מחפש מידע לגבי המעבר הגדול :)

אתה יכול להיות רגוע

140K לזוג ללא ילדים, ואפילו לזוג עם תינוק , באיזור הזה זה סבבה.
 

Fellowship

New member
מ 140K$ ישאר לך כ 100K$ נטו, זה בהחלט יותר ממספיק

גם עם ילדים ובטח ובטח ללא ילדים.
ברוקוויל ואני מניח שגם בבתס'דה, אם כי אני לא מכיר לפרטים, היא אמורה להיות יותר יקרה, לא סביר שמאוד מהותי, אבל תבדוק.
 

ilanvag

New member
שכחת הפרשות ל-401K (כמה? מכסימום?), לביטוח בריאות, וכולי.

החישוב לא נכון...
 

Fellowship

New member
תוסיף, עדיין מספיק


אלא אם אתה לא מקבל את ההנחה הבסיסית ש 50K$ מספיקים ללא ילדים,
ושעם 70K$ נטו שנשארים זה יותר ממספיק לחיים נוחים (מכאן אפשר כמובן לעלות).
 

ilanvag

New member
ברור שמאמין לך - לא מכיר את האזור אז סומך עליך

מצד שני, יש לי ניסיון עצוב עם חברים שהגיעו לאזור בוסטון, ו"סמכו" על מה שאמרתי להם מבחינת עלויות. הם גרים באזור שלנו, מרוויחים הרבה (הרבה!) יותר מאיתנו, ואומרים לי שהם לא מצליחים לגמור את החודש -- נראה לי שאפילו קצת כועסים עליי ומרגישים ש"רימיתי" אותם עם הנתונים.

הם החליטו לחזור לארץ... וממש חבל לי, כי הם באמת משפחה מקסימה וחברים טובים.

לא כותב יותר בפירוט כי הם פה בפורום. אם הם ירצו, הם אולי יחשפו בעצמם את השיקולים שהביאו אותם לפה, ולמה הם חוזרים.

אז מי שחושב שאני, בוסטון גיא, ואחרים מגזימים עם סכומים -- זה הכל "נכתב בדם", כמו שאומרים בצבא. תמיד מציע להיזהר שלא להיות אופטימי מדי עם סכומים שכותבים לאנשים, כלומר להיות באמת ריאלים לא לעגל סכומים כלפי מטה, כי מדובר פה בחיים של משפחות.

סתם לדוגמה -- לא יודע אם רלבנטי לגביכם, אבל מקרים שאני מכיר:
1. יש מקומות עבודה שבהם מקבלים ביטוח רפואי מעולה, כך שמקום העבודה מכסה הכל, ובקושי יש אפילו קו-פיימנטס או דידקטיבלס. זו ממש לא הנורמה.
2. גם בהינתן ביטוח רפואי סביר/טוב, ואפילו אם זו בדיוק אותה משכורת ואותו ביטוח רפואי -- יש משפחה בריאה שכמעט ולא יהיו לא הוצאות בריאות; ויש משפחה עם בעיות בריאות כאלו ואחרות, אשר בקלות יגיעו למכסימום אאוט-אוף-פוקט -- שזה יכול להיות הרבה אלפי דולרים (מהנטו!) בשנה.
3. יש כאלו שמגיעים לפה עם תקן מסוים (דוקטורנטים, פוסטים) ולא משלמים מסים, כך שהברוטו שהם רואים הוא מאוד קרוב לנטו. זה ממש לא כך עבור הרוב.
4. יש כאלו שמגיעים לפה בתקן מסוים (אלו של סעיף 3), ומראש יודעים שהם לא הולכים לחסוך לפנסיה במשך כמה שנים. זה לא המצב עם רילוקיישנים של היי-טק, לדוגמה, אשר מוותרים על המון זכויות פנסיוניות בארץ (קרן פנסיה, קרן השתלמות, וכדומה), וצריכים להפריש סכומים גדולים בארה"ב על מנת לשמור על יחס הפרשות דומה למה שיש בישראל (ולא, מכסימום ההפרשות ל-401K, פלוס מאטש של המעסיק, ממש לא מביא לאותו מקום בו נמצאים בישראל... רחוק מכך)

ויש עוד דברים, מה שלמעלה זה רק כמה דוגמאות לכך שניסיון חיים של אדם ספציפי, שכותב שאפשר ל"הסתדר יופי" עם סכום נמוך, יהיה רלבנטי למישהו אחר (מה גם ש"להסתדר יופי" זה משהו מאוד סובייקטיבי, ומשתנה מאדם לאדם).

ולכן, אני תמיד מציע לייעץ בזהירות. עדיף להגזים קצת כלפי מעלה, ושחס וחלילה יישאר עודף שילך לחיסכון; מאשר לעגל כלפי מטה -- ואנשים שרגילים לרמת חיים מסוימת, יהיו מאוכזבים ומתוסכלים מכך שהם לא מצליחים לשמור על אותה רמת חיים.
 

Fellowship

New member
צודק לחלוטין

נתתי רק את הזוית האישית שלי,
היא גם פרסונלית בהגדרה (כל אחד עם הנתונים שלו מבחינת מיסוי, ביטוח וכו׳),
וגם סובייקטיבית בהגדרה (כל אחד עם הצרכים, הרצונות וההעדפות שלו).

גם אני הכרתי בישראל אנשים שלא גמרו עם החודש עם שתי משכורות הייטק גבוהות וילד אחד,
כל אחד ודרך ההתנהלות וסדרי עדיפויות שלו.
 

dmh1

New member
אני מסכים עם לעגל כלפי מעלה

אבל אילן, עיגלת בכ100 אלף דולר.
הקיצוניות ב"עיגול" כזה היא אובדן הקשר עם המציאות.
חיינו לא ברוקוויל, אבל לא מאד רחוק. מקום עם עלויות מחייה דומות. חיינו מ65 אלף, משפחה עם שני ילדים (אבל ללא עלויות חינוך פרטי). וחיינו בנוחות.
 
ובנוסף

הדוגמא של החברים מבוסטון שחוזרים לארץ כי לא מסתדרים מבחינה כלכלית, למרות שמרוויחים כנראה לא מעט כסף, היא ממש לא רלוונטית.
אנחנו לא אמורים לתת עיצות בפורום בהתאם למשפחות שלא יודעות להתנהל נכון מבחינה כלכלית.
כמו שפיילושיפ כתב - יש משפחות הייטקיסטיות בישראל שלא גומרות את החודש.
אז מה, זה צריך להקרין על כולם!?
 

Kender00

New member
במקרה הזה אני לא מסכים איתך היות וזה לא רק נושא של להתנהל

נכון כלכלית.
&nbsp
זה יותר קשור לצפיה ודימוי של אנשים, במהלך הרבה שנים התפיסה בישראל היתה שארה״ב היא מדינה זולה ויותר זול לחיות פה וזאת התפיסה של הרבה אנשים בישראל
אבל אנשים לא מבינים מה היא ארה״ב, מבחינת גודל ושוני בין איזורים
אפשר לראות את זה החלק מהשאלות פה (שנובעות בחוסר ידע) כמו במשל איפה כדי לי ב NJ וכדומה בלי שהם לא מבין שזה כמו לשאול איפה כדי לי לגור בישראל (ולפעמים זה עם סטייס שהם בהרבה יותר גדולים...)
&nbsp
מה גם הרבה מאנשי ההיטק חיים יחסית ברמה גבוהה בישראל (יחסית לאוכלוסיה הכללית) ורגילים לרמת מחייה מסויימת (לא איכות חיים) ולרוב (לא תמיד) עוברים לאיזורים מאוד יקרים בארה״ב ומגלים בהפתעה שאחוזון ה 9 או 10 בישראל הם הרבה פחות, פתאום הדברים שהם היו רגילים הם לא יכולים להרשות פה,
רמת החיסכון שלהם יורדת ועוד דברים, כמובן שמי בונה על הגירה לתמיד או לתקופה מאוד ארוכה זה יכול להיות בסדר לרדת על מנת לעלות בהמשך ואם מודעים לזה אז ניתן לתכנן נכון...
אבל זה לא המצב לרוב אנשי ההיטק... כמובן יש גם את הבעיה של ישראלים שעוברים למקום עם הרבה ישראלים אחרים ומיד מתחילים להשוואות לישראלים אחרים וזה מעגל בעייתי
&nbsp
ובדיוק היה דיון בקבוצה של הישראלים בסיליקון ואדי שבוע שעבר (או השבוע לא זוכר במדיוק את התאריך) של מישהו שעומד לעבור ויושב על האקסל ומספרים לא מסדתרים לו אז הוא שאל איך חיים פה וזה מיד שחרר הרבה קיטור של אנשים שחיים פה (רובם משפחות של שעובדים בהיטק) על כמה יקר פה וכמה רמת ההכנסה (לרמת החיים) נמוכה ממה שהיה להם בישראל.
וכמובן חלקם התייחס שהחלטה היתה מקצועית ולא כלכלית...
&nbsp
אז לפי דעתי חשוב לתת את התמונה הכללית, ציינת מקודם שאני לא מהאזור אז אני לא יודע האם נטו של 50 אלף או 70 אלף או 100 אלף (או יותר) מספיק או לא לאותו איזור
&nbsp
ורק להשווה יש לי חבר שמתגורר בדאלאס ונכון להיום מרוויח חצי ממה שאני מרווח בסיליקון ואלי (ברוטו) והוא חי כמו ״מלך״ (סגר 30 ימי סקי בקולורדו בעונה האחרונה, היה פעמיים שלוש בשנה האחרונה בישראל כל פעם שאני מדבר איתו הוא באיזה מלון ולא נסיעת עבודה)
אני חיי טוב אבל ממש לא יכול להרשות לעצמי את מה שהוא עושה (כמובן שזה גם סדרי עדיפויות בחיים), למשל אני לא הייתי רוצה לעבוד באותו מקום היות ולי חשובה גם האתגר המקצועי (וגם היה הסיבה למעבר לפה)
&nbsp
אז שוב זה קשור לציפיה ולהבין את המציאות ורק כך ניתן (לפי דעתי) להתנהל נכון...
&nbsp
 

KallaGLP

New member
מסכימה איתך, ודוגרי לדעתי האנשים האלה צודקים.

יוקר המחיה שם פשוט לא שפוי וחסר פרופורציות לשכר, גבוה ככל שיהיה.
 
זה חלק מהיכולת של התנהלות כלכלית

היכולת להתאים את המחייה לתנאים בהם אתה נמצא. מה שהיה בישראל לא רלוונטי. אם אתה לא מצליח להתאים את אורח החיים שלך למקום ולמשכורת שאתה מקבל, יש לך בעיה כלשהי בהתנהלות כלכלית. נכון, זה לא פשוט, אולי גם לא כלכך כיף, אבל זו התנהלות כלכלית נכונה. מעבר לעובדה שהוא כתב שהם חוזרים לארץ, הוא גם כתב שהם לא מסתדרים כלכלית, או לא סוגרים את החודש. על זה אני מדברת. ומי שעסוק בשופוני ...נו ... אז סיכמתי את הטיעונים שלי.
 

KallaGLP

New member
נכון שיש אנשים שלא יודעים להתנהל כלכלית,

אך יש להפריד בין שני עניינים שלא בהכרח קשורים. האחד הוא לדעת איך להתנהל נכון כדי לגמור את החודש גם בתנאים פחות טובים והשנייה היא למה בכלל לרצות לחיות בתנאים כאלה. אם עוברים כדי לברוח מישראל בכל תנאי, או למטרה מוגדרת ותחומה בזמן כמו לימודים, זה עניין אחד, אבל כשעובדי הייטק עוברים במטרה ומתוך תקווה לקדם את חייהם מבחינה כלכלית זה עניין אחר. המטרה היא לא לגמור את החודש בכל תנאי, המטרה היא לחיות טוב, לפחות ברמה שבה חיו בארץ, ואף יותר. מבחינתנו, למשל, זו הייתה הסיבה העיקרית למעבר (בנוסף להרפתקה של לחוות חיים במקום אחר לפחות לתקופה, אך רק כתוספת, ורק בתנאי שזה אכן משתלם כלכלית). לא היינו מעלים בדעתנו לעזוב את ישראל סתם בשביל לעזוב את ישראל, אנחנו עזבנו אך ורק כי ההצעה נראתה לנו מספיק מפתה מבחינה כלכלית ומקצועית. למי שאוהב את ישראל וחי שם טוב, כמונו, אני לא רואה שום הגיון במעבר לארה"ב בשביל לחיות פחות טוב. אז אמנם חיינו בסדר בעמק הסיליקון, אך הרגשנו שאנחנו לא אוהבים את המקום ושההוצאות שלנו שם גבוהות מדי, ובעיקר ביחס לא פרופורציונלי לחלוטין לאיכות החיים שמקבלים שם מכל מיני בחינות, ולכן עברנו לסטייט אחר. וזה עוד אחרי שעשינו עבודת הכנה יסודית, נפגשנו עם יועץ רילוקיישן ווידאנו שאנחנו אכן אמורים לשפר את התנאים לפני שהסכמנו לקבל את ההצעה. ואפילו אז בשטח המחירים באזור המשיכו לעלות בקצב מסחרר בשנים שחיינו שם, וללא שום תמורה בעד האגרה שהצדיקה את ההישארות שם. ולא לכולם יש את האפשרות הזאת לעבור למקום זול יותר תוך שימור התנאים שהיו להם במקום יקר יותר, לנו היה הרבה מזל.
ואילו חלק מהאנשים לא עושים גם את עבודת ההכנה שאנחנו עשינו ומשוכנעים, על פי התדמית שיש לארה"ב, שהם מגיעים לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות ובטוח שזה ישתלם. ובקטע הזה לא מעט אנשים שנדמה להם שלכאורה התנאים שהציעו להם אמורים לשפר את חייהם ולקדם אותם בחיים גם מבחינה כלכלית, מתאכזבים. הם אולי יכולים להצמצם ולחיות בהתאם לתקציב החדש, אבל למה להם אם הם יכולים לחיות טוב יותר בישראל?
 
מסכימה - צריך להפריד

אילן כתב על משפחה שמרוויחה הרבה כסף, ולא גומרת את החודש. הם כבר עברו, ולכן אם זה המצב שלהם, אז יש כאן בעיה בהתנהלות כלכלית.
אני לא אחראית על אנשים שיעשו הכנה לפני מעבר. זה באחריותם הבלעדית.
אני עשיתי כזו הכנה, ארוכה מאוד, ומאוד יסודית (ככה זה כשיש בעל חוקר במעבדה חח) ולכן לא היו הפתעות מיוחדות אחרי המעבר. אני לא אמא כאן של אף אחד על מנת לדאוג שיעשו הכנה כראוי. זה באחריות הבן אדם.
פותח ההודעה לא כתב מילה אחת על אורח החיים שלו בישראל ועל הציפיות של מהחיים בארה"ב. הוא שאל שאלה מאוד פשוטה - מה הן ההוצאות הקבועות בחודש? כמה יעלה רכב? איך מזה הגענו לחופשות שנתיות בישראל פלוס חופשות זוגיות בקריביים מידי שנה? כנראה שבשביל אלה אכן צריך 180K בשנה ומעלה. אבל זו לא היתה השאלה. אם הוא היה מרחיב ושואל, אז זה כבר סיפור אחר.
אז לפי מה שהוא שאל, כתבו כאן אנשים מנסיונם האישי, שזוג ללא ילדים בהחלט יכול לחיות חיים נוחים מהמשכורת המדוברת. כל השלכה מעבר לזה זו כבר פרשנות שלנו, וכל משפחה תעשה את החישובים שלה, לפי היכולת הכלכלית שלה.
לתת דוגמא על חברים שמרוויחים הרבה ולא סוגרים את החודש, זה פשוט לא רלוונטי. מצטערת. מה גם שהם חיים באיזור ה ר ב ה יותר יקר.
זה די דומה לעובדה שאני אישית לא ממליצה לשכור בית מישראל, מכיוון שזה סיכון מיותר, למרות שאנחנו עשינו את זה וחיינו באותו הבית כ 4 שנים.
 

KallaGLP

New member
הוא שאל, למשל, אילו הוצאות חד פעמיות יש.

היות שהוא לא הגדיר בדיוק למה כוונתו, אז אפשר רק לנחש ומניסיון ידוע שמי שבא מישראל לארה"ב, בין השאר, לרוב כן רוצה לטייל וגם לבקר בארץ מדי פעם, ואני חושבת שמאוד הגיוני לקחת הוצאות כאלה בחשבון במסגרת "הוצאות חד פעמיות". לדעתי, עדיף לציין מאשר לא לציין, כי אם אדם לא רוצה לטייל הוא פשוט יכול להתעלם מהחלק הזה, אבל אם הוא כן ולא מזכירים את זה - הוא יכול לא לקחת את זה בחשבון ואחר כך להיות מופתע ומאוכזב שהוא לא יכול להרשות לעצמו לעשות דברים כאלה, במיוחד כשאולי בארץ היה רגיל לעשות אותם.
שלא לדבר על כך ששוב, כמו שכתבתי בהודעה אחרת - יש הבדל עצום בין הוצאות של מי שלא משלם מסים ולא חוסך לפנסיה, לבין מי שכן, ואם מציינים את הסכום שחיים ממנו בלי לציין את הפרמטרים החשובים האלה, ומבלי שהשואל מכיר את המשיב ונסיבותיו, זה עלול להיות מאוד מטעה. הנה, פלושיפ עצמו, אחרי שסיפר שהם עוברים ממלגה למשכורת, ראה פתאום שבמקום פחות מ-70K הוא כבר צריך לפחות 100K, וזה שוב עדיין בלי שהוא מכניס לחישוב חסכון פנסיוני וטיולים שאני יודעת שהוא כן עושה ולא מעט, כי הוא מדבר עליהם הרבה, וגם על טיסות לארץ. פשוט כנראה הוא משתמש לצורך טיולים בתקציב אחר, אבל זה ממש לא בהכרח יהיה מצבו של איש הייטק ממוצע שעובר לאזור.
 
Kalla נו באמת

ממתי טיולים נחשבים הוצאות חד פעמיות למי שבדיוק עובר מישראל?
לי זה דווקא נשמע יותר שאלה לכיוון רכישת רכב, תשלומי פיקדון לדירה/שירותים וכו. בחיי שהוא שאל דברים מאוד ספציפיים, ואילו אתם התחלתם להיסחף ולא מצליחים לעצור.
ופחות, אחרי כמה חודשים נרצה לטוס למקסיקו לריזורט ...
אנחנו משפחה של 5 נפשות, שגרים באיזור עם עלות מחייה דומה. משלמים גם משלמים מיסים מכל מהסוגים. ההכנסה לא מתקרבת אפילו ל 150K. ואני מדגישה - יש לנו 3!!! ילדים. בעוד שאני מסכימה עם כל החישובים וההגדרות והעדיף לכוון למעלה מאשר למטה, במקרה הספציפי הזה, בשרשור הספציפי הזה, ההבדלים היו כלכך גדולים שזה פשוט לא הגיוני. על גבול המגוחך. מצטערת.
זה מרגיש כאילו אתם לא יודעים איך לרדת מהעץ שטיפסתם עליו.
 

KallaGLP

New member
הוא בטוח לא התכוון לרכישת רכב כי על זה הוא שאל בנפרד.

למה הוא כן התכוון? אלוהים גדול. אני יודעת שמבחינתי טיולים בהחלט היו אחד הדברים החשובים בהוצאות המעבר כי גם היה לי חשוב להכיר את האזור, ולא רק המיידי, שבו אני חיה וגם כי זה תמיד היה חלק בלתי נפרד מחיינו.
לא לך ולא לי ידוע בוודאות למה הוא התכוון ולכן כל אחד יכול לקחת את זה לכיוון אחר. אני בפירוש ציינתי שאין לי ידע לגבי עלויות באזור והוויכוח בכלל לא על זה, אלא על הפרמטרים שלדעת כל אחד יש להכניס לחישוב. כן אמרתי שיש דברים, כמו מסים וחיסכון פנסיוני, וכן, גם טיולים רחמנא לצלן, שחשוב לקחת בחשבון. מי שזה לא חשוב לו - שיתעלם ויוריד מהחישוב. את זה תמיד יותר קל לעשות מאשר לגלות שזה לא הובא בחשבון ולכן עכשיו חסר.
זה שיש בינינו חילוקי דעות ויש לנו גישות שונות זה לא אומר שמישהו צריך לרדת מהעץ, ואני לא אוהבת הערות בנימה הזו בדיונים והן לא תורמות כלום לאף אחד. שכל אחד יביע את דעתו והשואל יחליט למי יותר מתאים במקרה הפרטי שלו להקשיב.
 
חחח

גם אני לא אוהבת דברים מסויימים בפורום הזה ....
נו, איך זה עוזר לי?

יאללה, הפסקת אש
 

KallaGLP

New member
נכון, תמיד יש דברים לא נעימים, אבל אפשר לשאוף לצמצמם.

בכל מקרה, אני תמיד בעד שלום בית
.
 

Kender00

New member
אני חושב שקאלה סיכמה את זה בצורה טובה

היות וסופו של יום זה קשור למה מטרת המעבר ולכמה זמן (למשל לתמיד)
בני האדם הם אחד היצורים שיכול להסתגל להרבה מצבים ושאלה האם רוצים ומה האלטרנטיבה (אם יש בכלל, לא תמיד היא קיימת)
וזה הבדל של שמים וארץ בין הגירת אין בררה לא הגירת ״מותרות״, רוב האנשים פה הם החלק השני.
&nbsp
מה גם שעד שלא עוברים לא יכולים להבין את מה שאנשים אחרים אמרו לפני זה.
למשל לשבת על טבלת אקסל זה טוב אבל זה לא יתן את התמונה המלאה (זה נכון לכל פרוייקט גדול שאתה לא מכיר את כל המשתנים וזה פעם ראשונה שאתה עושה)
שני דוגמאות:
1. נושא של קניות אוכל הביתה, אני יכול להגיד שפה בעמק זה שונה ממה שהיה בישראל ולוקח זמן להבין ואיך להתנהל
2. נושא בריאות, השוני בין ארה״ב לישראל הוא אדיר לפי דעתי ועדין אני זוכר שבגלל 30 דקות יצא לי לשלם מעל 500 דולר במקום 20 דולר,
&nbsp
&nbsp
 
נכון

מטרת המעבר חשובה ביותר.
אבל לא פותח ההודעה, ולא אף אחד מחברי הפורום, לא התחיל את התגובה שלו בשאלה - מה מטרת המעבר שלכם?
ולכן, כל ההשערות הן השלכות אישיות שלנו, מהחיים הפרטיים שלנו, וממש לא מחייבים אנשים אחרים.
 
למעלה