../images/Emo41.gifמתכון חיתוכיות ריבת תות
מתכון של רוני ונציה שהביאה FAIRE_ME אני החלפתי לריבת תותים שהכנתי את המלית אני שיטחתי את הבצק אחיד ולא הכנתי הפעם רצועות מעל כמו במתכון המתכון: ריבועיות ריבה של רוני ונציה החומרים לבצק (24 ריבועיות): 1/2 2 כוסות קמח 1/3 כוס סוכר 1 כפית קליפת לימון מגוררת 1/4 כפית מלח 175 גר' חמאה קרה, בקוביות 1 ביצה 1 חלמון 1 כפית תמצית וניל 1 צנצנת ריבת פטל (340 גר') אבקת סוכר לקישוט (לא חובה) הכלים: תבנית אפייה בגודל 32X22 ס"מ, מרופדת בנייר אלומיניום עבה, המשומן בחמאה בתחתית ובשוליים אופן ההכנה: 1.במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר, קליפת הלימון והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית. 2.מערבבים את הביצה עם החלמון והווניל, ומוסיפים בהדרגה למעבד בעודו פועל. מעבדים רק עד שהתערובת מתגבשת לבצק. מעצבים את הבצק למלבן שטוח. 3.מרדדים 2/3 מהבצק בין שני גליונות נייר אפייה או פרגמנט, למלבן בגודל 32X22 ס"מ. מרימים את גיליון הנייר העליון והופכים את הבצק מעל לתבנית. מסירים את הנייר שמעל הבצק (אם הבצק נקרע, אפשר לתקן בידיים). בעזרת סכין קטנה מיישרים את הבצק כך שיצפה את התחתית ואת השוליים באופן אחיד. שומרים את התבנית במקרר עד לאפייה (מוסיפים שאריות בצק לשליש הבצק שנותר). 4.מרדדים את שליש הבצק שנותר בין שני גליונות נייר אפייה או פרגמנט אחרים, לרצועה באורך 32 ס,מ וברוחב 12 ס"מ. מחליקים את הבצק עם הנייר על תבנית אפייה שטוחה ומכניסים למקפיא ל-10 דקות, או עד שהבצק קר מאוד. 5.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 6.לפני ההרכבה, מוציאים את התבנית מהמקרר ומורחים שכבת ריבה דקה ואחידה מעל הבצק. מוציאים את הבצק שבמקפיא ומחכים כמה דקות לריכוך בטמפרטורת החדר. מסירים את גליון הנייר העליון. בעזרת סרגל וסכין (או גלגלת), חותכים 9 פסים לאורך, בעובי כ-1/4 1 ס"מ. בעזרת מרית מתכת ארוכה מעבירים בזהירות 5 פסים, ומניחים לאורך, מעל הריבה, במרווחים שווים לרוחב, מעל הפסים הארוכים. 7.אופים כ-30 דקות, או עד שהבצק זהוב-שחום. מצננים על רשת בתבנית. לאחר הצינון, מעבירים בזהירות את נייר האלומיניום על הריבועיות מעל משטח. בוזקים אבקת סוכר וחותכים לריבועים.
מתכון של רוני ונציה שהביאה FAIRE_ME אני החלפתי לריבת תותים שהכנתי את המלית אני שיטחתי את הבצק אחיד ולא הכנתי הפעם רצועות מעל כמו במתכון המתכון: ריבועיות ריבה של רוני ונציה החומרים לבצק (24 ריבועיות): 1/2 2 כוסות קמח 1/3 כוס סוכר 1 כפית קליפת לימון מגוררת 1/4 כפית מלח 175 גר' חמאה קרה, בקוביות 1 ביצה 1 חלמון 1 כפית תמצית וניל 1 צנצנת ריבת פטל (340 גר') אבקת סוכר לקישוט (לא חובה) הכלים: תבנית אפייה בגודל 32X22 ס"מ, מרופדת בנייר אלומיניום עבה, המשומן בחמאה בתחתית ובשוליים אופן ההכנה: 1.במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר, קליפת הלימון והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית. 2.מערבבים את הביצה עם החלמון והווניל, ומוסיפים בהדרגה למעבד בעודו פועל. מעבדים רק עד שהתערובת מתגבשת לבצק. מעצבים את הבצק למלבן שטוח. 3.מרדדים 2/3 מהבצק בין שני גליונות נייר אפייה או פרגמנט, למלבן בגודל 32X22 ס"מ. מרימים את גיליון הנייר העליון והופכים את הבצק מעל לתבנית. מסירים את הנייר שמעל הבצק (אם הבצק נקרע, אפשר לתקן בידיים). בעזרת סכין קטנה מיישרים את הבצק כך שיצפה את התחתית ואת השוליים באופן אחיד. שומרים את התבנית במקרר עד לאפייה (מוסיפים שאריות בצק לשליש הבצק שנותר). 4.מרדדים את שליש הבצק שנותר בין שני גליונות נייר אפייה או פרגמנט אחרים, לרצועה באורך 32 ס,מ וברוחב 12 ס"מ. מחליקים את הבצק עם הנייר על תבנית אפייה שטוחה ומכניסים למקפיא ל-10 דקות, או עד שהבצק קר מאוד. 5.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 6.לפני ההרכבה, מוציאים את התבנית מהמקרר ומורחים שכבת ריבה דקה ואחידה מעל הבצק. מוציאים את הבצק שבמקפיא ומחכים כמה דקות לריכוך בטמפרטורת החדר. מסירים את גליון הנייר העליון. בעזרת סרגל וסכין (או גלגלת), חותכים 9 פסים לאורך, בעובי כ-1/4 1 ס"מ. בעזרת מרית מתכת ארוכה מעבירים בזהירות 5 פסים, ומניחים לאורך, מעל הריבה, במרווחים שווים לרוחב, מעל הפסים הארוכים. 7.אופים כ-30 דקות, או עד שהבצק זהוב-שחום. מצננים על רשת בתבנית. לאחר הצינון, מעבירים בזהירות את נייר האלומיניום על הריבועיות מעל משטח. בוזקים אבקת סוכר וחותכים לריבועים.