זהירות -חפירה- אחרונה בסדרה.
לשפוך רשימה? ואני גם לא נחשב לחובב מזרחית גדול. יש לי מעל 100 דיסקים מקוריים שקניתי, האחוז 'המזרחי' ביניהם אפסי עד קלוש עד לא נראה. אבל כאן נכנס הקטע שאני פשוט בז להגדרות, כי רק מהדיסקים שיש לי אני יכול לעשות אוסף 'מזרחי' של 'רוקרים' מעולים. פעם עבדתי בחנות כלשהיא ושמתי דיסק של אתי אנקרי. בהתחלה 1 אחרת שעבדה איתי רצתה לרצוח אותי על המוזיקה 'הערבית'. בסוף היא התאהבה. אנשים סתם נבהלים. פוחדים. דעות קדומות. השד יודע מה. כנסיית השכל, אתי אנקרי, אהוד בנאי, אלג'יר, מוש בן ארי, ברי סחרוף, עופר שריקי(אגב, אחלה 'רוקר'..אם בא לך להכיר..מאוד מזכיר את אהוד בנאי), יהודה פוליקר(כנס ליוטיוב, שיתוף פעולה שלו עם עמיר בניון זה משהו לא מהעולם הזה). הם האמנים שעולים לי לראש מבלי להעיף מבט על הדיסקים שאינם בקרבתי כרגע, שם בטח הייתי מגלה עוד כמה. בטח לא חסר כאלה שפחות אהובים עליי באופן אישי. אה מיכה שטרית(ששיתף פעולה עם ליאור אלמליח ששר במרוקאית..). האמנים האלה לא רק שחלק עצום מהשירים שלהם יש בו נגיעות מאוד מזרחיות(מטורקיה של ברי, דרך יוון של יודה, תוניס של אתי, ותימן של מוש), אלא שבאמת שאפשר לעשות אוסף של שירים שלהם שאפילו לא בעברית, או שירים בעברית שנשמעים 'מזרחיים' משהו. מאוד מזרחיים. והם שירים מעולים. אם תבקש דוגמאות, פשוט אגיד לך להתחיל להכיר את האמנים האלה. או לשים לב יותר. לא יודע. אי אפשר להתעלם מזה. אי אפשר להתעלם מהתרומה העצומה, והמקום המאוד מכובד של האמנים האלה ברוק הישראלי. לכן, נטיתי להתעלם מלהגיב, כי מצד 1 זה מתחיל להיות בדיחה. מצד שני, מי יודע, אולי לבנאדם 1 ייפתח קצת הראש. יניב, אם זה שמך, אני מצטער על הטון המעט מזלזל. זה פשוט הכתיבה שלי. זה לא אני.(איזו התחמקות מאחריות) בעולם האמת אתן על כך את הדין. שרון זריהן. אייל גולן. שלומי שבת. עמיר בניון. אבי בניון. זוהר ארגוב. מה שמזכיר לי שפעם נסעתי עם אחיין של זוהר, הבחור נראה כמו ערבי, שמע מוזיקה ערבית, השמיע לי שיר יפיפה ומרגש בערבית, ואז דיברנו על פינק פלויד, אלג'יר, והיהודים. אם כבר דיברתי על ראש פתוח.