מחקר חדש על שחקניות פורנו מפריך את הטענה

22ק ו ס ם

New member
מצטער, אבל אמירות כמו שאי אפשר לבדוק ביטחון

עצמי אלא בטיפול מקיף, ועמוק ומטורף, לא מעידות על הבנה בסיסית של מדע הפסיכולוגיה אלא משהו שלא קיים במציאות.

"שלא קיים במציאות"

אז אולי נבנה אותה, נסיק דברים, נחבר ונוסיף, נשנה ונעצב מחדש, ולא נלך אחרי מה שיש כי זה מה ש"יש" . במיוחד במדע כמוי פסיכולוגיה שזה מדע קצת בעייתי וממש לא מדע מדויק, ויש פה הרבה מקומות להתווכח עליהם, שלא כמו בכימיה בביולוגיה (גם שם יש אבל הרבה פחות כי מים זה מים, זה החומר מה לעשות זה אובייקטיבי, 1+1=2 וכו' וכו'). זה לא המצב בפסיכולוגיה. אפילו בכתיבת מאמר מדעי , הנקודות שאתה מחבר לכדי כתיבת קטע של מסקנות וכל כתיבה שהיא, מנתחת את הממצאים ומסיקה עליהם ומקשרת ביניהם לפי "ההגיון הבריא", כמו שיש האדם הסביר במשפטים....זה לא אובייקטיבי כמו מאמר מדעי בפיזיקה.

22ק ו ס ם

New member
אבל את לא מכירה את "היש" הזה

שללת שאלון מרכזי במדעי החברה, כזה שהשתמשו בו באלפי מחקרים, בלי שום ביקורת עניינית למה הוא לא תקף. האם את יודעת איך הוא נבנה? מה המהימנות שלו? התוקף החיצוני?

22ק ו ס ם

New member
נו, זו גישה פסבדו מדעית קלאסית

האם יש חוקים והגדרות אחרים, אז בבקשה, תני הוכחה לקיומם, אחרת אלו סתם דיבורים בעלמא.

בשביל להגיע לחוקים או להגדרות אחרים

צריך קצת לפתוח את הראש, וגם לא לחשוב בשחור- לבן. לא חייבים כבר מיד לדעת לו מה החלופה ומהם החוקים האחרים או שאני אתן הוכחה לקיומם, מספיק בהתחלה לפתוח את הראש לכיוון אחר גם כשלא ברור מה "החוק המוכח".

22ק ו ס ם

New member
שוב, טענה פסבדו מדעית קלאסית

אין לך שום ביקורת עניינית על המדידות הקיימות, את לא מציעה שום חלופה שעומדת בסטנדרטים מדעיים כלשהם, אבל העיקר האשמה היא בכל אלו שלא מסוגלים לראות את האור ולא פותחים את הראש. אפשר לפתוח את הראש רק כשיש ראיות שיתמכו בטענות שלך. אז עד, אלו סתם אמירות חסרות כל תוכן ממשי.

מעניין, אקרא המחקר המלא, אבל בכ"ז יש תהיות

יש לי כל מיני שאלות, שאף אחת מהן לא ניתנת לתשובה ישירה:
- כתבת כאן שהמחקר נעשה על שחקניות פורנו שהשתתפו בכינוס ב-LA, כלומר מדובר בקבוצה של כ-200 שחקניות מובילות ו/או מצליחות יחסית בארה"ב. זה יכול להסביר גם את נושא הביטחון העצמי, למשל. אותי היה מסקרן לבדוק גם את השוליים של התעשייה, והאם הממצא הזה נכון ותקף גם שם.

- יש ממצאים שמעלים תמונה מורכבת יותר (שוב, רק ע"ס קריאת האבסטרקט), לדוג' גיל תחילת קיום יחסי מין ומספר פרטנרים גבוה יותר, בהנחה שלא מדובר רק על הפרטנרים בסרטים. אני סקרנית לבדוק באיזה גיל מדובר ומי הפרטנרים. אם למשל מדובר על נשים שהחלו לקיים יחסי מין לפני גיל 16, זה כן מעלה שאלה של יכולת קבלת החלטות, מקום המיניות בחייהן וכו'. גם אם לא היה ניצול מיני - המצב מורכב.

אני מניחה שיש עוד שאלות שיכולים להעלות - אבל זה כן מחקר מעניין. הוא מחזק את הדיון המורכב וריבוי הקולות שיש סביב נושא הזנות, החשפנות והפורנו: יש נשים שמדברות על כך כעל משהו שמעצים אותן, כעל בחירה מרצון של נשים בעלות מיניות גבוהה ועוד, במקביל לנשים שמתארות חיים של פחד, ניצול וחוסר תקווה.

העצמה

זה הזכיר לי תכנית שהייתה בערוץ 8 לא מזמן על שחקני פורנו. ראיינו נשים וגברים שחקני פורנו, ולמיטב זכרוני נשים הדגישו יותר את ההיבט המעצים,
אף על פי שכן היו קולות (גם מפי גברים) שדיברו על בדידות וקושי במציאת בני זוג.
אחת השחקניות שראיינו נשאלה אם היא לומדת, והיא אמרה שהיא סטודנטית לפסיכולוגיה ולימודי נשים. המראיין התפלא: "לימודי נשים???" אז היא ענתה: "כן. בדיוק בגלל זה אני עוסקת במקצוע הזה, זה המקצוע היחיד שנשים מרוויחות בו יותר מגברים".
אני מצאתי את התפישה הזו בעייתית, אבל אני לא ארחיב. אני חושבת שזה מובן.

גם על החיג'אב יש נשים שאומרות שהוא מעצים

מצחיק אותי שאני חוזרת ואומרת את זה דווקא כאן - אבל המציאות, חברים, מורכבת.

22ק ו ס ם

New member
הגיעו לשחקנים לא בכנס

אלא כאלו שמקבלות שירותים ממרפאה מסוימת שדואגת לבריאות של שחקני פורנו. אחת הכותבות של המחקר הזה היא שחקנית פורנו לשעבר. אין ספק שיש פה הטייה מסוימת במדגם.

לגבי הגיל, הן החלו לקיים יחסי מין בגיל 15 לעומת 17 בקבוצת הביקורת והן גם דיווחו שהן נהנות יותר מסקס. האם לא יכול להיות שמדובר בנשים שפשוט אוהבות סקס יותר מהממוצע והחליטו בשלב כלשהו לעשות מזה כסף?

אין ספק שצריך עוד מחקרים בנושא הזה, אבל אני חושב שהוא לפחות מצביע על כך שכאשר פורנו נעשה בפיקוח ולא בשוליים או לא חוקי, אז יש לשחקניות מעט מאוד בעיות ואולי אפילו כמה יתרונות.

זו בהחלט אפשרות שגם אני העלתי

אני בטוחה שיש לא מעט נשים בתעשיית המין שהגיעו לשם מחוסר ברירה, על רקע של מצוקה, ניצול או אפילו גרוע יותר. אסור להתעלם מקיומן ואסור להשתיק את הקולות שלהן. אני לא בטוחה שהן רק 'בשוליים' אבל אין ספק ששם יש הרבה יותר מקום לזה.

באותה המידה- אסור להכליל. ולכן, כמו שאתה כותב, חשוב גם לחקור את הנושא וגם לנסות להבין את אלו שבוחרות בכך במודע. לא נראה לי שפורנו יעלם מחיינו בשנים הקרובות, כך שעדיף למצוא דרך להפוך את זה לכמה שפחות שלילי עבור המשתתפים (שנינו לא מתייחסים כרגע לצופים).

בקיצור, מחקר מעניין - ואני בטוחה שזכה להרבה פרסום

22ק ו ס ם

New member
אני גם חושב שלא צריך להשתיק אותן

ונדמה לי שכולם מסכימים שכפייה ונילוץ אין להם מקום בתעשייה. ואני מסכים איתך. זה לא יעלם אלא רק הופך לגדול יותר ולכן צריך לפקח ולבקר את ההשפעות שלו.

למעלה