מטבחים...

לא אני לא צריכה מלווה מקצועי

אני רוצה איכות ולא סיבית אני רוצה לפתוח מגירה ושהיא תפתח באותו האופן גם בעוד חמש שנים אני רוצה שיש קיסר עם קאנט 6 סמ ולא סארדו/חברוני 2 סמ המחירים שאני מדברת עליהם דווקא מגיעים מדרום הארץ ולא מצפון תא והמחירים שאתה מדבר עליהם אם קיימים הם לסטנדרט נמוך ביותר, שאפילו קבלנים כבר נותנים יותר במפרטים שלהם הביאו לכאן דוגמה עכשיוית של מטבח מאייס (שבינינו לא יעמוד בקריטריונים של שלד מסנדוויץ ועיצוב לפי מידה אלא פלאט פאק עם מידות קיימות ללא אפשרות לשינוי) שגם ללא השיש הכפיל את המחיר שלדעתך ולהתעקשתך הוא המחיר הנכון. אז צריך להיות ריאליים, ולא לשכנע באופן קבוע שכולם יקרנים, כי על הזול משלמים ביוקר! ושבת שלום גם לך

בינא

Member
מלווה בניה מקצועי מקבל מחירים טובים

לכן משתלם להעסיק כזה בנוסף לידע והניסיון שהוא מביא לעבודה. המחירים שהבאתי הם לארונות בנויים מהחומרים הטובים בשוק (בלי לפרט איך קוראים להם...כי השמות הם מסחריים). הצעות המחיר הקבלו מנגרים המתמחים בתחום ארונות הפנים לבית, כולל כל הסוגים - מטבח, מקלחת, ביגוד ומדפים. כאשר משלבים תשלום מזומן של הלקוח עבור החומרים (הנגר אינו מממן את החומרים), יחד עם תוכנית מוגדרת וסופית עם מפרט טכני של חומרי גמר קיימים אצל ספקים איתם הנגר עובד (לא בהזמנה מיוחדת), מתאמים לוח זמנים נכון לבצוע שאינו גורם לבזבוז ימי עבודה של הנגר (כמו הגעה לשטח כמה פעמים למדידות במקום רק פעם אחת, או חוסר אפשרות לעבוד בגלל שאין חשמל, או לא גמרו חלק של קיר בו מורכב הארון ועוד ועוד...), משלמים בזמן עבור העבודה של התקנת הארון ומתאמים כמו שצריך את הרכבת השיש, התקנת כיור המטבח, חיבור אינסטלציה, השלמות קרמיקה בקירות, השלמות חשמל ותיאום התקנת דלתות ומגירות הארון יחד עם תשלום סופי בזמן... משלמים את המחירים עליהם כתבתי וכולם מרוויחים מזה - הלקוח, הנגר והמלווה הבניה . הלקוח מקבל מוצר טוב בזול, עם אחריות הספק/הנגר. הנגר עובד ביעילות המכסימאלית ולכן גם מרוויח ויקבל עבודות נוספות, אם מהמלצות הלקוח ואם ממלווה הבניה. מלווה הבניה יכול בשקט להיות אחראי, יקבל המלצות מהלקוח ויוכל בשקט לתת לנגר עוד עבודה. נגרים פרטיים מבצעים בבניה עצמית/פרטית את כל הנגרות, כולל ארונות המקלחת, מדפי חדרי הארונות, ארונות קיר, מדפים, מעקות, שידות ליד המיטות ועוד. היקף העבודה הכולל מאפשר להם לתת מחירים נמוכים יחסית לחברות המטבחים, למרות שכולם משתמשים באותם חומרים לגוף הארון ולפרזולים... זמן האספקה של הנגרים הפרטיים התקצר בהרבה בשנים האחרונות ועומד על מספר שבועות מועט, לעומת החברות הגדולות התלויות במפעלי נגרות, מעסיקות סוכני מכירות, מחזיקות אולמות תצוגה, אדריכלים וצוותים שלמים, משלמות עבור פרסום וכיו"ב וכל העלות הזאת נכנסת לתוך מחירי הארונות. הנגר הפרטי קשור, בדרך-כלל לאיש שיש איתו הוא עובד, לכן המחיר יהיה נמוך משמעותית, השיש יהיה מסוג טוב, העבודה תהיה עם אחריות כפולה (של איש השיש והנגר שהמליץ עליו), הכיור יובא לאיש השיש מראש כדי שיתאים וירכיב אותו בבית המלאכה, כמו גם הכיריים וההרכבה תתבצע בתיאום מושלם, תוך יצירת הכנות מתאימות בשטח שיחסכו מאיש השיש זמן ויאפשרו לו לתת מחיר הובלה והרכבה נמוך כי הוא יודע שלא יאלץ לחזור כמה פעמים למקום. לכל האמור למעלה דואג מלווה בניה מקצועי...

w o o o d y

New member
אז מה שאתה עושה פה

זה בעצם לפרסם מחירים לא ריאליים של עבודת נגרות, כדי להדגיש את הצורך במלווה בנייה מהולל ומקצועי כמוך למשל? עבודת נגרות מקצועית ואיכותית, כפי שהתרשמתי ממה שהגברת הניננית שאלה פה, רחוקה מאוד מסטנדרט המחירים שאתה מציג פה. וגם אם הנגר עושה עבודת נגרות נוספת בבית, זה לא אומר שהוא יכול להרשות לעצמו לעבוד בחינם. ואני מדבר בתור נגר שעושה עבודות כאלה. אני יודע במה זה כרוך, במחינת מחירים של חומרי גלם, פרזולים איכותיים, זמן עבודה ועוד. המחירים שאתה מזכיר פה הם מחירים למטבח סיבית זול ופשוט ביותר עם חזיתות פורמייקה לבנה סטנדרטית. מדף נשלף למשל, לא עולה 100 ש"ח אפילו לי (הוא עולה כפול מזה בערך) אז בבקשה ממך, פרסם את עצמך, אם אתה צריך פרסום (אחרי כל 30 שנות הנסיון שלך....) אבל לא על חשבון פרנסתם של אחרים. אתה מטעה אנשים שאחר כך יבואו בטענות לנגרים.

תפסיקי לקשקש בנושאים שאת לא מבינה

אם הארונות לא מפולסים תזרקים אותם, אם את יודעת לעבוד עם ולקרוא פלס . הקיר יכול להיות עקום כמו הרגלים של הטייח או הבנאי, זה לא משנה שום דבר ממילא הקרמיקה מכסה על הקיר וממילא אני עושה חריץ בקיר בכדי שהשיש יכנס לפחות סנטימטר אחד לקיר . הרי אני פרקתי גם את המטבח והשיש שהרכבתי , לא היה קל לפרק את השיש שהרכבתי עם כמה טיפות סיליקון על הארונות והרבה סיליקון בין השיש לקיר .

דווקא נראה לי שקשקשנות

זה הצד החזק שלך אלומניום- אתה הולך לקנות מסור מטבח- את השלד אתה מתכוון להכין בעצמך ואת השיש תחתוך ככה וככה ותשים הרבה סיליקון דלתות- המקום היחיד (?!) שאתה לא מתכוון להשקיע בו גינה- כולה מרוצפת וזה רק חלק מנפלאותיו של האדם הפשוט הכל יכול צר לי מותק, אבל בשיש אני מבינה והרבה!

fireman

New member
תכניס אבן קיסר לתוך הקיר

ונראה מי יתן לך עליו אחריות. כבר העירו לך על זה לא פעם בעבר.....פה לא פורום "עשה זאת בעצמך"....לתשומת ליבך. לי יש מספיק ניסיון עם אבן ושיש ואפילו לא העליתי בדעתי להרכיב את השיש במטבח בעצמי.

../images/Emo6.gif אני דווקא די מרוצה מזה

שבעלי מקצוע מתפרנסים על חשבון פריירים . רק חבל שבגינה שלך לא נתת להם להתפרנס, זה הרבה יותר קשה מלהרכיב שיש .

fireman

New member
תקרא לזה איך שאתה רוצה

פראיירים לא מתים, הם מתחלפים. אתה יכול לסמן עליי תוית "פראייר" בשיש של המטבח, אני מבטיח לך שאני לא איעלב. קשה לך, לא קשה לי... נהניתי מכל מרצפת שסחבתי והנחתי בעצמי.

שחם3

New member
אתה צודק!!

כאחד שהיה שותף לכתיבת התקן, וזה הוכנס בתקן, (לאחר בדיקות) חל אסור להכניס שיש לתוך הקיר ולבטן !!. אבן קיסר קל וחומר. מקדם ההתפשטות של הקיסר( שיש בו מרכיב נכבד של דבק פולימרי) גדול במידה רבה משל הקיר. בשינויי טמפ' הוא שואף להתפשט יותר, והיות והבטון מחזיק אותו נוצרים מאמצים פנימים העלולים לגרום לו להסדק. וזאת רק סיבה אחת שחל איסור על הכנסת המשטח לקיר.

שחם3

New member
אתא צוחק נכון???

אם אתא רציני? אני מזמין אותך למדידה והתקנה של עבודה אחת , אשלם לך את יום העבודה. ע"מ להראות לך את בורותך המוחלטת בנושא. כל עבודה בכל תחום אפילו שטיפת ריצפה או רחיצת כלים ישנם ביצועים שונים, לא הכל פ ש ו ט !!

תשמע מי שלא תהייה . קודם תדע

מול מי אתה עומד ורק אח"כ תפצה את פיך . את המטבח הזה אני בניתי מהתחלה ועד הסוף כולל הקרמיקה וכולל הברבורים מברזל הדבר היחיד שאני לא יכול לעשות בבית, זה היצור של פרופילי האלומיניום . למרות שעבדתי גם ב"מיפרומל" כמה חודשים . להרכיב שיש זה הדבר הכי פשוט שאפשר לעשות בבית, יותר פשוט מלצבוע קירות שאת זה אשתי והבת שלי עושות .

ושלא תתבלבל זה רק עיסוק

צדדי שלא דורש יותר מידי ידע ומקצועיות . הנה זה מה שאני עשיתי שמצריך הרבה יותר מקצועיות .

שחם3

New member
אתה צוחק נכון ??

מפורום אחר כבר הבנתי שאתה מאד מוכשר ויודע לרבע ביצה וליישר בננות. אל תזלזל במקצועם של אחרים, הכל !!! צריך לדעת, גם לצחצח נעליים. ועל כמוך חז"ל אמרו תפסת מרובה מאומה לא תפסת. מרב שאתה יודע אתה לא יודע.

שמע אל תנסה לעשות מ " המקצוע "

של הרכבת שיש מקצוע, כי זה לא !!! זו העבודה שהכי פחות דורשת מיומנות בבניה . בניה זה " לאו טק " ולא " היי טק " , זה בסך הכל הרכבה של חומרים לכדי בית . עובדה היא שרוב העוסקים פיזית בבנין אין להם השכלה אלא למדו את מקצועם כשוליות, ממש כמו בימי הביניים . לכן לבעל מקצוע מענף המתכת קל לחדור וללמוד מקצועות בענף הבניה כי ענף המתכת הוא גם לא היי טק אבל דורש עובדים הרבה יותר מיומנים מענף הבניה . אני יכול לספר עוד הרבה סיפורים , הנה אחד : צוות שבנה שלד במגרש ליידי הסתבך יום שלם עם השנולגריסט כי לא היה לו דיאגונל אילו אני תוך שעתיים סימנתי את כל הקוים של השנולגריסט בפעם הראשונה שעשיתי זאת מעולם

fireman

New member
זה מקצוע ועוד איך.

והזלזול שלך הוא לא לעניין. אל תהפוך את הפורום הזה לזירת התנגחות עם בעלי מקצוע כי בסופו של דבר תמצאו את עצמכם בחוץ. זה לא פורום שיפוץ ובניה מס' 2.

שמע ! זו לא התנגחות אלא דיון עניני

אין מקצוע כזה מרכיבי שיש, לא לומדים זאת באף בית ספר מקצועי . הרכבת שיש זה חלק פיצפון של עבודת מעבד השיש זה לא מקצוע נפרד .

איריסג

New member
אלא שלא כולנו "בוב הבנאי"

ומכאן שההשוואות שלך לא רלוונטיות ל 99% מאוכלוסיית מדינת ישראל. לא כולנו נולדנו עם רתכת ביד, או עם קונגו, ולכן מתי מעט מאיתנו יהיו אלה שירשו לעצמם לרכוש חומרי בנייה יקרים ולעשות איתם נסיונות... ומתי מעט מאיתנו יבנו בית בסגנון עדות "עשה זאת בעצמך". רובנו, מה לעשות - נסמכים על בעלי מקצוע, וחלקנו, רוצים גם מוצרים אסתטתיים, אני אפילו אעיז להגיד עם איזה טאצ' אומנותי, מהחומרים הכי משובחים שיש בשוק - וגם יש לנו את התקציב לשלם עבורם. כי אותי אבא שלי לימד שבהרבה מאד מקרים "מה שזול - עולה ביוקר"

למעלה