מחשבה שעלתה לי לגבי ערוץ 24

יניבל1

New member
מחשבה שעלתה לי לגבי ערוץ 24

ערוץ 24 כידוע לכולם זה ערוץ שמאד אופנתי בימינו לחבוט בו ומכל הכיוונים- על זה שרוב השירים בו זה שירי פופ מאוסים ומשעממים , על זה שמרבית תוכניות המקור בו זה בידור זול להמונים, על זה שהוא משקיע כסף בהקלטת הופעות חיות של אמנים מחול במקום להשקיע זמן וכסף בדברים ישראלים איכותים ועוד ועוד אבל למרות זאת קבלו כמה ממצאים מעניינים במיוחד שממחשיבים את ישראל 2007 והיחס שלה למוזיקת רוק: נכנסתי לאתר של טקס פרסי עמ"י בשביל להצביע לרם אוריון בקטגוריה "אהוב הקהל",הייתי בטוח כל שאר המתחרים יהיו זבל גלגלצי כזה, בסוף יסתבר לי שבערך חצי מהאומנים שם אלה אנשים שאני מאד מעריך ומוקיר (הבילויים,הג'ירפות,כנסיית השכל,מלכת הפלקט ועוד) +אני זוכר שאפילו אינפקציה הופיעו בקטגוריה הזאת שנה שעברה עכשיו תחשבו על זה כל הלהקות שציינתי עכשיו (למעט אולי כנסיית השכל) היו לפני עידן ערוץ 24 להקות שוליות שאף אחד לא השתין לכיוון שלהן , ממש אנדרגראונד , אם הייתי בא ב-2002 לחבר ועושה לו "באנה יש להקה בשם הבילויים, הייתי בהופעה שלהם, הם הדבר הכי טוב היום בארץ" הוא לא היה מבין מה אני רוצה ממנו וצוחק לי בפנים! אז השאלה הנשאלת היא האם ערוץ 24 באמת קידם את רוק השוליים העברי , כי לי אישית נראה איפוא שכן, אולי לא לגמרי, אפילו לא את רובו , אבל יש איזשהיא תזוזה , מה שבטוח שערוץ 24 הוא לא גלגלצ ,תחנה שהדבר היחיד שהיא מקדמת זה את האגו של מגישיה הפלצנים

SV Design

New member
אממ זה לא בגלל ערוץ 24

הוא כן עזר אבל זה לא בגללו הבילויים וג'ירפות הוציאו אלבום שני אחרי הרבה זמן..אז כלהקה מוציאה אלבום שמים לב אליו במיוחד אחרי הרבה זמן מאז האלבום הקודם..ואם הוא טוב אז תשמע על הלהקה ועל האלבום והם יהפכו להיות מוכרים..גם אם זה רוק.. הבילויים וג'ירפות היו מוכרים אבל פשוט כולם שחכו מהם כי עבר זמן מאז שהם הוציאו אלבום ואז פתאום הם מוציאים אלבום אז שוב שמים לב אליהם..ככה זה תמיד אם להקות שמוציאות אלבומים אחרי הרבה זמן.. גם לג'ירפות מה שעזר זה בעיקר השיר "גג" שנטחן בכל מקום אפשרי..ונהיה ללהיט..

יניבל1

New member
בקשר לבילויים

הם פרצו עם האלבום הראשון רק בזכות ערוץ 24 שטחן עד דק את הקליפ (הגאוני אני חייב לציין) ל"אוטו זבל" ולהקה יכולה להפוך למיינסטרים רק אם היא מקבלת חשיפה ברמה גבוהה, דבר שלא אינפקציה ולא מלכת הפלקט למשל קיבלו לפני ערוץ 24 כשבאותה תקופה נחשבו למוזיקה של "מוזרים" בלבד

SV Design

New member
אינפקציה זה לא מיינסטרים P:

ואתה חושב שזה רק בגלל ערוץ 24 אבל זה לא..יש עוד גורמים..

mekl

New member
אני לחלוטין מסכימה!

ערוץ 24 מביא רוק! ומביא בגדול- והופתעתי לגלות שהמועמדים בעמי ראויים! קטגוריית הרכב השנה למשל- איו הרכב שהייתי משנה!

bleeding guitar

New member
התשובה *לדעתי* היא חד משמעית לא ../images/Emo168.gif

אז יש להם קטגוריה חביבה אחת, חביבי הקהל. ובכ"ז לאמנים שלנו אין סיכוי לזכות שם, לא יזכה אסף ארליך לא רם אוריון, מן הסתם הזוכה בתחרות יהיה אריק ברמן יקיר גלגל"צ. טקס עמ"י למשל הוא טקס משמים ובהחלט גלגלצ"י, אין בשר אמיתי בקטגוריות אם לא היה שלומי שבן, לא הייתי מצביעה השנה בכלל. הקטגוריה היחידה הראויה היא אלבום השנה השנה יש סיכוי לזמרים הלא גלגלצים לזכות, ובכ"ז נראה לי שכנסיית השכל תיקח את הקטגוריה הזאת וככה גם הסיכוי הזה ילך. לפני שהביאו את המועמדים הסופיים הם נתנו בקטגוריה של אלבום השנה 7 מועמדים בינהם היה גבע אלון עם wall of sound באופן לא מפתיע האלבום נעלם שהגיעו למועמדים הסופים, למה? אלבום מעולה. קליפים של האמנים שהם רוק והם לא מינסטריים/גלגלציים אין סיכוי לשמוע בצהריים. את הקליפים שאני אוהבת אני יכולה לראות רק בלילה טיסת לילה או בשעת רק רוק, שהלכה וחזרה וזאת הנחמה היחידה בערוץ הזה, שרצועת רק רוק לא מוותרת וחוזרת כל הזמן. אני הולכת לאיבוד בין תוכניות המנטה 24/מזרח תיכון חדש/המגרש של גואטה כל התכנית שעוסקות במוזיקה המזרחית, כדי שאח"כ יבואו האמנים האלה ויגידו מקפחים אותנו (שהנה באמת תמוה איך משדרים ככ הרבה מזרחית בערוץ ואז בקושי יש מועמדים מהסגנון הזה טקס עמ"י). הערוץ הזה לדעתי עושה רק רע. המגזין התכנית היחידה שעוד אהבתי (בתחילתה my music magazine) רב התכנית מדברים שם על תכנים לועזיים, למה?! כל האלבום שקוואמי ממליץ עליהם הם לועזיים. והכתבות שכבר יש על מוזיקה עברית, בד"כ אותי משעממות לפחות מהקצת שראיתי. אמנים שאני שומעת אין מצב שהייתי מכירה בגלל ערוץ 24, להפך לא הכרתי שום אמן חדש בגלל הערוץ הזה, לפחות לא מהזמן האחרון שלו, כי הערוץ הזה הולך ומדרדר והעזיבה של קוטנר רק תעצים את זה עכשיו והאמת? חבל. אז נו קשקשתי מספיק ובכ"ז המסקנה שלי שלערוץ 24 אין שום יד/רגל בקידום של המוסיקה.

אני חייב לחלוק עלייך

נתחיל בסוף. לשנינו יש את אותה מסקנה, עצובה מאוד, גם אני לא חושב שהכרתי שום אמן חדש בגלל הערוץ הזה. אני גם מסכים עם רוב מה שכתבת על הערוץ. זה ערוץ די מחורבן. גמאני צריך לחכות לשעות המאוחרות בשביל לראות דברים טובים. לדעתי כן קרו בזכותו דברים טובים. אבל זה כמו טיפה בים. דברים טובים קורים כל הזמן. זה לא שערוץ 24 עשה פה איזה מהפיכה. נחזור להתחלה. זה משהו שעלה לי בראש לפני זמן רב, כתבת אמנים 'שלנו'. הבאת כדוגמא את אסף ארליך, רם אוריון, שלומי שבן, 3 אומנים נהדרים, את שלושתם אינני אוהב. אין לי דבר נגדם. רצה הגורל וכל שיריהם ששמעתי לא הצליחו לתפוס אותי. אולי יום 1 זה יקרה.. נכון שהייתי שמח לראות יותר נציגויות שלהם מאשר של 'יקירי גלגלצ' השונים, אבל זה רק כי יש לי נטייה טבעית להעדיף אלטרנטיבה, שונות, אחרות, מוזרות, בלה בלה. מה שאני בעצם מנסה להגיד זה שאני חושב שאת עושה את אותו דבר ש-'הם' עושים, פשוט בקטן, את מעדיפה שהכנסייה לא תזכה כדי שהאמנים הלא גלגלציים יזכו, אבל לכנסייה מגיע. וזה בכלל לא משנה כמה הם הושמעו בגלגלצ. יש אמנים שאת חושבת שהם ראויים להיות שם, אבל אפילו אני לא הייתי חושב ככה, אז בעצם איך הם אמורים להחליט שאסף ארליך יהיה שם? על סמך מה? על כל שם שאת תביאי, אני יכול להביא שם אחר.(טעם שונה..זה הכל) אז איך בדיוק הם צריכים להחליט? אולי אסף ארליך, עם כל הכבוד אליו, ויש כבוד, פשוט לא אמור לזכות בטקס עמ"'י? אולי הוא עוד לא הגיע לשלב הזה בקריירה שלו. אני חושב שאהוד בנאי הגדול('סתם' שם שעלה לראש.לא חסר כמוהו) עבר הרבה יותר מאסף ארליך עד שהוא הגיע למעמד שבו כל שיר שהוא מוציא לרדיו הופך את עצמו למועמד, ולא משנה מה. אני לא בטוח שהצלחתי להבהיר את מה שרציתי. זה ממש לא אישי(כמובן). אני פשוט לא לוקח את הטקס הזה כמשהו חשוב בכלל, ולכן לא מפריע לי שחלק מהאמנים שאני אוהב, זוכים שם להתעלמות. הם פשוט לא מיינסטרימים מספיק. זה לא הופך אותם לפחות טובים. זה הופך את הטקס לפחות טוב. אבל כמו שאמרתי- אני לא בטוח שיש דרך אחרת. בדבר אחד אני כן בטוח- אין שם ייצוג הוגן למוזיקה מזרחית. וזה בושה. באמת באמת.

Zaccardor

New member
../images/Emo45.gif

אין לי הרבה מה להוסיף כי כתבת יחסית לעניין. תוספת קטנה לגבי מוזיקה מזרחית, לדעתי ולפי מה ששהבנתי המחאה היא גם על צורת השידור של המוזיקה המזרחית. אם יקדישו שעה ביום למזרחית בתוכנית אחת (מה שעושים עם מזרח תיכון חדש ומנטה), זה יהיה בדיוק כמו לחלק פרס על "שיר המזרחית הטוב של השנה". אחת הבעיות לדעתי, ושל הרגשת הקיפוח של מזרחים בכלל (אני חצי חצי אז יש לי זכות =]), היא הקיטלוג הזה - עצם העובדה שלא מנגנים שירים מזרחיים בתוכניות הלהיטים, הפלייליסט, "שיר השנה במוזיקה הישראלית", המצעדים או איך שלא תקראו לזה. ואם כן מנגנים אז טענות לגבי התדירות הנמוכה יחסית של השמעת שירים כאלה. לדעתי אם הם נותנים במה למוזיקה המזרחית זה לא לשים אותה בנישה משלה בשעות משלה, בהם כל האשכנזים יעבירו ערוץ אלא לשלב אותה במיינסטרים כי היא מספיק איכותית. חשוב להבהיר - אני לא שומע ולא אוהב מוזיקה מזרחית ישראלית, והטענה שהיא איכותית כמו שירים אחרים היא טענה שהעלו מושיק עפיה ואייל גולן בראיונות שקראתי.

יניבל1

New member
למה אבל צריך לנגן מזרחית בפלייליסט

רק כדי שהערסים מהשכונו לא יעלבו שמקפחים אותם? שהתחנה תיתפס כתחנה "חברתית" ? מה זו הפלצנות הזו? ערוץ 24 צריך לשדר מוזיקה טובה ומזרחית (למעט דוגמאות בודדות) זה לא משהו שמספק את הסחורה , זה בהחלט מכתים את השם של הערוץ הזה

למה אבל צריך לנגן רוק בפלייליסט

רק כדי שהפריקים מהשכונו לא יעלבו שמקפחים אותם? שהתחנה תיתפס כתחנה ''חברתית'' ? מה זו הפלצנות הזו? ערוץ 24 צריך לשדר מוזיקה טובה ורוק(למעט דוגמאות בודדות) זה לא משהו שמספק את הסחורה , זה בהחלט מכתים את השם של הערוץ הזה נו באמת. אני לא ערס, לא מהשכונות, אני אשכנזי שגדל על זה שהמזרחים הם בהחלט פחות שווים ושהמוזיקה שלהם היא בהחלט פחות שווה. אך אליה וקוץ בה, יש אפילו מוזיקה מזרחית טובה. והערסים מהשכונות שווים בדיוק לפריקים מהשכונות השוות יותר. למה שהתחנה לא תיתפס כחברתית? היא מתיימרת להיות תחנה שמשדרת מוזיקה ישראלית, לא? מצטער לגלות לך, אבל המזרחיים שווים לאשכנזים מכל בחינה שהיא, גם מבחינת מוזיקה, ואם גבע אלון זה מוזיקה ישראלית, אז בטח ובטח שאבי ביטר זה מוזיקה ישראלית, גם אם לדעתך זה זבל(ואני אגלה לך בסוד, שהוא גם לא כוס התה שלי). 'מכתים' את השם של הערוץ...שוב, אני לא מת על מוזיקה מזרחית, יש בה דברים שאני אוהב, אבל היא נכנסת תחת הגדרת 'מוזיקה ישראלית'. אין לי ספק בזה.

יניבל1

New member
מה הקשר בכלל? למה סתם ליהות דמגוג?

אתה משווה אומני רוק כמו אביב מארק או ג'נגו או שלום גד שלמילים שלהם יש עומק והמוזיקה שלהם היא מקורית ומגוונת לזמרי תחנה מרכזית שהם בדיוק ההפך ?

SV Design

New member
אתה לא מבין משהו אחד

אי אפשר להשוות בין סגנונות מוזיקה שונים..יש אנשים שאוהבים את זה ויש אנשים שאוהבים את זה..והאמת המוזיקה יותר חשובה מהמילים לרוב..ותמיד יש מוזיקת רוק עם מילים מעפנות ומוזיקה מושקעת ואיכותית..אז אין מה להשוות בקטע הזה..

SV Design

New member
אני יודע שזה נשמע כאילו אני לא נחמד

אבל הכל ברוח טובה (-:

SV Design

New member
מעניינת זה לטעמו האישי של כל אחד

ולא קובעים לפי מוזיקה מקורית אם אוהבים אותו או לא..יש להקות שעושות אחלה מוזיקה אבל הם לא מחדשות שום דבר..

יניבל1

New member
ומן הסתם כשנאי מדבר על רוק

אני לא מכוון לחקיינים/סתם קלישאות כמו היהודים וסינרגיה ואביב גפן , הם מבחינתי גרועים באותה מידה כמו אבי ביטר וחבריו

../images/Emo31.gif אל תשים את היהודים עם אביב גפן וסינרגיה!

בבקשה ממך! מבחינת מוסיקה,היהודים וסינרגיה בכלל לא באותה ליגה,ואם אתה לא מצליח להבדיל ברמת האייכות אז שאלוהים יעזור לך. מבחינת התמסחרות,לשים את היהודים ואביב גפן באותו משפט זה כמו לשים את בריטני ספירס וג'ימי הנדריקס באותו משפט...

יניבל1

New member
אני מניח שבאת להחמיא ליהודים

אז מה אתה אומר על זה שהם מחקים להקות רוק כבד שהיו קיימות כבר לפני 15 שנים (!!)? ועל זה שכמו אביב גפן גם הם נוהגים להשתמש בקלישאות כאילו מחאתיות ועומוקות אבל בעיקר פרובוקטיביות? (לפחות אביב גפן באלבום האחרון שלו היו לו כמה שירים נחמדים, ונראה שהתבגר סוף סוך במוזיקה מאביב המעצבן של דור מזויין)

למעלה