לדעתי מה שבאמת רלוונטי...
...זה כמות הכסף שיש לך, הלקוח. הרי בסופו של דבר אין לי מושג מה העלויות למסעדן, וזה גם לא מעניין אותי כמה הוא מרוויח עליי. נניח שכמה מהמסעדות הקוריאניות החביבות עליי בסיאול, שבעת שגרתי בעיר אכלתי בהן קבוע והבאתי איתי כמות לקוחות מסחררת, עשו עליי 5000% אחוזי רווח (הן לא) - שיהיה להן לבריאות, כי בסופו של דבר מה שמעניין אותי הוא המחיר שאני שילמתי, והוא היה מצוין.
באופן כללי, בגדול, מחירי המסעדות פה מופרכים לא בגלל שבניו יורק המסים למסעדן הם X או Y, אלא כי המשכורת החציונית בישראל היא משהו כמו 6500 ברוטו בחודש, והיא לא ממש זזה כבר שנים בעוד המחירים פה ממשיכים לעלות.
לכיס שלי המחירים פה בלתי אפשריים, ומה שיותר מרגיז הוא שגם כשמשלמים הרבה לא פעם קורה שלא מקבלים תמורה הולמת (שירות מתחת לכל ביקורת, או מנות קמצניות, או אפילו אוכל שרוף במסעדה נחשבת, ואפילו במלונות זה כך), בטח ובטח בהשוואה לרמה במדינות בהן ביקרתי בשנים האחרונות.
יש בפורום מי שאין לו בעיה כלכלית לשלם 250 שקל וצפונה על ארוחה, וזה בסדר גמור. כספו של כל אחד נועד לבזבוז כראות עיניו. אבל אין צורך לזלזל בחלק מאוד ניכר ומכובד מתושבי המדינה, שמגיע גם להם לצאת מעת לעת ולאכול בחוץ ושומו שמיים, אפילו ליהנות מזה, בתקציב נמוך יותר.