מחקר שקראתי בעיתון

הראל

New member
תשמענה אזניך מה שפיך מדבר ...

אני מכיר צמחונים שעושים "הנחות" ואוכלים דגים. אבל לאכול יונקים ולומר שאתה צמחוני ? ... זה כבר מוגזם. לידיעתך ליויתנים הם יונקים. לא טענתי שאוכל כשר בריא יותר. בסך הכל אמרתי שאני משתדל לאכול כשר. אפילו לא הבעתי דעה שכל יהודי חייב לאכול כשר. בסך הכל העדתי על עצמי. לא אמרתי שכל הצימחונים הם אוכלי כשר מוסווים, רחמנא לצלאן. ואני מבין את דאגתך העמוקה שמא יחשדו בך שאתה דוס מוסווה (אוי ויי). עוד עלולים לנדות אותך מהחברה המתקדמת, הנאורה והשפויה...
(חלילה וחס...) בכלל, מחקרים כמו ההוא שהתחיל את השירשור הזה מצחיקים אותי. זה בדיוק כאילו יאמרו שמחקר הוכיח שרוב אנשי הלינוקס הם ימניים או שמאלנים, דתיים או חילונים. זוהי שטות. לדעתי התפלגות האוכלוסיה בין אנשי לינוקס היא ההתפלגות הרגילה בכלל האוכלוסיה. בנוסף, מכיוון (שלדעתי) רוב אנשי לינוקס הם צעירים יחסית, בגלל שהמערכת הזאת היא חדשה יחסית. צריך לבדוק סטטיסטית ביחס להתפלגות בפלח האוכלוסיה בגילים הללו. אני מכיר את כל הבדיחות, כגון "אתה אוכל כשר או טעים?" ואם אתה רוצה, אספק לך עוד רבות
דרך אגב. במסעותי בעולם זיהיתי גם מוסלמים שהסוו עצמם כצימחונים משום שלא רצו לאכול חזיר למשל. ובאניה בה עבדתי כל ארוחת צהריים היה רק בשר חזיר. הם נדהמו שזיהיתי אותם וכששאלתי אותם למה הם מתבישים להודות כי אינם אוכלים בשר מטעמי דת. למעשה אף התבישו להודות שפחדו מ"לחץ קבוצתי"
לאחר מכן, כשפניתי לכלכל האניה ואמרתי לו שיש כמה מוסלמים ויהודים שאינם אוכלים חזיר, ובנמל הקרוב נקנו כמה "מווו"... המוסלמים הודו לי
כל מה שאמרתי זה שלא כדאי להגזים בשום דבר. וביחוד באכילה. זה הכל. ו"איש באמונתו יחיה".

beitar

New member
מה הקשר בין צמחונות לדת לא הבנתי

שוב, האם מדובר על צמחונות כרקע למשהו שהוא מצפוני? כי אם כן, אז אנשים צמחוניים כאלה גם לא יאכלו הרבה דברים "פרווה" כמו מוצרים שעשויים מג'לטין... (אני לא אוכל כאלה מוצרים, או משתדל לפחות איפה שאני יודע ממה המקור). יש כאלה שהם צמחוניים בנושא של בשר, כשמדובר בנושאים של "מצפון" זה די מגוכח (ההנחה העצמית מגוכחת), אבל יש כאלה שפשוט מענייני בריאות לא אוכלים בשר... דגים דווקא נחשבים לבריאים. שוב, אם מתדיינים על צמחונות לא צמחונות, אז צריך לדון בזה ברובד עמוק יותר שבוחן את שורשי הצמחוניות/טבעוניות ועל פי זה להסיק מסקנות. אני מכיר כאלה שלא אוכלים בשר כי זה סתם מגעיל אותם, אבל אין להם איזה בעיות מצפוניות מהר בעלי חיים. מצד שני אני מכיר אנשים שגם בייצים לא אוכלים וחלב לא שותים בגלל שלדעתם ההתעללות בבעלי החיים היא נפשעת ולכן גם אכילת בייצים/חלב זה לא מוסרי. אגב הראל, לא שכחתי להחזיר לך מייל, אתה יודע באיזה נושא (הייתי קצת עסוק בכמה דברים מעצבנים ביומיים שלושה האחרונים).

הראל

New member
אכן, אין קשר. אבל...

אכן, כדבריך, אין קשר בין צמחונות לדת. אלא שיש אנשים המתבישים בכך שהם שומרי מסורת בענייני אוכל, ולכן מעמידים פנים כאילו הם צמחונים כדי שלא ישאלו מדוע אינם טועמים מבשר טעים וכדומה... הכרתי כאלו גם בין היהודים וגם בין המוסלמים. המוסלמים כמוןבן אינם שומרי כשרות כמו היהודים, אבל נמנעים מאכילת חזיר. לכן ,דרך אגב, תוכל מצוא הרבה מוסלמים המעדיפים לאכול במסעדות יהודיות בארצות נוצריות.

דייייייייייייייייייייי

אררררררררררררר, מתי תקלטו שצמחונים לא מעדיפים לאכול בשר, הפעם האחרונה שגיליתי שהאידיויטים השתילו לי בשר באוכל אני הקאתי ולא קניתי אצלהם בחיים יותר פלאפל.... אני לא רוצה לאכול בשר, לא אוהב לאכול בשר, לא צריך לאכול בשר, די לא להבין שזה גם אפשרי! וצמחוני זה אחד שלא אוכל דבר שהיה בעל חיים בעברו (כולל דגים) טבעוני זה אחד שלא אוכל שום דבר שנוצר מבעלי חיים (חלב, ביצים, דבש) פריוני זה אחד שלא אוכל שום דבר מעובד אלא רק פירות וירקות שהוא מכין ויש בכלל כת באזור סין שלא אוכלת דבר שהרג בעל חיים, צומח וכאלה, הם מקפידים שהצמח ימשיך לחיות אחרי שהם חותכים ממנו. וכל מי שטוען שהם צמחוני אבל אוכל דגים\פירות ים\חיה אחרת - הוא לא צמחוני!

פשוש2K

New member
מינה צמח?

לא. מן החי. בהחלט כך. ארוחה טובה צריכה לכלול איזו מנה אחת לפחות שבעברה היתה בע"ח. [ראיתי שכל הצמחוניים קפצו ונהייה תיקו אז התערבתי]

bilbobagginz

New member
איזה מחקר מעניין

באופן כללי זה ידוע שיש יותר צמחוניים בין אנשים שיש להם משכורות גבוהות, ולמהנדסים ואנשי מחשב אחרים במשק יש משכורות מהגבוהות במשק: מן הסתם יש יותר צמחוניים בין מתכנתים מאשר בין פועלי בניין. ואם כבר הגענו לאנשי מחשבים אז יותר ממחציתם קשורה באופן זה או אחר ליוניקס. אני לא מבין את כל המחקרים האלה. את הכסף שהוציאו על אימות הטענה הנ"ל היה אפשר להוציא על מחשבים לאיזה מתנ"ס למשל [ובכך להגדיל כמות צמחוניים פוטנציאליים]

יאפ... אי דו...

אבל זה לא בגלל איזה לחץ... פשוט יום אחד איכשהו הפסקתי לאכול וזה היה לי טוב... והמשכתי.. ובזמן כבר התפתחו אצלי הדעות האידיולוגית הסטנדרטיות... אני לא בטוח בקשר של זה לזה שאני משתמש בלינוקס

למעלה