

תיכתוב איך זה . ואז תישלול את זה הרעיון הוא טוב . המציאות שונה
תלוי מה העוצמה של הרעש בחוץ . איך הצליל במוסיקה בפנים. והרבה דברים
ומה המחיר . אני פעם ראשונה רואה דבר כזה . זה רק מראה כמה שהמוצר לא נפוץ

עם כל הכבוד לטכנאי....

ישנן אוזניות בעלות השתקה אקטיבית של רעשי סביבה, הנקראות ANR - Active Noise Reduction.
אלו הן אוזניות המצוידות במיקרופונים (על כל אזניה מיקרופון) הקולטים את הרעש החיצוני והאות הנקלט עובר מעבד (בדרך כלל DSP) אשר מייצר רעש בפאזה הפוכה לרעש החיצוני, תוך שהוא שומר על אמפליטודה זהה לרעש החודר דרך ה- CUP (מכסה האוזן) ובכך מבטל את הרעש החיצוני החודר ומגיע לאוזן. כל זאת, מבלי לאבד את איכות השמע המקורית המגיע ממקור המוזיקה.
בין האזניות הידועות באיכותן, ניתן למצוא אוזניות של BOSE ו- Senheizer.
ביטול הרעש האקטיבי מגיע לשיעור של בין 16 ל- 20 ד"ב וזאת בנוסף לאיטום הפסיבי מחדירת רעש חיצוני, המגיע בערך לכ 18 עד 20 ד"ב.
היום ניתן לרכוש אוזניות ANR גם ללא אטימת רעש פסיבית והן משמשות בעיקר לשמיעת מוזיקה ממכשירים ניידים.
האוזניות בעלות ביטול אקטיבי וביטול פסיבי, משמשות לטייסים.
ואני חוזר ומדגיש: אוזניות ה- ANR של היצרניות שציינתי קודם, הן בהחלט ברמת HiFi.
אריאל אריאלי

למעלה