מחשבות פוסט פמיניסטיות?

מאז

New member
יש כאן כמה נושאים שונים - (קצת ארוך

בעיני, הבעיה מתחילה בכך ששוק העבודה כיום איננו מתאים להורים. לא לאמהות ולא לאבות. כלומר- אם אתה רוצה לעבוד במקצוע מעניין ולהתקדם בו, עליך לוותר על כמעט כל שעות העירות של ילדיך. זו הבעיה העיקרית (בשרשור הקודם שעסק בנושא דומה מעיין בר העלתה את העניין הזה, וכמה שהסכמתי איתה!). אני לא יודעת אם ועד כמה היא מונעת על ידי העניין המגדרי (mummy ?) משכך העניין, ומשבבתים רבים ניתן לבחור לא לקיים מצב בו שני ההורים נעדרים שעות כה רבות מהבית, השאלה היא מי נשאר (בכלל/יותר) עם הילדים. כאן, בעיני, אין ממש בחירה שהאשה תהיה זו שתשאר. זו די אשליה של בחירה. אסביר- ראשית - פיזיולוגית: אני זו שבהריון (על תופעות הלוואי, העייפות, הבחילות, הצורך להיעדר לשם בדיקות, הסיכוי לשמירת הריון וכו'). אני זו שיולדת ולכן אצטרך חופשת לידה מסויימת. אני זו שמניקה, ולא מעוניינת (וגם לא הגיוני) להיעדר 12 שעות ולשאוב בזמן הזה. - כל המעגל הזה מוביל למסקנה הגיונית שמי שיכול לשאת על כתפיו (ולטפח) קריירה תובענית יותר, ויציבה יותר, זה הגבר. שנית- חברתית: עוד לא הגענו למצב של חברה פמיניסטית. עדיין גבר שיישאר בבית בעוד אשתו תעבוד עבודה "הייטקית" יזכה להרמת גבות. וההפך לא (או פחות). גם אשתו תזכה למבטים ומשפטים מאשימים על הזנחת ילדיה (בעוד הגבר שיחזור כל יום בשש ייחשב כגבר מאוד משפחתי). אני חושבת שזה גורם לזוגות רבים לזרום לתוך ברירת המחדל הזו של גבר שעובד שעות רבות יותר מאשתו. וכמובן - השכר, שבממוצע גבוה יותר באופן משמעותי לגברים מאשר לנשים (ולכן כלכלית הגיוני שהגבר יהיה זה שיעבוד). ובטח יש עוד דברים ששכחתי...

מעיןבר

New member
../images/Emo45.gif

זה בדיוק זה. אין לנו בחירה אמיתית. שוק העבודה לא מתאים להורים באשר הם הורים. כאשר צריך להחליט על איזה הכנסה אפשר לוותר בקלות רבה יותר - זה על הכנסת האישה שמכורך החברה השובינסטית שלנו מרוויחה פחות אפילו אם היא עושה תפקיד הזהה לזה של הגבר. כלומר - גם אם האישה לא רוצה להישאר בבית עם הילדים (אני! אני!) היא תבחר בעבודה שאולי אינה משאת נפשה... כי ממילא היא לא מצליחה להרוויח כמו הבעל, אז לפחות שהיא תהיה שם עבור הילדים. אצלינו אגב, זיו ישמח מאוד שאני אפרנס אותו אם יהיה לזה פוטנציאל. יש לו רק בעיה אחת - אני עצלנית מדי מכדי לעבוד קשה ולפתח קריירה
וזה לפני שאנחנו מדברים על זה שיש ילדה בתמונה.

mummy

New member
בהחלט צודקת. גם אני איתך

הבעיה היא ששוק העבודה - וכל המערכות שתומכות בו - כלכליות, פוליטיות, חברתיות, תרבותיות - הכל קשור הרי - לא מאפשר קיום של חיי משפחה שפויים כיום. לכל המינים - גבר ואישה, אבא ואמא, וכל הגילאים - הורים וילדים. כולם נפגעים מזה. שוק העבודה כמו שהוא כיום, מניח שמאחרי כל עובד ממוצע יש מישהו שדואג לצרכיו הפרטיים בשקט ובלי תמורה כלכלית. כמעט תמיד זו האישה. גם אם היא זו שמשמשת כרגע בתפקיד העובד בחוץ (ויש מיליון מחקרים שמראים איך גם בקרב זוגות ששניהם עובדים מחוץ לבית, הנטל של הטיפול בבית ובילדים נופל יותר על האישה; שוויון לכאורה). אין הסבר אחר לכך שמצפים מאיתנו לעבוד 10-12 שעות ביום, ומנגד ברור שאנחנו צריכים לאכול משהו שמישהו צריך להכין (שזה לכשלעצמו עולם שלם של פעילות: לקנות, לנקות, לסדר לארגן), שאנחנו צריכים לגור איפה שהוא - בית שמישהו צריך לנהל אותו, כי הוא לא מתנהל מעצמו, שאנחנו צריכים שיהיה לנו מה ללבוש - שזה יהיה נקי, מגוהץ, בלי חורים, עם כל הכפתורים, וכל זה עוד לפני שהגענו לילדים - שאותו שוק עבודה הרי חייב שהעובדים שלו ימשיכו להתרבות כדי שיהיו לו עוד עובדים בעתיד, אבל מניח שהעובדים הנוכחיים שלו משום מה לא צריכים לגדל אותם. אז מי כן? מבחינה היסטורית שורשי הפמיניזם נעוצים בדיוק כאן - בניסיון לפרק את האבחנה בין הספירה הפרטית לציבורית, בין בית לעבודה, בין משפחה לקריירה. לכן הפמיניזם לדעתי זה משהו שהוא של כולם. ואמור (יכול, צריך) להיטיב לא רק עם הנשים. ואולי בעצם יותר מזה: כדי שייטיב עם נשים באמת, חייבים גם גברים להבין, להפנים ולשנות, אחרת אף אחד לא באמת מרוויח. זה שורש המוסר הכפול. זה שורש התסכול שכולנו חוות ומאשימות בו את הפמיניסטיות שכאילו נדפקנו, האבחנה הזו בין בית לעבודה, פנים וחוץ היא לא גזירה משמיים. היא קשורה כמובן לביולוגיה שאי אפשר לערער עליה - שנשים הרות יולדות ומניקות. אבל מה שנבנה על הבסיס הזה הוא לחלוטין חברתי (כלומר המיגדר הוא זה שמניע את המערכת הזו; לא המין הביולוגי). בעיקר ההלימה המוחלטת שנוצרה בין חוץ=עבודה=כוח=סטטוט גבוה=גברים לעומת פנים=משק-בית=משפחה=סטטוט נמוך=נשים. בקיצור, אפשר להאשים את הביולוגיה אם רוצים. זה הכי פשוט. המציאות יותר מורכבת מזה. ובעיקר, אם מודים שזה לא הביולוגיה, אז פתאום מתפורר איזה משהו שהיה נורא יציב, חזק, מובן מאליו ובלתי ניתן לערעור. וזה מאד מפחיד הרבה אנשים. וגם מאד קשה. כי קשה לשנות משהו כל כך עתיק, וכל כך נטוע בהסטוריה שלנו לאורך מאות (אלפי) שנים.

sipi1

New member
גמני ../images/Emo45.gif

אתן מצליחות לנסח כל כך ברור במילים את כל התחושות שלא הצלחתי להגדיר לבד.

יעלי9

New member
"מאחורי גבר מצליח עומדת אישה תומכת"

זאת בדיוק ההתפכחות שאני עוברת עכשיו לאפרוחון בן השנתיים יש שני הורים שרוצים להספיק הכל- גם משפחה וגם קריירה (ולא רק משרה/עבודה). פתאום הבנתי שזה באמת בילתי אפשרי, פיתוח קריירה=הרבה שעות עבודה. זה יכול להתאים רק להורה אחד או לשני הורים וצוות עובדים שיבצע את עבודות הבית ויטפל בילד. העולם עדיין מתנהל בצורה כזאת שבתכל'ס גם אם לפעמים המגדרים מתחלפים עדיין קריירה דוהרת יכולה להתפתח רק אצל אחד מבני הזוג. עבורי אין אופציה של פוסט פמיניזם אלא בינוניות בכפיה.

משוש30

New member
אני תוהה איזה פיתרון אמיתי אפשר

למצא לבעיית העבודה בעולם הקפיטליסטי שלנו בעיקר על כלכלת השוק החופשי של ביבי. כלכלה מסוג זה לא באמת מאפשרת סולידריות ולא מתעניינת בחיים הפרטיים של העובד/ת. מצד שני, האם בעידן הגלובליזציה ותחרות בשוק העולמי, ניתן להגביל את שעות העבודה?

מאז

New member
תשמעו קטע, אפרופו הדיון הזה

בעלי חוזר היום מהעבודה (הייטק) ומספר לי שהוא דיבר עם עמית בארה"ב, ושם, כשחברה מוציאה הודעה רשמית על בכיר בחברה ש"התפטר כדי להקדיש יותר זמן למשפחתו" זה בעצם קוד ל"פיטרנו אותו", וכולם יודעים את זה... (כלומר - לא ייתכן, בפרדיגמה ההיטקית המערבית, שאדם *באמת* יתפטר כדי להיות יותר עם המשפחה. ברור שזה לא באמת, ובפועל פיטרו אותו. מה תגידו?)

עמית@

New member
ובסרטים האמריקאים:

כעת הוא ירבוץ על הספה, יאכל חטיפים, ילבש כובע בייסבול ויריב עם אשתו והילדים במקום לקחת אותם לפוטבול בפארק. כן, זו טרמינולוגיה ידועה

Tammy52

New member
אצלנו זה ככה

עבדתי בשלוש רבעי משרה ועשיתי חיים וכמובן הייתי יותר עם הילדה אחכ פיטרו אותי והייתי בבית וככל שאני הייתי יותר בבית ככה יותר שעות הוא היה בעבודה ותמיד מקטר על זה שהוא כמעט לא בבית התחלתי לעבוד משרה מלאה ולפעמים עד שש בערב ואז החל מעין מהפך הטיעון (האמת) אשתי בעבודה ואני צריך לקחת את הילדה הוא טיעון מנצח ובעלי זוכה להמון ימי חופש בחגים ובטיולים כדי לבלות איתה (יש לו ותק רב יותר אז הוא יכול לקחת יותר ימי חופש) ויוצא באמצע ויוצא מוקדם היתרון הוא שאצלו הרבה יותר גמישים ואילו אצלי אני די טרייה וסופרים לי כל הזמן שעות נוכחות אז ימי חופש בכלל

למעלה