מילים הן (לפעמים) מלכודת.

Deerest

New member
מילים הן (לפעמים) מלכודת.

האם זו שאלה? מצב נתון? סתם משפט ללא משמעות? אמצעי התקשורת העיקרי שלנו - המילים, הן בדיבור והן בכתיבה - לעיתים מציב אותנו במקום אחר לחלוטין מזה שהתכוונו אליו. ומכמה היבטים: האם מה שאמרנו זה מה שהתכוונו לומר? (כתוצאה מה"אוטומט" שלנו) האם כל מה שהתכוונו לומר אכן נאמר? (כתוצאה מהחשיבה לפני) האם השומע הבין את מה שנאמר? האם השומע הבין את הכוונה? ובכלל... באחריות מי להבין את הנאמר? האם על השומע לוודא שאכן הוא הבין? האם על המדבר לוודא שהוא הובן? הרבה "מלחמות" היו (כנראה) נמנעות לו היו לנו את התשובות. מה אתם אומרים/כותבים? (וכדאי שזה יהיה ברור)

Deerest

New member
איזו תגובה קולעת.

ממה אתה קורא שאני מאיים או צועק? מה הרגשת שקראת את המילים שלי? חוץ מזה... מה עם התוכן? איפה ההתיחסות לתוכן?

מה שכתבת בסוגריים("וכדאי לכם")

את האמת ! אני צחקתי איתך,ואתה הבנת שצחקתי,לא ? אתה במכוון כתבת את מה שכתבת בסוגריים,וזה היה מאד אינטליגנטי,אז הגבתי בצחוק. אני יודע שזה היה מכוון מצידך,ובצחוק. תגיד לי דירסט !!! לא קשה לך לפעמים עם העובדה שפנים אל פנים היית הרבה יותר מובן מאשר כאן ? מאד נכון מה שכתבת. לכשעצמי,אני די נזהר לדעתי,לאחרונה,"בדבריי בפורומים. יש "ים" של טעויות,תיוגים מוטעים,ואי הבנות. צריך מיומנות ונסיון ע'מ לתקשר במדיה כזו,בלי לפגוע,או להרגיז בלי שהתכוונת בכלל....מה אתה אומר ? בסוגריים שלך(למרות שזה היה בצחוק) ראיתי אותך מתעצבן,עם וריד נפוח על הצוואר. למדתי שקשה לי לעשות את הדבר שבחיים אני מצטיין בו-להעביר מסרים... כי לא מבינים אותי מספיק. הרבה פעמים חייכתי-ואחרים נפגעו..... כשחסרים לך כלים בסיסיים כגון: להסתכל בעיניים,להשמיע את קולך, לדבר באינטונציות שלך,לפרש את המימיקה של בן או בת שיחך,אתה פשוט כבול. וככזה,אתה צריך להיזהר במקלדתך,כי בתקופה הקצרה שלי כאן,"נכוותי" לא פעם אחת,מפירושים שנתנו אחרים לדברים שהתכוונתי לאמר. זהו,עכשיו אני יותר ברור לך ? (וכדאי לך להיות ברור,שמעת?)

Deerest

New member
הרהורים

לפעמים, באמת "חורק" לי קצת עם המדיה הכתובה כאן. לא עם התוכן. (הנה אתה רואה, את ההבהרה הזו הוספתי לאחר שקראתי פעם שניה את מה שאני כותב). אני יותר "חי" כאשר מולי יש תנועות גוף, עיניים, טון דיבור... מצד שני, יש "משהו" בפורומים האלו שמאפשר לך סוג מסויים של העצמה? באופן בו אתה מתבטא ומבין דברים. אני מוצא הקבלה באדם שאיבד את אחד מחושיו ומפוצה על ידי העצמה של חוש אחר, להבדיל אלף אלפי הבדלות, לנו יש את אפשרות הבחירה. לאחר שאני מסיים לכתוב אני עושה סבוב וחוזר לקרוא שוב את מה שכתבתי. תמיד יש תוספות ושינויים. כנ"ל לגבי מה שאני קורא, לא מגיב מיד. אגב, מעט מאד דברים מכעיסים אותי. אבל אלו שכן... ואז יש לי הרבה עבודה עצמית.

DEEREST,במילים אחרות אתה בעצם

אומר ככה !: שסוג מסוים של העצמה בא לידי ביטוי,כאשר הרבה חושים מרכזיים שלך מבוטלים ולא באים לידי מימוש,אתה אמרת,ואני מסכים איתך ...עד כאן.... אתה עוד אומר: ותקן אותי,שיש לנו את זכות הבחירה. למה ? לגלוש בפורום,או לא לגלוש בפורום ? אם אתה מתכוון לזה,אז תשובתי לך,שלכולנו,ממש לכולנו,יש את זכות הבחירה-וזה עדיין לא נוגד ומבטל,את מה שכתבתי לגבי החסרונות של המדיה. ידוע לי שיש לכל אחד מאיתנו את זכות הבחירה,ואני ממש לא סובל כאן ! אני רק חושב שלפני "שחורצים גורל" של מישהו,וקובעים עליו עובדות והשערות,צריך מאד להיזהר-בגלל מגבלת המדיה הזו. אצלי האינטרנט לא משמש ככיסוי למשהו,ולא כסוג של תחפושת. מה שאני כותב ואומר כאן-זה מה שאני בכל מקום. את הכתיבה בשם משתמש אחר,מיציתי לגמרי,עד לרמת ג,נ ב 3 השבועות הראשונים שלי בפורומים. המדיה פונקציונאלית לכל אדם,ומשמשת כר שונה מאדם לאדם. לי המדיה משמשת כראי די מוגבל,של החברה,ואני נמצא בה,כי אני מול המחשב וכי זה נוח מאד להכיר אנשים חדשים,ורעיונות אחרים-בלי לצאת מהבית,גם כאשר קר וגשום בחוץ. מצד שני,אני ממש חושב שיכול להיווצר בפורום הזה גרעין(לא עניין של יום יומיים)קשה,שיצדיק עם חלוף הזמן,אפילו מפגש משותף. ולמה אני מציין זאת ? אולי בגלל שהבנתי ממך(אולי בטעות),שאתה כאילו אומר לי: "אם לא טוב לך כאן,אז חפש לך מקומות אחרים"-כאשר ציינת את זכות הבחירה. זהו "איש המיסתורין"-תישאר מסתורי,כי זה חלק מהקסם שלך. הלוואי ויכולתי גם....אני לא יכול...... להשתמע.

Deerest

New member
הבהרה (שוב)

לגבי אפשרות הבחירה כוונתי הייתה שלגבי אלו שאיבדו חוש - אין להם את אפשרות הבחירה. לנו יש אותה, איזה חוש להעצים ובאיזה אמצעי. להם אין. ולגבי - שאתה כאילו אומר לי: "אם לא טוב לך כאן,אז חפש לך מקומות אחרים"-: אכן בטעות הבנת - זה לא הסגנון שלי. ראה איך המילים הן לפעמים מלכודת... או שזה אולי האזניים השומעות... או אולי העיניים הרואות. או אולי בכלל זה האופן בו אנחנו מפרשים את מה שאנו קולטים.

DEEREST,עכשיו אתה מובן לי סופסופ..

דיברתי איתך על הנושא הזה רק אמש. אם הייתי משתמש בחושים האחרים,שיחתינו מאמש להיום,היית אורכת דקה וחצי, והכי חשוב,בלי "תקלות",על זה ממש דיברתי איתך אמש. כוונתי לכך שאם הייתי מאזין לך,רואה אותך,וכו..... זו הבעייה DEEREST,שאין כאן אזניים ששומעות,ועיניים שרואות,וההתלבטות שלך לא אמורה להיות התלבטות כלל,התשובה מאד מאד ברורה. אמש דיברתי איתך על "המלכודת" הזו שאתה מדבר עליה,וזה התבטא בכך שאם אינני טועה אמרתי לך שדי הרבה פעמים אנשים נפגעו בזמן שאני ממש חייכתי. אך אם לדבר על החיים ולא על המסרים,אני חש שאתה צודק-זה כך גם בחיים ! זה קורה גם בחיים,רק ששם בגלל "החושים הפועלים",המלכודת קיימת במינונים הרבה יותר קטנים,באופן משמעותי... כל אדם מעצים את החושים שנוח לו להעצים-חשוב על זה. כל אדם נופל במקומות שהוא הכי חזק מהם,deerest ! המציל טובע בים ! סוחר המכוניות נופל עם השכן שלו שגם הוא סוחר ! וכולנו נופלים בסוף,מול אלה שתמיד בטחנו בהם יותר מכל. מה אתה אומר ?

"ברור" הוא עניין שכדאי לברר...

"להבין" אינו מובן ו"אחריות" שהיא כבדה היא מילה לעיתים טעונה... שתיקה לעיתים מכוונת שומעים לכוונה שלא היתה אבל גרמה לתובנה חיפוש אחר תשובות ים תובנות מלחמות הן משחק שמביא לעיתים תשובות... בעצם, שאלת שאלות וענית... ואם לא ברור, אז אולי לא כדאי...

לא הבנתי את "אז אולי לא כדאי.."

וגם את "להבין אינו מובן"-ואיזה מזל שאנחנו משוחחים בשפת האם שלנו,כי אחרת לא הייתי מבין כלום ממה שכתבת. האם סגנון הכתיבה הלירי שלך נועד ע'מ שיוכל לקבל יותר מפרשנות אחת ? זה יכול להיות מעניין שכל אחד יבין אותך בדרכו-בגלל סגנון הכתיבה המעט מעורפל,והנתון לכל מיני פרשנויות..... מבחינתי חשוב לי להבין אותך יותר,כי אם המסר לא ברור לי,לא אוכל להשיב. להשתמע.

deerest ! רק אם בא לך ממש כמובן...

אולי תנסה לענות אתה על השאלה ששאלת את אביבה ? אני בטוח שיהיה לך מה לאמר.....

1234ab

New member
אביבה היי...האם הטבעי לגמרי...

הוא היה טבעי לגמרי...גם לפני 10 , 5, 2, 1 שנים??

1234

למה מכל מה שאת רואה, את מכוונת? או, למה את מתכוונת? הרי יש הרבה דברים במה שאני כותבת, חלקם נראים לחלק מהאנשים וחלקם האחר נראה לאחרים. מה את רואה אצלי? טיבעי תמיד קיים בנו. מה אנחנו עושים איתו זה כבר סיפור בפני עצמו... וגם... למה חשוב אם זה היה או לא קודם? מה זה אומר אם לא היה? מה זה אומר אם היה? מה רלוונטי מה היה/יש אצל מישהו אחר? את פותחת כאן עוד חלון...מקווה שהפעם לא תלכי כי יש לך בלבול... אני מאוד אוהבת להתבל בל יש בזה הרבה לב לב

1234ab

New member
היי אביבה ../images/Emo140.gif

מה אני רואה אצלך?? את משדרת לי... חוזק, עוצמה, ושאת מאוד מחוברת אל עצמך.... נכון השאלה החשובה היא: מה אנו עושים עם הטבעי.." אם אנו מאפשרים לו לצאת או "מטביעים" אותו בפנים.... (בהמשך של האוטמט..) כתבתי לך אך לא ראית... שאני יותר מתחברת לטבעי...לריגשי...לספונטני...שמשקף אותי בדיוק כפי שאני ברגע הנוכחי הזה.... ייתכן שבעוד רגע, שעה ויותר אותו מצב יגרום לי להגיב אחרת.... "למה זה חשוב אם זה היה או לא? מה רלוונטי מה היה/יש אצל מישהו אחר.." עוד.... שום דבר מזה לא חשוב...כל אדם בנוי אחרת..עם "יש/אין" אחרים מאשר לאדם אחר.... שאלתי את זה באותו רגע בשביל "להקל" על עצמי את החיים ...... עכשיו אני מבינה בעזרת שאלותייך שלכל אחד יש את הדרך שלו...את ההבנה שלו... ואת החויות שלו שהוא צריך לעבור כדי להתפתח... המשך ערב נעים

../images/Emo140.gifערב טוב

שנה אזרחית טובה לכולם אימרי לי עוד משהו... איך את יודעת מה זה חוזק, עוצמה, יופי שמחה, עצב, או כל דבר אחר על פני כדור הארץ? מה הקל עליך כששאלת אותי עלי? תודה לך על הכנות 1234, ו...אל תמהרי להבין. יש לי מין טבע כזה...כפי שאת כבר קצת רואה, כשמבינים משהו, אני מיד מגיעה מכיוון לא צפוי, ומראה שזה לא ממש נכון/מובן/ברור וכן הלאה. ורק כדי לחדד, המשפט "שלכל אחד יש את הדרך שלו...את ההבנה שלו... ואת החויות שלו שהוא צריך לעבור כדי להתפתח..." נכון, וגם לא נכון... מה היא בעיניך התפתחות? למה צריך להתפתח?

1234ab

New member
וואו וואו וואו אביבה ../images/Emo8.gif איזה שאלות

קולעות...קשות.. שאלה מצויינת.."איך אני יודעת מהו יופי,חוזק...וכו'" אך ורק עפ"י מה שלימדו אותי.... "מה הקל עליך ששאלת אותי עלי?" גם אני רוצה להיות בעלת חוזק..עוצמה ועוד מה שכתבתי לך... לכן בשביל להשתיק את "האני" שלי (האגו, הרציונל) שאלתי ואז... אוקיי אם היא היתה כך וכך...והגיעה לכך וכך....אז גם אני יכולה. ההתפתחות של האדם היא טבעית...תינוק יונק..גודל ומתפתח מתחיל לאכול מבקבוק...ממשיך לגדול ולהתפתח מתחיל לזחול..וכך עוד ועוד... זהו צורך מסויים של לעבור משלב הילדות לבגרות/לעצמאות (לא מדובר כאן על גיל כרונולוגי), לשחרר את כל מה שקיבלנו במתנה (מכל מה שידוע לנו כבר) הורים,מורים מוסדות וכו' ולמצוא שם את העצמי...הטיבעי..המרגיש... להבין שאין טוב ורע...יפה או לא יפה...נכון ולא נכון... פשוט יש את "כל מה שיש". יש את כל מה שהעולם מציע. שנה אזרחית טובה לך ולכל משתתפי הפורום

למעלה