אני לא מתיימר לחשוב
שאני יודע בטיפה יותר טוב מאנשים אחרים מה הכי כדאי להם לעשות.
סביר להניח שהבחירה שלך להתייחס בצורה כזאת למחלה של הבת - היא הכי נכונה לגבייך ושיש בה הרבה יתרונות.
בטח שזה לא הוגן לרדת על זה שאכפת לך מהבת שלך ושיש לך כל כך הרבה רצון ואכפתיות (תכונות שלא מספיק מוערכות בימינו), ובטח שאין לי משהו כלשהו נגדך, וברור שזה לא ענייני - אז נסכם שאני מגיב רק בגלל שריטה שיש לי בנושא הזה?
כן, יש דברים שאני הרבה יותר אוהב ושחשובים לי הרבה יותר מהחיים שלי.
רק בתור מי שרגיל לחיות עם כאב, ושכל רגע שיש כאב יחסית בינוני/רגוע זה רגע של הקלה ו"היי" בשבילו, נראה לי כמו משהו קצת עצוב לחיות עם כל הדבר המדהים הזה של להרגיש טוב, ולחיות חיים נורמליים בלי להרגיש שזה מהנה כל כך.
אוקיי. ברור שעדיף שלאף אחד לא יהיה פיברו. אבל מי אמר שכאב כשלעצמו זה דבר רע כל כך?
עד כמה שהצלחתי להבין, מכאב רגוע יחסית אני נהנה ושמח הרבה יותר מאשר אנשים שמרגישים טוב, נהנים מזה שהם מרגישים טוב.
אישית אני לא באבל על שום דבר. לא על זה שתמיד יהיה כאב, ולא על הרבה דברים אחרים שכרגע אין, וספק אם יהיו.
כי אין למה. בגלל שהממוצע של האנשים מרגישים טוב, ככה זה גם אמור להיות אצלי - מה הקשר?
כי זה מקובל שאמורים להרגיש טוב? להתחיל ברשימה כמה דברים מטופשים מקובלים?
פעם נשים לא יכלו להצביע, והיום יש הרבה עבודות שכשנשים עושות אותם זה "רכזת" כלשהי, וכשגבר עושה זה פתאום נהיה משהו עם שם אחר, ועם משכורת גבוהה יותר זה אומר שיש בזה היגיון כלשהו?. מקובל לעשן, ומקובל גם שמתים אלפי אנשים בגלל עישון, זה אומר שזה טוב, או נכון במשהו? להזמין חשפניות למסיבת רווקים זה מקובל במקומות מסויימים, אז מה זה אומר? לדעתי כלום, חוץ מזה ש"מקובל" זו לא סיבה מספיק טובה.
אוקיי. אז פעם הייתם רגילים שיהיה אחרת, לא קל לשנות הרגלים. אבל למה מועיל במשהו לצאת מנקודת הנחה שאמורים להרגיש טוב, ואז אם יש מחלה כרונית צריך להיות באבל.
אולי הפוך? אמור להיות קטסטרופה, ואם הבת שלך מצליחה ללמוד (גם אם פחות), ומצליחה לשמור על שגרה מועילה ועוד על הרבה דברים, אולי דווקא לשמוח בזה? אולי היא תמצא עבודה לא בקריירה הכי הישגית, אבל משהו שיתאים לה ושהיא תהנה ממנו?
ולרגעים הקשים - אולי מה שצריך בהם זה מישהו שיבין, אבל לא ירגיש את אותו דבר, ושפשוט יקשיב, בלי להזדהות עם תחושת היאוש והאומללות? (רק יבין)?
מתנצל שאני נכנס למקום שכנראה שלא הייתי אמור להיכנס אליו, היה לי קשה להתאפק.