מיקרוגל

גנגי

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

שאלה טובה ומוצדקת. זה שמישהו לא אוהב מילה מסוימת "סתם ככה" לא מהווה הצדקה להמציא מילה חדשה (אלא אם כן זה סתם משעשע אותנו, כמובן...
). ושלא תתנו לי עכשיו את הדוגמה של "נקבה" שאני מתעקשת עליה - מפני שזאת לא מילה שאני "סתם" לא אוהבת. זאת מילה משפילה, ולא רק לדעתי. חצי מהאנושות חושבת כמוני. טוב, לפחות בישראל.

רוצה להעיר ש

המילה מיקרוגל אינה מוצלחת לאותו מכשיר, לא בעברית וגם לא באנגלית. זה מתאר את הקרינה שמשתמשים בה במכשיר, ואותה קרינה משמשת גם למטרות נוספות. (זה בערך כמו לקרוא לג'קוזי - משאבה, בגלל שיש שם משאבה שדוחפת את המים.) יותר נכון היה לבחור במילה שמתארת את הפונקציונליות של המכשיר. כן. גם באנגלית. ________________________________ לדעתי. רק לדעתי.

ססילי

New member
אולי, כשאתה "מנתח" ובודק את המילה,

היא "אינה מוצלחת". לאדם ברחוב, שמשתמש בשפה ככלי, ולא רואה אותה כמערכת של כללים, ובעיקר, לא מסתכל עליה מבחוץ, במבט ביקורתי, זו פשוט המילה שמייצגת את המכשיר הזה שיש לו במטבח, שמאז שקנו אותו הוא כבר מצליח לחמם את הפסטה לבד (
), ולא צריך לחכות עד שאישתו תחזור מהעבודה. האמת? הייתי מהמרת שגם אצל רוב חברי הפורום הזה זה כך רוב הזמן לגבי המילה מיקרוגל (או בואו נהיה כנים, בבית שלי ושל השכנים, זה "מיקרו"...). באותם רגעים למשל, שבהם הם רוצים לחמם את האוכל, ולא לדון על עקרונות הקשורים בשפה.

למעלה