מחפש מידע לגבי המעבר הגדול :)

Kender00

New member
ציטוט מתוך התגובה הראשונה של אילן לפתוח השירשור

״כמעט כל מי שמגיע לפה מחפש אקסלים ומתחיל לעשות חישובים "על הדולר". החיים לא בדיוק עובדים ככה.
ראשית, איך בדיוק אתם עוברים לארה"ב? אתם אזרחים? ויזת עבודה? למה בדיוק אתה קורא "רילוקיישן"? האם מעבר דרך חברה? משהו אחר? כי למדנו מניסיון שאנשים שונים יש הגדרות שונות ל"רילוקיישן", כולל כאשר מדובר באנשים שלא מחכה להם שום דבר בארה"ב, שום עבודה וכדומה.
שנית, בהנחה ואתם זוג "סטנדרטי", אזי לעשות שיקולים של "זוג בני 30 ללא ילדים" זו חשיבה לטווח של שנה? שנתיים? כי מתישהו (די בקרוב?) יהיו ילדים, והחישוב הכלכלי משתנה בצורה משמעותית.״
&nbsp
אז הוא לא שאל במופרש מה מטרת המעבר אבל יש מספיק שאלות שהתשובות יכולות לרמוז על זה
&nbsp
פותח השירור שאל:
״אנחנו זוג צעיר (30, ללא ילדים בינתיים), בוחנים ברצינות אפשרות לרילוקיישן לאזור בת'סדה / רוקוויל.
מעוניינים לעשות חישוב כלכלי מדויק ככל האפשר ונשמח לקבל פרטים ומידע.
מה הן ההוצאות הקבועות שצריך לחשב? שכירות לדוגמא ראיתי באתרים דירות נחמדות באזור ה-2000$ בחודש, איזה הוצאות נוספות יש בהקשר הזה? כמה לדוגמא עולה חשמל\מים\ארנונה\מס\ועד וכו'?
אלו הוצאות חד-פעמיות יש?
מהן עלויות רכב?
אני מניח שאני לא הראשון ששואל, אם יש איזה מדריך, טבלה, אקסל או משהו כזה שיכול לעזור - אשמח לקבל!״
&nbsp
כלומר הוא בגישוש ראשוני בלי הבנה (מחוסר ידע) מה עלות המחייה, אבל עלות מחייה זה דבר משתנה והוא תלוי במצב הנוכחי, מבנה של תא המשפחתי וכמובן למטרת המעבר

&nbsp
כפי שציינתי מקודם אני לא מהאיזור אז אני לא יכול לתת שום דעה מה הוא סכום הגיוני שם, ומה ההוצאות שם ואני יודע אני לא יכול להשליך את רמת המחירים באיזור שלי על האיזור הזה (כן יש דברים שהם דומים אבל יש הרבה משתנים ומה גם המצב המשפחתי שלי שונה משל פותח השירשור)
ואני מסכים עם זה שלזורק מספרים של איזור אחר לפה זה מתאים...
&nbsp
לפותח השירשור אני מציע להגיד לעצמו (יחד עם אישתו) מה המטרה של המעבר, מה הם רוצים להשיג, מה הציפיות לשנה, שנתיים ודומה קדימה.
&nbsp
&nbsp

gabiganam

New member
קראתי עכשיו את השרשור המעודכן של שלושתכם ויש לי מה להוסיף :)

אז ככה, באמת לא ציינתי שמטרת המעבר (לפחות הנחת היסוד, מי יודע מה יהיה בעתיד) היא לתקופה של 2-5 שנים, כשהחלק הכלכלי הוא חשוב - כלומר אם זה לא כלכלי, לא נעשה זאת!
מצד שני - זה לא אומר שאני רוצה או מוכן לרדת ברמת החיים, אנחנו חיים בארץ טוב, מחזיק 2 רכבים, יוצאים לבלות כל סופ"ש וטסים פעמיים בשנה לחו"ל. אני גם חוסך סכום יפה כל חודש.

מבחינת התוכנית שלנו, זו אכן הרפתקאה, וכן נרצה לטייל בארה"ב (סגנון של סופי שבוע ארוכים כאלה, לא שבועות\חודשים כל טיול).

אני שומע 2 אסכולות בתגובות כאן, האחת שאומרת שאפילו עם 50K-70K נטו אפשר לחיות טוב, גם עם תינוק \ ילד קטן, והשניה שאומרת שצריך לפחות 180K ברוטו (נגיד 120K נטו)... מכיוון שההבדל ביניהן הוא באמת עצום - זה קצת מדאיג באמת, כי לפי הראשונה - משתלם לי לעבור, ולפי השניה לא משתלם!

דבר אחרון, מבדיקה ב-GLASSDOOR אני רואה שבאזור Bethesda, תפקיד Senior software engineer הטווח הוא 90K-150K, מה שמאוד לא תואם את האסכולה שאומרת שצריך 180K, לא? מה, צריך להיות Director או VP בשביל לחיות טוב?!

KallaGLP

New member
מכל מה שקראתי בשרשור אני חושבת שהאמת היא באמצע.

כלומר, אם תשים לב פלושיפ לא כלל במספרים אותם נקט תשלום מסים, חיסכון פנסיוני וטיולים. כפי שנאמר, יש פער רב בין ציפיות של דוקטורונטים שחיים על מלגה ומתכווננים לזה מראש לבין ציפיות של אנשי הייטק שמצפים לשמר ואף לשפר רמת חיים שהיא מלכתחילה גבוהה למדי. לעומת זאת, כנראה שלא צריך גם 180K, אלא אפשר להסתפק, אני מנחשת, במשהו כמו 150K-140K כדי לא לרדת ברמת החיים יחסית למה שיש לכם כרגע בישראל, לטייל (בלי להשתולל) ולחסוך לפחות את המינימום לפנסיה.

אתה מודע לעובדה

שהמושג "לחיות טוב" הוא אמורפי כן?
180K ברוב ארה"ב זו ממש לא משכורת ממוצעת, ואפילו רחוק (מאוד) מזה, ואנשים חיים טוב. מה זה טוב? את זה כל אחד מחליט לעצמו.
כשאתה כותב שיש סיכוי שהמעבר יהיה לשנתיים בלבד, אתה צריך להבין שגם אם תרוויח 180K, אתה כנראה תפסיד כסף, ולא מעט ממנו, בעיקר בגלל ענייני מיסוי כפול, כך שמספר רכבים וטיולים בארה"ב, לא ישנו את התמונה הזו.
מציעה לכם לפני הכל להתייעץ עם רואה חשבון שמבין בענייני מיסוי ברילוקיישן.

מקריאה בפורום במהלך השנים

אנחנו עברנו בזמנו על ויזת J והיינו חלק מאמנת המס, אז אין לי פרטים יד ראשונה.
מקווה שייכנסו המומחים בנושא ויאירו עליו מעט אור עבורך.
וכדאי גם להתייעץ כאמור עם רואה חשבון שמבין ברילוקיישן.

Kender00

New member
יש הרבה מידע בפורום על הנושא היות וזה נדון מספר רב של פעמים

בכל מקרה היות לכול אחד יש פרמטרים שונים אז עדיף שיחת יעוץ שך איש מקצוע כל מנת שיתן לכם תמונה הכי טובה למקרה שלכם
מה גם לחלק מהדברים אין מצב של שחור או לבן ויש חשיבות לאיש מקצוע שיכול לתת תמונה של נמצב החוקי הנוכחי ומה הפרשנויות על מנת לקבל החלטה מושכלת...
&nbsp
תתחיל בלחפש ניתוק תושבות, ממס ומביטוח לאומי, נושאים של האמנת המס בין ישראל לארה״ב ודומה...
&nbsp
כמו כן יש חשיבות האם עוברים לשנתיים או לחמש יש לזה הרבה השלכות מבחינת מס ההכנסה הישראלי, אבל לא רק למס, מעבר בין מדינות מכיל הרבה הוצאות ״מעבר״ במיוחד לאיזור ומדינה שאתה לא מכיר אז במעבר לזמן קצר זה מסתכם בהרבה כסף, לעומת לטווח ארוך שאז ניתן למקצע את זה על הזמן...
לדוגמה אם הוצאות ה״מעבר״ הם 50 אלף דולר אז למעבר של שנתיים זה מתפרס בחישוב כללי על 25 אלף בשנה, ואילו על 5 שנים זה 10 אלף בשנה (כמובן שאני לא מתיחס לזמן ההוצאה)

KallaGLP

New member
בקשר למיסוי - מומלץ אכן לקבל יעוץ פרטני אצל מומחה,

אבל בגדול אם תעבור ל-3 שנים יש סיכוי גדול שיחשיבו אותך לתושב ישראל (וגם אם תעשה ניתוק תושבות בדיעבד לא יכירו בכך) ותצטרך לשלם מסים גם בישראל על התקופה הזו. אם תעבור ל-5 שנים כנראה כן יכירו בניתוק, אם כי אי אפשר לדעת בוודאות כי יחס הרשויות ורמת האכיפה משתנים כל הזמן, ולרוב לכיוון המחמיר.
ואכן, יש לקחת בחשבון שגם אם יש חבילת רילוקיישן מטעם החברה, ואפילו אם החבילה מכובדת, עדיין יהיו הוצאות מהכיס שכרוכות במעבר למדינה אחרת, ואם חוזרים לארץ - ההוצאות יהיו לשני הכיוונים. אז שוב, אם ככל שעוברים לתקופה קצרה יותר, כך זה פחות משתלם כלכלית.

KallaGLP

New member
ועוד עניינים שחשוב לזכור כשמדברים על משכורות.

יש הבדל אם מדובר במשכורת אחת או שתיים. אם שני בני זוג מקומיים עובדים, ועוד בהייטק, גם אם כל אחד מהם מביא 90-100K, הם עדיין במצב טוב יותר מאשר כשרק בן זוג אחד עובד ומרוויח, נגיד, 150K. לבני זוג של מי שעובר ברילוקיישן, גם אם בסוף הם יעבדו, יש תקופה ממושכת למדי שבה עדיין לא יוכלו לעבוד, כי תחילה יש להמתין עד שמקבלים אישור עבודה ואז להתחיל לחפש עבודה במדינה זרה, וזה עלול לקחת זמן גם בהנחה שמדובר במקצוע מבוקש שאין צורך עבורו ברישיון מקומי, שהידע באנגלית סביר וכד'. למקומיים גם אין הוצאות מעבר (שלא לדבר על הצורך הפוטנציאלי לשלם מסים במדינה אחרת או לבקר בה פעם בשנה-שנתיים) והם כבר מבוססים במקום (למשל, אולי ירשו בית מההורים או קנו אותו כשהמחירים היו הרבה יותר זולים, וכו'), מה שלא בהכרח נכון לגבי מהגרים.

Fellowship

New member
בת'סדה יקרה יותר מרוקוויל

אני מניח שיש מספיק אתרים המציגים מחירי דירות,
אני יכול לספר שדירת 2 חדרי שינה בקומפלקס מנוהל באיזור שלנו (רוקוויל),
עולה כ 1,500$-1,600$ ו Townhouse באותו הקומפלקס, עם 3 חדרי שינה עולה כ 2,000$.
העלות כוללת גם מים ושימוש בחדר כושר ובמתחם הבריכות של הקומפלקס.
באותו האיזור יש קומפלקסים נוספים, חדשים יותר, שעולים כ 200$-300$ יותר לחודש.

• חשמל וגז עולים לנו יחד בסביבות 100$-150$ לחודש
  • אינטרנט וכבלים עולים 100$ - 160$, תלוי בחבילה
  • סלולארי עולה 25$-50$ לחודש לחבילה ללא הגבלה, למנוי, תלוי בחברה
  • קניות של אוכל עולה לנו (4 נפשות) כ 1,000$ בחודש
  • יש גם הוצאות קטנות כגון נטפליקס (11$ בחודש), אמאזון פריים ( 13$ בחודש) וכו'
  • ביטוחים: רכב כ $140 בחודש, מבנה כ 13$ בחודש, מטרייה כ 10$ בחודש
  • אין לכם ילדים אז חינוך לא רלוונטי

בנוגע לרכב, כמה עולה לתפור חליפה ליתום?

תלוי בכך, אבל ככלל אצבע: מחצית מהמספרים שאתה מכיר מישראל.

gabiganam

New member
אחלה מידע, יש לי עוד שאלות :)

1. נניח שכר של 140K, כמה נשאר נטו בחודש (מבחינת מיסים וניכויים למיניהם)?
  2. יש הוצאות חד-פעמיות משמעותיות שאני צריך לקחת בחשבון?
  3. הדירות\townhouse בקומפלקסים האלה - בדר"כ מרוהטות? כולל מוצרי חשמל?
  4. איך התחבורה הציבורית שם? מבחינת רמה ואיכות כמובן. מעדיף להסתדר עם רכב אחד...
  5. קיבלתי מסמך שמתאר את ביטוחי הבריאות שהחברה מספקת, נראה שזה עולה לי בערך 200$ כולל אישתי, ושהחברה משלמת עליי 1400$ בחודש! זה הגיוני?
    זה מחולק ל3 סעיפים: Medical, dental, vision
  6. 401K זה תוכנית הפנסיה נכון? כתוב שם כך:
    the company will match 50% up to your first 4% of contributions up to a maximum of $700 per quarter ($2,800 per year)
    זה טוב? מה קורה אם אני חוסך שם ואחרי 4-5 שנים חוזר לארץ נגיד? הכסף הזה "תקוע" שם?

ilanvag

New member
תשובות:

1. מאוד קשה לדעת, כי שני אנשים באותה עיר ובאותו מקום עבודה, עם אותה משכורת בדיוק, יכולים לשלם מסים שונים -- בגלל כל מיני הבדלים ביניהם. "בגדול", תעשה חישוב שיירדו לך כ-30% מס (סדר גודל, אולי יהיה קצת פחות), אבל זה מהברוטו אחרי הפרשות ל-401K, ביטוח רפואי, וכדומה.
&nbsp
2. כן, לא מעט. מעבר להוצאות הסטדנרטיות של כרטיסי טיסה, צריך לשכור דירה (לשלם מראש כמה חודשים, כולל פיקדון), לרהט אותה, לרכוש או לשכור רכב, לרכוש ביגוד לחורף (אין לכם שום דבר שמתאים לחורף באזור הזה), ועוד. בנוסף, ייקח זמן עד שתמצאו דירה ותרכשו רכב (נניח חודש? חודשיים?), אז מן הסתם בתקופה הזו גרים במלון ושוכרים רכב. בנוסף, תצטרכו לשלם פקדונות לחברות החשמל, גז, אינטרנט וכדומה, בשביל שיחברו אתכם לשירותים השונים (שכן לא מכירים אתכם).
&nbsp
3. המקומיים יענו בפירוט. בדרך כלל, דירות בארה"ב מגיעות ללא ריהוט, ורק עם מכשירי חשמל גדולים במטבח -- מקרר, תנור, כיריים. אם רוצים דירה מרוהטת, משלמים יותר (ואפילו הרבה יותר); בדרך כלל, אם מגיעים לתקופה משמעותית (נניח לפחות שנה), לא משתלם לשכור דירה מרוהטת.
&nbsp
4. לא יודע.
&nbsp
5. כן. זה נשמע ביטוח טוב, והגיוני שהחלוקה היא 70:30 או 80:20 בין החברה לבין העובד (החברה משלמת את הרוב).
&nbsp
6. התנאים לא מדהימים, בדרך כלל מקובל לקבל יותר בחברות היי-טק. לגבי מה קורה עם הכסף באם תחזרו לארץ -- בבקשה תתייעץ עם מומחה למיסוי, כי יש כמה אפשרויות.

Fellowship

New member
רק בנוגע לסעיף 2

זה רק מהניסיון הספציפי שלי במקום ספציפי , אולי זה לא מייצג:
&nbsp
דירה - שילמנו רק חודש מראש + פקדון זניח של 250$.
בנוסף, את הדירה שכרנו עוד מהארץ, במקרה שלנו היו לנו כאן חברים שעזרו,
אבל אם מדובר במקום מוכר ואמין, אולי זה לא הכי מומלץ, אבל עדיין אפשר לשכור מהארץ,
או במסגרת ביקור מקדים (במידה ומתכננים לעשות, בטח אם החברה משלמת, אנחנו לא עשינו).
&nbsp
פקדונות לחברות החשמל, גז, כבלים וכו' - נכון, אבל לא מדובר בסכומים גבוהים, סביב ה 100$ לכל חברה.
&nbsp
מזג אוויר - חששנו מהחורף, התבדנו, רוב הזמן הלכנו עם חולצה קצרה/ארוכה דקה ומעיל קל מעל,
וכאשר הטמפרטורות ירדו מתחת לאפס, אז גופייה וסריג מחמם יותר מתחת למעיל.
כמעט ולא השתמשנו בביגוד המחמם שרכשנו, למעט כובע וכפפות

ilanvag

New member
אתה שוכר בקומפלקס?

בחלק מהקומפלקסים, לא תמיד, מקובל לקחת פקדון נמוך יחסית. עוזר עכשיו לחפש דיור עבור חברים שמגיעים, וראיתי את זה בכמה מקומות גם באזור בוסטון (אם כי יש קומפלקסים שמבקשים פיקדון בגובה של חודש מלא).
&nbsp
כאשר מדובר בבעל בית פרטי -- לרוב יהיה מדובר בפיקדון של חודש מלא. נדיר למצוא צדיקים שיסכימו לקבל פחות מזה.
&nbsp
בנוסף, החוק במסצ'וסטס מרשה לבעל הבית לדרוש חודש ראשון + חודש אחרון + פיקדון (בגובה של חודש נוסף). את זה שמעתי גם מסוכן נדל"ן. במלים אחרות, עוד לפני שנכנסת לדירה, אתה צריך "להשכיב" סכום של 3 חודשים, במזומן... ובהתאם לגודל הדירה, מיקום וכדומה -- זה יכול להצטבר להמון כסף...
&nbsp
לא מכיר את החוק במרילנד, אז לא יודע כמה אצלכם מותר לבקש; אבל הבנתי שיש סטייטים שבהן מותר לבעל הבית לדרוש גם יותר, לדוגמה אם לדייר אין היסטוריית אשראי (במסצ'וסטס אסור).

Fellowship

New member
חיובי

בקומפלקס של כמה מאות דירות (לא יודע אם זה נחשב הרבה או מעט).
&nbsp
אתה כמובן צודק, ראיתי גם את השרשור של הבחור הצעיר והנחמד שזכה בהגרלת הגרין קארד שאל על נושא הפקדון הגבוה שביקשו ממנו.
ציינתי זאת רק מכיוון שזה ניסיוני הרלוונטי לאיזור הספציפי שהבחור מהשרשור הזה מתעתד להגיע אליו.

Fellowship

New member
תשובות (בערך)

1. יש כאן מומחים גדולים ממני, לדעתי תוריד בערך שליש מהברוטו (בגדול).
אני רק יכול לציין שלדעתי השכר נטו שישאר לך הוא יותר ממספיק כדי לחיות כאן בנוחות.

2. טיסות, לינה במלון/Airbnb לתקופה הראשונה (אלא אם תשכור דירה עוד מהארץ),
פקדון, ריהוט, מוצרי חשמל, רכב(?) וכל מה שתצטרך כדי לחיות

3. לא מרוהטות, מכילות מוצרים לבנים (מקרר, מכונת כביסה, מייבש ותנור).
אני מניח שאפשר לחפש ולמצוא דירות מרוהטות, בד"כ זה לא ישתלם, עדיף לקפוץ לאיקאה

4. תחבורה לאן? בעקרון יש את המטרו כאשר רוצים לנסוע ל NIH או ל D.C,
להבנתי הוא משמש את רוב האנשים כאן.
אנחנו מחזיקים רכב אחד, לנסיעות קצרות בתוך העיר, לטיולים ולפעמים גם בסופ"ש ל D.C.
(תלוי מה רוצים לעשות, אם נוסעים למקום ספציפי, אז יותר נוח עם רכב,
אם מטיילים כל היום במקומות שונים, יותר נוח במטרו)

5. כן.

6. לא מומחה, נשמע לי ממוצע מינוס, לא מכיר את נושא המיסוי/שחרור הכספים.

הנסיך.

New member
חפש בפייס קבוצה בשם "ישראלים בDC"

רובה ככולה מורכבת מאנשים שגרים ממילא ברוקוויל \ בתסדה \ פוטומק או הצד הלא נכון של DC :)

אם תרצה יותר מידע לגבי הצד השני של DC - נובה בכלל או ארלינגטון בפרט, אתה מוזמן לשאול פה או שם

בהצלחה

הנסיך.

New member
אתה סתם מגזים :) כל אחד רוצה מידע על בייביסיטר לימי שלישי

פעם בחודש ל14 דקות שיש לה רכב ושם שמתחיל באות אהו"י

וכן, אין מה לעשות, בקבוצות "משפחתיות" כמו הקבוצה הזו אנשים מרשים לעצמם להיות פחות עניניים

למעלה