מילים הן (לפעמים) מלכודת.

1234ab

New member
ערב טוב אביבה

האמת שזה ממש לא משנה לי..... בשבילי זה אכן כן....(מה שדירסט כתב) לדעתי אדם שמסוגל ויודע לקחת לעצמו את מה שהוא צריך...רוצה... הוא בדרך הנכונה...במיוחד בשביל עצמו כמובן. שבת שלום

1234ab

New member
כן, אך זה לא אומר...

שאני לא יכולה להמשיך את הדיון.. או לקבל/לשמוע דיעה נוספת..אחרת.. או כל דבר אחר..

מצטערת, אני לא מדברת

עם מי שלא משנה לו...זהו חוסר כבוד בעיני. כשאני רוצה לשמוע מישהו...מאווווד משנה לי. מאוד. אני לא שומעת אף אחד ככה, בדרך אגב. אם איני רוצה לשמוע אני אומרת שאיניירוצה לשמוע. אבל... לשמוע, ולא משנה לי, זה לא משהו שאני רוצה לדבר איליו... דיון אינו מתנהל בין אנשים שלא משנה להם, אלא להיפך. אחרת למה לקיים אותו? סתם? כדי להגיד שאנחנו דנים? תארי לך שהייתי אומת לך שלא משנה לי מה שאת אומרת... האם היית רוצה להגיד משהו בכלל? אם לא משנה לך אז למה את רוצה לשמוע עוד?

1234ab

New member
אביבה אני מקבלת את דברייך....

ונסוגה מעט אחרונית מהמשפט שכתבתי.."לא משנה לי". זה קורה לי כשאני מרגישה שיש מן "עוקץ" בדברים של מישהו אחר... לזה התכוונתי כשכתבתי כשקורה לי לפעמים שאני מגיבה "כאוטומט ולא מנסה לחשוב או להבין את הדברים בצורה אחרת... אני יודעת מהיכן זה מגיע... אך אני לא מצליחה להשתחרר מזה... אביבה לא התכוונתי להפגין כלפייך או כלפי כל אחד אחר חוסר כבוד. אני כאן במידה ותרצי להמשיך לדבר....

Deerest

New member
איזה תענוג.

לקרוא, לקרוא, ועוד לקרוא ובסוף(?) השרשור לחזור לתחילתו ולראות את הנושא: מילים הן מלכודת. לימור, את כבר משוחררת מזה. את רק צריכה עכשיו להתרגל להוא.

1234ab

New member
deerest מוכן להסביר לי

למה התכוונת ב.."להוא". לפעמים יש לי תחושה שאני "סתומה"

Deerest

New member
ישנת צהריים היום?

אמרת: אני יודעת מהיכן זה מגיע. ברגע שאת כבר יודעת מה"זה" הזה, זיהית אותו, הכרת בו, רוב הבעיה כבר "מאחורייך". כתבתי "ההוא" כדי להבדיל אותו מה"זה". "ההוא" זה משהו אחר שאת עכשיו מנסה להתרגל אליו... להפוך אותו ל"אוטומט" מתאים יותר לתקופה. ???

1234ab

New member
deerestברצוני להוסיף עוד משהו

"הזה" זאת הגנה/חסימה מכיר את הנושא נכון?? לרוב ההגנה לא מאפשרת לנו לזהות את "חסימה" כשאנו חושבים שאנו מזהים... זה בעצם התפקיד של ההגנה שמאפשרת לנו "בכאילו" להתמודד.."שנחשוב בכאילו"..שהצלחנו לבחור אחר....להתנהג אחרת....זאת אשליה שלנו..שזיהינו.. (שם אני נמצאת). כי במידה והיינו אכן מזהים את החסימה האמיתית שמסתתרת עמוק עמוק בתת מודע אז.... היא כבר לא היתה קיימת יותר...

Deerest

New member
ממממממממממ......

מה דעתך, אותם הגנות/חסימות נבנו בידי מי? ולאיזו מטרה? מתי?

1234ab

New member
אותן הגנות...

נבנו בידי מי?? בידינו. לאיזה מטרה?? כדי להשתייך...להיות אהוב ומקובל... מתי?? כשהיינו קטנים. דוגמא: כשהייתי קטן בכיתי/כעסתי על משהו.... אימי הגיעה ושאלה למה אתה כועס/בוכה?? אתה לא צריך לכעוס/לבכות.. כדי שאוכל להיות אהוב ע"י אימי כי אני תלוי בה...אני בונה לי חסימה... כדי שאוכל להדחיק פנימה את אותו רגש שאימי לא אוהבת/מקבלת בי... אני בתור ילד לא הבנתי את "הלמה" אלא פשוט קלטתי שזה לא בסדר להרגיש כך.

Deerest

New member
פספסתי משהו

ועכשיו בתור מבוגר, את אומרת שההגנה נשארה למרות ההבנה? הלא תהליך ההתבגרות הכאוב שלנו אמור להמיס את המחסומים הללו, טוב לא את כולם.

למעלה