מחפש מסעדה באזור תל אביב

מחפש מסעדה באזור תל אביב

ההורים שלי מגיעים להיפגש בתל אביב בשלישי הבא לאור ארוע(שהוא בעיקר תירוץ). נהיה שישה אנשים, עם תקציב של בערך 150 שקל לאדם והמגבלות הבאות:
1) לא אסייתי
2) מתאים לצמחונים
3) מספיק שקט בשביל לנהל שיחה
4) בונוס חשוב: קינוחים ללא חלב(אשתי אלרגית לחלב)

מישהו מכיר מועמדים טובים?

החתולית

New member
באיזה איזור של תל-אביב?

יעזור אם תצמצם מעט את הטווח הגיאוגרפי.

Nרב

New member
3 מקומות במתחם שרונה (לא במרקט), קרוב לתחנה עזריאלי

claro, branja, jajo תבדוק תפריטים...
קצת יותר רחוק, ברח' הארבעה - טפאו טאפאס בר

מבדיקה מהירה עולה כך

קלארו:150 שקל לאדם? הצחקתני
jajo הוא בפירוש יותר בר עם אוכל מאשר מסעדה(זה לחלוטין בסדר, פשוט לא מה שאני מחפש..)
וכל הביקורות על branja מתארות מקום בינוני להפליא.

טפאו לחלוטין אפשרות

Nרב

New member
מעטות המסעדות היום (הלא אסיאתיות) שתשלם בהן פחות מ- 250

לאדם לארוחה מלאה, אולי אם לא הולכים על 3 מנות אלא על 2 ראשונות וקינוח משותף...

trilliane

Well-known member
מנהל
רק אם הולכים על מסעדה יקרה / כוללים שתייה / טיפ וכו'

אפילו במסעדות לא נורא זולות אפשר למצוא בד"כ מנות ראשונות ב-50 ש"ח או פחות, עיקריות ב-100 ש"ח או פחות, וקינוחים ב-40 ש"ח או פחות. בקיצור, לפני טיפ ובהנחה שלא שותים אלכוהול, אפשר לאכול בפחות מ-200 ש"ח די בקלות גם בלי לחלוק מנות. תלוי היכן יושבים ומה מזמינים.

Nרב

New member
כשפותחים פה שרשור ומחפשים המלצה

סביר שמחפשים מסעדה טובה ואולי קצת חגיגית, במיוחד כשרוצים לחגוג. לא הייתי רוצה שימליצו לי על אמורה מיו או דרבי דגים לחגיגה וגם לא על עסקית אם לא ציינתי שאני חוגגת בצהרים. ומי לא משלם טיפ? מה זאת אומרת לא להכניס טיפ לתחשיב?

trilliane

Well-known member
מנהל
למה? מי החליט? הוא כתב מה הוא מחפש

הוא לא כתב שהוא מחפש מקום חגיגי, הוא לא כתב שהם חוגגים או שזה יהיה אירוע, אלא מפגש משפחתי קטן (כי הוריו מגיעים לעיר לרגל אירוע). הוא אפילו לא כתב שהם מחפשים "ארוחה מלאה" אלא רק שהתקציב הוא 150 ש"ח לאדם. את כתבת לו בצורה כללית "מעטות המסעדות היום (הלא אסיאתיות) שתשלם בהן פחות מ- 250 לאדם לארוחה מלאה" ואני לא מסכימה עם קביעתך הנחרצת (ואיני היחידה). גם ההגדרה למסעדה "טובה" משתנה מאוד בין אדם לאדם ולאנשים שונים יש סטנדרטים שונים (ותקציב שונה, ללא ספק).

לא המלצתי על דרבי בר דגים (שאגב, היא מסעדה שרבים מאוד חוגגים בה אירועים וארוחות משפחתיות, גם המשפחה שלי, כי היא כשרה ולא יקרה) וגם לא על אמורה מיו, אחרת הייתי משרשרת המלצה ישירות לבקשתו. כפי שכתבתי, אני לא ממש מכירה מקרוב די מסעדות בת"א כי אני לא יוצאת בה הרבה. אלה שתי דוגמאות שקפצו לי לראש וציינתי אותן כדי לסתור את קביעתך. אם אני, שלא מכירה הרבה מסעדות בת"א הצלחתי לחשוב דקה ולמצוא שתיים כאלה, ואם אני, שמצליחה לאכול בחיפה בתקציב כזה אפילו במסעדה הכי נחשבת בעיר (והיא לא נחשבת לזולה) לא סביר שבעיר גדולה כמו ת"א, עם היצע המסעדות הגדול בישראל, אין רבות אחרות שיעמדו בטווח המחירים.

לגבי טיפ, מכיוון שזה רשות וכל אחד מחשב אחרת, זה לא כלול. גם כשאנשים מפרסמים כאן ביקורות הן לרוב במחירים ללא טיפ. זה כבר עניין אישי ואני לא נכנסת אליו.

Nרב

New member
נראה לי שאת עונה מחוסר נסיון וחוסר ידע

חוסר ידע - לא מכירה מסעדות בת"א ולא יוצאת הרבה (לפי עדותך) ולכן גם אולי לא מודעת לגובה המחיה...
חוסר נסיון - מה מבקשים פה בפורום לאורך זמן (אני כאן מ- 2001 עם הפסקה די ארוכה באמצע).
לא נכנסים לפה לקבל המלצה למשהו יומיומי. ההנחה היא שאם מבקשים המלצה למפגש משפחתי מקווים שיהיה משהו מיוחד בהמלצה לפחות. נראה לי שגם מצפים להמלצה על ארוחה מלאה (3 מנות עם שתיה וטיפ). אפשר תמיד להמליץ על קפה לנדוור בשרונה אבל נדמה לי שזה לא מה שהבחור מחפש.
מה הקטע להזכיר את דרבי בר דגים או אמורה מיו אם הם לא עונים על הדרישות הבסיסיות של המבקש? לא הבנתי.
מה הקטע להגיד אל תשתה כלום אם הוא לא נוהג בד"כ להזמין רק מי ברז. למה להשליך מאיך שאת נוהגת על אנשים אחרים? מה לעשות, אלו כן תחשיבים שנכנסים בהמלצות כאן.
וגם, אם פותח השרשור היה רוצה עסקית דווקא היה מציין זאת.
ברור שהוא מחפש value for money ולצערי אין כמעט מסעדות שאתה באה אליהן בציפיות לחוויה שהיא טובה ושלמה ומשלמת מעט. פשוט אין. (חוץ מאסיאתי, שוב).
לגבי טיפ - טיפ זה לא דבר אישי, זה נוהג תרבותי, מי שלא ישאיר טיפ (10% לפחות) ייחשב כטיפוס קמצן ולא נחמד בעליל (אלא אם השירות מחפיר כמובן). אני באמת לא מכירה אנשים שלא משאירים טיפ מינימלי לפחות.
קביעתי נחרצת כי זה המצב. בגלל זה שאין יותר מדי מה להמליץ את רואה שאכן לא המליצו פה המלצות יעילות, אולי אם פותח השרשור יחדד איזה סוג אוכל הם מחפשים.

trilliane

Well-known member
מנהל
לך נראה משהו אחד, לי נראה משהו אחר

לא כתבתי שאיני יוצאת הרבה ושאני לא מכירה מסעדות בת"א. כתבתי שאיני יוצאת הרבה בתל אביב (ולכן אין לי הרבה דוגמאות בשליפה). יש מקומות שלקחו אותי אליהם ואני לא זוכרת אפילו מה היה שמם...

לא ברור לי ע"ס מה את כותבת " לא נכנסים לפה לקבל המלצה למשהו יומיומי" או שזה צריך להיות "מיוחד". אנשים מבקשים המלצות למקומות מתאימים שהם לא מכירים או אולי לא חשבו עליהם. זה יכול להיות כדי לגוון או כדי להתאים לאילוצים כאלה ואחרים (גם תקציב, בין היתר). זה לא חייב להיות משהו "מיוחד" או "ארוחה מלאה" (לא כולם מעוניינים בקינוח שלם לעצמם, לא כולם יכולים לאכול ארוחה מלאה מבחינת קיבולת) ולא מקובל לכלול טיפ בתחשיב.

כפי שכתבתי, הקטע היה להדגים שהקביעה הנחרצת שלך מופרזת. לא רק שאפשר לאכול בפחות מ-250 ש"ח לאדם, אפשר גם בתקציב שהוא ביקש. דרבי בר דגים דווקא עונה להגדרות שהוא ביקש, אגב. לדעתי גם אמורה מיו. זו לא הנקודה. הוא גם לא כתב שהם דורשים 150 ש"ח כולל שתייה / יין וכו'.

אני לא יודעת מהי אותה "חוויה שלמה" שאת מחפשת וכנראה יש לנו סטנדרטים אחרים. שוב, הבחור לא ביקש "חוויה", הוא ביקש מסעדה (ולא בית קפה) שתתאים למפגש משפחתי קטן בתקציב לא גדול. זה הכול.

את מתייחסת אליי כאילו אני מניחה כל מיני הנחות בלתי סבירות אבל למעשה את עושה הרבה כאלה בעצמך ומשליכה עליו את הסטנדרטים שלך. לתשומת לבך, הגיבו כאן גם אחרים שתמכו בדבריי, כך שלא כולם מסכימים איתך. נישאר באי-הסכמה.

Nרב

New member
נשאר באי הסכמה, ושיהנה בג'ויה. (אכלתי בכמה סניפים ולא חזרנו

אף פעם לאף אחד מהם).
אם הוא לא כלל ב- 150 שתיה וטיפ, הוא יגיע איתם (אם הוא האדם הממוצע שכן מזמין שתיה ומשלם טיפ) לאותו סכום שאנחנו מתעכבים עליו. ככה זה פשוט.

trilliane

Well-known member
מנהל
נראה לי שבנח ביסטרו...

ושתייה וטיפ אינם עוד מאה ש"ח, אבל כנראה באמת יש לנו סטנדרטים שונים לגמרי. רק אל תחשבי שהם גזרת גורל או כורח המציאות. לא כולם כמוך.

Nרב

New member

החתולית

New member
העניין הוא שיש להתחשב בשאלה כשעונים

רוב האנשים אוכלים במסעדה ארוחה מלאה, ומוסיפים לה שתיה. מי שלא נוהגים כך, לא באמת מסייעים למבקשי ההמלצה, בכך שהם אומרים להם לאכול רק מנה עיקרית ולשתות מים.
זה לא מה שהם שאלו, ולא מה שהם ביקשו לדעת.
&nbsp
קיימים דברים מקובלים ונהוגים, והתעלמות מהם לא באמת עוזרת למי ששואלים שאלות או מבקשים המלצות.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, אבל זו כבר לא התחשבות אלא פרשנות שונה לשאלה

לא ברור לי ע"ס מה מבוססת קביעתך "רוב האנשים אוכלים במסעדה ארוחה מלאה, ומוסיפים לה שתיה". אני מכירה מציאות שבה רוב האנשים דווקא לא אוכלים ארוחה "מלאה" בכל פעם שהם יוצאים, ורבים לא מזמינים שתייה בתשלום (ובכל מקרה לא כוללים אותה בתחשיב העלות לאדם). אני מבינה שיש אנשים שזה הסטנדרט שלהם, אבל המידע הזה לא מופיע בשאלה, ואיש לא אמר למבקשי ההמלצה לאכול כך או אחרת או לשתות רק מים. כמו כן שימי לב שאני לא היחידה שחושבת שונה ממרב, אז בשלב זה אפשר להסכים שלא להסכים.

Nרב

New member
אני לא מבינה על מה את מבססת כל פעם את הטענה שלא מכלילים

שתייה בתחשיב העלויות (או טיפ). ברור שמחשיבים!!! זה שאת לא היחידה שחושבת שונה ממני או מהחתולית (וחוזרת על זה שוב ושוב ושוב) לא אומר שדבריך הם הנורמה. כשאני יוצאת למסעדה - נקח דווקא לא יקרה או יוקרתית כפי שאת טוענת שרבים לא מחפשים, אני יודעת שאני אוכל בשיתוף עם בעלי 3-4 ראשונות, נחלוק אולי קינוח, ונשתה שתי כוסות יין. זה הסטנדרט שלנו ובהחלט שיין נכנס לתחשיב, זה הרי יוצא גם כן מהכיס שלי, איזו שאלה זאת בכלל????

trilliane

Well-known member
מנהל
כי כשמדברים על ארוחה מדברים על האוכל, השתייה היא אפשרות

רבים מסתפקים במים; יש מי שמזמין שתייה קלה ב-10 ש"ח, יש מי ששותה אלכוהול ואז השמים הם הגבול. מכיוון שלא מדובר בפאב או במסיבה אלא בארוחה משפחתית, התחשיב לסועד הוא בהערכה סבירה מחיר האוכל. גם אם יזמינו קנקן לימונדה לשולחן זה לא מה שישנה משמעותית את התחשיב.

שוב, אני מבינה שהסטנדרטים שלך שונים, זכותך המלאה, אבל ממש לא כולם כמוך. אם הסטנדרט שלו היה כולל אלכוהול, אני מניחה שהוא היה מציין זאת. אני מתייחסת למה שהוא כתב, למה שעולה מהשורות – ארוחה משפחתית בתקציב לא גדול. לא ארוחת פאר, לא מסעדת יוקרה או יין. אני מבינה שיש אנשים שאלה הסטנדרטים שלהם, ואני מניחה שבמקרה כזה הם היו מציינים אותם ומן הסתם גם מתכננים תקציב אחר.

בשורה התחתונה: אם יהיו סועדים שיחליטו לפרגן לעצמם אלכוהול או להשאיר טיפ נדיב, זה עניין שלהם. זה לא קשור לרמת המחיר לארוחה בסיסית לסועד. גם אחרים כבר סתרו את דברייך ואף אישרו שהנורמה היא מה שכתבתי; למה את מתווכחת רק איתי? יש לנו סטנדרטים אחרים והבנה שונה של המצב, מה עוד יש להכביר במילים? חשבתי שכבר סיכמנו שלא להסכים...

בסה״כ החישוב של חצי ראשונה, עיקרית וחצי קינוח הוא הרבה יותר הגיוני, בטח בקבוצות בגודל בינוני ומעלה.
שתייה אכן לא נכללת בחישוב אלא אם צויין במפורש.

לא זוכרת שאי פעם שילמתי סכום כזה...

קודם כל, אם מועד הארוחה בצהריים אז אפשר ללכת על עסקית.
בערב לרוב אסתפק בעיקרית+קינוח, על שתייה ממילא לא אבזבז כסף (לא אוהבת את כל המשקאות הממותקים/הדיאט התעשייתיים, ואני לא צרכנית גדולה של אלכוהול ובטח לא במחירי השחיטה של הארץ). אבל גם כשהלכנו על יותר, יש כל כך הרבה מקומות שאפשר לשלם בהן פחות.

למעלה