מטבחים...

ניננית

New member
מטבחים...

שלום לכם, אני חדשה פה, בעיצומה של בנייה קיבלתי הצעת מחיר למטבח, ורוצה לשמוע מה דעתכם גודל המטבח 11 מטר, מדובר על מטבח מעץ מלא, פרזול בלום עם שתי פינות באחת מג'יק ובשנייה כנראה קרוסלה ההצעה היא מעסק פרטי קטן אבל איכותי , התרשמתי לטובה מהעבודה שלהם ומהאנשים הסכום הוא 45000 כולל מע"מ מה אתם אומרים???

איריסג

New member
בסקלת ה"בוטיק"

מדובר על מחיר סביר, שלא ממש השאיר אותי פעורת פה. האם המטבח (הגוף) מסנדויץ' אדום? האמת, שאחרי כמעט "דוקטורט" שעשיתי בנושא המטבחים - אני יכולה להציע לך כמה דברים: 1. אם יש לך אפשרות - ותרי על הפינות לגמרי או לפחות על אחת מהן. זאת אומרת - ותרי על המג'יק או על הקרוסלה. בסופו של דבר אלו רכיבים יקרים, שלא תמיד מצדיקים את הקיבולת שלהם. אפשרות לנצל את הפינות האלה למשל היא (אם אפשר) להשתמש בהם מהצד השני של המטבח - לאכסון או לנישות. בכל מקרה - אם את רוצה המלצות נוספות על חברות לא גדולות, שעובדות כמו נגרים פרטיים - שהתרשמתי מהם לטובה - אז את מוזמנת לבדוק ב"קצב" ברחוב הרצל בתל אביב, וגם במטבחי "פנל" באשדוד, שסיימו אצלנו עכשיו מטבח קטן - ועשו עבודה מעולה, המחירים שלהם מצויינים ממש ויש להם את כל סוגי המטבחים (עץ מלא, שלייף לק וכו'), הם עובדים רק עם בלום - ומתכננים לך מטבח תפור במדוייק לצרכים שלך.

ניננית

New member
לגבי המפרט

הגוף מסנדוויץ אדום , החזיתות מעץ, מייפל רך, כך הוא קרא לזה, צבוע, בסגנון אנגלי קצת, עם עיטורים בדלתות. לגבי הפינות, אני שוקלת לוותר על אחת. לגבי חברה או נגר פרטי, יש לי נטייה ללכת עם עסק קטן, תחושה יותר משפחתית, יותר תשומת לב . אבל זה באמת עניין אישי, מנסיון אני יודעת שבחברות גדולות העבודה היא יותר תעשייתית, ומעגלים פינות. תגידו, מה זה פה העניין עם פנל, מקבלים מהם אחוזים או משהו?

ניננית

New member
טוב, אז ברור שזה לא

המטבח שאליו אני מתכוונת ששאלתי לגבי המפרט והמחיר אנחנו מדברים על סטנדרטים אחרים לגמרי

ניננית

New member
התכוונתי

לתמונה שהעלה האדם הפשוט זה ממש לא מה שאני רוצה ואל תיעלב,כל אחד וטעמו וציפיותיו. אני רוצה משהו שיהייה לי כייף לראות בבית ולהשתמש, עבודה אומנותית ואיכותית ואני ממש מופתעת מרמת המחירים שהעלו כאן כמה אנשים- בינא למשל על מה אתה מדבר, אני לא התכוונתי (ובלי להעליב אף אחד) לנגריות " האחים..." למיניהן או לנגריות מהשטחים אני מחפשת מישהו אמין ואיכותי, נגרות אמיתית. נתקלתי בהרבה עסקים שמוכרים MDF מצופה פורניר ואומרים שזה עץ מלא יש בלי סוף רמאים ומחפפים למיניהם ועוד משהו- במקרה יש לי קרוב משפחה שבעסקי הפרזול, ומגירה של בלום לא עולה 200 ש"ח. אולי הפרזול עולה ככה לנגר, לא יודעת תלוי גם איזה מגירה יש כמה רמות, אבל מה עם העבודה על המגירות? נראה לי משי שנתן לכם מחירים כאלה- כנראה מאוד צריך עבודה , גם במחירי הפסד- והשאלה היא למה?

בינא

Member
מפתיע מאוד כמה מידע "נשפך" כאן

מאוד מעניין לקרוא דעות של כל מיני אנשים, אבל מה שלא ברור זה מדוע רובכם חושבים שאם מישהו מגיע עם מידע שלא ידעתם או לא "מאמינים" שהוא קיים בכלל, יש לכם משהו להעיר עליו אישית. בעיני אין פסול מזה. "אדם במומו הוא נמדד". רוב הכותבים כאן נעשו "מומחים" מ"קרוב משפחה בענייני פרזול" ועד "ערכתי סקר שוק", אבל הם "מומחים" בעיני עצמם ואולי עוד כמה. המלצה חמה - קבלו נתונים כמו שהם. אל תנסו לנתח נתונים עם חוסר ידע או עם עודף אמונה. קיימות נגריות מאוד איכותיות ומאוד יעילות שמסוגלות לתת מחירים סבירים ועדיין להרוויח מספיק, אם בגלל מחזור גדול וקבוע או בגלל צוות עובדים מיומן, או בגלל מיכון המאפשר יעול הבצוע או כל הפרמטרים המובאים ביחד. המחירים שהובאו על-ידי היו למטבח "ישראלי סטנדרטי לבונה הפרטי העצמאי" ולא כללו מע"מ. הדגשתי כי פרזולים מיוחדים ועבודות אומנות הן תוספות שעולות כמה מאות שקלים נוספים - כל תוספת. לפני שנתיים הורכב ארון מטבח בירושליים במחיר של 35,000 $ לפני השיש אך כולל אביזרים לבנים (מקררים, מדיחים, כיורים ועוד - 2 מכל סוג לחלבי ובשרי). זה לא אומר שאין צד שני שמבצע ארונות איכותיים ב-900 ש"ח למ"א ולא מדובר על עץ מלא לדלתות אלא ב-MDF תעשייתי מצופה פורניר כי זה הכי טוב לדלתות - לא מתעוות. יש הרבה "מידע" שזורם כאן, המבוסס על דבריהם של מוכרים ומשווקים זריזי לשון, אשר משום מה נקלט ונעשה "תורה" שלפיה "צריך, ללכת. צריך גם להבין כי חברות המטבחים המוציאות הון על פרסום, עיצובים, ביטוחים, מערכות ניהול, מכירה ושיווק, אחזקת אולמות תצוגה ותשלום לעשרות עובדים, אם יש או אין עבודה ובנוסף לכך מסבסדות את הקבלנים עם "מטבחי קבלנים" ומתחרות במחירים נמוים על הפרוייקטים הגדולים, צריכות לכסות את כל ההוצאות האלה והשוק הפרטי - זה ש"מבין" כי הוא "עושה סקרים" ו"יש לו קרוב שמוכר פרזול" - משלם על כל זה, גם בכסף וגם בזמן שהוא ממתין לאספקת המוצר. נגר פרטי ייקח תשלומים לפי התקדמות העבודה ואת התשלום האחרון עם גמר ההרכבה וייקח ל 3 שבועות לספק את הארון. חברות המטבחים גובות את כל הכסף מראש ומוכנות להתחייב על לא פחות מ- 3 חודשי עבודה שהם 4.5 חודשים לאספקת המטבח... פעם זה לא היה ככה...לא כל-כך מזמן...עד שנפלו כמה חברות מטבחים גדולות ו"מפורסמות". דבר אחרון - המידע המובא על-ידי מומחים (ללא מרכאות) בפורום הזה, הוא מידע מהשטח ומהניסיון. מי שלא "מאמין" שלא יאמין. מי שלא נראה לו - לא צריך. אין כאן שום מחוייבות אלא רק גילוי מידע, זה הכל.

solantro006

New member
בינא,מיהן אותן חברות "מפורסמות"

שנפלו? מסקרן אותי על מי אתה מדבר.

איריסג

New member
הלוואי והיינו מקבלים אחוזים מפנל...

אבל אנחנו ממש לא... האמת שמי שהתחיל עם זה היה הכבאי (מנהל הפורום) שהוא לקוח מאד מרוצה שלהם - שהמליץ לי עליהם. ואני, מטבעי - מאד אוהבת לפרגן למי שמגיע לו - ולפנל לגמרי מגיע. אגב - נכון שהם חברה - אבל הם חברה מאד קטנה ומשפחתית - והם עובדים ממש כמו נגר - זאת אומרת - בניגוד לחברות גדולות כמו רגבה וכו' - שמגבילות אותך לקיטים הקיימים שלהם - פנל מודדים את המטבח במדוייק בדיוק של מילימטרים - ומייצרים כל מטבח לפי הזמנה. כאמור - המלצתי לך גם על קצב - הם נגריה מאד מאד ותיקה, יש להם דברים יפיפיים - וכמו שזה נשמע - את בדיוק מתכוונת למטבח שלי.... בכל מקרה, אני יודעת שיהיו אנשים בפורום שיגידו שמדובר בפלצנות, ובמחיר שלא מצדיק כלום ושהם קנו מטבחים בחצי מחיר. אז שיגידו.... בסטנדרטים שאני (וכנראה גם את) מחפשת, בעבודת היד של העיטורים, עם הפירזולים והפטנטים של בלום וכו' וכו' - המחיר שנתנו לך הוא בסופו של דבר מאד סביר. מה שכן - הייתי מבקשת מאותה חברה ללכת ולראות מטבחים מוכנים שלה - לא בתצוגה אלא אצל אנשים "אמיתים" - בבתים אמיתיים. כי לפעמים , התצוגות מאד מושקעות - אבל הביצוע האמיתי קצת פחות מוקפד.

בינא

Member
מחירי מטבח והמלצה על נגריה

חשוב לדעת היכן בארץ כדי לדעת על מי ניתן להמליץ. אם הייתי ממליץ על נגריה בבאר-שבע, זה לא היה עוזר לך כל-כך...נכון? מחיר מטבח בסטנדרט המקובל למגורים בבניה פרטית במדינת ישראל נע בין 900 ש"ח ל-1,100 ש"ח ל-מ"א. עלות שיש למטבח של 11 מ"א אינה צריכה לעבור את ה-8,000 ש"ח. לכן סה"כ עלות למטבח, כולל הובלה והרכבה (לפני מע"מ) אינה צריכה לעבור את המחיר של 20,000 ש"ח. תוספות פרזול ופטנטים יעלו את המחירי בכמה מאות שקלים לכל אביזר, אבל באמת לא חובה להתקין אותם. חשוב להתקין רק מה שבאמת צריך ולא מה שיעשה רושם על החבר'ה... מסילות למגרות שנסגרות בלי טריקה הפכו כבר מזמן לסטנדרט, כמו גם מדפים נשלפים שיקרים ב-100 ש"ח יותר בגלל המסילות ממדפים נייחים. לסירים שמוציאים פעם בשבוע לא צריך מדף נשלף אם אין תקציב לזה אבל אם סובלים מכאבי גב, חשוב דווקא להשקיע בחמדפים נשלפים. לא לשכוח לתכנן מקום לפח אשפה גדול ולא מתחת לכיור המטבח כי שם אין מקום, מקום נסתר לחומרי ניקוי וחומרים רעילים מעבר להישג ידם של ילדים קטנים ומקום למתקן ליבוש של מגבת המטבח וידיות עליהן ניתן לתלות מגבות במהלך העבודה במטבח. גם למקרר תשאירו 110 ס"מ לפחות כי SBS קטן מ-91 ס"מ רוחב כמעט לא ניתן למצוא היום. המלצה לנגריה בקריות: נגרית פאר, גרשון: 04-8772629 ואין לי מניות אצלו. הוא גם לא הכי זול. גם בטבריה ובנצרת יש נגריות טובות ולא יקרות וכדאי לעשות סקר שוק בעניין ולא לשכוח להביא תוכניות מטבח כדי לקבל מחיר לפי התוכנית, כולל לוח זמנים לבצוע. לא להסכים לשלם יותר מ-20% לרכישת החומרים עם חתימת ההסכם, עוד 30% כשגוף המטבח גמור בנגריה ועוד 10% כשמובא ומורכב בשטח ולא יותר. עם גמר ההרכבה, אפשר לשלם עד 95% ורק עם גמר התקנה סופי וכיוונים אחרי הרכבת השיש, גמר אינסטלציה של הכיור, חשמל, קרמיקה וצבע, ניתן לשלם את 5% הנותרים... זה אומר שחברות המטבחים הגדולות, פרט ל"רגבה", הן מחוץ לתחום. "רגבה" מומלצת מאוד לקבלת הצעת מחיר כי המטבחים שלהם ברמה הגבוהה ביותר, שרות לאורך שנים קיים והמטבחים נראים כמו חדשים גם לאחר יותר מ-15 שנים מניסיון.

לא קראתי את כל התגובה שלך

כי נעצרתי בעניין השיש ולא יכולתי להמשיך אתה טוען ששיש למטבח של 11 מטר לא יעלה על 8000 שח, איך אתה מתימר לדעת? הגברת הבהירה שיש לה שתי פינות במטבח, מניסיוני הפינות נמדדות באופן כפול אצל כל מעבד שיש אבל נעזוב את זה ונלך רק על שיש לפי 727 שח למטר, שזה בדכ מחיר לשיש נטו, לא פתיחת כיור לא פתיחה לכיריים שלא נדבר על הרכבה שלהם ושומו שמיים הס מלהזכיר קאנט שאינו סטנדרט. ובנוסף אתה טוען למטבח שלם כולל השיש וההרכבה שלו יעלה או צריך לעלות 20000 שח... מה אומר לך אין לי מושג על איזה ענן אתה חי, כי אפילו מטבח באיקאה או אייס עולה הרבה יותר מהסכום הזה. ובגלל שההודעה שלך כתובה באופן של כביכול איש מקצוע שיודע מה הוא כותב, זו נראית הטעיה כפולה ומכופלת לקוראים שמעולם לא הזמינו מטבח בעצמם! עוד משהו, אם מישהו היה נותן לי הצעת מחיר כזו, הייתי יוצאת מבלי להסתכל אחורה. כי או שהמציע הוא רמאי ויכתוב מפרט משגע והלכה בשטח ישים חיקויים או מוצרים נחותים או שכנראה לאחר שאשלם לו מקדמה אצטרך לחפש אותו בסיבוב

bis fd

New member
בדיקה מהיום

מטבח בהום סנטר 15 מטר גם 2 פינות אחת קוסלה ,עץ מלא לדלתות, עוד כל מיני סלסלות (לא בכול), לא כולל שיש כולל מע'מ 33.650 לא כולל הרכבה והובלה 2500

איריסג

New member
למיטב ידיעתי

ותקנו אותי אם אני טועה: 1. בהום סנטר גוף המטבח הוא לא מסנדויץ' אדום, אלא מסיבית. ואם הוא מסנדוי'ץ אז זה לא סנדויץ' אדום. 2. הפירזולים הם לא פירזולים של בלום. ועדיין, בינא - כפי שאתה רואה - מדובר על הצעת מחיר שהיא ב 30% יותר גבוהה מההערכה שלך.

מדובר על הפרש גדול יותר

כי בינא דיבר על מטבח כולל שיש בסכום כולל של 20K כשהשיש יעלה כ 8K לפי שיטתו, מה שמשאיר לנגרות 12K "לכן סה"כ עלות למטבח, כולל הובלה והרכבה (לפני מע"מ) אינה צריכה לעבור את המחיר של 20,000 ש"ח" אז הגענו להפרש של יותר מכפול (אם נוריד את ה 4 מטר הנוספים) וגם אני חושבת שמדובר על גוף מטבח מסיבית או חומר דומה והאמת זה מרגיז אותי כי בנאדם מגיע להתיעץ עם הפורום מקבל רושם או שדופקים אותו או שהוא יצא פראייר או לחלופין מגיע לאחר שקרא הודעה כזו לבית עסק ומקבל שוק מהמחירים האמיתיים של השוק

ניננית

New member
אם ככה עולה בהום סנטר

הרגעת אותי כי אני בטוחה לגמרי שבמקום שהייתי בו אקבל עבודה טובה לאין שיעור מהום סנטר לממה שראיתי בתצוגה של רגבה, אני חושבת שגם יותר טוב מזה.

זה פשוט ! השיש הוא לא 11 מטר

כי 11 מטר זה כולל ארונות עליונים . השיש מקסימום יעלה 8000 . ומי שיש לו שכל הולך למעבד שיש עם תכנית ואומר לו : " תחתוך לי כך וכך " . להרכיב שיש לא צריך יותר מכמה טיפות סיליקון על הארון מטבח והרבה סיליקון בין השיש לקיר .

נו באמת

תגיד לי אתה בונה קורקינט או בית? מה זה להרכיב שיש לא צריך יותר מכמה טיפות סיליקון? יש צורך לדאוג לפילוס של הארון, מה שלא כל נגר עושה יש צורך להתחשב בקירות שלא תמיד ישרים (ועוד הרבה פרמטרים שלא נראים לעיין אך מרכיב שיש מקצועי ידע להתמודד איתם) לא סתם משלמים על הרכבה של בעל מקצוע הוא יודע מה הוא עושה ויש לו ניסיון בהרכבה של יותר ממטבח אחד עובדה שחברה נחשבת כמו קיסר, לא תתן אחריות על השיש אלא אם העבודה וההרכבה בוצעו עי מעבד שמוכר על ידה!

בינא

Member
שבת שלום ומבורך לטליה מספרד

פריירים לא נגמרים הם רק מתחלפים. המחירים שכתבתי עליהם - מחירי אמת ונכונים להיום. צר לי אם זה מרגיז אותך. זאת בדיוק הסיבה שאנשים כמוך צריכים מלווה מקצועי... כדי שיוכלו לקבל את המטבח במחיר סביר. בפורום הזה, בדרך-כלל מדברים על מחירים דימיוניים שטובים מצפון תל-אביב ועד רעננה, אז אם אתן רוצות להאמין שאלו המחירים, בבקשה תמשיכו בזה, תגרמו לעליית מחירים בשוק כי "כולם" יחשבו ש"ככה זה". מדרום תל-אביב ודרומה (לא כולל רשל"צ וחולון) ומרעננה צפונה המחירים שציינתי הם המחירים, אחרת הנגר לא עובר בדלת המבנה. מחירי השיש בהם מדובר נעים בין 850-1,200 ש"ח למ"ר (לא מ"א) כשהם מעובדים עם חור וקנט ומה לא, בהתאמה למחיר החומר. כל המחירים לפני מע"מ וכוללים הובלה והרכבה (גם של כיור מטבח). שבת שלום.

למעלה