אז הנה עצה
קודם כל, אין תרופת קסם לגועל והכעס שאת מרגישה. זה מה שאת מרגישה עכשיו. זו האמת שלך. אין משהו שנגיד או נעשה שיגרום לך להרגיש אחרת, וגם לא צריך. עכשיו את צריכה להרגיש נגעלת וכועסת, ויש לך את כל הזכות להרגיש ככה.

אני במקומך הייתי תובעת את המקום שלי להרגיש מה שאני מרגישה, וכמו שמריוס ייעץ לעשות איזשהו פסק זמן. לא בהכרח מחוץ לבית למרות שלדעתי מומלץ (שיילך לישון על ספה של איזה חבר מהמסיבת רווקים שלו, עם כל הכבוד). ואם אין איך לבצע זאת לוגיסטית, הייתי מבהירה לו שעכשיו יש תקופה של "פסק זמן" שאת צריכה לבחון את הדברים. מה זה אומר? אם אין ברירה ונגזר עליכם לחיות באותו הבית (ולדעתי זו צריכה להיות האופציה הכי אחרונה אם אין לך או לו לאן ללכת) את מבהירה לו שזה מה שקורה עכשיו. שיפסיק לדבר על זה, להתנצל ולהתבכיין. שייתן לך שקט ושיישן על הספה בסלון. שאת צריכה לעכל ושייתן לך תקופה של ספייס אופטימלי. לא בתור עונש למרות שזה אולי נשמע ככה, אלא כהזדמנות בשבילך לסדר את המחשבות.

אני מאוד מכירה את המקום המבולבל הזה, שחייב רגע לעשות סדר ושבן הזוג ברקע מנסה לעשות הכל כדי להטות אותך לצד שלו. את צריכה לא לתת לו לבלבל אותך ולהיות חזקה עם המקום הפנימי והמתבונן הזה.

ברגע שתשיגי את השקט ממנו, זה הזמן לחשוב באמת, בלי רעש ההבטחות וההתנצלויות שלו ברקע. האם תיהי מסוגלת לסמוך עליו שוב? הרי נשמע שהוא משקר לך עדיין, למשל על כך שהשתמש בקונדום (ובכך זאת הפלא ופלא נדבקת במחלת מין מהזונה הסינית, מה שבעצם חשף את כל סיפור הבגידה).

האם תיהי מסוגלת לשכב איתו? להביא לו ילדים? לסמוך עליו כבעל? כחבר? כפרטנר? מנגד האם את מסוגלת לעזוב? האם את רוצה לעזוב?
אם קשה לך לשאת את הקושי במה שעובר עלייך, אולי תפני ליועצ/ת מטפל/ת לכמה פגישות שיעזרו לך לסדר את הראש ולתת לך את התמיכה שאת צריכה. במקביל מומלץ לשוחח עם חברות/בנות משפחה. לא דווקא לעצה אלא לתמיכה.

זהו זו העצה שלי, לצערי אין לי פיתרון לאיך לגרום לך להרגיש כך או אחרת, אני לא יכולה לגרום לך לסמוך עליו שוב, או להפסיק לכעוס, או להפוך אותך לאקסטרה חזקה ולעזוב. יכולה רק לתת עצה איך לתבוע לעצמך את המקום והזכות לעכל, לחשוב ולהתמודד. וזה מה שאת צריכה עכשיו. ואין לחץ, אף אחד לא רודף אחרייך. קחי כמה זמן שאת צריכה ותעשי סדר בראש. מבטיחה לך שלאט לאט דברים יתבהרו, אם זה לעזיבה או לסליחה. אחרי שתגיעי להחלטה, אז כבר יהיה אפשר לייעץ לך כיצד לפעול.
בהצלחה!