מחשבה שעלתה לי לגבי ערוץ 24

חחח הוא גם לא מבדיל בינינו

או ששנינו עשינו עליו את אותה תדמית אליטיסטית. חבוב, תעשה חיים.

ולמרות הכל- אוסיף כמה מילים של 'הבליינים'.

עד שמצאתי.. מתוך ראיון שנערך עם מאור כהן ואורן לוטנברג אחרי הופעה שלהם בבאר שבע במסגרת 'הבליינים'. חלק מהשירים הם בסגנון מזרחי, אתם נמשכים לזה? כהן: "זה לא משהו חדש. היה קטע מזרחי גם בזקני צפת". לוטנברג: "כן, 'שישי שבת' הוא בסגנון כזה". יש מישהו ספציפי במזרחי שאתם אוהבים? לוטנברג: "אנחנו מאוד אוהבים את חיים משה וזוהר ארגוב". כהן: " תראה בעקרון המזרחי מלא בזבל, אבל יש כמה שממש מרימים למעלה". יש לכם שני כיוונים. האחד הוא הרוק והשני הוא יותר שקט,יותר גלגל"צ. מה אתם מעדיפים? כהן: "גלגל"צ? שקט? מתפוצצות לי האוזניים מהרעש. תראה כל הבולשיט הזה של כסאח ואלטרנטיבי זה שטויות, אם שיר הוא טוב אז הוא טוב. יכול להיות שיר שהוא כסאח והוא חרא שיר, ויכולה להיות בלדה מדהימה". איי רסט מיי קייס. סופשבוע רגוע.

יניבל1

New member
יופי גאון

תחזור עוד פעם להודעה ההיא שלי , כתבתי שם במפורש שאני לא מדבר על רוק עם מזרחית/אלקטרונית עם מזרחית וכשציינת בסוף את אייל גולן או זוהר ארגוב אני מקווה (וברצינות) שכתבת את זה בצחוק, כי אני יכול להביא לך ציטוטים מפה ועד הודעה חדשה משירים שלהם שמראים שזה זבל שטחי/דביק/מלוקק ומה לא

SV Design

New member
פעם 3 שאתה מתעלם

אבל עזוב אני רק אגיב לתגובות שלך וזה ימשיך להיות דיון חד צדדי... ולא יודע אני לא גאון בכל הקטע הזה ואני לא מת על מוזיקה מזרחית אבל זוהר ארגוב זה מזרחי איכותי.. ושוב אני אומר מוזיקה זה לא רק מילים הרבה פעמים המילים זה הדבר הנוסף הבונוס שהוא בצד והמוזיקה היא הדבר המרכזי.. כמו שאמרתי יכולה להיות להקת רוק עם שיר כל כך טוב אבל כל כך נדוש וחרוש מבחינת מילים והם עדיין יהיו טובים..

יניבל1

New member
אם אתה אל באמת מקשיב למילים אז כן

גם לי יצא לשמוע על מיני להקות שלא התעמנקתי במה שהן שרות ועדיין נהנתי הבעיה היא כשאתה כבר טורח להקשיב למילים ומגלה שהן תת רמה , זה פוגם לגמרי בהאזנה לשיר

SV Design

New member
לא,

גם כשאני מקשיב למילים ומגלה שהם משעממות ולא מעניינות או אפילו גרועות זה לא יגרום לי להפסיק להקשיב לשיר טוב ולפעמים אפילו לשיר את המילים שלו ביחד עם השיר אפילו שהן לא משהו..

מי שבא עם ראש אטום שלא יתפלא שכלום לא נכנס...

תסלח לי מר יניב אבל קראתי את כל ההודעות שלך בשירשור הנוכחי,אתה פשוט אטום לכל דעה שהיא לא שלך. אתה לא מנסה להקשיב אתה מנסה רק לצרוח את דעתך שלך ולחכות שאנשים יסכימו. אתה לא קולט שמוסיקה ואייכות הם עניין של טעם,לא כל מה שנשמע לך טוב נשמע לאחרים טוב,ולא כל מה שנשמע לך רע נשמע לאחרים רע,ולא כל מה שאתה כביכול מציג כ"אייכותי" הוא אייכותי בעיניי אחרים,ולא כל מה שאתה מציג בתור "שטחי,דביק ומלוקק" בעינייך הוא שטחי דביק ומלוקק בעיניי אחרים. תפנים שמוסיקה היא לא מדע,דברים לא ברורים\מוחלטים\עובדיים כמו שאתה מנסה להציג. ברגע שתפנים את הדברים האלה אז אולי יהיה טעם לדון איתך ולנהל איתך דו שיח מועיל. ובכלל נראה שכל מעשייך בפורום הנוכחי הוא לעורר פרובוקציות זולות ולעשות בלגאן. אז סחטיין עליך הצלחת... אם יצא דבר אחד טוב מכל השירשור הזה שאולי עכשיו אנשים יתייחסו אחרת למוסיקה מזרחית ויגלו יותר פתיחות לדברים שונים. רק חבל שאתה עוד לא שם. שבת שלום וחג שמח...

יניבל1

New member
וואי אתה נשמע כזה ליברלי ופתוח

זה כאילו שלפני שניה לא התנפלת עלי כשהוותי את מושא הסגידה שלך היהודים לסינרגיה

יניבל1

New member
למי בכלל אכפת מהזוכים?!

אפשר לחשוב גם שאני הולך לצפות בזה , טקסי פרסים זה בידור זול להמונים . סתם נתתי את זה בתור דוגמא לכניסת כל הלהקות הללו לתודעה וזה קשור לשידוא קליפים הישר מהערב וזה ועוד איך קשור לתוכניות כמו המגזין והבמה המרכזית שיצרו בעצם דיבור חדש לגמרי בעולם המוזיקה . אי אפשר להתילם מכל הנ"ל

bleeding guitar

New member
ברור שהזוכים הם חלק מהעניין ../images/Emo168.gif

כי הם אלה מהאמנים שבסופו של דבר הערוץ מקדם יותר

יניבל1

New member
זה באמת סתם בידור להמונים

אתה זוכה באיזה פיסלון או משהו וזהו , לא יותר שעות שידור ולא בטיח

M e n s R e a

New member
צודק, אבל זה לא מה שמקדם את המוסיקה

או את האומנים באנדרגראונד, כיוון שהשמעה של פעם ביום/בשבוע בשעה לילית כזו לא תביא לאומנים הללו הרבה חשיפה.

M e n s R e a

New member
יש מעט מאד הבדלים בין גלגל"צ לערוץ 24 לדעתי

וזה כשיש ללהקה שלי קליפ בערוץ. אז כן, ערוץ 24 מקרין דברים שלא יכנסו לגלגל"צ, כולל הרבה יחסית הארד רוק ומטאל. וכן, לערוץ הזה יש גם תכניות נישה סבירות, בניגוד לאעלק תכניות רוק של גלגל"צ. טיסת לילה ורוק 24 הן אכן תכניות רוק טובות. אבל אולי לפני שמהללים את הערוץ, ראוי לזכור ש: גלגל"צ, מה לעשות, היא תחנת הרדיו הכי מושמעת בארץ, בעוד שערוץ המוסיקה "נהנה", ממה ששמעתי, מרייטינג של 1%. כך שגלגל"צ לא ממש צריכה את אמני השוליים, על חבריהם ומעריצהם, כדי להשיג צופים. ערוץ המוסיקה, לעומת זאת, כן. אבל יש עוד נקודה שצריך לזכור. בסופו של דבר, מה שמצליח וזוכה להכרה וחשיפה רבה הוא לא מה שמושמע ב-3 בלילה מדי פעם ובתדירות נמוכה, אלא מה שנחרש בתדירות גבוהה מאד, כלומר-נכנס לפלייליסט. ומהבחינה הזו, אני לא מוצא הרבה הבדל בין הפלייליסט של גלגל"צ לזה של ערוץ המוסיקה. פחות או יותר אותם הדברים. איך להקה מצליחה להכניס שיר/קליפ לפלייליסט? זה כבר נושא לדיון אחר, מהבחינה הזו אין גם הבדל בין התחנה לערוץ, ורמז: ממש אין קשר בין הכנסת שיר לפלייליסט לבין איכות השיר, יופיו, או הז'אנר המוסיקלי שלו.

יניבל1

New member
הדבר הראשון שאתה אומר דווקא מחזק את דברי

זה ידוע שאומני האינדי הם "הורסי רייטינג", אם כבר ערוץ 24 היה במצב גרוע זה היה אמור לעודד להשמיע פחות ופחות אלטרנטיב לא? עובדה שלמרות זאת הוא עושה ההפך (חוץ מזהש נכון שמבחינה רווחית אפשר להשוות בין הרייטינג ברדיו לרייטינג בטלוויזיה אבל אם אתה רוצה למדוד מאזינים אז זה ממש לא נכון כי אחוז אחד של צופי טלוויזיה הוא הרבה יותר מאחוז אחד של מאזיני רדיו , אז לא יודע איך קבעת בודאות שלגלגלצ יש יותר מאזינים) בקשר לדבר השני , אם הבילויים או רם אוריון זכו לחשיפה שולית של פעם ביום בשעה 3 בלילה אז איך זה שכולם "במקרה" לאחר עליית ערוץ 24 לאוויר כולם מכירים אותם? וזה אל שתגיד שהם התמסחרו או משהו ובטח לא שהם ניהיו מפורסמים בזכות גלגלצ

M e n s R e a

New member
שמע

לערוץ יש 1% רייטינג. אף אחד לא נהיה מוכר ע"י כולם בזכות זה. אין לי נתונים מדויקים מספרית, אבל נראה לי מיותר לנסות להוכיח שלגלגל"צ יש הרבה הרבה יותר מאזינים ממה שיש לערוץ המוסיקה צופים, ואני מן הסתם לא אומר את זה באושר, להיפך, הייתי שמח אם המצב היה הפוך. הכנסת אומני אינדי דווקא כן עוזרת, בהשוואה ללטחון עוד שירים של אותם אומני המיינסטרים, כיוון שאז לפחות הם יתפרסו לעוד קהל, כך הם חושבים. מלהראות עוד כמה פעמים קליפ של נינט לא יבואו עוד צופים, בהשוואה לאם הם יתנו 3 שעות בשבוע חשיפה לאומני אינדי. רוצה לדעת איך אומנים מגיעים למצב שכולם מכירים אותם? הדבר נעשה ע"י יחסי ציבור. משרד יחסי ציבור. כאלה שמשלמים עליהם הרבה מאד כסף. אין לי שום דבר נגד האומנים שהזכרת, פשוט אף אחד לא מכניס אותם למדיה הכי מואזנת/נצפית מתום לב, או מרצון לקדם את המוסיקה. נשמע עצוב ולא נכון, אבל מה לעשות.

יניבל1

New member
אם אין לך נתונים מדוייקים

אז למה אתה צועק בכגל מקום שלערוץ יש רק אחוז אחד אני לא זוכר בדיוק כמה אחוזי רייטינג הוא מקבל אבל אני זוכר שסיקרו את זה לאחרונה ב"רייטינג" והוא קיבל יותר מ-MTV שזה היה היעד שלו מלכתחילה

M e n s R e a

New member
אני די בטוח שאני צודק

ואיפה בדיוק הוא מקבל יותר רייטינג מ-MTV? לך יש נתונים מדויקים לזה? וממתי אני צועק בכלל? כולה כתבתי, זה לא נקרא לצעוק

למעלה