מחפש מסעדה באזור תל אביב

החתולית

New member
איפה אפשר לאכול ארוחת ערב טובה בפחות מ- 150 ש"ח לאדם?

את מכירה מקומות שיתאימו לדרישה של פותח השירשור?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מניחה שזה תלוי בהגדרה ל"טובה"... מן הסתם לא מסעדות יוקרה

אבל גם לא בעסקיות, במקומות קצת יותר פשוטים כמו אמורה מיו או דרבי בר דגים אפשר לעשות זאת די בקלות. אני לא יוצאת הרבה בת"א (אלה שני מקומות לדוגמה שאכלתי בהם בשנה האחרונה) ולכן איני מכירה די מקומות בת"א כדי להמליץ, אבל באופן כללי כשאני יוצאת למסעדה אני לא משלמת יותר מ-150 ש"ח, גם בערב.

אני לא אוכלת במסעדות יוקרה, לא מזמינה את המנות היקרות ביותר, לא שותה אלכוהול (וגם לא שתייה אחרת בד"כ; גם בבית אנחנו שותים מי ברז, הכי פשוט והכי בריא) ואם אני אוכלת קינוח זה בד"כ לא אחד שלם, כי אין לי מקום (מעדיפה לשבוע מהאוכל ולא ממתוקים) ובד"כ קינוחים של מסעדות כבדים ומתוקים מדי עבורי, אני לא יכולה לגמור אותם.

ודאי שאם מתפנקים ומפרגנים ארוחה חווייתית קל מאוד לעבור את הסכום הזה. אבל אפילו בנמל 24, מסעדה חיפאית מוכרת (ודי נחשבת) שאנחנו אוכלים בה מדי פעם כבר לא מעט שנים, לא שילמנו יותר מ-200 ש"ח לאדם. לא שאי-אפשר לעשות זאת בקלות, אבל באותה קלות אפשר גם שלא. הכול תלוי מה מזמינים וכמה אוכלים.

בשנה האחרונה יש להם גרופון של ארוחה זוגית ב-319 ש"ח:
https://www.groupon.co.il/deals/24-8
דווקא לא השתמשנו בו כי העדפנו את העסקית (יש גם בשישי בצהריים, עד 5) או שבאנו בימי הולדת (ואז יש הנחת יום הולדת) או שהיה אירוע אחר... (כמעט תמיד יש משהו). אגב אירועים מיוחדים, בקיץ 2015 הם ערכו ארוחת טעימות מהממת של 12 מנות ב-400 ש"ח לזוג. אחת החוויות הקולינריות המוצלחות בחיי.


בשורה התחתונה, אם מתפשרים ו/או מוצאים הזדמנויות / מבצעים וכו', זה לא כ"כ קשה כפי שזה (אולי) נראה. כל אחד והסטנדרטים שלו...
 

erezavn

New member
אבל לא תמיד רוצים להתפשר, ודאי לא בארוחת ערב...

בעיניי ארוחת ערב לזוג במסעדה טובה צריכה לכלול מנה ראשונה ועיקרית לכל אחד + קינוח זוגי. שתייה (קלה או אלכוהול) זה חישוב נפרד...
במסעדת דגים כמו דרבי בר דגים הגיוני בעיניי שרוב האנשים ירצו להזמין דגים לעיקרית, ואז עם מנה ראשונה, שתייה וקינוח (לזוג) זה יהיה כנראה עסק של קרוב ל-200 ש"ח...
במסעדות איטלקיות העסק יותר פשוט כי פסטות ופיצות (לרוב 60-90 ש"ח כמנה עיקרית) זה עניין זול יותר מדגים (90 ש"ח וחזק צפונה - גם במסעדה יחסית מתונה כמו דרבי בר דגים).
אבל כמו שכתבת - כל אחד והסטנדרטים שלו...
 
אבל זה בדיוק העניין

האיש לא ביקש מסעדות שף יוקרתיות או סיפר על איזה אירוע מאוד מיוחד וזוגי שהוא צריך חוויית אוכל מיוחדת ומפנקת עבורו. הוא צריך מסעדה למפגש חברים בגובה מחיר מסוים. אלכוהול ממילא לטעמי אין מה לחשב כשמדברים על מחיר מסעדה ממוצע, כי האדם שאל על אוכל - יש מי שלא שותים, יש מי שקונים את הבקבוק הכי יקר של דום פריניון.

אין לי מושג לגבי דרבי בר דגים שהוזכרה, אבל פתחתי את האתר שלהם - רוב מנות הדגים הם עד 99 שקל, שכוללים בתוכם גם את הסלטים, כך שכבר יש עיקרית+ראשונות. בחבורות כאלו של חבר'ה לא כולם מזמינים קינוח, לעתים חולקים. בקיצור, אין בעיה לאכול ברמת המחירים שהוגדרה על ידי השואל.

וגם למי שהאוכל מאוד חשוב לו, ונהנה מאוכל (כמוני), לא תמיד יש את היכולת הכלכלית או הרצון להוציא כסף רב על מותרות או מסעדות מאוד יקרות. זה לא אומר שאין שום דבר עבורנו בחוץ.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ראשית, מי אמר שמדובר בפשרה?

זה אולי נשמע מוזר בפורום הזה, אבל לא כולם מחפשים מסעדות יוקרה, מנות מתוחכמות, יין וכו'. יש אנשים שאוכל פשוט, טעים ומשביע מדבר אליהם, בין אם הם יודעים לבשל אותו בבית וסתם לא בא להם או שהם רוצים חוויה של יציאה ושל מסעדה ובין אם לאו.

בדרבי בר דגים הכשרה ביגאל אלון המנות הראשונות (שלל סלטים) כלולות בעיקרית ורוב עיקריות הדגים לא עוברות 100 ש"ח. גם הקינוחים לא יקרים. אתה יכול לאכול שם בקלות בפחות מ-150 ש"ח לאדם ולשבוע יפה.

כמו כן מי אמר שאנשים רוצים לאכול דווקא דג שלם? או חייבים קינוח מלא לעצמם? לא כולם אוהבים / רוצים / יכולים לאכול כ"כ הרבה, ומבחינתם זו ממש אינה פשרה.

אחרון חביב, לא תמיד רוצים להתפשר, אבל הרבה פעמים זה כורח המציאות. לא תמיד אפשר כל מה שרוצים...
 

החתולית

New member
העניין הוא שהמקומות את מציעה

אינם עונים על ההגדרה של פותח השירשור: ארוחה משפחתית לאירוע, במקום שבו אפשר לדבר בשקט, בתל-אביב.
&nbsp
רוב האנשים לא מתפשרים כאשר מדובר באירוע, ובצדק. קופונים למיניהם לא מתאימים בדרך כלל לארוחות משפחתיות. אמורה מיו היא מסעדה הומה עם אקוסטיקה לא משהו, והנמל 24 אינה בתל-אביב.
&nbsp
לכן שאלתי אם את מכירה מקומות שמתאימים להגדרה של פותח השירשור. אפשר היה להמליץ גם על שיפודי ציפורה, או על אחד המקומות בשרונה מרקט, אבל הם לא מתאימים להגדרות שהציב.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הצעתי מקומות, נתתי דוגמאות שאני מכירה

וציינתי מפורשות שאני לא מכירה די מקומות בת"א (לכן גם לא הגבתי ישירות) אבל טווח המחירים שהוא נתן סביר. זה היה בתגובה למרב שטענתה (באופן כללי) "מעטות המסעדות היום (הלא אסיאתיות) שתשלם בהן פחות מ- 250 לאדם לארוחה מלאה" ובהמשך את שאלת "איפה אפשר לאכול ארוחת ערב טובה בפחות מ- 150 ש"ח לאדם?" ועל כך הגבתי. כי אפשר, והדרישות שלו לא מוגזמות או מיוחדות.

לא הבנתי מדבריו שמדובר בחגיגת "אירוע" (אלא שהוריו מגיעים לעיר לרגל אירוע והם עורכים מפגש משפחתי קטן) אבל נגיד שכן, דווקא בדרבי בר דגים נחגגים לא מעט אירועים ואפשר לדבר שם (לא שאני מציעה את זה, אני רק מבהירה שזה כן עונה להגדרה, בעיקרון).

כמו כן אין שם בעיה להשתמש בקופונים בארוחה משפחתית, עשינו זאת בעבר.

באמצע השבוע שאינו חג אפשר למצוא לא מעט מקומות לא יותר מדי מלאים ולכן לאו דווקא גדושים ורועשים, זה תלוי גם בשעה שבה הם ייפגשו. מודה שלא ברור לי הקשר בין טווח המחיר לנושא השקט.
 

prizman

New member
טרילאיין אומרת דברים נכונים

ומי שיצא מהאיפוס אלו הצרכנים.
כל זמן שתסכימו לשלם, ישמחו לקבל את הכסף שלכם.
שכר הדירה בניו יורק לא יותר זול מאשר בת"א, גם המשכורת לשף או מלצר לא
זולה יותר.
בכל זאת על ארוחה דומה בניו יורק משלמים פחות.
נכון שמוזר?
יש לזה הסבר פשטני למדי.
 

Geralt of Rivia

New member
לא מוזר בכלל

הוצאות של מסעדה ממש לא מתמצות בשכר דירה ומשכורות.

ראשית, ישנה כמובן עלות חומרי הגלם. בישראל הם יקרים רצח, בעיקר בגלל חסמי יבוא וכל מיני "מועצות" חקלאיות בחסות המדינה שפוגעות אנושות בתחרות בשוק המזון. כשאין תחרות ויש אלף ואחת מגבלות והגנות על יצרנים מקומיים - הצרכן משלם ביוקר, וגם המסעדות.

שנית, המדינה כופה על מסעדות הוצאות אדירות על מנת לקבל כל מיני רשיונות ולעמוד בכל מיני תקנות. אפשר להתווכח על הצורך ברשיונות ובתקנות הללו, אבל ברור שהבירוקרטיה הזו התנפחה לממדים מגוחכים והיא מייקרת מאד את ההוצאות של בעל העסק, וכפועל יוצא גם את העלות עבור לקוחותיו.

שלישית, אין לי מידע בנוגע למיסוי על מסעדות בניו יורק. בישראל, כמו בישראל, חולבים כל פרה עד הסוף.

בטוח שיש עוד היבטים שאפשר לציין אם באמת רוצים להשוות, אבל אני חושב שדי באלה כדי להעביר את הנקודה. חלק ניכר מהמסעדות נסגרות תוך 3 שנים וגם אלה ששורדות בד" לא הופכות את בעליהן למולטי-מיליונרים, כך שכנראה שלתלות הכל במסעדנים חמדנים ובלקוחות פראיירים זה אכן מאד, מאד פשטני.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
יש לציין שבאופן כללי רוב העסקים החדשים נסגרים תוך שנה

קשה להיות עצמאי, רבים נכנסים לכך כי נדמה להם שהם יכולים אך לא מכינים שיעורי בית כהלכה, לא מתייעצים עם אנשי מקצוע ובונים תכנית עסקית, לא לומדים את השוק ועוד. מסעדה היא לכאורה עסק קל יותר לפתיחה מבחינות מסוימות (לא צריך לקנות מלאי לחנות שלמה, למשל) וגם יותר "מגניב" ורבים חושבים שהם יכולים. כפי שמלמדת התכנית "מהפכה במטבח" לרבים אין מושג איך לנהל עסק בכלל ומסעדה בפרט (וכן, אני יודעת שזה פורמט מיובא, גם מעבר לים לא חסרים כאלה). כמובן, גם בין אלה שיודעים יש לא מעט קשיים ובעיות... ומנגד יש מסעדות שהופכות ל"מוסד" ומחזיקות מעמד שנים על גבי שנים. בד"כ לא מסעדות יוקרה או טרנד אלא מסעדות שפונות לקהל רחב ומספקות אוכל לא רע במחיר סביר.

מדוע נסגרים בישראל 41 אלף עסקים קטנים מדי שנה - ומה ניתן לעשות כדי להציל אותם?
http://www.themarker.com/smb/guides/1.2654249
עגום: כל שבוע נסגרים 850 עסקים בישראל
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4764091,00.html
 

prizman

New member
מוזר בהחלט.

כל הסיפורים של זה ככה וההוא ככה לא רלווטיים.
זה פשוט לא אמור להיות ככה.
בפעם האחרונה שהיינו בישראל קרו לא מעט פעמים ששילמנו 300 ש"ח לאדם.
שמישהו יגיד לי שזה סביר.
שלשום, אכלנו ארבעה איש במסעדה מפוארת במקום מבוקש,, רוב המוצרים היו מיובאים,
הגענו בערך ל 600 ש"ח לכל ארבעתנו.
מיסוי קיים גם בתאילנד והוא לא נמוך אבל להגיד את המספרים אני לא יודע.
בגדול, קילו בשר בקר מיובא עולה כאן בערך 1500 ש"ח.
קצת פחות או יתר, תלוי מהיכן.
להיות פשטני או לא זו ממש לא הנקודה.
להיות חכם זה קצת יותר חשוב.
 

Geralt of Rivia

New member
עלויות של תפעול מסעדה לא רלוונטיות למחיר של אכילה במסעדה?

זה חדש לי. כל תיאוריה כלכלית שאני מכיר קושרת בין עלות למחיר.

בכל מקרה, במה שנוגע למחירים אין "אמור להיות". אם יש מספיק לקוחות שמסכימים לשלם את המחיר, אז המחיר הוגן. בישראל, אגב, כנראה שהמחירים באמת נהיו יקרים מדי ופחות לקוחות מוכנים לשלם אותם, ולכן נדמה שמסעדנים ושפים מעדיפים לפנות לקהל הרחב עם אוכל משועתק ומשעמם וקצת יותר זול. מבאס אותי לשלם 300 ש"ח על ארוחה, אבל גם מבאס אותי לראות את המגמה המתחזקת שבמסגרתה שפים מוכשרים פותחים מזללות ומוכרים אוכל רחוב כי הם לא מצליחים להרוויח ממסעדות Fine Dining.

בעיניי הפתרון הוא לא לראות בהם חזירים אלא לנסות להבין מדוע גם להם כל כך יקר ולמה הם נדחפים למכור פיתות. השוואה למחירים במדינות אחרות לא מלמדת אותנו הרבה כי הבעיה היא בדיוק מה שהמדינה שלנו עושה, והיא עושה הרבה שטויות שגורמות לכולנו לשלם יותר.
 
לדעתי מה שבאמת רלוונטי...

...זה כמות הכסף שיש לך, הלקוח. הרי בסופו של דבר אין לי מושג מה העלויות למסעדן, וזה גם לא מעניין אותי כמה הוא מרוויח עליי. נניח שכמה מהמסעדות הקוריאניות החביבות עליי בסיאול, שבעת שגרתי בעיר אכלתי בהן קבוע והבאתי איתי כמות לקוחות מסחררת, עשו עליי 5000% אחוזי רווח (הן לא) - שיהיה להן לבריאות, כי בסופו של דבר מה שמעניין אותי הוא המחיר שאני שילמתי, והוא היה מצוין.

באופן כללי, בגדול, מחירי המסעדות פה מופרכים לא בגלל שבניו יורק המסים למסעדן הם X או Y, אלא כי המשכורת החציונית בישראל היא משהו כמו 6500 ברוטו בחודש, והיא לא ממש זזה כבר שנים בעוד המחירים פה ממשיכים לעלות.
לכיס שלי המחירים פה בלתי אפשריים, ומה שיותר מרגיז הוא שגם כשמשלמים הרבה לא פעם קורה שלא מקבלים תמורה הולמת (שירות מתחת לכל ביקורת, או מנות קמצניות, או אפילו אוכל שרוף במסעדה נחשבת, ואפילו במלונות זה כך), בטח ובטח בהשוואה לרמה במדינות בהן ביקרתי בשנים האחרונות.
יש בפורום מי שאין לו בעיה כלכלית לשלם 250 שקל וצפונה על ארוחה, וזה בסדר גמור. כספו של כל אחד נועד לבזבוז כראות עיניו. אבל אין צורך לזלזל בחלק מאוד ניכר ומכובד מתושבי המדינה, שמגיע גם להם לצאת מעת לעת ולאכול בחוץ ושומו שמיים, אפילו ליהנות מזה, בתקציב נמוך יותר.
 

Geralt of Rivia

New member
לאף אחד לא "מגיע" לאכול בחוץ

אף אחד לא חייב לאפשר לי לאכול במסעדות. מדובר במותרות, לא בזכות יסוד. מסעדנים מקימים מסעדות מתוך אינטרס שלהם, וכמי שרוצה לאכול במסעדות, זה אינטרס שלי שישתלם להם לעשות את זה. כך שהעלויות למסעדן בהחלט מעניינות אותי: אם לא ישתלם לו לארח אותי במחירים שנוחים לי, אז או שהמחירים יהיו גבוהים לי מדי (אם הם נוחים למספיק אנשים אחרים שיאפשרו למסעדות להתקיים) או שכמות המסעדות תקטן מאד (אם המחירים גבוהים מדי לרוב האנשים והמסעדות יעמדו ריקות). כך או כך אני אפסיד, ולכן חשוב לי כסועד שהעלויות של המסעיד יהיו נמוכות.

אני מסכים שכשאני כבר יוצא למסעדה, לא מעניין אותי האם הבעלים עושה עליי קופה אלא האם המחיר שאני משלם הולם את התמורה שאני מקבל ואת היכולות הכספיות שלי. אבל בתמונה הגדולה, חשוב לי שהבעלים ירוויחו עליי, כי אחרת לא יהיה לי איפה לאכול. אם הם צריכים לגבות מחיר יקר כדי להרוויח, חשוב לי לשאול למה, ואי אפשר לנתק את השאלה הזו מיוקר המחיה הכללי בישראל ומכך שגם בסופר יקר מדי.
 
אני מסכימה איתך

כוונתי ב"גם לנו מגיע" היתה להלך הרוח בתגובות מקודם, כאילו אם אין לך 250 ומעלה שקל לארוחה ואתה לא מזמין גם בקבוק יין וחוויה כוללת וכו' אז אין על מה לדבר, שלום. איני מצפה מעסק לאפשר לי לאכול פילה מניון במחיר זול לשם שמיים - זה אכן מותרות, ועסק מטבע קיומו צריך להרוויח. הבחירה שלי היא להבין מה יכולתי הכלכלית, ולהחליט לפיה האם לצאת למסעדה או לא.
אבל חורה לי הזלזול במי שקובע תקציב גג של 150 ש"ח למסעדה - לא כולנו בעלי יכולת לתשלום הון על מותרות, ושאלתו של פותח השרשור היא לגיטימית וברת ביצוע.

באופן אישי המחירים בישראל יקרים מדי לטעמי, ולא רק במסעדות. לכן אם אוכל בחוץ זה רק בנסיבות חברתיות ובמקומות יותר נוחים לכיס - בכל זאת, הרבה יותר זול ולפעמים גם טעים ובריא יותר זה להכין לבד. פילה סלמון במסעדה עולה פה מחיר מופרך לחתיכה קטנה, לרוב גם לא עשויה באופן כזה מדהים, ולבית ניתן לקנות קילו ב-80-70 שקל (טרי, לא אוהבת את הקפוא), וזה יוצא נהדר (ומאוד מאוד פשוט להכנה).
 
למעלה