לידת בית כחיוב, לא כשלילה
ההחלטה היא כמובן שלך, ואין שום סטנדרט או ציפיה שאת צריכה לעמוד בה. זה עניין מאד אישי, וכנראה שיש לך איזושהי התנגדות פנימית ללידת בית - את יכולה להחליט אם לנסות לאתר אותה, לבדוק אותה ולראות לאן זה מוביל אותך (או להבנה שזו התנגדות משמעותית ואת לא מעוניינת בלידת בית, או להבנה שזה שאריות מיותרות, ואת רוצה בכל זאת ללדת בבית), או להשאיר את המצב כמות שהוא. שתי האפשרויות לגיטימיות באותה מידה. הסיבה שבחרתי בלידת בית, היא לא בגלל טראומה מהמערכת הרפואית (למרות שאני לפעמים מזדעזעת מצורת העבודה והחשיבה שלהם - אבל זה בא אחר כך), לא שלי (כי לא היתה לי), וגם לא של אחרות. הסיבה שבחרתי בלידת בית, היא כי אני מאמינה, גם בהגיון (כלומר - חומר שקראתי) וגם ברגש, שזה המקום בו הכי טוב ללידה בריאה להתרחש. כחיוב, לא כשלילה. כשהייתי בתהליך החיפוש והלימוד שלי, היה לי מאד חבל, ואולי גם מתסכל, שאין בארץ מרכזי לידה (גם ההתפשרויות שיש היום, לא היו קיימות אז). זה נשמע לי שילוב אידאלי בין הגישה המיילדותית, הבריאה, לבין אופציות רפואיות זמינות. בהמשך, גיליתי, שחלק ניכר מיתרונות לידת הבית, לא מתקיימים במרכז לידה שכזה, ומצד שני, יתרונות המרכז הרפואי, לא קיימים גם הם. כך שעבורי, כיום, גם מרכז לידה הוא לא פתרון אידאלי (גם בהנחה שהיה קיים מרכז לידה אמיתי בארץ, שהיו מקבלים אליו לנל"קיות, ושהייתי לפני לידה....). לגבי התארגנות - לדעתי אלו סתם תירוצים לעצמך (כמו שכתבתי למעלה). אפשר לקיים לידת בית עם מינימום התארגנות (בעיקר אם מחליטים לוותר על אופצית לידת המים, או לבצע באמבטיה, למרות שזה נראה לי מאד לא נוח באמבטיה סטנדרטית (ודורש שתהיה אמבטיה בבית...)). לא יותר מאשר התארגנות שצריך לבי"ח (להכין תיקים, לחשוב מה עושים עם הילד/ים הגדולים... להכין דברים לתינוק בבית).