מחשבות על בישולים לראש השנה

וואו....לא קל...

הייתי מכינה שתי מנותראשונות...
&nbsp
1. פטריות ממולאות- למלא בבצל ורגלי הפטריות (מטוגנות) ואפשר גם להוסיף אגוזים קצוצים.
2. טוטרטיות ממלאות במילויים שונים- להכין מילוי פטריות ובצל מטוגן/גווקאמולי/סלסה/ שעועית ברוטב/ ירקות שונים חתוכים.
את יכולה למלא מראש טורטיות במילויים שונים או שכל אחד יכן לעצמו וישים מה שהוא אוהב...
את יכולה להשתמש בטורטויות מקמח תירס ואז גם מי שלא אוכל גלוטן יוכל להנות...
&nbsp
רעיון נוסף- מנת חציל בטחינה יכולה להתאים לכולם...
&nbsp
בהצלחה....בהחלט הופל עלייך תיק לא פשוט :)
 

RSPA

New member
לא חושב על ראש השנה

אני בהדחקה טוטאלית.
מתחיל להימאס לי מכל החגים והמחוייבויות, המובנות כדרך מסורתית, הקשורות אליהם.
הכי חשוב שאחותי הפתיעה אותי עם קופסת עוגיות טבעוניות ותבנית מלאה מאפינס שוקולד טבעוניים שהכינה במיוחד עבורי.
מה תגידו על אחות כזו שדואגת שאח שלה לא יגיע למצבי קיצון אנורקטיים ?...
 

Gidi Shemer

New member
אצלנו פוצחים בפיקניק משותף

מארגנים גינה חביבה ליד יער לא פחות חביב ומזמינים כ- 20 משפחות של ישראלים מהסביבה. כל משפחה מביאה דבר מאכל (מה קוראים באמריקה- potluck), מעט שתייה, משחקים לילדים ולגדולים, וכולם מרוצים.
היות ואין חופש בראש השנה עצמו, אנחנו נחגוג ביום ראשון הקרוב.
 
עכשיו ראיתי את ההודעה על הפיקניק...

נשמע ממש נחמד....הפיקניק הוא רק לצמחונים טבעונים או לכולם?גרתי תקופה בוורגיניה...מאוד אהבתי את המגוון של תחליפי הבשר בסופרים...זכור לי המבורגר מסויה ופטריות (נראה לי שלחברה קראו בודהבורגר) ובייקון צמחוני...איפה טתה גר בארהב?
 

Gidi Shemer

New member
כן, צפון קרוליינה

פיקניק פתוח לכולם. נדיר שמביאים דברים בשריים. זה בדרך כלל יותר נוטה לצמחוני אבל טבעונים ימצאו את מקומם בקלות יחסית. בכל מקרה יש הם המון עצים, המון עלים, והמון עשב, ובכל מקרה זה מה שטבעונים אוכלים, לא?
 
חשבתי שאת העצים מחבקים, לא אוכלים...

טוב, בכל יום לומדים משהו חדש :)
&nbsp
אגב, גם לי קראו "מחבקת עצים לא פעם...אמרתי שכשאני רואה מישהו כמוך, אני בהחלט מעדיפה לחבק עץ....
 

p e b b l e

New member
אנחנו מארחים, ויהיו הרבה ילדים בררניים

נראה לי שיהיה:
שעועית ברוטב עגבניות
אורז צהוב
לחמניות עם פטריות וקשיו
אנטיפסטי
קציצות (עם כרישה ואולי גם עם סלק)
סלט כרוב (בשביל הראש)
ירקות חתוכים (עם גזר בשביל הגזירות)
חומוס
פיתות
עוגת "דבש"
 

smaak

New member
חדש מעכשיו, אני על סף עילפון

לפני יומיים קיבלתי מאחד הלקוחות שלי שמגדל ירקות לעצמו דלעת בשם ״דלעת ספגטי״. אני לא יודעת איך קוראים לה בעברית.
אף פעם לא הכנתי כזו דלעת.
אבל הוא כתב לי על פתק איך להכין:
לחצות לשניים ולהוציא את הגרעינים,
לזרזף מלמעלה שמן זית בנדיבות,
מלח, פלפל, אגוז מוסקט טחון,
להכניס לתנור ל180 מעלות, בערך שעה.

אחרי שמוציאים, לגרד את ה״בשר״ של הדלעת עם מזלג, זה נראה כמו אטריות ולכן קוראים לה דלעת ספגטי.
הכנתי הערב בפעם הראשונה.
התעלפתי מעונג, בחיי, איזו הפתעה נעימה.
וזה גם יפה וגם טעים.
עכשיו זו העונה של הדלעות, אני הולכת לחפש לי עוד כמה כאלה.
קישור לתמונה:
spaghettipompoen
 

Gidi Shemer

New member
אולי זוגתי תקרא את הפוסט הזה

היא קוראת וכותבת פה מדי פעם. דלעת ספגטי היא אחת האהובות עליה (אצלנו יש גם butternut ו- acorn).
 

smaak

New member
אם לא הייתי אחרי ארוחת ערב

בטח הייתי מחסלת אותה. כמה טעים!
ועכשיו מוכרים דלעות בכל מקום, רק ללכת ולבחור.
 

ladybug6

New member
גם בארץ יש דלעת ספגטי

אבל לא יצא לי לטעום או להכין עדיין. נרתעת ממנה כי לא את כל משפחת הדלועים אני מחבבת..
 

Anat Shemer

New member
או לחילופין: לחסוך

את כל הבלאגאן של להדליק תנור, לחכות שעה וכ"ו - להכין אותה במיקרוגל. אחרי שמוציאים את התוך עם מזלג (להלן: הספגטי) אפשר לזלף עליה מה שרוצים, לשדך לרוטב או לדברים אחרים.
 
למעלה