מתכונים
אמפנדס
בצק
400 גרם קמח
1 כפית מלח
1 כף סוכר
¾ כוס מים
? כוס שמן
 
מילוי
1 בצל קצוץ
1 סלסילת פטריות
2 כוסות שבבי סויה
כמון, קוריאנדר, פפריקה, מלח פלפל
 
להשרות שבבי סויה במים רותחים.
לטגן בצל עד שמתחיל להשחים.
להוסיף פטריות ולטגן עד שמגירות נוזלים.
להוסיף שבבים, לתבל ולטגן עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב.
להכין בצק, לחתוך ל- 20 חתיכות ולגלגל לעיגולים.
לרדד כל עיגול, למלא ולהדק את האמפנדס.
להבריש מחבת נונסטיק בקצת שמן ולצרוב את האמפנדס משני הצדדים. לפני כל נגלה להבריש שוב.
 
עוגת שמרים: (2 עוגות)
בצק:
500 גרם קמח
 
10 גרם שמרים
50 גרם סוכר
½ כוס רסק תפוחים
½ כוס שמן
½ כוס חלב סויה
2 כפיות תמצית וניל
ללוש במיקסר עד שנוצר בצק ואז עוד 10 דקות נוספות
מתפיחים שעה בחוץ ואז מקררים חצי שעה במקרר. מה שחשוב זה שהבצק יכפיל את נפחו ושיהיה קריר כדי שלא יהיה דביק מידי.
אחרי שתפח, לשים אותו כדי שייצא האוויר, חוצים לשניים, מרדדים דק כל חצי ומורחים במלית, מגלגלים, קולעים ומניחים בתבנית אינגליש קייק.
נותנים לעוגות לתפוח (אבל שלא יעברו את דפנות התבנית אחרת הן יגלשו באפייה), ומכניסים לתנור (את שתי העוגות יחד) ואופים בחום של 170o 40-45 דקות עד שהן משחימות.
מכינים סירופ: מרתיחים 4 כפות סוכר עם ¼ כוס מים וקצת תמצית רום עד שמבעבע ושופכים על העוגות כשהן חמות. זה שומר אותן רכות ולא יבשות.
 
מילויים:
כל ממרח שקונים בסופר יעבוד: ממרח שוקולד, חלבה, תמרים וכולי.
מילוי קינמון: 100 גרם רסק תפוחים, ½ כוס סוכר, 2 כפות קינמון, 2 כפות ריבה (לא חובה).
 
עוגת דבש תמרים
? 2 כוסות קמח (350 גרם)
? כוס סוכר
? כוס סילאן
2 כפיות אבקת אפיה (20 גרם)
½ כפית קינמון
½ כפית ציפורן
? כפית קפה (להמיס במעט מים חמים ולערבב עם חלב הסויה)
½ כוס רסק תפוחים
½ כוס שמן
½ כוס חלב סויה
1 כפית תמצית וניל
 
אופן ההכנה:
לערבב את היבשים.
לערבב את הרטובים.
לערבב יבשים עם רטובים.
להכניס לתנור מחומם ל- 175 (350) ל- 45 דקות.