מחקר חדש שיעניין כאן רבים.

מאמר מטופש, אין בו הסבר לחשוב ביותר

אם משקיעים את המשאבים בגידול פרה, מים, קרקע, גידולים וכ"א אז מיצרים פחות אוכל לאדם מאשר גידול צמחי בכל המשאבים האלה. מכאן גם הרס העולם, רעב עולמי וכל שאר ההשלכות רק בגלל שהאדם רוצה לגדל מוטאציות במחנות ריכוז. וגם בני אדם מתים בגלל אלה שמממנים את התעשיות האלה. תמיד יהיה יותר טוב ללא בשר, תמיד. בכל טענה שתכתב ויש לכל זה גם גיבוי מדעי ורפואי.

גליתT

New member
OMG אתם קוראים את עצמכם?!

לא חשבתם בטעות שאולי איזה צמחוני/ת יכנסו לפה, הא...? בעצם - למה לחשוב - עדיף לאכול בשר. וההשוואה להיטלר - ענק! פשוט גאוני
יש לי כ"כ הרבה מה להגיד אבל לא נראה שזה מעניין אתכם anyway... אני רק אגיד שלא חשבתי שגזענות יכולה לבוא גם בעניין של "אוכלי בשר" ו"צמחונים" - ממתי זה הפך לגזעים שונים של בני אדם?

../images/Emo97.gifכן, בדקו על קצת יותר מ200 איש אז

המחקר הזה בטח אמין. למה ציטטת רק את המשפט הראשון? אני מוכנה לשים כסף שפשוט לא הצלחת לקרוא את כל השאר (באמת שאתה לא צריך להרגיש רע עם זה, רוב אוכלוסיית אפריקה אנאלפביתית. אתה לא לבד :}) אניהאו, אני מוכנה לעשות את זה בשבילך >> "בעבודת המשך בקרב 156 סטודנטים נמצא כי חשיפה למוצרים ירוקים בסופרמרקט מעלה את הסיכויים לביטויי התנהגות אלטרואיסטית, לפי משימות התנהגותיות שהנבדקים נדרשו לבצע במחשב. " " אלא שלהפתעת החוקרים, מחקר שלישי שנערך בקרב 90 סטודנטים העלה כי במשחק מחשב המדמה רכישה בפועל של מוצרים באמצעות כסף שהוקצה לנבדקים מראש, דווקא רכישת מוצרים ירוקים הובילה להתנהגות אלטרואיסטית מופחתת, בהשוואה לרכישת מוצרים שאינם ידידותיים לסביבה. " עכשיו, אני יודעת שאני לוקה בדיסקלקוליה קלה אבל למיטב ידיעתי 156>90 (ושניהם עדיין קטנים מכדי שיוכלו להוות מדגם מייצג למשהו). ואפילו לא נכנסתי איתך להגדרות של התנהגות אלטרואיסטית. (נו באמת.. אלה מסקנות שתקבלו עפ"י משחק מחשב.. מה היה שם? זקנה וירטואלית שנופלת והצמחונים לא עזרו לה לקום?) אקיצר, מחקר טראשי ולא מקצועי בעליל שהתבצע ע"י חוקרים עלומי שם מאוניברסיטה קנדית נידחת. אני מתפלאת שבהארץ נתנו לשטויות האלה במה. ד"א, בדיחות שואה זה מהזה Last year. היום שכולם מושווים להיטלר באיזושהי צורה כל הקטע של ה"נאצים נאצים" כבר איבד קצת מהעוקץ שלו, אתם לא חושבים? סבבה, תצחקו על אנשים שבחיים לא הכרתם אבל תעשו את זה כמו שצריך..

גליתT

New member
../images/Emo45.gif

אני איתך... לא מבינה איך בכל נושא כזה יכול להפוך לכזו מהומה... אני צמחונית שמסתדרת נהדר עם אוכלי בשר ואפילו נשואה לאחד כזה. ממתי זה נהיה עולם שחור ולבן?

Brombit

New member
לא נראה לי שיש למחקר משמעות כלשהי...

לא כל מי שנהיה צמחוני מסיבות מוסריות הוא באמת בן אדם טוב, אבל זה לא אומר שבאופן כללי צמחוניים הם אנשים פחות טובים. אי אפשר להסיק כלום מהחלטה של אדם לאכול או לא לאכול בשר, לגבי האישיות שלו.

יוליקה

Member
מנהל
מזמן לא קרה שכל כך הסכמתי עם תזה שכזאת

בכל פעם שאני רואה את פיליס גלזר בטלויזיה או קוראת אותה אני משתוממת איך אפשר להמציא מתכונים חסרי טעם ריח ומראה כמו שלה.....

התגובה שלהם ברורה ומובנת

למה להיות נחמדים לאלה שהורסים את העולם ע"י צריכה לא ירוקה ? הקורבן צריך להיות נחמד למי שבא להרוג אותו ?

cwen

New member
ברור

כל המוני משתתפי המחקר היו צמחונים. זה לא כתוב אמנם בכתבה, אבל זה בין השורות. אני גם חושבת שהם היו ג'ינג'ים ומכאן נובע שג'ינג'ים נוטים להיות לא מוסריים. איך אני יודעת שהם היו ג'ינג'ים? גם זה בין השורות, מיד אחרי הקטע על הצמחונים. עכשיו רק צריך להחליט מה גורם לחוסר המוסריות הנוראי של משתתפי המחקר, האם היותם ג'ינג'ים או היותם צמחונים? אני נוטה לכיוון הג'ינג'יות.

מחקר חדש קובע: אכילת בשר מקשה על הבנת הנקרא

המחקר שבוצע בפורום קרניבורים בתפוז כלל חשיפת המשתתפים למאמר. במאמר זה נבדקה קבוצה שככל הנראה רוב חבריה היו אוכלי בשר, בדומה לכלל האוכלוסיה. במחקר נמצא שחשיפת חבריה למוצרים הנחשבים ירוקים תרמה לנדיבותם. לעומת זאת כשהכריחו אותם לקנות מוצרים אלו (בסימולציית מחשב), הם הפכו לאנוכיים. המחקר מראה שחשוב לחנך ולהסביר לכלל האוכלוסיה על חשיבותם של מוצרים ירוקים ולא רק להכריח אותם לקנות אותם. משום מה חברי פורום קרניבורים לא הצליחו להבין מחקר פשוט זה. הם סברו משום מה שהוא נוסה על צמחונים, למרות שלא נאמר כזה דבר בכתבה. הם גם סברו שמדובר באנשים ירוקים ולא בסתם אנשים שהכריחו אותם לקנות מוצרים הנחשבים ירוקים. ככל הנראה קשיי הבנה אלו נובעים מתזונתם הלקויה של הקרניבורים.

LEATHER REBEL

New member
אז מה יש לך לחפש בפורום עצוב?

כן... לפי השם שלך והחבר'ה איתם את מסתובבת, אתם בוודאי אנשים שמחים. כל היום מתעצבנים על מי שלא חושב כמוכם, וכל החודש זועמים על הרשויות. אם את אכן חושבת שאת וחברייך שמחים ושאנו עצובים, אז מה יש לך לחפש פה? חיזרי לכוכב הטרולים שלך.

ומתי אתם תחזרו לכוכב השלום והצדק

בגללכם אוכלי גופות נהרס העולם והחמלה שבו שואפת לאפס. חושב כמוכם? יש הבדל בין לרצוח חפים מפשע לבין לחשוב למשל על חולצה לבנה.............. מעניין אם היה פורום אכילת ילדים ממוצא מסוים מה היו הטיעונים שלכם נגדם? למה לך מותר ולהם אסור,תסביר בצורה הגיונית,סיבה אחת הגיונית שלא תמצא כי אין כזו ואל תגיד כי זה אדם,זה נקרא גזען/סוגן ותרצן שאין לו מה לענות כמו שככה זה לא תשובה. אז תאיר את עינינו מה ההבדל מבחינה הגיונית בין אדם שנרצח לכל בעח אחר שנרצח...... אולי מרק ילדים ברוטב מבוגרים? אולי שקדי תינוקות במרק? אולי שכחתם שהטלה הוא תינוק של הכבש והעגל הוא תינוק של הפרה וכן הלאה והלאה..... לא הייתם אוכלים תינוק לה תינוקות של אחרים כן?

LEATHER REBEL

New member
ביום בו תודו כי הובסתם, אולי יהיה מה לדבר

נכון לעכשיו, מצבך, כמו גם מצב חבריך הצמחולנים, הוא כדלקמן: אתם טוענים שאנו העצובים ושאתם השמחים? אם כך הוא הדבר אז למה אתם ממשיכים להילחם? מצבכם, נכון להיום, הוא כמו זה של האביר השחור בסצינה המפורסמת מהסרט "מונטי פייתון והגביע הקדוש". אנו מנצחים אתכם בכל פעם שיש בינינו קרב... ואתם יוצאים עצובים אבל מתעקשים לטעון כי אתם שמחים. אנו מכים אתכם על ימין ועל שמאל, אנו קוצצים לכם אתה ידים ואת הרגלים... ואתם ממשיכים בעקשנות לטעון כי ניצחתם אותנו. לא מאמין? צפה נא בקטע הזה ותבין היכן אתה נמצא. שמא תטען כי האביר השחור זה אני? לא. האביר השחור מסמל אותך ואת חבריך הצמחולנים. אם אכן אתה חושב שאנחנו צריכים לחזור לכוכב שלנו, זה מוכיח, כרגיל, שאין על מה לדבר. אתם מעדיפים להמשיך ולהפסיד בקרב, ולהמשיך להאמין כי ניצחתם. בהצלחה בחיים! האמת, אין לכם חיים. אבל אתם לא מספיק מבוגרים בנפשכם בכדי להודות בזה.

../images/Emo97.gifבמטותא ממך, אל תכליל.

אל תדבר אליו בלשון רבים. לצערי ישנם אנשים שלא בורכו במנת משכל יוצאת דופן ורק סטטיסטית יתכן שחלקם יהיו צמחונים. לא חסרים צמחוטבעונים שפויים ~אחמאחמאניאחמ~ שנאלצים לחיות עם דעות קדומות של החברה שהתבססו בגלל חארות מתלהמים כמו צמחוני אמיתי שקלישאות זו שפת אמם (בשר זה לא באמת רצח. זו רק הגדרה לרקמת תאים מסוימת, שנמצאת בגוף של בעלי חיים. ואגב, גם להוסיף טעים בין ה"זה" ל"רצח" כבר יצא מכל החורים.) אני צמחונית, בתהליכי הטבענות, וגאה בזה. יש לי IQ תלת ספרתי, אני מסוגלת לנהל דיון שפוי עם אוכל בשר בלי להכנס להאשמות בנאציזם, ואני מסרבת להשתייך בשום צורה לחבריהם ה"צמחולנים" כהגדרתך של צמחוני אמיתי ושל freenully, ומבקשת לא להכלל בהגדרה עם אנשים המתיימרים להגן על בעלי החיים אך למעשה עושים לאורח החיים הצמחוטבעוני יחסי ציבור הכי גרועים שאפשר. אני יודעת שזה קשה, אבל רק קומץ מאיתנו הם פסיכים, אנא, אל תשליך את דעותיך הקדומות על כולנו. (+ למה השימוש במילים כמו "הובסתם"? ממתי אנחנו במלחמה?)

למעלה