מחקר שקראתי בעיתון

beitar

New member
תשובה

מקדונלדס באמת מייצגים המון דברים רעים בעיניי. ראה את הודעתו של הראהל בנושא. מעבר לזה, להלן מעט הסברים שקיבלתי בלינק פעם ממישהו על מקדונלדס. מקווה שזה יעשה את העבודה (יש לינקיפ הרבה יותר ארוכים ומלאים בפירוט, בד"כ באנגלית, אבל זה משהו קצר וקליל לקריאה).

Mr Boggy Man

New member
אויש איזה בולשיט

מקדונלד הם בעלי הפרות הנשחטות האלה, ועל פי החוק הם יכולים להנות בשחיטה שלהם. אני לא אומר שאם זה בחוק זה מוסרי ונחמד אבל אני רוצה לאכול. מצטער, אני לא חושב על "מי הורג יותר\פחות חיות" במהלך צריכת האמבורגר שלי בחברה זו או אחרת. זה לא שיקול שאני לוקח. את זה אני נותן ליפי נפש האלה שצורכים 60 גלולות ביום בשביל להמשיך לא לאכול את הבשר שלהם. ובכל קמפיין נגד התעללות בבעלי חיים, לא שאני בעדו אבל נו באמת. אתם נותנים "אם רוצים אז אפשר!" איזה בולשיט! תנו הצעה ואז נדבר. עד אז שישבו בשקט ויחשבו מה עושים בשביל לבדוק קוסמטיקה. אם כל כך רע להם שיתרמו את גופם. אם הם היו כאלו צדיקים הם ממזמן היו נוסעים לאפריקה ומסקלים מאות ציידים לא חוקיים מצייד קרנפים ואריות בשביל שעשוע.

beitar

New member
אויש...

אולי תחשוב קצת בהגיון. אף אחד לא מדבר על זכותם לשחוט את בעלי החיים שהם מגדלים. את זה עושים כל חנויות ומגדי הבקר/בעלי החיים לשחיטה. השאלה אם בעלי החיים סובלים כל חייהם... האם אתה מתעלל בבעלי חיים. אם מחר תראה מישהו מתעלל בחתולים או כלבים לא תרצה לעקור לו תעיניים, כדי שיבין מה זה התעללות, ומה זה צער בעלי חיים? גם במקורותינו שמירה על צער בעלי חיים זה ערך די מקודש, למרות שהמקורות שלנו כוללים גם טקסים של שחיטת בעלי חיים... מילא אתה שוחט בעלי חיים, תן להם לחיות בכבוד, ולא לסבול כל ימי חייהם. מה עושים בשביל לבדוק קוסמטיקה? למה זה נראה לך לגיטימי שחברות מסוימות מתעללות בבעלי חיים רק בשביל שבחורה תוכל לשים אודם או שגבר יוכל להתעדר בבושם חדיש ויקר? זה מוסרי?? יש חברות שלא מתעללות בבעלי חיים, גם חברות קוסמטיקה, ואחרות, מתוך מודעות של חסכון בעלויות, וזלזול בצער בעלי חיים לא בוחלות באמצעים ושיטות לחסוך כסף ולהרוויח כמה שיותר. אני לא רוצה לתרום את גופי לתעשיית הקוסמטיקה, ואין צורך שאני אתרום את גופי לתעשיה הזאת... התעשיה יכולה להסתדר מספיק טוב בלי לבצע ניסויים על בעלי חיים אומללים. בכלל אתה מערבב נושאים שלא קשורים. צייד לא חוקי ולעיתים צייד חוקי זה לא תמיד הדבר הכי מוסרי בעולם... למשל באנגליה, במשפחת המלוכה ככל שאני יודע נהוג לצוד בשביל הכיף (יש רשיונות צייד וכאלה, וזה מן ספורט שכזה), האם זה מוסרי? לדעתי לא. אני חושב שאתה לא יודע על מה אתה מדבר... אלפי אנשים בארץ ובעולם כן פועלים נגד צייד לא חוקי, נגד פגיעה באיזון של הטבע, ובפגיעה בחיות... אני חושב שאם תבדוק פעם כמה אנשים מתו בגלל היחס הדפוק של בני האדם לבעלי החיים והטבע, תבין שבטבע כמו בטבע, הכל חוזר אלינו כבומרנג. למשל - כדי להרוויח יותר כסף (ממש כמו בקוסמטיקה) היו מאכילים שנים פרות במזון שכולל מוצרים מן החיי, משהו לא טבעי בעליל, שכן פרה היא צמחונית. מה קיבלנו בתמורה? רמז: הפרה המשוגעת. בני האדם משחקים יותר מדיי עם הטבע, וטוב לא יצא מזה.

xslf

New member
תאכל פעם המבוגר באגדיר

ואז תתפלא למה לשני היצירות הכל כך שונות קוראים באותה מילה. תאמין לי- מקדונלדס זה חיקוי המבוגר, לא המבוגר אמיתי

Mr Boggy Man

New member
א. אמבורגר אמיתי זה רק עמבורגר

שיש אותו בראש פינה ועוד סניף איפשהו...לא זוכר. ב. אני לא אומר שהתעללות בבעלי חיים זה מוסרי או טוב או בריא, אבל אם אתם באים ואומרים "אם רוצים אז אפשר", אז תנו דרך. אל תגידו לנו "אם רוצים אז אפשר".

פשוש2K

New member
הסניף השני הוא בצומת הגומא

בהחלט מקום עלייה לרגל. גם ניו-יורק ניו-יורק זה מקום למי שחפץ בהמבורגר ע-נ-ק וטוב. [למה יש לי הרגשה שבימים האחרונים יש כאן מישהו שמציף אותנו בהודעות סרק בצורה שיטתית?] NP: Dido / Don't Sliiiiide

beitar

New member
מה לא ברור?

אם אתה רוצה, אל תאכל בשר... אם אתה רוצה לא להתעלל בבעלי חיים, אל תיתן ידך להתעללות. אתה יכול להחרים מסעדות/מוצרי צריכה שידוע שכדי להפיק אותם ישנה התעללות מיותרת בבעלי חיים. אתה יכול להחליט שזה מוסרי לאכול בעלי חיים, אבל אתה גם יכול במקביל, למשל, להבין שהשיטה שבא מפטמים אווזים היא מזעזעת, ולוותר על אכילת כבד אווז, שליצירתו, הפכו יצורים חיים ליצורים אומלללים שסובלים כל חייהם. אתה יכול גם להחליט שבשביל ללבוש מעיל יפה, לא מריך להרוג בעלי חיים, ולייצר מהם פרוות, איפה שאפשר להשתמש בבד... אתה יכול גם להחליט שכדי שלתחת יהיה נוח לא צריך להרוג בעלי חיים, ולא לקנות ספות/ריהוט מעור. אתה יכול לא לאכול מוצרים שלצורך יצירתם התעללו סתם בבעלי חיים. יש מספיק חברות בענף הקוסמטיקה שלא מתעללות בבעלי חיים, אתה רק צריך להעדיף אותן. זה הכל. יש דרך לחיות עם מינימום התעללות בבעלי חיים, בלי לפגוע בבריאות האדם. בעוד אפשר להתווכח האם בשר זה בריא, והאם אפשר לחיות בלי לאכול בשר, והאם זה מוסרי, ברור שיש מוצרים כמו כבד אווז שהם שיא הגועליות שטבועה באדם שמנצל את כוחו, לרמיסת בעלי חיים, ואפשר גם להגיע למסקנה הראויה לדעתי, שבשביל ללבוש תכשיט /בגד יפה, ובשביל תפנוקים לא צריף להרוג בעלי חיים. זה ברברי לצוד בעלי חיים בשביל הכיף וכו'... אח"כ שואלים למה אנחנו רואים חתולים מרוטשים ברחובות, כלבים שמתעללים בהם על ידי מלחמות כלבים וכו'... אם אנחנו כחברה לא יודעים לשים גבולות בנושאים הללו, מה לנו כי נלין.... גם בטבע, בעלי החיים לא מתעללים בבעלי החיים סתם בשביל הכיף /נוחות אלא רק מתוך טעמים ברורים שהם השרדות. האריה חייב לצוד זברות/צבאים/בעלי חיים אחרים כדי לשרוד, אנחנו צדים רק כדי למלא את תאוותנו, אבל אני מוכן לקבל את זה, כל עוד אנחנו לא הופכים עצמו לבהמות (בעצם, בהמות לא נוהגות ככה), ואנחנו עושים את זה עם "טאקט", עם מינימום אנושיות ומינימום צער בעלי חיים. חיי בעלי חיים, ובעיקר תנאי החיים שלהם הפכו להפקר... ואיפה שמתנהגים ככה לבעלי חיים, בסוף מתנהגים ככה גם לבני אדם...

פשוש2K

New member
"אומה נמדדת ביחסה לבעלי-חיים"

אמר פעם מישהו חכם וצדק עד מאוד. אפשר להשתמש בבשר אך זה לא מחייב עינוי בע"ח כמו שאפשר לדוג טונה בלי להרוג לוויתנים. הכל עיניין של מידת הרצון של העוסקים במלאכה. מצד אחד ישנה גישה של "מה אני כבר יכול להשפיע" שבמידה מסויימת היא נכונה. אם החלטת לצאת נגד כל עוולות העולם תשאר בסוף עם עצמך על ראשו של עץ בודד. יצרני המחשבים לא דואגים להשמדתם בסיום השימוש - נזק אקולוגי יצרני ביגוד מייצרים במדינות עולם שלישי ועושקות את העניים שם (נייק, ליוויס וכו') יצרני מזון מייצרים משמידים מזון כדי לשמור על רווחיות שוק יצרני מזון מתעללים בבע"ח עיריות ומועצות מקומיות שופכות זבל בכל מקום אפשרי - נזק אקולוגי חברות סלולאר מקימות אנטנות בכל מקום אפשרי - נזק לנוף, לסביבה ולבריאות המדינה שופכת ביוב לכל נחל אפשרי ולכופי הים כדי לחסוך בעלויות ניקוז להמשיך? הרשימה ארוכה וכפי שאמרתי, אין דרך להלחם בכולם. מצד שני יש את הגישה (שאותה אני מאמץ) שאומרת שגם אם לא נילחם בכולם, מספיק להלחם באחד או שניים מתוך תקווה שההמון יאמר את דברו (כלומר שלא אהיה לבד במערכה). NP: Berry / Monson

Mr Boggy Man

New member
ביתר דיברתי על

תנו שיטה איך לא להתעלל. לא איך להכריח את החברות לא להתעלל אלה איך הם לא יתעללו. אז מה יוציאו לשוק בושם שלא ניסו אותו?

beitar

New member
ג'ילט לא מתעללת בבעלי חיים

האם יש ספק שהמוצרים שלהם איכותיים? יש שיטות... אם העניין הוא לוותר על מבחר בשמים ולא להעתלל בבעלי חיים ברור במה אני בוחר. אבל כעובדה, יש יצרנים שלא זקוקים להתעללות בבעלי החיים.. כנראה שהפיתוח עולה להם יותר, שזה סבבה מבחינתי. רווח כלכלי פחות חשוב מאנושיות / צער בעלי חיים חד וחלק. קפיטליזם זה טוב, אבל להתעלל בבעלי חיים זה הדבר הכי רע בעולם. כשההתעללות היא לצרכי פרפורמיה זה הדבר הכי לא מוסרי עלי אדמות. תסלח לי, אבל בשביל לייצר לך בושם טיפה יותר איכותי, אף בעל חיים לא צריך לסבול התעללויות. מה הבעיה באלטרנטיבה הזאת? מה הבעיה באלטרנטיבה של לקנות מוצרים של חברות שאינן מתעללות בבעלי חיים? זה לא מספיק טוב?

lizard

New member
ימבורגר RULZ!!!

במתחם הTLV בנמל ת"א הישן. זול ומפוצץץץץץ....חובה לטעום את המנת טקסס שלהם ולשתות את המרגריטה הקפואה.

cyberia2ooo

New member
האמת זה נכון

למרות שאני לא צמחוני (אני תומך בגישה של: "זה לא אוכל אם זה לא היה חי פעם") אבל כמו שביתר אמר. האחוז של הצמחוניים בקרב משתמשי הלינוקס הוא גדול מאד בייחס לשאר האוכלוסיה.

הראל

New member
לא כדאי להיות צמחוני ../images/Emo13.gif

אמנם אוהב אני ירקות ופירות ויש ימים שלא בא בשר לפי. אך אין זה מתוך איזו מחשבה תחילה, אלא לפי "איך שמתחשק" לי, איך שאני מרגיש. רוב חברי ש"אכלו נכון", לא עישנו, עסקו בספורט ושמרו על בריאותם, כבר מזמן מריחים את הפרחים מלמטה... צמחונים וטבעונים ... המממ... חלק מאלו שהכרתי, התבישו להודות שהם מעדיפים לאכול אוכל כשר ולכן הכריזו על עצמם כצמחונים. אני איני מתביש לומר שאיני אוכל חזירים ושרצים, אולי בגלל זה אני לא צריך להכריז על צמחוניותי
מאידך, בכלל לא איכפת לי שאחרים אוכלים לידי כל מה שהם רוצים ואוהבים, אם הם אוהבים לאכול רק עשבים זה בסדר, ואם הם אוהבים לאכול רק חזירים ושרצים, מי אני שאומר להם מה לאכול ? בקשר ל"מקדונלד" שהוזכר כאן. אני לא אוכל שם מתוך אידיולוגיה. אני לא מוכן לממן את אויבי, ידוע שרשת מקדונלד העולמית, כולל זו שבישראל, מעבירה "תרומות-קבועות" לפלסטינים מאז שנפתחה הרשת בישראל, כד שהערבים לא יזרקו אותה מארצותיהם (החרם הערבי). עיקרון אחד מנחה אותי באכילה, לא להגזים, אני אוכל מה שמתחשק לי, אבל רק כאשר אני רעב. איני נהנה "לטעום" מכל דבר, ואני לא מוכן להאביס את עצמי בגלל "החבלים" (חבל לזרוק...) איני מוכן להיכנע לאופנות חולפות. יום אחד מכריזים שמלח מסוכן, יום שני הסוכר אינו בריא וביום השלישי הבשר האדום מזיק לבריאות. מחר ימצאו משהו אחר שלא בריא ויודיעו לכל מי שהתנזר מהדברים "המסוכנים" של אתמול שההתנזרות הזיקה לבריאותו. כיהודים, אולי כדאי שנדע קצת על התרבות היהודית המתנגדת להגזמה בכל דבר. בניגוד לדתות אחרות, היהדות אינה אוהדת כל התנזרות שהיא, גם התנזרות מיין ואף אוסרת התנזרות מנשים. אבל גם "זולל וסובא" אינו מתקבל בעין יפה. בימי קדם, אסור היה להתנזר לתמיד, אלא לתקופה מוגבלת שלאחריה היה הנזיר חייב להקריב "קרבן חטאת" משום שעצם ההתנזרות נחשב לחטא. למעשה, כל ערב יום-כיפור מקובל בתרבות היהודית להתיר את נדריו של כל אדם, כולל נדר התנזרות. כך יוצא שלמעשה יהודי, גם אם נדר להתנזר ממשהו, זה רק עד יום-הכיפורים הקרוב
ותחשבו על זה ...

שלומיR

New member
לא נכון

אני צמחוני 6 שנים אבל אוכל פרות ים כולל כרישים לוויתנים ועוד ולא כתוב בתורה שמותר

למעלה