מטרות ואיחולים לשבוע חדש

אני לא מבינ ה למה את שוב כועסת

באמת..

אני מקווה שתצליחי לראות את הדברים בעיניים אוהדות.
בכל זאת.
זאת הייתה הכוונה.

kikona126

New member

kikona126

New member
היי ענתר,

לא היתה בהודעה שלי שום כוונה לפגוע בך, וסליחה אם כך הרגשת.

ההודעה שלי לא באה ממקום של ביקורת, אלא ממקום של הסתכלות מהצד, שבה אני רואה אישה שחווה עם הבת שלה חוויה לא הכי סמפטית בימים אלו.

אני אומנם עדיין לא אמא, אבל כשאני קוראת אותך משתקפת מולי תמונה של אמא שלי בשנים האחרונות. בשנה שאצלי התפרצה המחלה, לפני אחותי ילדה, ולאחר מכן היו לה בעיות בכיס מרה, היא קיבלה צהבת ועברה ניתוח ואז זאת הייתי אני, ויש גם בלגן עם גיסתי (שאולי לא חולה אבל קנאית ולא יכולה לראות שאמא שלי איתי או שומרת על הילדים של אחותי) והיא כל הזמן זורקת על אמא שלי את הילדים, אז היה לה אותי עם כל הסיבוך וחוסר ודאות, ואת הילדים של אחותי ואת אלו של אח שלי, וגיסתי שכל שני ורביעי הולכת למוקד (פעם בשבילה פעם עם הילדים פעם גוררת את אח שלי...) ואמא שלי נתנה (ועדיין נותנת) מעצמה לכולם חוץ מלעצמה. לפני זה עוד גרתי בארץ והייתי סטודנטית אז עזרתי לה עם כל הבלגן. אבל כשגרתי בחו"ל לא היה מי שיעזור, והתפרץ לה פסוריאזיס. עם כל ה"לשמור על x כי הוא חולה ולא הולך לגן (וכל יום זה ילד אחר) והמצב בין גיסתי לאחותי, במשך כארבע חודשים היא לא הלכה לבדוק את זה, והפסוריאזיס התפשט לכל הגוף שלה. כשבאתי לביקור בארץ אני הייתי צריכה לשים את האחים שלי במקום (לא שזה עזר).
וכשחזרתי לארץ, דאגתי שתלך לבדיקות בבית חולים (לא ידעו אם לאבחן את זה כסרטן העור או פסוריאזיס), ולאחר מכן לטיפולים... (אני לקחתי אותה בדרך כלל)

אז לא, תאמיני לי שהתגובה שלי לא באה ממקום של לפגוע.

ענתר

New member
אני מאמינה שזה לא בא ממקום פגיעה

ולא באתי פה לריב.

אז יכול להיות שאמך צריכה שיעזרו לה לקחת את המקום שלה, וללמוד להגיד לא מפעם לפעם.

אבל אם היית שואלת אותה, מה את רוצה לעצמך, היית מצפה שתגיד משהו אחר מלבד שכולם יהיו בריאים?

האם את במקומה היית יכולה להגיד: לעצמי אני מאחלת לשבת על חוף הים עם כוס מרטיני?

הרי ברור שברגע שכולם בריאים, היא יכולה לעשות משהו לעצמה, אבל אם היא הייתה יכולה לשיר במקהלה, כשיש מחלות מסביבה (ואיניני מדברת על מחלות חורף) היא הייתה כנראה אבא שלך ולא אמא שלך.

annabell Lee

New member
ציפיות?

שאעזור אומץ לקבוע תור למרכז האנדו' בניו יורק. ממש מפחדת שיטיסו אותי לעוד ניתוח אבל המצב כרגע לא טוב. עברה עלי יממה מאוד קשה עם הכאב. שנצליח להגשים את החלום שכרגע מסתובב לנו בראש-כרגע לא מפרטת כי הכל עוד מבולבל, אבל תחזיקו אצבעות שהכל יעבור בהצלחה בלי קשיים. שאצליח לא להתעצבן על הילדים ואזכור שכל השיגועים שלהם הם לגמרי נורמלים..כן, גם לא להכין שיעורים ולא להקשיב לאמא זה נורמלי למרות שהם מצליחים להוציא אותי מדעתי.

annabell Lee

New member
תודה

במקרה שלי לא צריך להחזיק את האצבעות אלא לקשור לי את הידיים והרגלים כדי שלא אברח מהמרפאה-ולא בפעם הראשונה.

kikona126

New member
כדי שלא תברחי

או שלא תרביצי לרופא?
אני יום אחרי ניתוח ניסיתי להוריד לרופא את היד... פספסתי הוא זריז מידי ואני הייתי חצי מסוממת...

annabell Lee

New member
בעיקר כדי שלא אברח..פעם נשכתי רופא..

זה נחשב כאלימות או כהתגוננות?

kikona126

New member
זה מגעיל!

רק לרופאת משחה אין לי אומץ להחזיק כשהיא מכאיבה לי...
אבל זה מתוך כבוד! יש לי המון כבוד והערכה אליה.

kikona126

New member
את מזכירה לי את סבא שלי

שהיושליד היו מאשפזים אותו בבית חולים הוא היה מתעצבן, מוציא את העירוי והולך... פעם מצאו אותו בחניון של הבית חולים...
מה שכן הוא זכה למיתת צדיקים בשבת במיטה שלו מתוך שינה. הגיע לו הוא לא סבל ולא היה חולה מעולם, ולעולם לא התלונן. ולכל השואלים ״מה הוא אכל? שום והרבה! תמיד היה לו בכיסים כנו גרענים... אני גם חולשת שום... אבל רוצה חברים...

kikona126

New member
אנאבל

אולי בדיקה במרכז בניו יורק תשפוך קצת אור על הדברים? מבינה את הפחד, אבל מה אם יהיה ניתוח, מה יהי החסרונות ומה היתרונות שבזה? מה ניתוח יכול לשנות כרגע? אולי שווה ללכת רק בשביל לשמוע? לא יכניסו אותך לניתוח אם לא תרצי... בהצלחה עם החלום, בשביל זה הם קיימים לא? כדי שנגשים אותם... אני תמיד אמרתתי שאנחנו מביאים ילדים כדי להחזיר לנו על מה שעשינו שהיינו ילדים... היית צריכה להיות ילדה טובה.. עכשיו זה חוזר בבומרנג

annabell Lee

New member
מילא בדיקה

אבל תמיד יש את ההרגשה שכל רופא שאני פוגשת רוצה לחתוך אותי..מכיוון שמס' הניתוחים שלי יעבור למס' דו ספרתי..אז אני ממש לא ששה לכל הנושא.

הצחקת אותי אם הילדים..את לא מבינה איזה ילדים טובים הם לעומת מה שאני הייתי..אבוי לי אם הם היו מתנהגים כמוני..

מצטרפת לקיקי בעניין הבדיקה

כדאי לנסוע לשמוע, אם את באמת מוכנה ובשלה לזה.

הגישה הרפואית שלי אומרת - שאינ יכולה לשמוע הרבה דבירם, והרבה פעמים. הבעיה היא שלא תמיד אני באמת בשלה אליהם. ואז.. זה לא שווה להשקיע את המאמצים.

לפני כשלושה חודשים עברתי עוד הליך כירורגי לא מגניב. את ההכנה לקראתו - עשיתי משהו כמו שנתיים. האפשרות עלתה בפעם הראשונה לפני שנתיים, ו.. לא הייתי מוכנה נפשית, ולא פיזית, וחששתי ולא ידעתי מה יהיה אם ואם ואם..
ולמזלי הרופא שלי היה די סבלני, כדי להתאים את הטיפול ליכולת שלי.
אחד הדברים שלמדתי מעצמי בשנים האחרונות הוא שלא תמיד טיפול הוא הדבר הנכון. יותר חשוב - שהוא יהיה בזמן הנכון. לעתים אותו טיפול יכול להיות נהדר או להיכשל- רק על בסיס העיתוי שלו. כך למשל, אם אני בתקופה מאוד לחוצה, או בפחד גדול, או סתם לא לגמרי יכולה פיזית/נפשית להתפנות לעינין של טיפול שכולל כירורגיה ו/או שיקום - אני כבר לא ממהרת להסכים לטיפולים , גם אם הם מבטיחים לי הרים וגבעות. למדתי, שהגוף שלי לא אוהב להיות מטופל מתוך לחץ. הוא צריך הליות מוכן לגמרי. הוא צריך להיות ברוגע, והוא צריך לבטוח במי שמטפל בו. וזה.. לוקח זמן.
לכן, גם אם המצב שלך לא טוב (ואין לי שום מושג באמת מה זה אומר, ואינ חלילה לא מקלה ראש בכאב ובסבל) אולי את צריכה לבדוק עם עצמך קודם כל אם את מוכנה לזה.
אני למדתי, שכשהידיים שלי לא מחייגות את המספר של המרפאה/מטפל/מומחה/בעל חנות - זה אומר שהגוף שלי לא מוכן לזה, ו.. אני ממתינה למועד אחר.

מאחלת לך הצלחה בכל בחירה שתבחרי, וכמובן - מאחלת השחלומות שאת מדברת עליהם יתגשמו, אם הם לטובה..

annabell Lee

New member
אז זהו.

שבאנדו' אין הרבה אופציות-תמיד מדובר בתהליכים כירורגיים. אני גם מזהה את הסימנים ויודעת בדיוק איפה הבעיה..וגם יודעת שזה רק ענין של זמן. הניתוח האחרון היה לפני 3 שנים עם המון המון סיבוכים. אני כבר יודעת בדיוק איזה איבר פגוע כרגע, ויודעת מה עלולות להיות ההשלכות. אין לי הרבה ברירות, וברור שהפתרון היחידי הוא שוב ניתוחי..אמרתי לבן זוגי לפני יומיים, שהגיע התקף הכאבים האחרון ששיתק אותי לחלוטין, שאין מצב שאני מגיעה שוב לניתוח, אבל די ברור לכולנו שכנראה אין ברירה. קשה לי מאוד לקבל את הרעיון. ממש לא רואה את עצמי מתנתחת שוב.

אני מבינה..

אני כל כך מבינה אותך, כל כך.
אני התנגדתי לניתוח כבר משהו כמו 7 שנים , ולפני שלשה חודשים, כאמור, הסכמתי לעבור משהו כזה...
אינ לא אכנס כאן לפרטים של מה היה, רק כי אני לא רוצה להחריד את הציבור

אבל.. אצלי זאת לא חכמה. הגוף שלי מגיב רע מאוד להתערבויות כירורגיות. מתברר.

בכל מקרה, אם את יודעת שאין ברירה, ואת הרי מכירה הכי טוב את הגוף שלך ואת העניין, אז.. הרי לא ממש יש ברירה.
אבל אולי כדאי לך להכין את עצמך למשהו כזה? אולי טיפול פסיכולוגי? אולי דמיון מודרך? אולי משוה שיכול לעזור לך להביא את עצמך למצב של פחות סטרס? אולי נסיעה לקבלת ידע ואז להחליט מתוך ידיעה מה נכון לך?
(אצלי, ידע הוא תמיד כוח. כדי להחליט מה לעשות ואיך אני חייבת לדעת את הדברים ולהרגיש שאני גם פחות או יותרשולטת על התהליך. אני צריכה לדעת מראש מי מנתח, מי מרדים, מה צפוי וכו. אולי זה משהו שיכול לעבוד לך? ואולי, כמו שעשיתי בפעם האחרונה- עדיף דווקא לא לדעת? לשחרר? )

איני יודעת מה "יעבוד" לך , אבל את אולי יודעת יותר. נסי לחשוב מה יכול להקל את העניין.. כנראה מניתוח אי אפשר להימלט...
אני ממש מקווה שלא משנה מה תחליטי- שהוא יהיה לך טוב ומקל!

annabell Lee

New member
תראי.

לצערי כל מה שכתבת הוא לגמרי נכון, אבל כמו שאומרים "הספינה הזו כבר הפליגה. עברתי כבר יותר מ-10 ניתוחים שרובם קשור למחלה..ואני לא יכולה אפילו לספור כמה פרוצדורות כירורגיות..

אמרתי לרופא שלי בזמנו שאיבדתי את התמימות לגבי ניתוחים. אני יודעת בדיוק מה מחכה לי, מכל כל כך הרבה אספקטים, כך שזה ממש בלתי אפשרי לי לעשות איזשהו מניפולציית הרגעה.

לגבי השליטה..אני דווקא ממש לא רוצה לדעת מה קורה. כמובן שאת הרופא המנתח אני מכירה מראש, אבל כל השאר הדברים-רק לא לדעת..

את יודעת הכי טוב!

באמת רק את יודעת מה טוב לך.
ואני לגמרי מחזקת את ידייך לעשות את מה שת יודעת שהוא הכי טוב לך.
אם את צריכה חיבוק, או סתם אוזן או אפילו אם לא בא לך לשבת לבד על הספה בבית, את מוזמנת מאוד לכאן, בכל עת.

ו.. כמובן את מוזמנת מאוד לספר מה החלטת ואיך ומתי יקרה...

ולא פחות חשוב- אני מתה מסקרנות מתי ומה החלום שאת מדברתעליו. אם או כאשר תרצי לספר, אנחנו כאן. עוצרים נשימה. וממתינים

annabell Lee

New member
ברור.

לא יודעת מה צריך להחליט כי כמובן לא טרחתי להתקשר לקבוע תור. אני מדחיקה עד שמגיע מן יום כזה שהמוקדים מתחילים לכדרר בתוך הבטן. חלום? מקווה שבשבועות הקרובים אוכל לספר..אני לא רוצה לומר כלום לפני שאני לגמרי יודעת...אבל להחזיק אצבעות!!

למעלה