תגובה
א. לא מתאמץ כלל, זה קל מאוד וסעיף ב' יוכיח זאת.
ב. ברור שלא הבנת, שימי לב מה כתבת, כתבת: "Golf War Syndrome", היית צריכה לכתוב: "Gulf War Syndrome", התרגום שלי היה מצוין, השגיאה הייתה שלך
ג. למען הסדר הטוב, ובבקשה נא לקרוא היטב מה שאני הולך לכתוב עכשיו:
בהודעה הראשונה שלי בדיון זה כתבתי ואני מצטט:
"אז אין כאן ממש מחקר כחול לבן, זה בסה"כ REVIEW שחוקר ישראלי עשה על מחקרים ברחבי העולם המנסים לבדוק קשר בין אלומיניום (לא רק בחיסונים כאדג'ובנט) על מחלות כמו קרוהן.........במילים אחרות, החוקר מודה שהמאמר שלו לא אומר למעשה כלום, רק קורא לחוקרים אחרים לחשוב על אפשרות לחקור את הנושא."
לאחר מכן אני שואל- ואני מצטט: "ביקשתי מקור אחד שמראה קשר נסיבתי בין אלומיניום מהחיסונים ובין מחלת הקרוהן, אם קיים כזה דבר, מבחינתי זה יהיה משהו רציני. אז שוב... אני ממתין."
ועתה התייחסות לסעיף ג' שלך:
המחקר של צפריר מדבר על צהבת,
לא על קרוהן. [הוא גם אינו מראה קשר ישיר וסיבתי בין אלומיניום ובין צהבת B]
המחקר של ישראלי מדבר על "תסמונת מלחמת המפרץ (ולא גולף
"
ולא על קרוהן. גם כאן אין קשר ישיר וסיבתי בין אלומיניום ובין אותה תסמונת ואפילו החוקר כותב זאת, והוא עצמו מסתמך על מחקרו של פרופ' שונפלד, מארגן הסימפוזיון..ואני מצטט:
"Symptoms and signs of the four conditions described by Shoenfeld et al. show that at least eight out of ten main symptoms are in correlation in all four conditions"
כאמור, קשר קורלטיבי חלקי, לא אני טוען זאת, החוקרים טוענים זאת.
מה גם שתסמונת מלחמת המפרץ היא רב מערכתית, וקשה לשים את האצבע באשר לגורמי המחלה, אחד החשודים בחלק מהסימפטומים, הוא חשיפה לנוירוטוקסינים ומתן חיסונים רבים, הנושא עדיין במחקר, אבל אין שום קונצנזוס חד משמעי על הגורם/מים למחלה....ובטח שאין קונצנזוס על חיסון כלשהו כגורם למחלה.
כך שלא, שאני לא רואה כאן קשר ישיר וסיבתי בין אלומיניום (בחיסון או לא) ובין מחלת הקרוהן.
אולי כדאי שתקראי בעצמך, גם קצת יותר מתקצירי מאמרים, וגם מה ששואלים אותך ואולי תשכילי קצת.
כעת, לפני שאת תוקפת אותי בצורה קטנונית ושמה אייקונים של ליצן..... האם יש לך מקור מדעי המראה קשר סיבתי וישיר אלומיניום (בחיסון או לא) ובין
מחלת הקרוהן?
[איפה זיפ שיתעצבן עלי שאני שוב מנסה להסביר לך להבדיל בין עובדות ובין כשל "
הנחת המבוקש" שבו את טועה כל הזמן?]