אויש...
אולי תחשוב קצת בהגיון. אף אחד לא מדבר על זכותם לשחוט את בעלי החיים שהם מגדלים. את זה עושים כל חנויות ומגדי הבקר/בעלי החיים לשחיטה. השאלה אם בעלי החיים סובלים כל חייהם... האם אתה מתעלל בבעלי חיים. אם מחר תראה מישהו מתעלל בחתולים או כלבים לא תרצה לעקור לו תעיניים, כדי שיבין מה זה התעללות, ומה זה צער בעלי חיים? גם במקורותינו שמירה על צער בעלי חיים זה ערך די מקודש, למרות שהמקורות שלנו כוללים גם טקסים של שחיטת בעלי חיים... מילא אתה שוחט בעלי חיים, תן להם לחיות בכבוד, ולא לסבול כל ימי חייהם. מה עושים בשביל לבדוק קוסמטיקה? למה זה נראה לך לגיטימי שחברות מסוימות מתעללות בבעלי חיים רק בשביל שבחורה תוכל לשים אודם או שגבר יוכל להתעדר בבושם חדיש ויקר? זה מוסרי?? יש חברות שלא מתעללות בבעלי חיים, גם חברות קוסמטיקה, ואחרות, מתוך מודעות של חסכון בעלויות, וזלזול בצער בעלי חיים לא בוחלות באמצעים ושיטות לחסוך כסף ולהרוויח כמה שיותר. אני לא רוצה לתרום את גופי לתעשיית הקוסמטיקה, ואין צורך שאני אתרום את גופי לתעשיה הזאת... התעשיה יכולה להסתדר מספיק טוב בלי לבצע ניסויים על בעלי חיים אומללים. בכלל אתה מערבב נושאים שלא קשורים. צייד לא חוקי ולעיתים צייד חוקי זה לא תמיד הדבר הכי מוסרי בעולם... למשל באנגליה, במשפחת המלוכה ככל שאני יודע נהוג לצוד בשביל הכיף (יש רשיונות צייד וכאלה, וזה מן ספורט שכזה), האם זה מוסרי? לדעתי לא. אני חושב שאתה לא יודע על מה אתה מדבר... אלפי אנשים בארץ ובעולם כן פועלים נגד צייד לא חוקי, נגד פגיעה באיזון של הטבע, ובפגיעה בחיות... אני חושב שאם תבדוק פעם כמה אנשים מתו בגלל היחס הדפוק של בני האדם לבעלי החיים והטבע, תבין שבטבע כמו בטבע, הכל חוזר אלינו כבומרנג. למשל - כדי להרוויח יותר כסף (ממש כמו בקוסמטיקה) היו מאכילים שנים פרות במזון שכולל מוצרים מן החיי, משהו לא טבעי בעליל, שכן פרה היא צמחונית. מה קיבלנו בתמורה? רמז: הפרה המשוגעת. בני האדם משחקים יותר מדיי עם הטבע, וטוב לא יצא מזה.