מחשבות על בישולים לראש השנה

ladybug6

New member
מחשבות על בישולים לראש השנה

אתם מארחים או מתארחים?
מה מכינים?
מה בתכנון?
מוזמנים גם להתייעץ ולבקש רעיונות.

אנחנו עוברים דירה יום לפני ערב החג, אז הכל נורא לחוץ, למרות זאת אין לי ברירה ואני נאלצת לעזור בבישולים שכנראה אעשה במטבח של אמא שלי כי שלי עוד לא יהיה שמיש.
הבטחתי להכין סוג של ממולאים, וסלט בנוסף. כנראה סלט ירוק עם רוטב מיוחד, אבל אני זוממת גם על סלט עדשים עם גרגרים רימון ושלל ירוקים. נראה.
הייתי מאוד רוצה להביא קינוח כי השאר לא יהיו טבעוניים, אבל אני בספק שיהיה לי זמן.

תורכם

אני כרגיל

אהיה במרכז ליוגה במהלך החג, שם הארוחות הן צמחוניות ולאחרונה גם הופכות יותר ויותר ידידותיות לטבעונים.
ביצים אין שם (הם מה שקרוי: לקטו-צמחונים) ולאחרונה גם כמעט ואין מוצרי חלב.
בראש השנה הבעיה העיקרית עשויה להיות עם הדבש אבל אני מקווה שיהיו שם מספיק מאכלים נטולי דבש.
אני כנראה אביא גם כן קינוח כמו עוגת סילאן או בכלל קינוח שלאו דווקא מהווה תחליף כלשהו לדבש.
בטוחה שאהנה שם כמו בכל שנה

מארחת! לשמחתי הרבה

עוד לא ברור כמה נהיה. ברור לגמרי שתהיה דלעת ממולאה בריזוטו, וחלות ממולאות או לא, ויהיו לביבות כרישה, והבטחתי לאחותי טריקולד במקום עוגת סילאן - כל השאר אחליט בימים הקרובים ולפי המתארחים, שלחלקם יש אילוצי דיאטה נוספים.

אנחנו בבית

לא יודעת אם יהיו אורחים או לא
וידוי- סיבה חשובה לכך שאנלא מגדירה עצמי טבעונית היא הדבש.
אני מטורפת על עוגות דבש. אבל ממש. ומוכנה לחטט רגלי לכוורת שאינה מתעמרת בתושבותיה ולשלם טבין ותקילין עבור דבש מוסרי .
מטורפת על עוגת דבש מתובלת בעדינות. לא צריך ביצים, לא צריך חיטה. הכל אפשרי אבל לעוגת דבש אין לי חלופה הולמת .

חוצמזה יהיה משהו מסלק, משהו משעועית לוביה וירוקה יחד, משהו מקישואים, משהו מכרוב שזו החלופה אצלנו לראש של דג
, משו מגזר, משו מדלעת, חלה נטולה ולא נטולה עגולות, משו מפרסה(כרישה) וכמובן תפוחים.

עוד אין לי שמץ, נראה לי כל כך רחוק עדיין
להחליף עוגת דבש בגביניות?
לא אני לא שם בינתיים

ladybug6

New member

סליחה אבל התיאורים שלך ממש הצחיקו אותי :)
לך עוד יש את הסופ"ש לפניך שזו תמיד חגיגה בפני עצמה כך שאני מאמינה לך שהחג עוד רחוק ממך.
&nbsp
אגב. הידעת שבעוגיות "דובשניות" הקנויות האלה של דולצ'ה ויטה - אין דבש?

גם נראה לי שזה טבעוני אפילו

יודעת אבל זה לא טעים

עוגת דבש זו המצאה שקשה להתחרות בה, אולי פרג בחושה עם קמח שקדים וזיגוג שוקולד משובח...

דווקא יש תחליף לדבש..

היום בתוכנית הכל כלול אמרו שהדבש שנמכר בשוק הוא לא דבש אמיצי אלא קרמל עם צבע מאכל וסוכר או משהו כזה...אני לא יודעת אם זה דבש בכמות קטנה שמעורבב עם המרכיבים או שהמוצר לא מכיל בכלל דבש...כמובן שזה לא נעשה מטעמי מוסר אלא מדובר ברמאות ובעצם עובדים על הצרכן...הטעם הוא כמו של דבש...ניתן לצפות בעתבה באתר של נענע...

מכירה את זה

איכס
יש לזה טעם של סוכר, אפילו לא קרמלי וטקסטורה צמיגית לא כמו דבש

סתם רמאות עם טעם של סוגר לא טעים

כנראה שזה כמו עם השמן זית

שמוהלים (ככה כותבים???) אותו בקנולה וכדומה...
&nbsp
אני לא אוהבת עוגות דבש אבל אני מאוד אוהבת דבש...
בעיקר על צנים עם חמאה..(אני צמחונית...) או סתם לאכול קצת עם כפית...

RSPA

New member
אגב, מיקי, שאלה: מה זה דבש מוסרי ומה זה דבש לא-מוסרי?

אתה לא מציק לי נכון?

מוסרי זה שלא לוקחים לדבורים אלא חלק קטן מהדבש, כזה שמשאיר להן די כדי לאכול בחורף, כזה שלא מאכילים אותן במי סוכר ואם צריך אז מאכילים בדברים אחרים , שלא מתעללים בכוורות

ולא, לא בא לי לפתוח על זה דיון, תודה

RSPA

New member
בחיי שלא. שבועת צופים.

רציתי להיות בטוח שאני מבין למה התכוונת.
לא נפתח את זה לדיון. אל דאגה.

מרחמת על עצמי בפרהסיה

מרחמת על עצמי בפרהסיה-
מה אבשל לחג?
יש לי אחד נטול גלוטן
אחת קורנבורית שלא נוגעת בפטריות ובסלק
אחד עם רגישות תחושתית- הכל קשה לו חוץ מלחם עם טחינה...בערך
שני צמחונים
ואני שלא צורכת חוץ מדבש מוצרים מן החי...
רק הרעיון לצאת עם כל אלה להתארח מעביר בי חלחלה
מאידך גם הרעיון לבשל לא נשמע מתגמל במיוחד היות והרוב אינם נהנים מאותם דברים...

ladybug6

New member
באמת מבאס

אבל האמת היא שבדר"כ במשפחה עם שלל ילדים ונוער, לכל אחד יש את הדבר שהוא אוהב ואת שלל הדברים שהוא לא אוהב, ולכן בסוף השולחן מורכב מכמה מנות שכל אחת שתפורה למישהו מסוים, והשאר מנות כלליות שסביר להניח שרק חלק יאכלו..

למעלה