מחשבות על בישולים לראש השנה

smaak

New member
ינוסה בהחלט

היום אכלתי ממנה ביחד עם אורז לבן ועדשים כתומות. יאמי.
 
לצמחוניות שבינכם שיש בעיה עם עוגת דבש.

לוקחים כוס סוכר ומחממים אותה עד שנמסה ומקבלת גוון חום,
להיזהר לא לשרוף, אח"כ מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים עד שזה מתאחד
והנה לכם דבש.

העוגה תצא בטעם המתאים ובצבע המתאים.

שכנה שלי עושה רק כך עוגות דבש.

חג שמח ושנה טובה.
 
לא לחיכי אבל זה ענין של טעם וריח ואין על מה להתווכח

זה טעם של קרמל, קרמל זה לא דבש אין לו ארומה של צמחים
 

נטאשKה

New member
מתארחת


אצל אמא שלי. בניגוד להרגלי כנראה לא אביא איתי כלום. העייפות הריון גומרת אותי
אלא אם כן אחטוף איזו קריזה ברגע האחרון ואז כבר כנראה אביא משהו אקסטרא. קינוחי.

בכל מקרה אמא שלי ואני נכין קניידלך טבעוניים יחד. בפסח הם עבדו נפלא. נדמה לי שהמתכון המעולה היה מהבלוג שלך
 

ladybug6

New member
וואו, פתאום עשית לי חשק מטורף לקניידלך

צפים במרק עם אטריות וגזרים..
אוף, זה לא פייר
 

נטאשKה

New member
אני מתה על הקניידלך שלך


מתכון כ"כ פשוט וכ"כ מוצלח, ממש לא הרגשתי חסרה וזה אחד המאכלים האהובים עלי
 

ladybug6

New member
גם אחד האהובים עלי

מאיפה אני אמצא עכשיו קמח מצה?!! תראי מה עשית לי. בימים אלה אם אני נתקלת במשהו שבא לי - זהו, הלך עלי...
 
צריכה עזרה במה להביא לחג

מחפשת מה להביא לראש השנה. אני צריכה להביא בכמות זעומה [אני לא צוחקת] של 10 אנשים בלבד [שזה חצי ממה שאני בדרך כלל מבשלת בשבילן/ם], משהו "לטבעונים", כי מתוכננות מנות של כל מיני דברים לא צמחוניים ודי דוחים בגדול.
אז שיהיה לאנשים גם מה לאכול בתוך כל זה...
בכל מקרה מה אני מביאה והוא מפציץ?
כמו כן קינוח שקרניסטים יאמרו שהוא היה הכי טוב בערב?
אני די טובה בבישול ובאפייה, אבל ענייה, הו, ענייה! מתכונים עם דברים מיוחדים מדי או יקרים מדי זה לא משהו שאעמוד בו כלכלית.
זה חשוב שלמרות שאני ענייה אעשה רושם טוב כי במשפחה המורחבת כולם סופר אנטי טבעונות. הרבה מהם לא ממש יודעים [כלומר הם יודעים, אבל הם לא יודעים] על טבעונותי, כך שאם אביא משהו שיכול להסתוות כ"לא לטבעונים" זה יהיה נהדר!
המלצותיכן תתקבלנה בברכה
 

p e b b l e

New member
רעיונות

עיקרית: פאי רועים / אמפנדס (יותר עבודה) / מוסקה / קיש
כל המנות מלבד הקיש מבוססות על טחון מהצומח, וניתן להכינן בגירסא זולה יותר עם שבבי סויה. הקיש מבוסס טופו (מקווה שזה לא יקר מידי), כולן נוחלות הצלחה רבה עם קרניסטים.
לקינוח אפשר עוגת דבש תמרים או שבלולי קינמון או עוגת שמרים.
&nbsp
אם תרצי מתכונים למנות מסויימות, תגידי.
 
שמרים הכי טעימה שיש

זה מתכון הגביניות של החיפושית ואפשר להמיר את המלית לתפוחי עץ מרוככים עם סוכר זסט לימון וקינמון
טעים שאין דברים כאלה

לגבי עיקרית אני מוצאת שלזניה עושה את העבודה בענק , אני עובדת רק עם שבבי סויה יבשים שהשריתי במים כי בקפוא יש גלוטן וזה מצליח היטב.
הסוד הוא בתיבול! שילוב של כמון ומעט קינמון, שמן וקצת סילאן או סוכר בזהירות, חריף כראוי ומשהו לעיס- פטריות- לא צריך הרבה שחתכת דקדק לאורך וצלית, עם הרבה בצל מטוגן קצוץ קטן .
זה נכון גם לגבי קציצות וגם לגבי מילוי. בעיני המנות שעובדות מעולה הן דלעות ממולאות- עכשיו העונה, רוטב שיש בו סויה ,סילאן, חריף ושום. במילוי תערובת לגיטימית של שבבי סויה ואורז והפטריות כאמור.

את יכולה להתאמץ על מפרום חצילים או תפוחי אדמה - גם יוצא סופני וגם החצילים עכשיו בשיאם. זה סנדביצ'ים קטנים של חציל או תפוח אדמה במילוי נבחר טבולים בבלילת חומוס סודה ואחר כך אפויים ברוטב עגבניות או אחר בתבנית עמוקה. מגישים ליד אורז לבן או צהוב, סלט ירוק ולא צריך כלום.
 

p e b b l e

New member
מתכונים

אמפנדס
בצק
400 גרם קמח
1 כפית מלח
1 כף סוכר
¾ כוס מים
? כוס שמן
&nbsp
מילוי
1 בצל קצוץ
1 סלסילת פטריות
2 כוסות שבבי סויה
כמון, קוריאנדר, פפריקה, מלח פלפל
&nbsp
להשרות שבבי סויה במים רותחים.
לטגן בצל עד שמתחיל להשחים.
להוסיף פטריות ולטגן עד שמגירות נוזלים.
להוסיף שבבים, לתבל ולטגן עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב.
להכין בצק, לחתוך ל- 20 חתיכות ולגלגל לעיגולים.
לרדד כל עיגול, למלא ולהדק את האמפנדס.
להבריש מחבת נונסטיק בקצת שמן ולצרוב את האמפנדס משני הצדדים. לפני כל נגלה להבריש שוב.
&nbsp
עוגת שמרים: (2 עוגות)
בצק:
500 גרם קמח
&nbsp
10 גרם שמרים
50 גרם סוכר
½ כוס רסק תפוחים
½ כוס שמן
½ כוס חלב סויה
2 כפיות תמצית וניל
ללוש במיקסר עד שנוצר בצק ואז עוד 10 דקות נוספות
מתפיחים שעה בחוץ ואז מקררים חצי שעה במקרר. מה שחשוב זה שהבצק יכפיל את נפחו ושיהיה קריר כדי שלא יהיה דביק מידי.
אחרי שתפח, לשים אותו כדי שייצא האוויר, חוצים לשניים, מרדדים דק כל חצי ומורחים במלית, מגלגלים, קולעים ומניחים בתבנית אינגליש קייק.
נותנים לעוגות לתפוח (אבל שלא יעברו את דפנות התבנית אחרת הן יגלשו באפייה), ומכניסים לתנור (את שתי העוגות יחד) ואופים בחום של 170o 40-45 דקות עד שהן משחימות.
מכינים סירופ: מרתיחים 4 כפות סוכר עם ¼ כוס מים וקצת תמצית רום עד שמבעבע ושופכים על העוגות כשהן חמות. זה שומר אותן רכות ולא יבשות.
&nbsp
מילויים:
כל ממרח שקונים בסופר יעבוד: ממרח שוקולד, חלבה, תמרים וכולי.
מילוי קינמון: 100 גרם רסק תפוחים, ½ כוס סוכר, 2 כפות קינמון, 2 כפות ריבה (לא חובה).
&nbsp
עוגת דבש תמרים
? 2 כוסות קמח (350 גרם)
? כוס סוכר
? כוס סילאן
2 כפיות אבקת אפיה (20 גרם)
½ כפית קינמון
½ כפית ציפורן
? כפית קפה (להמיס במעט מים חמים ולערבב עם חלב הסויה)
½ כוס רסק תפוחים
½ כוס שמן
½ כוס חלב סויה
1 כפית תמצית וניל
&nbsp
אופן ההכנה:
לערבב את היבשים.
לערבב את הרטובים.
לערבב יבשים עם רטובים.
להכניס לתנור מחומם ל- 175 (350) ל- 45 דקות.
&nbsp
&nbsp
 
כמה הארות

שבבי סויה אפשר לשרות במי ברז זה יעיל באותה מידה וכדאי מאד לסחוט לפני השימוש
 

ladybug6

New member
רעיון למנה שכולם מתעלפים עליה

למרות שהיא הכי פשוטה והכי זולה בעולם --
קרפלך במילוי פירה תפו"א ובצל מטוגן. כמה פשוט ככה כולם מתים על זה וזה מתחסל בשניות ע"י כולם.
אני מכינה ומבשלת אותם מראש, ולפני ההגשה מטגנת המון המון המון בצל עד שהוא משחים מאוד, מוסיפה שום, תבלינים, טימין ולבסוף את הקרפלך בנגלות כדי לתת להם חימום וצריבה קלה מכל צד.
יש מתכון מסודר ומפורט בבלוג :)
&nbsp
רעיון למנה אחרונה שמתאימה לחג וזולה - אין לי מתכון מסודר לצערי אבל קינוח אישי בשכבות: למטה תפוחים מקורמלים מתובלים במעט קינמון, מעליהם קרם וניל ושוקולד לבן צמחי, ומעל שברי שקדים מקורמלים. או לחילופין משהו שאני שוקלת אולי להביא בעצמי, על עקרון דומה: עוגת התפוחים הבחושה מהבלוג בתור בסיס, עליה קרם וניל ושוקולד לבן, ומעל השקדים המקורמלים הפריכים.
* קרם וניל ושוקולד לבן עוד לא ניסיתי להכין, אבל מתכננת להכין מקצפת צמחית + פודינג וניל + חלב סויה + שוקולד לבן מומס, או מחית שוקולד לבן שקונים בחנויות מתמחות. חשוב להשתמש בסוג די איכותי אחרת זה סתם עושה טעם לוואי ואז אולי עדיף לוותר.
 
למעלה