מחפש מידע לגבי המעבר הגדול :)

gabiganam

New member
מחפש מידע לגבי המעבר הגדול :)

שלום לכולם,
אנחנו זוג צעיר (30, ללא ילדים בינתיים), בוחנים ברצינות אפשרות לרילוקיישן לאזור בת'סדה / רוקוויל.
מעוניינים לעשות חישוב כלכלי מדויק ככל האפשר ונשמח לקבל פרטים ומידע.
מה הן ההוצאות הקבועות שצריך לחשב? שכירות לדוגמא ראיתי באתרים דירות נחמדות באזור ה-2000$ בחודש, איזה הוצאות נוספות יש בהקשר הזה? כמה לדוגמא עולה חשמל\מים\ארנונה\מס\ועד וכו'?
אלו הוצאות חד-פעמיות יש?
מהן עלויות רכב?

אני מניח שאני לא הראשון ששואל, אם יש איזה מדריך, טבלה, אקסל או משהו כזה שיכול לעזור - אשמח לקבל!

תודה רבה!
גבי.

ilanvag

New member
אתה צריך לשאול שאלות אחרות...

כמעט כל מי שמגיע לפה מחפש אקסלים ומתחיל לעשות חישובים "על הדולר". החיים לא בדיוק עובדים ככה.
&nbsp
ראשית, איך בדיוק אתם עוברים לארה"ב? אתם אזרחים? ויזת עבודה? למה בדיוק אתה קורא "רילוקיישן"? האם מעבר דרך חברה? משהו אחר? כי למדנו מניסיון שאנשים שונים יש הגדרות שונות ל"רילוקיישן", כולל כאשר מדובר באנשים שלא מחכה להם שום דבר בארה"ב, שום עבודה וכדומה.
&nbsp
שנית, בהנחה ואתם זוג "סטנדרטי", אזי לעשות שיקולים של "זוג בני 30 ללא ילדים" זו חשיבה לטווח של שנה? שנתיים? כי מתישהו (די בקרוב?) יהיו ילדים, והחישוב הכלכלי משתנה בצורה משמעותית.
&nbsp
לא ממש מכיר את האזור הספציפי ואת העלויות בו, אבל יש לנו פה כמה משתתפים מהאזור, וגם דורון (מנהל הפורום) מכיר אותו לא רע. עד כמה שאני יודע, מדובר בשתי ערי פרבר די יוקרתיות ולא-ממש-זולות של וושינגטון. על קצה המזלג, הייתי אומר שבשביל לקיים שם משפחה בתנאים סבירים, עבור משפחה של מהגרים מישראל, תצטרכו הכנסה ברוטו של לפחות 150-160 אלף דולר בשנה, ורצוי יותר לכיוון 180-200 אלף בשנה.
&nbsp
בהנחה ומדובר במעבר דרך החברה -- האם זה מה שמציעים לכם?

אילן

בס'זדה היא פרבר של מלא פוסטדוקים מה MIT.
רובם, למיטב ידיעתי, חיים על סביב ה 50K בשנה, עם משפחות.
כן, לא חיי פאר, אבל בהחלט מסתדרים.
הכרנו כמה משפחות כאלה באופן אישי.
אז זוג ללא ילדים? 150K?

Fellowship

New member
MIT זה לא כאן, התכוונת ל NIH

חחחחחחח צודק

התבלבתי.
התכונתי כמובן ל NIH.
ובכל מקרה, שני הפרברים הן מעוז של פוסטדוקים למיניהם ...

ilanvag

New member
נכון, מדויק, אבל האם רלבנטי?

גם לבוסטון מגיעות משפחות רבות של פוסט-דוקים, אשר חיים עם סכומים דומים למה שציינת (כלומר הם לא באמת חיים מהסכום הזה, אלא שורפים חסכונות או מקבלים עזרה מהמשפחה). הם חיים מאוד בצניעות, מתוך ידיעה שמדובר בתקופה מוגבלת.
&nbsp
אז אם מדובר בזוג שמגיע לצורכי פוסט-דוק -- את צודקת לחלוטין.
&nbsp
אבל באם מדובר ברילוקיישן מתחום ההיי-טק, לדוגמה, אזי זה סיפור אחר לגמרי. מי שרגיל לתנאי חיים של היי-טק בישראל, ממש לא ירצה לחיות מ-50K -- הוא ירצה תנאים דומים למה שיש להם בארץ, ואולי אפילו תנאים טובים יותר. לאלו בעצם כיוונתי.

Fellowship

New member
רלוונטי

אנחנו הגעתי מישראל מ"תנאי חיים של היי טק בישראל",
אנחנו לא נוגעים בחסכונות וגם לא בשכר הדירה שנכנס לנו מישראל,
אפשר לחיות כאן מאוד בנוחות משכר של 70K$ בשנה (אני מניח שעם 50K$ צריך להצטמצם)
עדיין לא הצלחנו לפענח עד הסוף כיצד כאן אנו מוציאים הרבה פחות כסף מישראל

Kender00

New member
לפי זכרוני אתם לא משלמים מס פדראלי? נכון?

אם כן האם זה היה משנה את העלות? או יותר נכון כמה נטו צריך באיזור כדי לחיות ברמה של איש היטק ישראלי ממוצע (וכמובן שזה הכללה, היות ואין איש היטק ישראלי מומצע דומה לחברו)
&nbsp
ואני אני לא מהאיזור אז אני לא יודע את עלות המחייה שם

&nbsp
&nbsp

Fellowship

New member
"כן, אבל.."

אכן יש פטור ממיסים פדראליים, משלמים רק מס של הסטייס ושל הקאונטי (סה"כ כ 6%),
אבל עדיין, הפער בין מה שאני מכיר שמספיק כדי לחיות בנוחות לבין המספרים של 150K$-200K$ הוא כ"כ גבוה,
שגם אם מוסיפים מס פדראלי זה כלל לא משנה את התמונה.

לדעתי ללא ילדים המחייה הבסיסית תעלה 50K$ נטו לשנה,
מכאן שכל אחד יוסיף את התוספות האהובות עליו

עם 65K$ נטו אנו מסתדרים יפה עם ילדה אחת בחינוך פרטי (Pre-K) והשניה בציבורי, כולל חוגים שתיהן,
קונים אוכל בריא, הרבה ירקות (הכל אורגני), פירות (חלק אורגני),
בשר (אורגני), עוף (אורגני) ודגים (אורגני וללא אנטיביוטיקה), מסעדות, בילויים וכו'.

אולי זה גם ספציפי לאיזור שלנו, יש ב D.C המון מקומות בילוי ואטרקציות חינם או במחירים נמוכים,
זאת בניגוד לחברים עם ילדים שיש לנו בניו יורק, שכל יציאה מהבית עולה להם כמה מאות דולרים.

-- החישובים הנ"ל לא כוללים טיולים --
-- אנחנו לא נוגעים בחסכונות ולא בהכנסת שכ"ד מישראל --

KallaGLP

New member
אין לי מה לתרום לעלויות באזור, אבל בכללי

ציינת שהסכום לא כולל טיולים. ישראלי הייטקי ממוצע רוצה לטייל, גם בתוך וגם מחוץ לארה"ב. אולי גם לבקר בארץ פעם בשנה שנתיים. זה מוסיף לסיכום בשקט כמה אלפי, אם לא עשרות אלפי, דולרים. כמובן שלזוג פחות מאשר למשפחה עם ילדים, אך בכל זאת.

Fellowship

New member
בהחלט, גם אנחנו עושים זאת

פשוט לא הכנסתי זאת לעלויות השוטפות מכיוון שזה משהו שיכול מאוד להשתנות ממשפחה למשפחה, לכן ציינתי בנפרד.
בהחלט להוסיף.

Fellowship

New member
אולי בזכותך קיבלנו העלאה היום
- שאלה

החודש תסתיים השנה הראשונה שלנו כאן ותתחיל השנה השנייה,
אישתי היתה צריכה לחתום היום על טפסים (סתם בירוקרטיה) ואז ראתה שהמלגה שלה עלתה בערך ב 10%.
היינו מופתעים (לטובה) מכיוון שידענו שהמלגה שלה היתה ברף העליון של טווח המלגות,
וגם מכיוון שלא ביקשנו דבר בנושא.

האם העלאות שכר הן דבר סטנדרטי?
להבנתי בארה"ב לא מתביישים לדבר על כסף, לנהל מו"מ על השכר והתנאים,
לבקש העלאות וכו', לא פחות, אם לא יותר מאשר בישראל, אני טועה?

Kender00

New member
אני לא יודע על מילגות, אבל בחברות ההיטק שאני מכיר פה זה

מקובל, כמובן שמעבר בין חברות (לרוב) יותר משתלם מבחינת שינוי משמעותי בשכר (אבל יש חריגים כמו Netflix שיוזמים העלאות גם במהלך השנה ודואגים מראש שאנשים לא יתפתו לחפש בחוץ)
&nbsp
לרוב (לפי ידעתי) שהעלאות עם באחוזים יותר נמוכים אבל זה תלוי בהרבה משתנים, כמו כן כמו בישראל בחברות גדולות יש טווחי שכר לפי הדרגה או התקן... ולא תמיד שכר הבסיס הוא החלק החשוב, בחלק יש refreshment של האופציות וזה הרבה פעמים יותר משתלם
&nbsp

Fellowship

New member
נכון, אני מגיע מההייטק, התכוונתי לשאול

מה בדרך כלל נהוג עם מילגאים, מכיוון שיש כאן כמה כאלו (בעבר ובהווה
)

ilanvag

New member
עדיין לא שמעתי על העלאה יזומה במילגה, בטח לא אחרי שנה ראשונה

בנוסף, העלאה של 10% היא דבר מאוד חריג ויוצא דופן.
&nbsp
העלאות שנתיות מקובלות, שאני מכיר בתחום ההיי-טק, הן בדרך כלל סביב 3% לשנה, פלוס מינוס.

עדיין

אנחנו כבר מזמן לא בפוסט, וחיים עם משכורת יפה הרבה מעל 50K, אבל הרבה פחות ממה שאתה כתבת ... ויש לנו 3!!! ילדים.

אז כן, אפשר לחיות יופי גם עם הרבה פחות ממה שכתבת, גם למי שלא פוסט דוק.
כאה תשובתו של FELLOWSHIP שאשכרה גר שם ...

Fellowship

New member
אם לא נחליט להשאר עבור הכסף הגדול של הרופאים...

אנו יכולים להעיד ממקור ראשון שגם חצי מהמספרים שציינת מספיקים לחיות בנוחות ברוקוויל,
וזה עם ילדה אחת בחינוך ציבורי ואחת לפני כן (כאלף דולר בחודש),
אז על אחת כמה וכמה זוג ללא ילדים (לפחות בשלב הראשון).

מה שכן, כמובן שהשאלות ששאלת הן הרבה יותר חשובות עבור פותח השרשור.

gabiganam

New member
תשובות ועוד פרטים

אני מדבר על מעבר במסגרת העבודה שלי, עם ויזת עבודה L1-B (ידע מיוחד).
נכון, "שיקולי זוג בני 30 ללא ילדים" זה לטווח הקצר - וזה הכי רלוונטי כרגע, גם עלויות של תינוק\ילד קטן מאוד מעניינות אותי כמובן.
180K בשנה נשמע לי כמו שכר גבוה מאוד, לא?
אני בתחום ההייטק ובדקתי בסקרי שכר של GLASSDOOR, אין לי עוד הצעה ביד אבל קשה לי להאמין שאגיע לסכום הזה, להערכתי אקבל 140K.

למעלה