מטבחים

M הדרך

New member
האדם הפשוט המתיימר להיות אחר?

מה כואב לך שאנשים מוציאם על מטבח 100.000 ש"ח? עם מכשירים בלי מכשירים... חביבי אני הוצאתי 107.000 ש"ח על המטבח שלי, ואני שמחה על כל רגע שאני מבשלת בו...אם כי היום...בדיעבד...על מחצית הסכום אני עוד אתווכח...עד חורמה... אבל כדאי אולי שתתעלה מעצמך,ואם בחרת שם מתוך ענווה צניעות או אנא עאראפ מה תצעמוד מאחורי מבלי להוקיע אנשים. יום טוב לך

אני אומר את דעתי , זה לא אומר

שכואב לי משהוא , זו פשוט לא התנהגות צרכנית נכונה . המחיר הממוצע למטבח הוא כ 50,000 ש"ח אני בטוח שאין במטבח הממוצע שום דבר שהוא נחות או חסר לעומת מטבח שעולה פי 2 מי שמבזבז 100000 ש"ח על מטבח הוא מתנהג בטיפשות, ( גם אנשים חכמים עושים דברים שטותיים לפעמים ) ממש כמו אלו שקונים גיפ האמר בכדי לנסוע בת"א . גם אם זה יהיה ארכדי גאיידמק . הרי אני אומר את דעתי לאנשים גם ב 4 עיניים , כמה שכנים שלי שילמו פי 2 לקבלן השלד שלהם ללא שום הצדקה השלד שלהם לא יהיה יותר טוב בכלום מהשלד שלי , יהיה בו כל מה שצריך והוא יעלה בערך חצי המחיר לעומתם . למה לא להתנהג בצרכנות נבונה ?

איריסג

New member
איך אפשר לקבוע מחיר ממוצע

למטבח??? הרי מחיר המטבח הוא בראש ובראשונה נגזרת של הגודל שלו. המטבח שעשינו לסבתא שלי - הכל כולל הכל (ארונות תחתונים, עליונים, וארון מזווה שלם שכולל גם ארון למכונת כביסה ומייבש) - חושב בערך כ 10 מטר. המטבח שלי, לפי כל החישובים - ובלי ארון למכונת כביסה וכו' - יעבור את ה 20 מטר. אז איך בדיוק אתה קובע שמחיר ממוצע למטבח הוא כזה? אולי אצלך בבית מתוכנן מטבח של 15 מ"ר ואצל השכנה שלך היא ויתרה על חלקים אחרים בבית והגדילה את המטבח?

מה זה קשור גודל המטבח ?

לפי הנתונים של יצרני המטבחים אדם שקונה מטבח אז בממוצע המחיר הוא 50000 ש"ח כמובן שהמטבחים היקרים מושכים את הממוצע הזה כלפי מעלה , כי אני מניח שיותר מטבחים נקנים בפחות מ 50000 ש"ח מאשר ביותר

רונס

New member
המחיר לא דווקא בגלל המטבחים היקרים.

קח בחשבון שיש משפחות שהאופי שלהן דורש מטבח גדול יותר, ולעיתים פי 2 מגודל של משפחה ממוצעת (10-15מטר). המטבחים הללו מעלים את הממוצע מחירים של המטבחים כלפי מעלה, לאו דווקא החברות היקרות.

M הדרך

New member
אתה יודע מה...

מציעה לך באמת מכל ליבי..חפש לך "בית" אחר... אני האחרונה שעושים לי נו נו נו על צרכנות נכונה..רוצה לחיות בפזרנות...לשרוף ת'מועדון...לא לשמור גרוש לבן ליום שחור... רוצה לחסוך את ה$$$$$$$$$$$$$$$$ מתחת לבלטות ולא בבנק... מותק, פעם עבדתי בשביל הלחם, היום אני עובדת בשביל החמאה... רד רגע למטה..... זכור: חים רק פעם אחת...צריך לנצל כל רגע בחיים...הרי מה לוקח האדם איתו לבית החיים?? שני מטר בד ובלי כיסים...

יש עניים מרודים בהודו

ששמחת החיים האמיתית שלהם שווה יותר מכל מה שיש לי ולך ביחד . היה אחד נכה בלי רגליים ולא היתה לו אפילו עגלת נכים , אלא ריבוע מקרש עם גלגלים והוא מתקדם ע"י כך שהוא דוחף את עצמו עם היד על המדרכה . הרבה יותר מאושרים ממנו קשה למצוא . כל האבו נפחא של השמנת נשאר כאן , בתכריכים אין כיסים . וכל מה שנשאר מאיתנו זה גל של עצמות כך שזה לא משנה בכלל מה אנחנו עושים או לא עושים .

דורית1900

New member
זו דוגמא מצויינת

ללמה לא כדאי להוציא סכומי עתק על מטבח. את הוצאת 107K? כמה זה יוצא לכל שנה של שימוש במטבח? כמה לחודש? ברור שלכל אחד יש משאבים שונים וסדר עדיפויות שונה, אבל לרוב האנשים לא סביר להוציא אלף שקלים על כל חודש של שימוש במטבח שלהם. האיש הפשוט מציג נקודת מבט שלעניות דעתי חשובה מאד, שקוראת להכנסת חשיבה צרכנית למערכת השיקולים. אם משהו עולה פי שניים אך שווה רק פי 1.5, זו לא התנהגות צרכנית נבונה לרכוש אותו. רכישת מטבח אינה פעולה רציונלית לגמרי, אבל חבל להתעלם מהשיקולים הצרכניים.

תהני../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

אנחנו, במחיר כזה, היינו מסיימים את רוב הבנייה.... אבל- כל אחד והאפשרויות שלו. האם זה מטבח גדול במיוחד, או שהחברה, הסוג, הפרזול וכד' יקרים כל כך
ו...תוכלי לצרף תמונה
(הסקרנות...
)

gargamella

New member
המון תודה

כנראה שנלך באמת על רגבה. ממש אין לי כוח למלחמות מיותרות עם חב' מטבחים...הם גם עשו רושם הרבה יותר טוב מטופז ושידרו יותר אמינות והמעצבת לא חששה לומר לנו את האמת ביחס לבעיות שעלולות להיווצר עם צבע וכו' - מאוד הערכתי את זה. לפנל לא הספקנו להגיע. מה שכן כנראה שהזיכוי יכריע הכף ונרד מפנל (הזיכוי ברגבה ובטופז כפול מזה שנקבל אם נלך על פנל) ואני מניחה שהמחירים די דומים... אגב, סיפור השבבית הזה, מה זה בכלל??? בעיקרון נאמר לנו שאם נרצה ניתן לעשות לנו סנדוויץ'- ללכת על זה? ועוד משהו- הפרזולים האם קשים לתחזוק ביחס לפרזולים הפשוטים "של פעם" מתקלקל? עלויות תיקון? שוב- תודה!

fireman

New member
פרזולים של היום זה לא מה שהיה פעם

ואני רוצה להמנע מגרירת הפורום שוב לתוך הויכוח של בלום או הטיש או נילסן או מה שזה לא יהיה. היום המסילות והמגרות הן מאוד מתקדמות, משוכללות, אמינות וכמובן גם יקרות בהשוואה למסילות הרגילות מדובר בהבדלים של שמים וארץ מבחינת היתרונות שהמוצר המודרני מספק. צריך להכיר את שתי האפשרויות בכדי לאמוד על הדברים. אם במטבח הקודם הצלחות היו מאוחסנות על מדף היום הן נכנסות למגרה וגם הסירים. אם במטבח הקודם הייתי חושב לשים את הצלחות במגרה עם כל סגירת מגירה הצלחות היו מתרסקות בפנים. המסילות של בלום מיועדות לעמוד בעומס מקיסמלי של 30 ק"ג בשליפה מלאה שזה המון אם יש משהו שצריך להתרגל אליו זה השליפה וההחזרה לתוך המסילות במידה ורוצים לפרק אותן החוצה. אצלי במטבח כל הפרזולים של בלום למעט הבוכנות של הקלאפות בתוך 3 דקות אני יכול לפרק את כל המטבח לגמרי ולהשאיר אותו בלי מגרות ובלי דלתות.

למעלה