לא מטורפת, אבל...
חכי שהוא יהיה לפחות בן שנה. אפילו יותר. הפרשים של פחות משנתיים הם קשים מאוד, וגם אחרי זה זה לא פיקניק. אצלנו ההפרש הוא שנתיים וחודש ולא היה לי קל בכלל בהתחלה, אז אני מתארת לעצמי מה זה עם שני ילדים ממש ממש קטנים שאף אחד עוד לא מדבר. וגם עכשיו לא תמיד קל, אבל לפחות אחת מהן יכולה לבטא את עצמה. בסה"כ לא הייתי משנה כלום כי יש לי ילדות משגעות ומקסימות. יובל עכשיו בת רבע לשלוש ואם מאיה היתה נולדת היום אני לא בטוחה שהיה הבדל מהותי כי גם בגיל הזה לא קל עם יובל (אבל אולי זה כתוצאה מהלידה?? אין לדעת...). מה שכן, בגיל שנה פלוס את כבר יותר רואה ומבינה איך תהיה ההתנהגות של מתן, שכרגע נראה כמו מלאך קטן אבל ברגע שיתחיל להתנייד בבית וברגע שילמד להגיד "לא" ולהשתטח על הרצפה כשאינו מקבל את מבוקשו, הכל ייראה לך אחרת. אז בעקרון, עוד ילד הוא ברכה משמיים, אבל זה לא קל עם שניים בהפרשים קטנים. מסכימה עם מי שאמרו שזה גם תלוי ביכולת שלך להכנס להריון. אם את נכנסת בקלות, אולי כדאי לחכות עוד קצת. אם זה תלוי בטיפולים או בחודשים ארוכים של נסיונות, אולי כדאי להתחיל קצת קודם... ואולי תעשי נסיון - קחי ילד שגדול ממתן בשנה וחצי ותשמרי עליו בתור בייביסיטר (אם יש אחיין או ילד של חברה למשל) ביחד עם מתן. תעשי את זה כמה פעמים לכמה שעות בכל פעם. ותראי איך את מסתדרת...