מחשבה שעלתה לי לגבי ערוץ 24

יניבל1

New member
לא עולה לי עכשיו לראש להקה ספציפית

אבל אני יכול להגיד בוודאות שהם נשמעים כמו מיליון להקות שכבר שמעתי שפעלו בשנות ה-90 , זה סאונד די מוגדר כזה

reiya

New member
מושפעים מלהקות.

אם תחפש תמצא אלפי חיקויים בכל אחד..

יניבל1

New member
זה לא רק מושפעים

זה ממש חליקוי של סאונד מסויים , אין שום דבר חודשנים ביהודים

גם אתה כתבת יחסית לעניין :)

משפט יפה אגב, יחסית לעניין.. באמת. אני אאמץ את זה. הצגת יפה את טענות הקיפוח. השאלה, לדעתי, היא לא אם המוזיקה המזרחית היא מספיק איכותית. לא חסר מוזיקה 'ישראלית' שהיא זבל. ושנינו יודעים את זה טוב מאוד(אני מניח שרוב שוכני הפורום לא יחלקו על זה), אז למה הזבל של המוזיקה 'הישראלית' משודר כל הזמן, והזבל של המזרחית צריך כמעט להתנצל על קיומו? ואם יש מזרחית איכותית יחסית, אז פתאום מותר לה להיות במיינסטרים, אבל רק אם היא תהיה גלגלצית למהדרין. הכל צביעות.

MarkDeen

New member
../images/Emo45.gif

אני איתך חבוב! ויש מזרחית איכותית,אמנם מעט, אך יש גם יש.

יניבל1

New member
המזרחית האיכותית היחידה שנתקלתי בה

זו כזו שמשולבת עם סיגנונות אחרים (כמון רוק ו/או אלקטרונית) עוד לא מצאתי משהו מעניין שהוא מזרחית נטו

MarkDeen

New member
משהו מעניין מבחינתך..

זה עניין של טעם. אבל מזרחית איכותית קיימת.

SV Design

New member
../images/Emo45.gif עמיר בניון זה מזרחי איכותי

ואני לא שומע מזרחי בכלל..אבל עמיר בניון זה איכותי.. ו"יניבל" זה נהיה מעצבן שכבר פעמיים בתוך השישור הזה בשלב מסוים אתה עוזב את הדיון שדיברנו עליו ולא עונה לזה..אני לא יודע אולי זה בטעות אולי זה בכוונה אבל זה מעצבן שבשלב מסוים את פשוט נוטש את הדיון ולא מגיב בחזרה..

יניבל1

New member
אממממ

אני מניח שאתה מתכוון לקביעה שלך כי "כל אחד וטעמו האישי" אז אם אתה רוצה תשובה (ואני לא ציני) תקרא את התגובה שלי שבה אני מסביר למה המזרחית בישראל זה ממש זבל , מבחינה רציונלית

יניבל1

New member
בסדר אז הבאת אומן מזרחי טוב אחד

על כל אחד כזה אני יכול (וגם אתה יכול) להביא אלף אומני רוק טובים

SV Design

New member
וואי..

איך אתה גורר את זה למקומות אחרים ? דיברו פה על זה שמוזיקה מזרחית זה זבל והביאו לך דוגמא שזה לא זבל ואתה מסכים עם הדוגמא הזאת אבל אתה אומר שעל כל אחד כזה יש 1000 אמני רוק טובים, אין שום קשר.. אנשים דיברו פה על מוזיקה מזרחית זבל או לא זבל ואז אתה פתאום משווה את זה לרוק..אז אולי על כל 1 טוב של מזרחית יש 1000 אמני רוק טובים ו.. ? זה לא הופך את המוזיקה המזרחית לזבל.. וחוץ מזה יש עוד אמני מזרחית טוב אני לא אוהב מזרחית אז אין לי עוד דוגמאות אבל אני בטוח שמישהו שבטוח הסגנון הזה עמוק ישפוך עליך שמות של אמנים טובים.. ובקשר לזה שאתה לא מגיב אני התכוונתי גם ל"כל אחד וטעמו האישי" וגם לזה שיותר למעלה..

זהירות -חפירה- אחרונה בסדרה.

לשפוך רשימה? ואני גם לא נחשב לחובב מזרחית גדול. יש לי מעל 100 דיסקים מקוריים שקניתי, האחוז 'המזרחי' ביניהם אפסי עד קלוש עד לא נראה. אבל כאן נכנס הקטע שאני פשוט בז להגדרות, כי רק מהדיסקים שיש לי אני יכול לעשות אוסף 'מזרחי' של 'רוקרים' מעולים. פעם עבדתי בחנות כלשהיא ושמתי דיסק של אתי אנקרי. בהתחלה 1 אחרת שעבדה איתי רצתה לרצוח אותי על המוזיקה 'הערבית'. בסוף היא התאהבה. אנשים סתם נבהלים. פוחדים. דעות קדומות. השד יודע מה. כנסיית השכל, אתי אנקרי, אהוד בנאי, אלג'יר, מוש בן ארי, ברי סחרוף, עופר שריקי(אגב, אחלה 'רוקר'..אם בא לך להכיר..מאוד מזכיר את אהוד בנאי), יהודה פוליקר(כנס ליוטיוב, שיתוף פעולה שלו עם עמיר בניון זה משהו לא מהעולם הזה). הם האמנים שעולים לי לראש מבלי להעיף מבט על הדיסקים שאינם בקרבתי כרגע, שם בטח הייתי מגלה עוד כמה. בטח לא חסר כאלה שפחות אהובים עליי באופן אישי. אה מיכה שטרית(ששיתף פעולה עם ליאור אלמליח ששר במרוקאית..). האמנים האלה לא רק שחלק עצום מהשירים שלהם יש בו נגיעות מאוד מזרחיות(מטורקיה של ברי, דרך יוון של יודה, תוניס של אתי, ותימן של מוש), אלא שבאמת שאפשר לעשות אוסף של שירים שלהם שאפילו לא בעברית, או שירים בעברית שנשמעים 'מזרחיים' משהו. מאוד מזרחיים. והם שירים מעולים. אם תבקש דוגמאות, פשוט אגיד לך להתחיל להכיר את האמנים האלה. או לשים לב יותר. לא יודע. אי אפשר להתעלם מזה. אי אפשר להתעלם מהתרומה העצומה, והמקום המאוד מכובד של האמנים האלה ברוק הישראלי. לכן, נטיתי להתעלם מלהגיב, כי מצד 1 זה מתחיל להיות בדיחה. מצד שני, מי יודע, אולי לבנאדם 1 ייפתח קצת הראש. יניב, אם זה שמך, אני מצטער על הטון המעט מזלזל. זה פשוט הכתיבה שלי. זה לא אני.(איזו התחמקות מאחריות) בעולם האמת אתן על כך את הדין. שרון זריהן. אייל גולן. שלומי שבת. עמיר בניון. אבי בניון. זוהר ארגוב. מה שמזכיר לי שפעם נסעתי עם אחיין של זוהר, הבחור נראה כמו ערבי, שמע מוזיקה ערבית, השמיע לי שיר יפיפה ומרגש בערבית, ואז דיברנו על פינק פלויד, אלג'יר, והיהודים. אם כבר דיברתי על ראש פתוח.

ShellyNi

New member
../images/Emo45.gif

בנוסף יש את הדיסק "החדש" של חמי רודנר - מכונת השירים הגדולה (לא חדש אבל הכי חדש מבין כולם) יש בו נגיעות בולטות מאוד של מזרחית עליו הוא עבד עם קובי עוז לטעמי יש בו שירים מקסימים ! ומזרחית ואני לא מסתדרים בדר"כ

Zaccardor

New member
ראוי להוסיף לרשימה

את מאיר בנאי, ברי סחרוף, מיכה שטרית, עובדיה חממה שלמה גרוניך וערן צור שלאחרונה עובדים ומופיעים עם "ניגונים" יהודיים בשת"פ עם פייטנים. רוקרים? זמרי מזרחית? דוסים? פשוט מוזיקאים, שעושים מה שמעניין אותם. אמנם ניגונים ושירי משוררים הם לא רוק, אבל זה נעשה בצורה איכותית וע"י אמנים נערצים ומוערכים ולכן יש לזה מקום. אותו דבר לגבי מוזיקה מזרחית, שהרבה פעמים בכלל אפשר לשמוע בה השפעות לטיניות בגיטרות וכו' (מוזיקה לטינית אני כן אוהב, ולכן אני יכול להתחבר). כנ"ל לגבי מוזיקה עם טקסטים מכובדים שמופקת בצורה טובה כמו עמיר בניון (של החומרים וההפקה אחראי מיכה שטרית) או כמו שלומי שבת ופבלו רוזנברג אם כבר דיברנו על ראש פתוח
, אני אוהב רוק, מסוניק יות' עד לד זפלין ופינק פלויד, אבל יכול להמליץ לכם על amru diab זמר מצרי ובמיוחד על שיר ששמו tamali maac. תנסו..

יניבל1

New member
כן, אהוד בנאי וברי סחרוף הם בכלל לא רוקרים

רק 90 אחוז מהאשכולות בפורום שנקרא "רוק ישראלי" זה עליהם

Zaccardor

New member
עם בן אדם שלא מבדיל בין אהוד למאיר

פשוט אין מה לדבר =] איי רסט מיי קייס 2.

יניבל1

New member
חבוב

אתה משחק אותה כל כך "אני יש לי ראש פתוח יותר מכולם ותוויות זה משהו שאני בז" אבל עדיין לא ראיתי שיש לךב עיה לכתוב בפורום שנקרא "רוק ישראלי"

למעלה