מחשבות רגועות משפת האגם - צ'יאן מו

מחשבות רגועות משפת האגם - צ'יאן מו

קראתי פרק אחד מתוך הספר שענין אותי והוא מדבר על התודעה הנפש והחי. צ'יאן מסביר את ההבדל בין חמריות לרוחניות . לדעתו החומר הוא מה שאנו יכולים לראות , לשמוע ולהרגיש ואילו מהצד השני הרוחניות היא דבר מה שאינו קיים ואנו תופסים אותו בעזרת הנפש שלנו. אם כן עובר צ'אן להבדל בין תודעה לבין נפש . התודעה היא זו שקולטת את החושים שלנו -למה שאנו מודעים .מכאן נובע שלחומר אין תודעה ואילו לחיים יש . לצמחים יש תודעה דוממת, אך הם עדיין אינם "ערים" לסביבתם, לחיות ולבני האדם יש תודעה אך היא שואפת לבהירות המידע הנקלט והיא "אקטיבית". הנפש לעומת זאת לדברי צ'אן מתחילה מבחינתו מהזכירון . אנו בשונה מבעלי החיים ניחנים בזיכרון מפותח יותר ואנו יכולים לשמר את התודעה שלנו בתוכנו. זוהי תחילת הנפש - תודעות מן העבר שאנו לא חשים אותן עכשיו אלא מתוך הזיכרון.פעם אנו היינו כמו החיות , הינו מודעים רק למה שקורה בהווה , אם דבר מה היה נעלם משדה הראיה שלנו הוא היה עוזב גם את התודעה שלנו. אך מאז פיתחנו זיכרון המאפשר לנו להיות "מודעים" לדבר שאינו מתקבל ע"י חושינו בהווה. כדי להשתמש במידע הרוחני שנצבר בזיכרונו של האדם האדם פיתח לדימויים אלו קוד - השפה ולאחר מכן הכתב - אשר נהיו שמישים לאחר מכן גם לתודעה שלנו . השפה נתנה גם אפשרות לתת לדימויים שלעולם לא "התקימו" כמו אהבה , פחד , שינאה וכו'.. ייצוג כלשהו אשר בו האדם יכל להיתעסק. על כן, השפה היא המרכיב העליון של הנפש. אנו יכולים ליצור בתוכנו תודעות ולחשוב (הרי אנו חושבים בעזרת השפה) . או בקיצור השפה והזיכרון מהווים את הנפש - הזיכרון כחומר גלם והשפה כדרך לביטוי הרוחניות . עד כה אני תומך ברוב דעותיו של צ'אן.איני תומך בכל הרעין כי אני מאמין שנפש היא לא רק החשיבה אלא גם רגשות ותחושות "פנימים" אשר חוות החיות וגם התעלם צ'אן מהיכולת לעבד את מרכבי התודעה . בעיקרון הוא עלה על ההבדל בינינו לבעלי החיים. לאחר מכן צ'אן טוען שאדם חירש ועיוור אשר לא יכול ללמוד את השפה או את הכתב לא יכול לפתח זיכרונות "מפותחים" בגלל שהתודעה שלו מוגבלת ושתיים , לא יכול להשתמש בשפה כלשהי כדי לבטאות דברים רוחניים, לכן לטענתו במקרה הטוב לאותו אדם תהיה תודעה וגם היא מוגבלת. אני נוטה לא להסכים כאן עם צ'אן , יכול להיות שזה נכון אבל אני רוצה להאמין שזה לא . אדם חירש ועיוור אין לו נפש? מוזר לי מדי . זכורה לי גם אמריקאית אחת שהיתה עיוורת , חירת ואילמת אם אני טועה (מישהו מכיר , כי אני לא זוכר) אשר למדה לתקשר עם הסביבה . מה אתם חושבים?

george12

New member
הלן קלר

אדם חירש או עיוור (במיוחד היום) הוא לא מוגבל במיוחד מבחינת שפה, יש דרכים להיפתח לכל מיני דברים ולהתפתח נפשית.

לדעתי כן ולא

כן, צ'אן עלה על ההבדל בין תודעה לנפש, חומריות ורוחניות ולא: "אנו בשונה מבעלי החיים ניחנים בזיכרון מפותח יותר ואנו יכולים לשמר את התודעה שלנו בתוכנו. זוהי תחילת הנפש" הזיכרון שלנו ממש ממש לא מפותח יותר מהחיות, החיות נולדות עם זיכרון מובנה, הכל כבר ידוע להם מראש והן לומדות עוד דברים במהלך חייהן. לדוגמא החיות "לומדות" ללכת כבר כמה ימים לאחר הלידה, בעצם הן יודעות את זה כבר, רק מחכות שהרגליים יוכלו פיזית ללכת. אנחנו נולדים עם כלום, הכל אנחנו צריכים לילמוד והכי גרוע אנחנו גם שוכחים ושוכחים מהר מאוד. לזיכרון ידוע מראש של החיות אנחנו אוהבים לקרא בשם אחר: "אינסטיקט" שגם בנו הוא טבוע, אבל הרבה יותר רדום, ובנוסף אנחנו מדכאים אותו. השפה היא גם ממש לא מפותחת, החיות מתקשרות באופן מדהים בלי מילים בכלל, בעזרת ריחות פרומונים וכלים אחרים, תראה לדוגמה להקת ציפורים או דבורים או נמלים, הן לא מתנגשות אחת בשניה ומבינות מעולה מה השניה רוצה, לעומת זאת תראה את סטטיסטיקת התאונות הארצית אצל האדם (ולא רק בתחבורה) בנוסף האדם ההבדל בין האדם לחיה הוא שהחיה הרבה יותר מפותחת מאיתנו בני האדם, אנחנו מאחורה, הרבה מאחורה. החיה חיה עם הטבע ובשיטוף מושלם, אנחנו רק הורסים ומשמידים וטוענים שאנו "נאורים" ו"מפותחים" יותר מין החיה. זה מזכיר לי את ההשוואה של הסוכן הזה (שכחתי את שמו) מהסרט מטריקס שהאדם הוא בעצם וירוס ולא חיה. בנוסף אתה לא צריך ללכת רחוק להלן קלר, מה עם כל בני האדם שהם צמחים בבתי חולים, ולא שומעים רואים הולכים או מתקשרים עם אף אחד, יש להם "נפש" או לא? שאלה ממש טובה, אך איני יודע את התשובה.

יכול להיות

בכל זאת מכונית היא לא הליכה ברגל , גם לנו יש את אותם פרומונים וכלים אחרים(שפת גוף), השפה בכל זאת היא כלי הרבה יותר מפותח לתקשורת ולהעברת מסרים -מחשבות\תחושות וכו'.. . ויכול להיות שהן חיות בהרמוניה יותר עם הטבע , אך לא על זה מדובר. בנוגע לזיכרון , יש לנו זיכרון מפותח יותר פיזית . אינסטיקטים הם באמת לא זיכרון ,הם יכולות מובנות במוח. ושאלתך באמת מענינת , למרות שאיננו יודעים בבטחה אני סבור שאדם במצב של צמח הוא חסר תודעה (בהנחה כי) , האם נפש יכולה להתקיים ללא התודעה ?

הכל יחסי כמובן

הצ'יטה היא מהירה כמעט כמו רכב ושאתה חוצה מעבר חצייה עמוס, אתה לא מתנגש באנשים אחרים ומיליוני דגים בים לא יתנגשו בחיים (אלה אם זה לצורך אכילה) וחוץ מזה למה אנחנו האדם צריכים להגיע למהירות כזאת? אנחנו לא צריכים (טיבעית) התיקשורת היא לא רק ברכבים, גם בין אנשים רק תראה את הפורום הזה ותבין על מה אני מדבר כשאני אומר תיקשורת אצל החיות אין אי הבנה, אין טעות, וכמובן אין רצח, קינאה, וכל השאר. ואינסטינקטים הם כן זיכרון, אבל הזיכרון מוטמע במח מלידה ולא נירכש כמו שגור הקנגרו יודע אוטו' איפה הפיטמה של האם והוא זוחל לשם אוטו' מהכיס וכמו שהצבים יודעים בידיוק איפה הים שהם בוקעים מהביצה בחוף. זה לא טלפאטיה זה זיכרון מסוג שונה. שוב בעיניין הנפש איני יודע, ואף אחד לא יכול לדעת לדעתי אבל הינה שאלה, אולי הצמחים והדוממים הם בתודעה אחרת שאנו לא יכולים לתפוס? אולי הם חיים אי שם באושר מבלי שאנו נדע בכלל? ההמממ...עמוק הייתי אומר

אינסטינקטים הם לא זיכרון

הם לא תודעה שהשתמרה לה .. אינסינגט היניקה למשל הוא לא משהו שעשינו ועכשיו נעשה שוב כי אנו זוכרים שזה היה טוב או לא .. אלו חלקים אחרים במוח לגמרי. ד.א הצבים לא יודעים איפה הים , הם פשוט נמשכים לאור (הירח) , בגלל זה מנורות של האדם לפעמים גורמים לצבים הקטנים להימשך לצד השני וחבל, אני מאמין שמשהו כזה קורה גם עם הקנגרו . בכל מקרה זה לא זיכרון . עצם המילה זיכרון היא משהו שקרה כבר . בענין החיות , אני לא בטוח שהן לא יתנגשו.. הכל תלוי במרחב .. 100 אנשים ב7 מטר מרובעים (נגיד מעבר חציה) זה לא כמו 50 צ'יטות ב700 מטר מרובעים. חוץ מזה שראיתי רבות נמלים וחרקים מתנגשים זה בזה וגם כלבים . גם בענין הדגים אני לא בטוח, זו טענה שלא ניתן להוכיח אותה. ואת האמת לא יודע למה אנו מדברים על זה , לא על זה מדובר. שאלת הצמחים היא שאלה שלא ניתן לענות עליה , אם איננו יכולים לתפוס דבר מה אין טעם לדון בו כי אין בו אמת או שקר . אלו כמו שאלות החיים ב"חלום".

עלית על הנקודה שלי

"שאלת הצמחים היא שאלה שלא ניתן לענות עליה , אם איננו יכולים לתפוס דבר מה אין טעם לדון בו כי אין בו אמת או שקר ." ובכלל כל הגיגים על ה"נפש" הם לא רלוונטים צכוון שאף אחד לא "ראה" אותה, ולנסות למצוא אותה זה כמו לחפש את אלוהים (מתייחס תשירשור המקורי) בקשר לחיות ולזיכרון, סבבה אתה בדעתך אני בדעתי מקובל. ושדיברתי על דגים היתכוונתי ללהקות של אלפי דגים ששוחים יחד, כמו להקות של ציפורים שכל אחת יודעת את מקומה ומתי כולם יפנו. אבל לא משנה, אכן ניסחפנו כיף לדבר איתך אתההואאתה שיהיה לך אחלה של יום

יום טוב גם לך ../images/Emo13.gif

למרות שעל חלק משאלות הנפש , לפי הגדרתו של צ'אן לפחות, אפשר לענות ולהדיין. האם נפש יכולה להתקיים ללא תודעה , האם התורה שלו נכונה וכו' . ככל שאני חושב על זה , השם של הספר שלו "מחשבות רגועות משפת האגם".. כל כך מרגיע
..חחחחח

מילת המפתח היא

"אים", שהיא שווה במישקלה ל"אולי"... אכן אולי... ולדעתי היה צריך לשנות את השם של הספר ל"מחשבות רגועות משפת האגם, עם ג'ויינט שמן" חחחחח....אז אפשר לדסקס שנים על הנפש, האלוהים והתורה

yaakii

New member
הזכרת לי (-לא ממש קשור, אבל מעניין)

שמעתי שנערכו שני ניסויים (גם אוכל לציין את הפרטים מאוחר יותר, כשאהיה בבית
, אם מישהו רוצה..) בהם בידדו אנשים מחברת כל בני אדם מדברים וכך הם גדלו בלי ששמעו שפה כלשהי. משהגיעו לגיל מסויים החלו לדבר בשפה הקרובה עד כדי תדהמה לעברי(!). זה כמובן מורה על קיום הנשמה בכל אדם, אשר נותנת את הכח לדבר. (תוצאות "ניסוי" כזה נצפו בקבלה ואומתו ע"י המקרים הנ"ל).

קשה לי להאמין

שמישהו ינדב את ילדיו לניסוי שכזה יש לך לינק למחקר? (ולא קסטה או קלטת שמספרת את המחקר)

מצטער אך לא מאמין

ניסויים כאלה הם ניסויים מפוברקים, ואין לי כוח להדיין על זה. מזכיר לי איזו מורה דתיה שהיתה לי שהראתה לנו ספר שמלא בכל מני ניסויים כאלה שמראים את גדולת האלוהים והעם היהודי. לא מאמין .

antreprize

New member
אני אשמח לקבל מידע על הניסוי

ועל הדרך שבה הסקת שתוצאות הניסוי מראות על קיומה של נשמה. יכול מאוד להיות שיש סוג של שפה שהיא ברירת מחדל אצל בני אדם, שממנה התפתחו כל שאר השפות ומסיבות כלשהן העברית עברה הכי פחות שינויים.

ל נ צ ח

New member
השפה דרכה תאי הגוף מתקשרים ביניהם

על השפה הראשונית השפה העברית עברית היא השפה דרכה תאי הגוף מתקשרים ביניהם. דרך זו התקשורת נבנה גופו של התינוק ועוד בטרם נולד לאוויר העולם כאשר הלב הוא האיבר האחרון אותו הם משלימים, הם הבנאים הזהירים מתקשרים ביניהם כאשר בעיניי הם משולים למין גמדים קטנים וחרוצים המבצעים את מלאכתם במרץ עצום שללא לאות בדבקות של אין-פשרות במטרה, וכך פועלת התקשורת שביניהם שכאמור היא בשפה העברית והיא מתנהלת במהירות-נמרצת המגיעה לשיאה כאשר המירוץ שנגד הזמן המוקצה אוזל כאשר מגיע השלב הקריטי של השלמת בניית הלב.
ל נ צ ח
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=69 http://communa.tapuz.co.il/llanetsaj blog.tapuz.co.il/llanetsaj http://forums.nana10.co.il/Forum/?ForumID=20

antreprize

New member
לא לזה התכוונתי.

אני רציתי הסבר שקשור למציאות ולא הסבר בידיוני.

antreprize

New member
זה ברור לכולם שהתאים בגוף

איםנ מדברים עברית. אם יש לך תשובה נכונה ומציאותיתאני אשמח לקבל אותה, אם אין לך-אני אשמח אם תשמור אותה אצלך.

ל נ צ ח

New member
א) לכולם יוצא אחד. ב) בקרוב זה יוכח. ג)..

• ...ןכ אקווד ו EdisonGirl ו 10:55 | 25/01/05 ינא הלוכי בותכל םג הככ.. וגם לצד ההפוך, אבל אין אותיות כאלה במחשב... ולענייננו, שאלתך מעניינת. ישנם דברים מפתיעים רבים בעולם. הוא כולו עשוי בשיווי משקל עדין ובדיוק מעורר השתאות, וסטיה לכאן או לכאן עלולה לגרום בעיות. פעם שמעתי (ואני לא יודעת אם זה נכון, אבל אשמח אם מישהו יוכל לאשש את זה או ההפך) שעשו ניסוי ובדקו איזו שפה יתחילו ילדים לדבר אם לא ידברו איתם בשום שפה מרגע שנולדו, והם התחילו לדבר עברית! אני מניחה שזו עדיין תעלומה. אני לא רוצה סתם לזרוק תשובה בצורה שטחית ומתבקשת (כח עליון או התפתחות אבולוציונית), כי נראה לי שצריך להשקיע בזה מחשבה רבה יותר. אולי בעתיד עוד נדע...

תגיד לי משהו

יש איזה משהו שלא "פעם שמעת" יש לך הוכחות? יש לך הקלטה של התאים שמדברים עיברית יש לך לינק למחקרים ובכלל יש לך שמץ של הוחכה שמה שאתה אומר הוא נכון. (ולא התנך/תורה/קוראן/בריתחדשה) הם לא עובדות, הם סיפורים. אתה בכלל שואל את עצמך, "אולי מה ששמעתי לא נכון?" אולי עבדו עלי? והכי חשוב יש לך תשובה הגיונית לשאלות הללו איך אתה יודע שלא מכרו לך לוקשים?

למעלה