וואוו, כמה דברים להגיב עליהם.
ראשית, אינני מדבר על "חבורת מטומטמים". מדובר באנשים, במיוחד המנהיגים, שהם אינטליגנטים, משכילים ובעלי כושר השפעה ושכנוע רב. כמו הד"ר לה ויי. זו אחת הטעויות הגדולות: להסתכל עליהם כעל "מטומטמים". דבר נוסף, וחמור מכל, הוא לשים את קורבנות ההתעללות במרכאות, להטיל בהם ספק. אפשר לומר שטל משחק לידי השטן כאן, אך זה כלל לא מצחיק. מדהים כמה שקל לאנשים, מתוך סגידה לכת שלהם, אוטומטית להטיל ספק בקורבנות. "לא יכול להיות שזה קרה", או "זה נשמע פנטסטי מדי", מזכיר לכם משהו? כמו "לא יתכן שישה מליון". טל אינו חבר בכת פדופילית, לטענתו, אך נחפז להטיל ספק באמינות הקורבנות, אם הבנתיו נכון. שלישית, נניח לצורך הויכוח שישנה כת\דת\אנטי-דת שמטרתה התעללות ורצח. האם היא תבוא ותצהיר בראש חוצות "אנחנו פליליים, אנחנו עושים דברים אסורים, הנה הדברים שבעטיים תוכלו לכלא אותנו"? אם החוג הפנימי של כנסיית השטן עובר על החוק, הוא לא יצעק זאת בראש חוצות. או שיותר סביר שכת כזאת תבנה חזית מהוגנת כמו של כנסיית השטן, ורק למי שמתקדם בכת, ומראה סימנים "נכונים", יתנו להיכנס למעגל הפנימי והסוטה? או שמישהו יוזמן לטקס, ורק בטקס, בו נאמר ילבש גלימה או ישתתף באירוע מיני, יאמרו לו "שחוט את התינוק הזה או שנשחוט אותך", ואחרי זה הוא כבר תקוע בכת עם דם על ידיו. מי כאן לא ראה\קרא את "הגל" (the wave), שם ניתן לראות איך מסגרת מהוגנת, כיתה בבי"ס, גולשת כמעט בלי לשים לב לפאשיזם. גם שם המורה לא הצהיר על הפאשיזם מראש, אלא משך אותם לאט בלי שישימו לב. דבר נוסף, הטרמינולוגיה: מה זה חשוב אם זה נקרא כת השטן או כנסיית השטן או קופת חולים השטן? האנשים שאיתם דיברתי עברו התעללות מינית, נפשית וגופנית בשם השטן, בלי מפגשים ישירים איתו. וזה שאני בפקפוק גמור מצידך - אם זה שם אותי בחברת הקורבנות שגם בהם אתה מפקפק, הרי שאני בחברה טובה. וכשאתה אומר אין לך שום הוכחות שד"ר לה-ויי התעלל אי פעם במישהו שלא מתוך הגנה עצמית - האם מותרת בעיקרון התעללות כן מתוך הגנה עצמית? אז אנחנו מגיעים לסיטואצית המתעלל שמענה את קורבנו ואומר לו "תראה מה גרמת לי לעשות לך, אני עושה את זה לטובתך\מתוך הגנה עצמית". אני יכול להבין למה חשוב לך לחוש נבחר ומיוחד, אני יכול להבין למה קשה לך לקבל ביקורת על מישהו שאולי מעולם לא חשבת לפקפק בו. אתה לא נחשפת לזוועות שנעשו בשם השטן, ולכן קשה לך לשים עצמך בנעליי. אתה בטוח שאתה יכול להיות מיוחד רק כשטניסט, ששום תפיסת עולם אחרת לא תקנה לך הערכה עצמית כמו שטניזם? כאמור, השטניזם שאני נחשפתי אליו הביא אותי להציב סימני שאלה ליד כל פולחן ואמונה, בלא פרות קדושות שאסור להטיל בהן ספק.