מיואש מהמנחים של האופ

fenderon

New member
תגובה...

אין לי בעיה עם זה שהאופ בונה על זה שאני אלמד לבד, אבל אני משלם תוספת הגברה בשביל מדריך שילעס קצת את החומר לפני שאני קורא אותו בעצמי ולא מקבל שום תמורה (לדעתי) בסופו של דבר בקורסים שעברתי (לפעמים גם ב-80) , למדתי את הכל לבד - למרות שהגעתי לכל המפגשים - והמחברת שלי פשוט לא עזרה לי בכלום. חוץ מזה, איך שמתחיל הקורס - תמיד הם מסייגים את עצמם שאין לסמוך עליהם שיעבירו את כל החומר אלא רק לסמוך על הספרים, אז אני לא מבין למה שילמתי עוד 200 שקל ? דבר נוסף, כשאני מתכוון למנחה שהוא לא טוב בעיני (אמנע מהשימוש 'בלאי') זה לא בגלל שהוא לא מאכיל אותי בכפית את החומר ! ברור שאני לא מצפה לזה, אבל למה הוא מבזבז את הזמן שעה עם איזה שאלה אדיוטית או מתחיל להפליג בדמיונו על ספינה עם סיפורים שלא מעניינים אף אחד ובסופו של דבר לא מספיק לסיים את היחידה האמורה. סימפטום אחר - מנחים שמפגרים ביחידה אחת ביחס לקצב המומלץ ע"י האוניברסיטה ומנחים שמחליטים לקפוץ יחידה מעל הקצב של האוניברסיטה. - לכל הפחות אני מצפה מהאופ שתלמד לסנכרן את המנחים שלהם. בסופו של דבר אני מגיע למסקנה שגם אם לא הייתי מגיע לשום מפגש הייתי יודע אותו דבר. אבל כל פעם אני לא בטוח שבקורס הבא זה יהיה ככה. ואגב, לאלה שציינו למעלה, ניסיתי כמה פעמים לחפש כאן בפורום את המנחים שהיו בקורסים שעשיתי ולשאול כאן ולא מצאתי. כנראה שכולם עברו למכללות או פרשו לגמלאות ... קורס הבא שלי אגב, נרשמתי להנחייה רגילה כי הוא קל (התנהגות ארגונית) יחסית ולמדתי אותו בעבר מבלי להבחן. ואני מתכנן את הקורסים הכמותיים לעשות כנראה בצורה אינטסיבית במכללת ר"ג/רעננה - לא שאני מחפש דרכים קלות , פשוט כל מי שאני שואל אותו בסביבה שלי - לומד בר"ג ומאד מרוצה וכך כל האנשים המגיבים פה בפורום. אולי לא שווה לעשות במכללות את כל התואר אבל לפחות את הקורסים הקשים במתימטיקה כן.

נועה321

New member
דעתי בנושא

אני לא למדתי בר"ג ולא ברעננה (אין לי
מיותר...), ומרבית המנחים שמלמדים במכללות האלו, מלמדים גם במרכזי לימוד ידידותיים יותר (ידידותיים מבחינה כלכלית לכיס שלי כמובן), לפני כל קורס אני עושה קצת שיעורי בית על מנחים מומלצים, אני שואלת כאן וגם חברים שלמדו באו"פ ולא משתתפים כאן, ועד היום אני יכולה לומר שרק פעם אחת הייתי ממש ממש לא מרוצה ממנחה (והאמת היא שמראש לא קיבלתי עליה יותר מידי חו"ד טובות, אלא שהחלטתי למרות זאת ללמוד אצלה, כי זה הסתדר לי מבחינת זמנים...את הלקח מהמקרה הזה- אני מקווה שהפקתי), ואם אתה חושב שאם תרשם למכללה שמשלמים בה ים של
, זה יעלה לך את הבטחון במקצועיותו של המנחה, אז לך על זה, (יש מעט מאוד מנחים שמלמדים אך ורק בר"ג...) חשוב מאוד לבטוח במנחה, אם אין לך בטחון שהוא יודע מה, איך, ובאיזה קצב להעביר את החומר, אז צעבור למנחה אחר. אם אתה סבור שההנחיות לא עוזרות לך, אז אל תרשם להנחיה מוגברת. במקרה שלי, אין לי שום ספק שאם לא הייתי לומדת בהנחיות מוגברות הממוצע שלי היה נמוך ב-10 נקודות לפחות. העיקר שיהיה
ולא פחות חשוב: בהנאה רבה

someone1000

New member
אני לומד בר"ג

ומאוד מרוצה מהמנחים. יש כאלה שממש מכתיבים את החומר ואין צורך לפתוח ספר. אני לפחות לא פתחתי ספר. לא יודע מה קורה במקומות אחרים, אבל אני ממליץ

Justin Angel

New member
אם אין אני לי מי לי

בסופו של דבר באו"פ, כמו בחיים האמיתיים, אם אתה לא תדאג לנומרו אונו - אף אחד לא ידאג לך. אתה צריך לזהות מתי המנחה שלך מתחת לרמה שאתה תחשיב למתקבל ולדעת לפצות על הכשלון שלו. אצלי אני קובע את הרף באחד משני דברים: מנחה שהוא מנחה מקצועי בחומר ומנחה שהוא בן-אדם. אחד מהשניים האלו מספיק לי. יש מנחים שהם תותחים בחומר ומגישים לך את החומר על מגש כסף בצורה ברורה לחלוטין ושמים לך ביד את הציון של המבחן, אבל מבחינה אישית הם אנשים שבא לך לזרוק מהצד של הבניין. דוגמה לזה היה המנחה של מקורס אדא - רועי משהו. הבן-אדם שוחה בחומר וב-18 שעות הנחייה בסמסטר לימד את כולנו אדא בצורה יסודית ומקצועית. וזה לא משימה קלה או פשוטה והוא עושה אותה ממש טוב. אבל פעם בעשר דקות הוא מרגיש שלזרוק עקיצות על מיקרוסופט, על הסטודנטים או על השם יודע מה זה הכיוון הנכון. זה חמוד בפעם הראשונה, אבל בתדירות ובכמות שהוא עשה את זה היו רגעים שהתחשק לי לצעוק לו "יא דפקט, תיצמד לחומר!". יש גם מנחים שהם לא מנחים סוף הדרך אבל הם יודעים את זה ומוכנים לפצות על זה בענווה ובפשוט להיות בני-אדם. אם זה ללכת לכיוונך במטלות, להתייחס לסטודנטים כמו שבאמת אמורים להתייחס לסטודנטים או בלתת שיעור חינם על חשבונו. דוגמה לזה הוא גדי משהו מקורס מערכות בסיסי נתונים. רואים אליו שהוא לא ספץ בחומר וממסביב שלו, אבל האישיות זהב שלו מפצה על זה לגמרי. הבן-אדם נתן לנו שיעור שמיני נוסף על חשבון הזמן שלו רק בגלל שהוא מרגיש שאין מספיק שיעורים להעביר את החומר. רואים גם ממנו שהוא אוהב את מה שהוא עושה. יש לו מקומות שבהם רואים שאין לו ניסיון של העולם האמיתי בחומר, אבל כמו שאנחנו שואלים לפעמים שאלות מפגרות אז גם לבחור מותר לסטות קצת מההיגיון הבריא. למנחים שאין אחד משני הדברים האלו (להיות מנחה תותח או להיות בן-אדם טוב) יש סמסטרים מאוד קשים איתי. מאוד קשים. יעיד על זה המכתב בן עשרה העמודים שכתבתי ובו הבהרתי לבודק המטלות הטיפש שלי מקורס אדא (שלא היה המנחה שציינתי לעיל)למה כדי לו להתפטר ואיך הוא לא עושה את העבודה שלו לא נכון
הגישה שלי זה שאם הבן-אדם לא צריך להיות מנחה, אז לא בא לי שישתפשף על חשבוני ואני מתחיל לדאוג לעצמי. אם זה בצורה של לתכנן את הלימוד העצמי בהתחשב בזה שהמנחה אידיוט, או לעשות לו את המוות עד שאני מקבל את מה שמגיע לי.

מבלי להכיר אותך או את המנחים

יש לי תחושה שאתה בונה יותר מדי על אלמנט ההנחיה בפתוחה. הוא חשוב, נכון, אבל אל תשכח שחובת הלימוד היא עליך וההנחיות נועדו רק לצורך תרגול ומענה לשאלות שעלו במהלך לימוד החומר. אם אתה באמת עושה את מה שדרוש בבית, אין שום סיבה להחליף שלוש (!) קבוצות בגלל מנחים שלא עומדים בציפיות שלך. העובדה שעשית זאת מלמדת, לדעתי, על העובדה שאתה לא מוכן לקחת אחריות אישית על הלימודים שלך ומצפה מההנחיה שתחליף את הלימוד העצמי. נ.ב. אין שום הבדלים מכוונים בין המנחים במרכז לימוד כזה או אחר וכל מי שאומר לך אחרת פשוט לא מבין כיצד האוניברסיטה הפתוחה עובדת או עובד מטעם אותן מכללות.

someone1000

New member
זו ממש טעות...

זאת משום שיש מנחים שנותנים סיכומים לקורס ע"י הכתבה ממש, ואין צורך ולו קל ביותר לפתוח את הספרים באותו הקורס. מה גם שאלו בדר"כ גם מכוונים לתשובות בממ"נים ביתר שאת מאשר מנחים אחרים. מה שעולה מכך הוא שאלמנט ההנחיה חשוב ביותר באו"פ, ואין לזלזל בו כך.

זו לא "ממש טעות"

העובדה שיש מנחים מסויימים שניגשים לשיעורים כמו מרצים ומכתיבים סיכומים (וזה לא דבר רע), לא סותרת את ההנחה הבסיסית שמפגשי ההנחיה נועדו לתרגל את החומר ולא ללמד אותו. זה מה שקורה על פי רוב, זו משמעות הלמידה בפתוחה, אי אפשר לסמוך על ההנחיה כתחליף ללימוד עצמי בגלל שיש מספר מנחים שמכתיבים סיכומים, ולא כולם מתמזל מזלם ליפול על מנחים כאלה.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

קחו את זה כבונוס. זו לא חובה של אף אחד, ובטח לא מטרת ההנחיה. אז אם יש מנחים טובים, לכו אפילו גם לשיעורים של קבוצה אחרת [זה מה שאני עושה עכשיו
]. אבל אם לא? אז לא נורא, קצת ללמוד לבד לא מזיק. תמיר.

למעלה